De udda pluggpersonligheterna

Jobbade 10-17 igår, kändes som om det skulle bli en lång dag men innan jag visste ordet av det så stod jag där utanför, låste dörren och larmade på. Jag och Elsy sålde som Gudar och fick helt felfria siffror som vi bör kunna fira idag. Min sista timma när jag är ensam brukar kännas som en evighet, men igår hann jag inte ens med allt jag ville göra. Hoppas på en favorit i repris idag.
 
Några timmar av kvällen ägnades hemma hos Marie med Lovisa, Elinor och Hayun med ett tappert försök att tentaplugga. H spottar ur sig information likt ett lexikon, L rabblar alla begrepp på två språk, E är är pedagogen och M relaterar allt till roliga saker. Jag är den som inte har pluggat fullt lika mycket.
 
Känner mig smula piggare med några timmars sömn, vässar säljarklorna. Överväger att ignorera kurslitteraturen helt och hållet, hur mycket kan man lära sig på 23 tmmar?

Svartklubben

Som sagt så var det allas våran favoritsvartklubb på Sparregatan igår, och den gjorde knappast någon besviken. Vi drack vin i pyttesmå plastglas som ledde till att vi drack ur flaskan istället, kultiverade människor som såg okultiverade ut. Frans stod på ett pingisbord medan vi sjöng den klassiska Ja må han leva och ett kuvert med bidrag till en tatuering räcktes över. Det hängdes i trapphuset och nysarna i textilekonom levererade i skvaller, liksom i att än aktivt försöka få sin fadder att svepa vin. 
 
Utgång på X&Y och ni borde ha lärt er hur det går till här på torsdagar vid det här laget. Vi dansade så att vi glödde och blödde, ja vi gjorde väl ingen besviken så att säga...
 
Det sunda förnuftet sade nej till efterfest i bastun och ett tappert försök till att kliva upp tidigt och plugga. Gick så inte bra. Hjälpte istället Frans att städa källaren efter gårdagen, ett projekt i sig och tog efteråt med mig Louice på en fika på Waynes som kändes välbehövd. Insåg idag att jag börjat se mina vänner som min familj, för somliga skulle jag göra allt. Och tusen gånger om.
 
Sitter nu med marknadsföringsboken och försöker ta in lite kommunikationsmodeller men det är alldeles för många störningar på ingång. Tagga tenta!
 

Kul Jul

Imorse var jag på personalmöte, lite kick off inför julen så där. Känns helt vansinnigt att den vita årstiden med julgran ligget bakom hörnet, men den gör ju onekligen det. Jag har ju inte ens hunnit få in i mitt huvud att det är september, för att inte tillägga slutet på september. Som ifjol är hösten mer utdragen än vad jag är van i, behaglig temperatur och allt känns fortfarande ytterst grönt.
 
Idag fyller min fina vän Frans år och gör att jag känner ett hopp inför framtida födelsedagar. Om jag är som Frans när jag fyller 27 så känns det nämligen helt okej, ingen åldersnoja här inte. Välbevarad ungdom. Frans har kommit att bli en av mina närmaste vänner här i Borås, en förändring som skett på oväntat kort tid men som känns rätt till 110%. Har hamnat i pensionärsgruppen med Frans, Sandra och Henke. Vi som väljer vid vilka tillfällen vi skall leverera på, ty vi äro "gamla".
 
Ikväll är det alltså Svartklubb som gäller och vi skall slå klackarna i taket.

Vimmelbilden

Jag och vackraste Elinor på X&Y i torsdags.

Lite på kanelen

 
Solen skiner utanför, men jag låter mig inte luras. Är säker på att det är bitande kallt ute, hösten är ju trots allt här. För att bokstavligen sätta lite krydda på måndagsmorgonen så har jag smulat ned kanel i mitt morgonkaffe, tips från Henke. Mästaren på det där lilla extra.
 
