Lite Burfitt

Rum21 och en av mina favoritillustratörer, Lovisa Burfitt, har haft ett fint samarbete som resulterat i fem ännu finare tavlor som var och en går på 995 kr.
 
Är väldigt sugen på att införskaffa mig en, överväger den översta - vad tror ni?
 
 

Lite festligt

Kylan försöker tränga in i Borås och vi hänger väldigt mycket kring nollan temperaturmässigt, men med alla uppdateringar på facebook och instagram om snö i de norra delarna av Sverige så känner jag mig ändå rätt så nöjd med klimatet här. Höst när den är som vackrast.
 
Igår fyllde en av mina närmaste och finaste klasskompisar, Louice, år vilket ledde till en massa fika under tiden vi arbetade med vårat grupparbete i marknadsföring. Liksom utgång i torsdags där vi snittade 30 pers på Louices ynka 26 kvm, att det ens gick är över mitt förstånd. Himla trevlig kväll där jag och Lovisa på nedvägen skrålade disneysånger som om vi inte gjort något annat i våra liv. Barnasinnet har vi kvar minsann.
 
Igår kväll när alla andra började förfesta inför CMG, som är ingenjörernas tentafest, så snörade jag på mig löparskorna med Amanda och Dennis för att springa i snåriga skogar och jag-vet-inte-vad för att sluta på 14 km. Inte illa för en kille som återhämtade sig från sin tidigare förkylning typ precis igår.
 
Nu taggar vi lönehelg och höga budgets som skall klaras av!
 

Att jobba på rätt dag

Imorse satt vi med grupparbetet i färg och beredning, jag och Louice har slitit med kravspecifikationen för vårat tillverkade polyestertyg. Vem kunde anat att något så kort och koncist egentligen var så komplicerat? Lyckligtvis har två frågetecken förvandlats till ett utropstecken. Fick mot lunchen överge tjejerna för lite extrajobb.
 
Var en himla trevlig dag på jobbet. Lunchrush - vilket aldrig händer. Räddningstjänst på besök som köper julprylar för 1,5 då de skall spela in en informationsfilm. Klarar budgeten. Får frukt och godis av chefen. Leker VM i Marias frånvaro och gör sängen så fin, så fin. Nu är det jul i vår butik.
 
Avslutade dagen hemma hos Lisa med att bli bjuden på middag. Klagar inte.
 

Att vara lycklig

Jag är genomförkyld och underhöll mig med feberfrossa i natt. Oktobervädret i Borås bortom alla klyschor för hur mycket det regnar i Sveriges regnigaste stad. Det händer så sjukt mycket i min kalender just nu och stressen är minst sagt ett faktum.
 
Men vet ni vad? Jag är så otroligt lycklig.
 
Jag har aldrig känt mig så stark i mig själv som jag gör just nu. Det är som om allting äntligen har hamnat på helt rätt plats. Efter X antal smällar har jag fått så pass härdad hud att allt bara rinner av mig (ur THS-synvinkel kan vi väl kalla det för en form av beläggning, haha). Har klippt av band där jag fått bekräftelse att jag handlat helt rätt, man behöver inte dom som andra kan mena att man behöver. De vet ingenting.
 
Borstat av mig bekymmer. För gott.
 
Står så himla stark i en vardag där jag stormtrivs, med val och beslut som jag tar för min skull. Känns som en depression har slagit till i Borås där folk vacklar och brytes ned, men jag känner mig så jävla stabil. Så självsäker där jag står för allt vad jag är. Vet vem jag är. Skulle inte ångra en enda egenskap. Kalla mig arrogant så bäst ni vill, det är okej. För jag bryr mig inte. Jag vill allt. Kan. Gör.
 
Kärleken här växer för varje dag bland mina vänner. De äro obeskrivliga. De ger mig allt jag behöver. Kräver.
 
Och lite till.

Nära en mållinje

Dagens arbete gick lyckligtvis relativt smidigt, allting baseras lite på hur mycket det finns på den andra gruppens arbete att opponera på, och som jag förstått det så har flera grupper varit med om rena skäckexemplena. Blir dessvärre konstant påmind om att det ibland upplevs som om folk faktiskt inte förstår att de läser vid högskolan.
 
Glädjebeskedet för idag var under lunchmötet då vi fick reda på att vårt program från och med nästa år kommer få möjlighet till utlandstermin. Hösten 2013, här kommer jag och åker utomlands!
 
Körde intervaller och trodde faktiskt jag skulle tuppa av där ett tag nästan. Tävlingsinriktan inom mig går kanske för långt ibland, men den tillåter iallafall inte att jag ger upp. 
 
