Tentafest med stort T

Tentorna är över. Finito. Avklarade - kan vi hoppas på åtminstone. Men jag känner mig ändå ganska säker på att jag tog mig över G-gränsen, även om tentan i väveriteknik verkade ha gjort en snabbvisit i helvetet innan den anlände till oss. Må hohlstoff brinna i helvetet framöver!

Itisdags hade vi därför tentafest i kombination med att Angelica firade att hon kommit halvvägs till 50. Svartklubben på Sparre slog åter upp portarna och bjöd på en helt fantastiskt fest. Länge sedan jag kände ett sådant lyckorus och välkomnade sommarlovet med öppna armar. Dansadansadansa. Bastabastabasta. 04 var festen slut och det strosades hem för att bara några timmar senare bli väckt utav byggarbetare. Tacksamt.

THS-folket är bara så bra. Lite finare, lite bättre, lite mer textil. Älskar samtliga.
Konsekvens av tentefest


Appen spiderweb laddades ned snabbt som attan igår kväll.

Ihopspunnet

När man börjar dra skämt om materiallära så tror jag att det betyder att man börjar förstå grejen. Hänger med i svängarna. Spinner med för fullt i ringspinningen. Så det känns skönt. Igår var jag ju nära på att bryta ihop. En natts sömn kan uppenbarligen göra underverk. Tackar och tar emot.

Eftermiddagen bestod av en mysig HVMD-fika på Viskan med Hanne och Lisa, lite Söndsvall i Borås. Inte helt fel. Sedan kramades Hanne om rejält innan bussen till Landveter avgick, bara att hålla tummarna för att denna tjej gör mig sällskap i textilhuvdstaden nästa år nu.

Övriga kvällen har spenderats med Lovisa med diverse diskussioner inom materiallära och väveriteknik sällskapandes av lite öl, mat och ESC. Men mest plugg. Såklart.

Norrländskt besök

Heldag på bibblan igår 8.30-20 där pausen bestod av ett möte på kåren med Fashion Work. Känns lite som att vi står och stampar med rapporten men nu har jag helt och hållet ändrat fokus till tentorna. Nöta, nöta, nöta! Hoppas bara att jag har bra "resistance to abrasion" nu då... Ha-ha.

Vid 21-tiden anlände Hanne och vi åt pizza på gräsmattan utanför och njöt av de sista solstrålarna innan myggen gjorde entré. Det allra första hon kommenterade var att jag börjat prata göteborska. Hur kan man inse det redan i en mening? Fan, jag som verkligen börjat tro att jag pratar rikssvenska. Hanne var nog lite just den tentapaus jag behövde för jag kunde verkligen slappna av, tänka på annat och sov som ett barn i natt.

Nu skall vi snart till skolan då jag skall dumpa henne på våning sex innan ännu en dag på det ljuva biblioteket. Livet äro fantastiskt. Levererat med massa bra crimp och bulk.

Reflektionsytor etc etc

Gårdagens heldag i väveriteknik gjorde verkligen susen, dessutom lugnade Olle ned oss tusenfalt och det verkar som om vår tenta kommer vara löjligt enkel nästan. Lite för bra för att vara sann. Njuter.

Kvällen ägnade jag istället åt att låta fingrarna dansa på tangenbordet i ett tappert försök att få något konkret att ta på för min grupps rapport i materiallära. Jag är så less på att skriva om reflekterande ljudvågor att jag vet inte vad... Borde inte jag förtjäna någon slags veto att slippa skriva om ljudtextilier som hörselskadad? Sakta men säkert så gav det åtminstone resultat.

Skall hänga lite med gruppen nu under morgonen och efter det så har vi sagt att vi skjuter upp allt eländigt arbete tills efter tenan. Fokus på att slippa omtenta nästa!

Ikväll kommer för övrigt Hanne som gick klassen under mig på gymnasiet och sover över då hon skall göra ett arbetsprov imorgon på YH-utbildningen för konfektionstekniker. Spännande!