Har min första labb i färg och beredning idag och sitter med lite förberedelsefrågor, kursen känns mest rolig och framför allt relevant. Alla frågetecken från materialläran upplöstes på första föreläsningen kändes det som, förstod helheten - bara så där. Och än så länge har inte det kemiska språket skrämt slag på mig.
 
I veckan väntas massvis med tentaplugg, drös med möten, jobb och en paus i det hela med fest på svartklubben @ Sparregatan för att fira Frans. Har åkt på en höstförkylning, sist av alla - tji fick jag för att tro att jag var immun.
 

Ett första utkast

Plugghelg

Igår kväll hade jag kärleksparet Sandra och Henke på besök tills efter midnatt där vi åt pizza, pratade och ägnade oss åt illustrationer. Både jag och H har ju med oss en hel del i bagaget men för fröken S var det första gången en illustration blev till - vi blev mäkta imponerade. Kliar så enormt i mina fingrar, hade förnekat min dröm om att bli illustratör. Skissar tills jag blöder, eller mer logiskt: tills ryggen går av. Det här med ergonomi alltså...
 
Har oturen att alltid ha tentor på måndagar, direkt efter min jobbhelg. Om en vecka är det dags att bevisa att jag kan allt om marknadsföring, vaddå hej hektiskt tempo? Så denna så kallade lediga helg tillbringas på biblioteket där vi går all in på kurslitteraturen. Hej och hå, hur skall det gå?!
 
Om det bara kunde sluta klia...

Inflyttningsfest

Igår hade jag äntligen inflyttningsfest, vilket var till min fördel då jag slutligen fick en deadline då den skulle stå klar och nystädad utan att ha en miljon prylar utspridda överallt. Massor av fantastiska människor kom och den ultimata inflyttningspresenten verkar vara en flaska vin då jag fick hela sex stycken. Känd vinare.
 
Utgång på X&Y var ganska givet och kvällen kunde inte ha varit bättre, det kändes som om alla nådde sin perfekta nivå av extas och vi dansade tills de stängde. Jag och Elinor, klasskompis och granne, köpte med oss mat som vi njöt av hemma hos henne framför ett avsnitt av Bumbibjörnarna. Otippat.
 
Dagens föreläsning i marknadsföring om segmentering var bara ett stort frågetecken...
 
Mina vänner, jag älskar er!
 

It's time

Kunde inte sagt det bättre än vad Glee S4E1 gjorde:
 
It's time to begin, isn't it?
I get a little bit bigger but then I'll admit
I'm just the same as I was
Now don't you understand?
I'm never changing who I am

Det här vardagslivet

Okej, nu är introduktionen slutligen över efter vad som känns som två månader istället för två veckor. Faddertröjan är riven; tillbaka till vardagslivet och på med mössan som lyder tentaångest.  Har varit två fantastiska veckor, utan tvekan. Lärt känna nysar liksom faddrar och vi har haft oerhört roligt tillsammans.
 
Har hållt föredrag för nysarna upprepade gånger om Texas och försökt värva nya engagerade till kåren med ett resultat helt klart över förväntan. Är belåten  med min prestation hittills och jag tänker absolut inte backa nu. Vi ökar tempot istället!
 
Lite bilder från finsittningen i torsdags:
 

Kretsloppet


Idag sprang jag kretsloppet på 10 km. Sluttiden blev 53 min och 10 sek. Nöjd kille!

Brothers'n broes

Somliga kallar man bror bara för att. Ty blodsband är inte allt.

Båtrace

Helgen har jag spenderat med djupa, oerhört jobbiga tankar som Lisa var snabb med att spräcka hål på. Med orden att jag gjorde det svårare än vad det var så trillade polletten ned liksom, det klassiska problemet. Tog tag i det och det känns som om den tyngsta sten någonsin har lyfts från min axlar. Övriga helgen har jag spenderat med min bok i marknadsföring, inte för att jag börjar känna kontroll men...
 