Nä, nu taggar vi inför morgondagens seminarium och opponering!
 
- En utav mina favoritbilder från Boomerang. Snygga människor i snygga kläder.

Boom Boom Boomerang

Jag vill aldrig mer se en bumerang. Boomerang. Vad vi nu skall kalla det för. Aldrig mer höja Boomerang Effekten till skyarna eller diskutera fördelen med tidlösa kläder. Syftet med företagsanalysen måste helt enkelt vara ett sätt från Martin att få oss mätta på marknadens utbud och vilja avstå från shopping. I princip.
 
Sent igår kväll skickades äntligen rapporten in, men ingen ledighet idag för det. Vi har endast idag på oss nu att göra en PP inför morgondagens seminarium liksom opponera på en annan grupps arbete. Ni hör. Mer bumeranger. Boomeranger. Whatever.
 
Pausar ikväll med skitjobbiga intervaller.

Bakfulla Boomeranger

Igår var jag på asiatisk middag hemma hos Simon, har torsdagsmiddagar där blivit en ny tradition mån tro? Jag och Sandra rullade vårrullar för glatta livet under Huyens briljanta ledning. Undertecknads närvaro i köket är en sällsynt händelse som ni säkert vet, så det bäst att njuta av det när man väl får chansen. Trots det blev maten hur god som helst med ännu godare vänner runt om sig till bords.
 
Efteråt fortsatte kvällen för min del på X&Y som resulterade i att jag gick hem med endast en handske, lyckligtvis så har jag ett reservpar som nu kommer att få göra sitt. Slites med hälsan.
 
Jag hade dåligt samvete över att jag var tre minuter försenad till Boomerangs grupparbete som skulle starta klockan 10.00.00 prick idag på bibblan. Med kaffet i högsta hugg sprang jag mig yr i trapporna upp till femte våningen där vårt bokade grupprum borde infinna sig. Icke. Ringde Angelica som sade att hon var försenad och erkände att hon inte hade någon aning om vilket rum vi hade bokat. Inte Moa och Louice heller. Bra jobbat gruppen, så jag chansade och slog till på ett ledigt. Först av alla och redo att köra igång på stört.
 
Resterande medlemmar droppade in efter en där Louice var den piggaste, mest tack vare av att hon inte gick ut igår. Angelica och Moa tillhörde inte riktigt samma gäng så att säga. Moa blev till sist tvungen att ge upp trots sitt tappra försök och gå hem och sova istället. Hur effektiva vi har varit under dagen är ju en fråga för sig, börjar få småpanik inför nästa veckas inlämning och presentation.
 
Anyway, allt kan ju sammanfattas i två bilder:
 

Texas Styrelse

Ni undrar kanske vilka det är som sitter med mig i Texas styrelse egentligen? Vilka det är som varje vecka kan tänka sig att godkänna mig som mötesordförande och sitter och bollar idéer med mig.
 
Isåfall, tur för er att vi tog en gruppbild inför det kommande Texasbladet, även om kvaliten sviktar lite. Här har vi ett gäng med drivna människor, även om inte alla är med på bilden. Tror vi slår rekord snart i skolans största styrelse. Någonsin?
 

Gott sällskap

Min helg har varit en av de bästa hittills och jag känner verkligen att jag fått möjlighet att landa och är nu redo för en ny vecka. En som förmodligen är uppbokad från klockan nio idag med grupparbete tills det att jag kliver av jobbet klockan fem på söndagkväll. Men ingenting äro omöjligt med bra vänner runt om sig.
 
Igår hälsade jag på f.d. sambon Hanne med pojkvän i deras nya lägenhet som var oemotståndligt vacker. Blev bjuden på en enorm brunch, sådant där som egentligen hör söndagar till. Bortskämd tillvaro.
 
Efteråt fikade jag på Viskan med Alexandra som jag inte sett på hur länge som helst, om vi inte räknar in vimlet på X&Y. Samma tjej som på Sagoslottet för över ett år sedan fick mig att känna mig hemma i Borås på en sekund, hon som var den utlösande faktorn. Nostalgiprat om hur det var då, för idag är det verkligen annorlunda kan vi ju tillägga. Bubblan från Sagoslottet är rätt så spräckt, inget som varken hon eller jag skulle vilja gå tillbaka till om vi fick välja - men som vi just då värderade till ovärderligt.
 
Kvällen tillbringades här hemma på Bifrost med bästis, Simon, där jag bland annat såg mitt första asvnsitt någonsin av Solsidan. Det var bra prat, men kanske även rätt så hårda ord från min sida. Är det något jag har lärt mig ihelgen så är det att jag har en viss jargong som är rätt så rå, men det verkar som om folk insett det och vet hur de skall ta mig. Förhoppningsvis. Simons psykologikurs i bagaget gjorde sig påmind och jag insåg varför jag värderar vissa av minna vänner så himla, himla högt - de visade sig att de egentligen är substitut för något annat som jag känner att jag inte har i mitt liv.
 
