Ett inre lugn

Igår kom Marie förbi för en paus på "fem minuter" och vi fann oss själva med att diskutera utbildning, jobb och mål. Är det någon jag upplever som har en självinsikt motsvarade min så är det denna norrländska tjej med norskt ursprung. Vi gör verkligen vår utbildning till något bra, tar chansen vi får. Allting känns rätt. Det skapar ett inre lugn om att man vet vad man gör, men framför allt varför.
 
Som när jag ser på Marie. Hon kommer att gå långt. En driven tjej som strålar. Redan kort tid efter vår examen vet jag att hon kommer vara på väg. På väg någonstans högt uppe inom branschen. Och jag kommer stolt att kunna säga; vi två, vi har gått i samma klass.
 
Visst kan jag säga detsamma om så många från min gymnasieklass. Fantastiska designers som gått på London College of Fashion och Beckmans. Som verkligen är på väg någonstans. Men vad har vi för relation idag egentligen? Närmast obefintlig. För på gymnasiet var vi ju så små. Visste ingenting. Vinkade adjö och så var det slut.
 
Jag och Marie har gått igenom fem tentaperioder tillsammans. Levt intensivt, på varandra. Upplevt motgångar, krossade hjärtan och vidrört glädjens första strålar. Är vuxna tillsammans, diskuterar jobb och framtida utveckling. Har varit gröna tillsammans och utforskat Borås uteliv och signat ut. En modern version av blod, svett och tårar.
 
Så där som man brukar säga att en vänskap efter lumpen alltid består, lite så är det. Fast lite ytligare. Såklart. Vi har utvecklats tillsammans så där som vi aldrig hade kunnat tro att vi skulle göra. Det skapar ett band som är starkare än vid andra sammanhang. Jag vet om att vi kommer ge varandra kraft, inspiration och hjälp i framtiden. När vi erövrar marknaden. Redan nu, efter inte ens en halvt avklarad utbildning.
 
Oh boy... Vad komma skall?
 

Kommentarer
Postat av: Elisabeth Kibe

Gilla!

2012-11-02 @ 18:03:31
Postat av: Petra

Så kul att läsa din blogg Gustav, massor av kramar!

2012-11-02 @ 21:04:13
Postat av: marie

Massor av hjärtan och kärlek <3

2012-11-03 @ 11:30:17
URL: http://maried.tumblr.com


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0