Igår hade nysarna båtrace och THS körde en oerhört bra första rond men det räckte inte hela vägen hem i semifinalen, tyvärr. Men vad gör väl det när vi hade den snyggaste båten? Efteråt hängde Sandra, Henke, Simon, Emelie och Frans hemma hos mig och allt var frid och fröjd. Säga vad man  vill om Borås men det är ju verkligen här de finaste människorna jag vet finns.
 


 
 

Cravings


Acne 895 kr

Värd belöning

Den här veckan suger verkligen musten ur en. Måndag och tisdag kväll har jag varit på Rabalder, nykter, och socialiserat med nysar liksom faddrar. En miljon nya namn, ansikten, utbildningar och orter att lägga på minnet. Får inte rätt på en enda en känns det som. Men alla vet vem jag är... Hellre ökänd än okänd?
 
I onsdags var det visning på skola med pub, liksom min tur att festa. Jag och Frans drack vin och pratade djupt. Eller ytligt, beroende på hur vi ser på saker och ting. Igår var det poolparty och jag var där för att vara ansiktet utåt för kåren, men tröttheten gjorde sig snabbt påmind och jag önskar så att detta var min myskväll. Men icke, ikväll är jag ansvarig fadder för den helgalna utgången på Harrys, men har hamnat i världens bästa faddergrupp ("Bästa nykterhetsgruppen!" enligt Sandra).
 
Marknadsföring med Martin är för övrigt inte att leka med, står helt handfallen redan nu känner jag. Förstår inte riktigt vad som hände. När blev jag student istället för fadder?
 
Behövde pepp. Köpte en tröja från Acne. Så jävla värd.
 
 

This is how we roll

Läsår 2, period 1

Det vi lämnat sedan förra läsåret:
  • Väveriteknik
  • Textil materiallära

Det vi kliver på nu:

  • Marknadsföring
  • Färg och beredning med reklamationshantering

Sliten men själaglad fadder

I söndags kväll kom Hanne och gjorde sig hemmastad här i lägenhetskaoset. Med hennes hjälp startades diskmaskinen för första gången (jag älskar Bifrost!) och det röjdes snabbt men intensivt och vi gick från kaos till en, mer eller mindre, acceptabel plats att bo på. Har lekt mäklare så på lördag så lämnar Hanne mig för en egen lägenhet, känns skönt att kunna hjälpa någon vars situation man känner igen sig väl i.
 
Ögonlocken stängdes vid 01-tiden och 05.45 ringde klockan efter en natts stressad och orolig sömn. Om jag tyckte att min dag var lång som ny student så är det ju inget jämfört mot faddrarnas dagar! 07 sharp befann jag mig på textilhögskolan och såg till att varenda program fick sin skylt liksom rep inför repvandringen och så befann vi oss där på torget för att samla ihop våra små kycklingar. I princip. Behövde inte vänta länge innan BC fick sällskap av en hockeyspelande kille vid namn Jacob, som kanske av denna anledning att han var nummer ett blev min skyddsling för dagen. Engagerade mig helhjärtat som fadder och ny vän för att dennes registreringsproblem skulle lösa sig. Och när Gustav jobbar för något så fixar han det. Check!
 
Repvandring längs stora högskolan där de stackars nysarna fick gå upp till våning fyra, för att seda hamna på bottenplan för att ta sig upp till våning fem. Förklarade att vi inte brukade hänga här så ofta. "Vi märker det" fick vi kommentaren om. Men mer motion till folket!
 
Höll tal i Folkan för alla nya textil-och ingenjörsstudenter och med den feedback som jag fått så tror jag att allt jag ville säga gick fram, blev under kvällen uppsökt av två textilekonomer som ville ansluta sig Texas. Bra känsla! Dagen och kvällen var verkligen helt galen, men det känns så bra. De nya sprider sådan energi och deras engagemang ger mig nästan en tår i ögat.
 
Sitter just nu och förbereder mitt första möte som sektonsordförande just nu, hej och hå!
RSS 2.0