Njut av dagen nu, kom ihåg att ge - för allt kommer på ett eller annat sätt tillbaka. Likt en Boomerang skulle man kunna säga. För det vet klädmärket Boomerang allt om iallafall. Grupparbete nästa!
 

Rehab Bifrost

Av någon anledning så hade jag lagt fram ett scenario som gick ut på att nu när tentan är avklarad så övergår allt till en dans på rosor. Möjlighet att andas ut och luta sig tillbaka lite. Hur kunde jag ha missuppfattat det hela så totalt? Det märks verkligen att vi är inne på högskolans andra år eftersom i princip alla kurser vi läser är fortsättningskurser - djupare och tyngre. När Marknadsförar-Martin gick igenom de två grupparbeten vi skall göra i resten av kursen sade jag på en gång farväl till all resterande fritid de kommande fyra veckorna.
 
Jisses alltså.
 
Det har även varit möte på möte, såklart. Sedan när blev mitt liv ett enda stort möte? Bland annat så har jag och Sandra hållt i en presentation av Texas på lärarnas personalmöte där vi även lade fram riktlinjer på hur kursvärderingar och terminsutvärderingas skall utföras. Det var lite kritik i det hela, ja, så vi var lite nervösa över hur de skulle reagera. Helt klart bättre än förväntat då de hade mycket bra frågor, funderingar och synpunkter. Himla stort projekt det här, stenen är i rullning så nu gäller det att hålla den på rätt väg också.
 
Men även om det är mycket så gäller det att unna sig lite också. Var på middag hos Simon i torsdags med några textilekonomer, gryta på menyn och torkade höslöv på bordet. Rödvin, öl, cirtronlikör och vitt vin. Blandar gärna hejvilt. Efteråt gick jag, Simon och Frans ut på X&Y och det kändes som om varenda människa jag kände i hela Borås var ute. Extremt lyckad kväll, även om jag och Moa nära tuppade av när vi trodde att vi drack en fruktdrink som visade sig vara whiskey sour.
 
Igår kom Filip på besök och blev bjuden på en tre-rättersmiddag (se vad jag kan!), men eftersom Filips smaklökar är som ett barn så var det en väldigt enkel meny beståendes av varma mackor till förrätt, följt av pyttipanna som avslutades med vaniljglass och jordgubbar. Vi såg även Hypnotisören på bio, jag som inte läst boken tyckte den var bra men har förstått att boken är i en klass för sig så har stora planer på att läsa den då jag en dag upptäcker att jag har läst ut all världens kurslitteratur.
 
Efter att den blivande läraren läst högt i Pettson & Findus på engelska (högsta mysfaktorn någonsin!) somnade jag nästan på direkten (mjo, uppenbarligen om man skall lyssna på Filips inlindande kommentarer om snarkningar) och inledde morgonen med barnprogram på TV. Hallå helg!
 
Något av det bästa med Filip är att när jag är med honom så försvinner all min stress och oro, som ett rehab kan man säga. Välbehövlig och omöjlig att klara sig utan. Men nä, nu är det över och jag skall plugga, arbeta med Texas och försöka få struktur på mina hundra olika inplanerade dejter.

Avtentad

Var först på plats vid tentasalen med Louice strax efter åtta imorse. Insläppet slutar 08.45 men vi är båda pedantiska och vill vara där i god och få en bra plats. Inte för att det hjälpte idag då det var numrerad placering, jag fick dock siffran ett som jag tog som ett gott tecken. Tentan i sig var inte speciellt farlig...
 
Jag har verkligen inte pluggat lika mycket som vid tidigare tillfällen, har låtit allt annat gå före och kände att hur det skulle gå berodde helt och hållet på vilka frågor som kom upp. Uppenbarligen kom helt rätt frågor och om Martin rättar som en normal människa bör göra så skall jag ha skramlat ihop till godkänt. Helt klart.
 
Var några månader sedan jag hade tenta sist så hade glömt bort hur fullkomligt slutkörd man blir efter flera timmars uppsatskrivning där man till slut inte längre vet vad man svamlar om längre. Kände mig helt knäckt, än om på ett positivt sätt. Men åt ett ton italienska kolhydrater med Louice och Marie efteråt så känner mig lite mer redo nu. Belönade mig själv med en parfym från Björn Borg på det.
 
För övrigt så har jag en ny vimmelbild att bjuda på:
 
RSS 2.0