Läsårets sista föreläsning

Trots gårdagens bravader kunde jag omöjligt somna igår när jag lade mig vid tolv-tiden. Adrenalinet ville inte sluta flöda, hjärtat ville inte sluta slå och stressen ville inte sluta existera. Slutligen lyckades jag somna vid 01 - för att vakna kvart i sex på morgonen. Med sådan träningsvärk i axlarna att jag trodde nacken gått av.

Tentaperioder suger. Inledde min dag med en springtur tillsammans med Simon, helt fantastiskt, och sitter just nu och peppar lite över dagens heldag i väveriteknik. Jäklar vad jag skall få svar på allting jag inte vet ännu! Vad jag inte kan återstår dock att ta reda på.

Litet klagomål till värderguden: om Borås nu tvunget måste leverera sommarvärme, kan det inte vänta tills efter tentorna?! Avlider av solabstinens snart.

En vecka kvar

Det här är veckan då det gäller. Veckan innan målsnöret, då jag lär falla huvudstupa. Sju dagar med tentaplugg 24/7 och det får bära eller brista. Inledde med ett stentufft gympass och lyckades leverera ytterligare efteråt då jag, efter ungefär ett halvår försent, slutligen blev klar med min trikåpärm. Håller tummarna att den blir godkänd och slipper göra komplettering. Att memorera hur man trär en trikåmaskin är inte det lättaste.

Övriga dagen har bestått av EXIT-möte, väveriteknik, kaffe med Josefin och slutligen en fadderutbildning. För självklart skall jag vara fadder under introduktionen i höst! Min egen ifjol var nog något av det roligaste jag varit med om, så det skall bli himla kul att ta hand om BC-ynglingarna.

Är så pepp på sommarlov och höstintroduktion att jag totalt glömmer bort att leva i nuets tentaplugg.

Att befinna sig i ljuset

Dagen har ägnats åt väveriteknik @ bibblan tills yrseln slog till av alla färggranna rutor. Blev då slutligen dags för en paus i solskenet på Viskans uteservering tillsammans med vackraste Sara. Eftersom solen inte ville lysa svagare rörde vi oss senare mot parken för att göra avståndet till skolböckerna ännu större.


Aldrig som man tänkt sig

Den här dagen tog en helt annan vändning än vad jag hade för avsikt att den skulle göra. Inledde med att vara alldeles för seg med att ta mig upp ur sängen, sedan halvvägs till gymmet innan en heldag med studier så hörde Carro av sig och undrade om jag kunde hoppa in och ta över henne på jobbet av självklara anledningar. Så en kvart senare var jag en ombytt säljare - lite så där lagom spontant.

Haft en trevlig dag på jobbet tillsammans med Jenny som går året över mig tillsammans med en hel drös av kunder då det är marknad här i Borås. Mysigt.

Efteråt körde jag ett lättare gympass innan jag och Maja åt vår efterlängtade middag på Wisers Pub, vi fick ju en matbiljett då vi jobbade på studentpuben för evigheter sedan. Supergod mat och vi unnade oss dessutom varsitt glas vin. Mycker välbehövligt i tentaperioder.

Hemlängtan med en twist

Den här tentaperiodens mål verkar enbart vara att ta kål på mig. Jag hade aldrig kunnat förutspå hur svårt jag skulle komma att få för materialläran. Kemi, engelska och nu har vi även slängt in en massa fysik då vi har ett grupparbete och skriver en rapport om ljud och textilier. Väveritekniken har också börjat balla ur en smula sedan alla matteberäkningar lades in och just nu vet jag nog inte riktigt vad jag håller på med...

Men så här brukar vi ju alla känna under tentaperioden och väl där dagen innan tentan känns det som om allting faller på sin plats, ämnet blir äntligen roligt och tentan avklaras med bravur. Bara det att det är så mycket annat som läggs ovanpå detta; typ en miljon möten där vissa är mindre vettiga än andra, planering av EXIT-fest, flytt till Bifrost och så det den där längtan hem till Sundsvall.

