Dejt

Igår var jag på dejt med Huyen, min så kallad Asian wife. Vi klädde upp oss rätt så rejält med svart från topp till tå och intog den grekiska tavernan. I och med att det är restaurangvecka här i Borås just nu så var i princip varenda jäkla restaurang uppbokad medan denna taverna ekade tomt. Vi var de enda gästerna inom en radie av 50 sittplatser. Maten var enastående, kolgrillad fetaost och sedan lamm på det. Fick inte direkt några konkreta flashbacks från min tid på Kreta för 14 år sedan och vi diskuterade ivrigt förslag på hur den grekiska inredningen kunde bli mer... grekisk. Men vill de kalla det grekiskt så låt dom göra det.
 
Det är just sådant här man måste göra ibland, tag en välförtjänt paus i vardagen och unna sig lite livskvalitet. Vi hade fina, djupa samtal samtidigt som vi drack vin. Diskussioner som för en gångs skull inte handlar om diverse skolinlämningar utan fokuserade på helheten i ett annat perspektiv. Vad blir vi och vad väntar på oss? Ibland har jag svårt att förstå att jag är på väg att bli så där riktigt vuxen och att hela världen öppnar upp sig för mig. Redo att omfamna mig med hårfingräns om att sluka mig.

Blygsamt antal steg

Idag är en sådan där lyxig dag där jag kunde unna mig en sovmorgon. Ligga och dra mig så bäst jag vill samtidigt som snö blandat med regn föll utanför fönstret. Har träningsvärk i benen som jag inte har den blekaste hur det kunde uppstå. Min stegräknare visade ett blygsamt antal steg igår (ja, jag lever med en stegräknare runt halsen vareviga dag just nu eftersom Hemtex har sparkat igång våra hälsosamma liv). Kanske spände jag mig undermedvetet under gårdagens hearing? Efter den var jag helt slut iallafall, Lisa och jag skulle laga husmanskost men vi bytte upp (ned?) oss till pizza istället och jag dukade fint med tulpanservetter. Vi kikade lite ointresserat på den första Spiderman filmen och häpnades över det faktum att den är hela tolv år gammal.
 
Gör ett ryck med en kopp kaffe (jajjemän, min diet är över men likaså dessa hiskliga mängder koffein) innan Hemtex-skjortan graciöst glider på och det käcka leendet kickas igång. Ikväll vankas det gym med Simon och den välförtjänta träningsvärken får sin chans. Gäller att passa på när man kan ty jag förundras över det faktum att Simon inom snar framtid tar sin Hanne och förvandlas till 08:or. Sandra blir Londonbo om mindre än två månader, Simon Cointreau blir turk och Julia med sin Amanda packar väskan för Rwanda. Adjöss.
 
Men vad spelar det för roll när jag öppet nu har sagt att jag vill stanna kvar i Borås ett tag till? Ett blygsamt antal steg var det visst?

Inför veckans alla moment

Alla som tror att jag har misslyckats med min kaffediet: tji fick ni. Är väl mer eller mindre inne på min sista dag idag och det känns oväntat bra faktiskt. Har varit mycket på sistone och jag tror nästan att stressen släpper mer när man inte hinkar i sig litervis med kaffe ty jag har kunnat lägga mig i rimlig tid, sova djup och vakna full med energi trots allt. Dessutom har det där suget kommit tillbaka där man tycker att kaffe tillsammans med mörk choklad måste vara den bästa belöningen i hela världen.
 
I lördags var jag hemma hos Maja och Adam då Maja fyllde år och fick dessutom skåda världens (åtminstone Borås) mest fantastiska lägenhet. Snacka om att vi inte befann oss i en studentlägenhet längre, där våra lägenheter i normala fall slutar så slutade endast deras hall. Komiskt nog hittade jag mig själv inramad hemma hos dom eftersom Adam gjorde en intervju med mig för Borås tidnings modebilaga för ungefär ett år sedan. Jag hade ingen aning om det då, men tydligen var det hans första publicerade artikel och välförtjänt av en inramning. 
 
Igår var jag på middag med eliten i Borås på en turkisk restaurang för att bekanta oss med Simons nya flickvän som kommer från Turkiet. Hur turkisk maten var hörde jag henne inte kommentera, men enligt mig så var maten iallfall superb. Slog till på det vegetariska utbudet tillsammans med min Asian wife, Huyen. 
 
En kollega har dessvärre blivit sjukskriven tre veckor framåt, vilket innebär att jag hoppat upp på deltid ett tag framöver nu. Som min kollega Maria hade sagt: "Goa pengar!" Tiden runt om har jag läst igenom två böcker och två artiklar som skall analyseras med deadline idag. Bara det att den tydligen inte behövde vara inne idag utan istället fick vi en hel vecka till på oss. Snacka misslyckad kommunikation. Och här sitter jag med ett helt omprioriterat schema och förstår inte riktigt hur alla förberedelser inför veckans alla moment skall gå ihop. 

Varmt vatten med citron

Jag har påbörjat någon idiotisk diet där jag utmanar ödet med att inte dricka kaffe på tio dagar. Ni som känner mig vet att jag dricker mer kaffe än vatten och ser det lite som livets dryck. Med andra ord blir det kanske lite för mycket av det goda ibland och jag kände därför att min kropp förtjänade en paus. Resultatet so far? En jädrans massa huvudvärk. Är inne på dag tre nu och jag börjar se ljuset i tunneln, koncentrationsförmågan börjar komma tillbaka. Dricker istället grönt te och varmt vatten med citron i som tjejerna i klassen har rekommenderat, känner knappt igen mig själv. 
 
Förutom att utmanda ödet och mig själv bläddras det frenetiskt i kurslitteraturen. Läser vetenskaplig metod med käre Lars som är en sådan där typ som verkar ha gjort precis allt här i livet, hela 65 bast är han. Omöjligt att somna på hans lektioner när han jämför teori med Annys "äckliga negerbollar", man vet aldrig vad som kommer att hända härnäst. Nu senast berättade han om sitt experiment med att inte ha med sin mobiltelefon längre, vilket är både beundransvärt och avskyvärt i mina ögon. Komiken växer dock när han sedan gladeligen delar ut sitt mobilnummer till oss med uppmaningen om att ringa honom om vi stöter på några frågor, han insåg sedan att det kanske blev lite svårt i och med att han brukar ha mobilen med sig. Otroligt skön snubbe med andra ord i en annars rätt så torr kurs. 
RSS 2.0