Ty gud vad jag längtar hem just nu till fina teatervänner, rosévin om kvällarna med Tova och jobba i på Hemtex i ett riktigt köpcentrum och skratta bakom kassan tillsammans med Therese.

Alla föreläsningar, möten, jobb och att bo kollektivt gör att man är omringad av människor 24/7 och just nu vill jag verkligen bara vara ensam och få lite kvalitetstid i tystnad. Känner mig inte socialt kapabel och jag är lite orolig att jag kommer längta hem för mycket för att njuta av det jag ha i Borås. Jag trivs ju så onekligt bra här - om man suddar ut lite irritatonsmoment för tillfället vill säga.

Sedan skulle det ju inte vara helt fel om det slutade regna för en gångs skull också.

Dejana Dabic

Idag kommer min fina vän Dejana från Ålsta-tiden på besök tillsammans med en klasskompis då de skall befinna sig på THS imorgon bitti och visa vad de går för inom mode design. Tror stenhårt på denna grymma tjej som jag måste erkänna visade den grymmaste kollektionen av alla mot slutet. Neon Blonde in my heart.
Ålsta kollektionsvisning 2011, fotograf: Markus Kibe

Bad things

Tittade på True Blood igår kväll med Lina. Märks det?

Professorsinstallation

Professorsinstallationen gick som en smäck. Vädligt varierad kvalité på föreläsningarna må erkännas, jag hade nog lite högre förväntningar på professorer än vad som gavs. De borde ju åtminstone veta att man inte stavar Switserland liksom. Samtliga var på engelska och bara för att ödet inte tycker att jag får nog av kemi på engelska så handlade ju två såklart om teknisk textil och hur man använde sig av diverse enzymer och bla bla... Måste jag tillägga att det inte är mitt favoritområde?

Men det som gjorde allt värt det var den fantastiskt goda lunchen med dess ännu mer fantastiska tårtor.

Fredagskvällen spenderades med Filip och diverse märkligt folk från lotrp2 (som alltså inte är en musikgrupp). Jag var orolig för att jag skulle vara för stressad för att kunna njuta av det, men det visade sig nog vara just det jag behövde. Är det inte härligt med människor som gör en till den man vill vara?

Blomsterpojken

Vad gör man en ledig dag när regnet faller ned för tredje dagen i rad? Unnar sig en sovmorgon? Försöker ta i det ångestfyllda tentaplugget? Kanske något som hade varit att föredra, men just idag skall jag befinna mig på professorsinstallation. Lite form av akademisk nollning känns det som, för att de skall bli "installerade" så skall de hålla ett föredrag på 40 min var för att ägna kvällen åt välklädd bankett.

Jag och Nina skall iallafall representera TEXAS under förmiddagen nu och bland annat tacka varje professor efter föredraget och räcka över en blomma. Fick lite panik igår när ett mail damp ned i inboxen med orden om att "talet inte behövde vara så långt", vilket verkligen aldrig har varit min tanke från början.

Aja, svärmorsdröm here we go...

Bomull

Bortom allt man hade förväntat sig

Maj tickar på fortare än väntat och jag kan inte riktigt få in det i mitt huvud hur mycket som skall hinnas innan slutet av denna månad. Två tentor bland annat, varav jag sitter och pluggar textilkemi tills min hjärna blöder sönder och samman till den ena. Jag som avskyr kemi över allt annat, jag kan ju uppenbarligen inte ens uttala begreppen korrekt. Vilket inte förvånar mig eftersom kursen är till 80% på engelska och jag kör svengelska genom hela kursen. Nej alltså, det här är inte okej.

Tacka däremot väveritekniken som lugnar ned mig en smula där jag får sitta och färglägga rutor så fint som bara jag kan. Okej, nu ligger det ju visserligen en hel vetenskap bakom vad just detta betyder också, men på något sätt framhävs logiken mycket tydligare här än i materialläran. Än så länge. Olle lär ju kasta om allt på föreläsningen imorgon bara för att han kan.


Färgglad väveriteknik. Lite meditation för själen.

Mikrolabb

Har ägnat eftermiddagen åt en mikrolabb i materiallära där vi har gjort brännprover och tittat i mikroskop för att analysera tyggarner. Jag och Linnéa såg åtminstone proffsiga ut i våra labbrockar, men vi var nog inte de skarpaste hjärnorna dessvärre. Mot slutet när vi skulle resonera vad vi kommit fram till viskade vi fram polyester medan de andra gormade viskos och så höll det på. Aja, nu är det över åtminstone!

Går snart sönder av all kemi.

Just nu

  • Läser kemiartikel på engelska. Förstår inte ordet MOLASSES.

  • Använder Google Translate. MOLASSES = MELASS.

  • Googlar MELASS; tjock sirapsartad substans som utvinns från saften av sockerrör eller sockerbetor som en biprodukt med 50% sockerinnehål vid tillverkning av socker.

    -
    och fortsätter på liknande sätt igenom hela artikeln. Känns inte alls uppgivet eller hopplöst?

FestFöreningsFest

Igår rådde det FestFöreningsFest hela dagen för högskolans samtliga festföreningar (host, eventföreningar?) med diverse tävlingar och lekar. Vi i Otyg hade ett lag på tio pers och gick under namnet Meiwaku - som då tydligen skall betyda just Otyg på japanska. Så vi gick in för ett lite animéinspirerat tema med regnbågens färger och var så snygga som bara folk från THS kan vara.

Dagens roligaste (om inte hela årets?) var när vi skulle göra ett klädstreck, dvs bilda ett streck med samtligas klädesplagg, och vi verkligen gick all in för att vinna. "Va, tar du av dig trosorna? Okej, då gör jag också det!". Det sexigaste jag sett på länge var nog Lina strosandes endast i svarta spetstrosor med en uppslagen studenttidning för att täcka bysten. Vi hade en miljon olika sjalar med som vi dessvärre inte fick använda, så de fick istället uppdraget att skyla oss. Teambuildning eller vad liksom?!

På kvällen dansade vi som vi inte gjort sedan introduktionen. Jag, Hayun, Lovisa och Moa var överallt. Så idag har jag en sådan träningsvärk i låren att det är bara löjligt. Liksom i nacken. Snacka om att go wild.

Mjölkkanna


Inhandlad. Village 159 kr.

Perfektion


Chad White

(Sol)bränd

Denna värme tar snart bokstavligen kål på mig. Det spelar ingen roll hur varmt det än är imorgon, jag skall banne mig rädda mig själv genom att gömma mig i biblioteket. Hela jag glöder just nu och har, vad jag förmodar är, ett enormt insektsbett på min rygg som uppenbarligen blivit bränt av solen och bara gör att smärta uppstår. Kroppen kliar och jag känner mig kletig av solskyddsfaktor, det enda som saknas är sandkorn mellan tårna så befinner jag mig i juli månad - men södra Sverige leverar.

Idag har jag varit på lunchmöte i TEXAS namn med Fashion Work för att försöka skapa ett framtida samarbete, något som jag tror mycket på. Direkt efteråt var jag och Lina på ett ytterligare möte angående examenstalet som ordförande i kårstyrelsen skall hålla för examensstudenterna på examensdagen. Lyckligtvis faller detta på Linas lott att ta tag i år, men nästa år är det jag som står där så det var lite kul att få insidertips redan nu.

Kvällen har ägnats med grillning i park med några från Otyg för att avslutas med en kaffe i de sista solstrålarna tillsammans med Lisa. Imorgon börjar verkligheten och vi kör väft och varp för fulla muggar...
 


Rebecca @ Annelundsparken.

Valborg

Ack, Valborg... Den högtid som jag föraktar mest av alla men förmodligen borde vara mest förtjust i. En dag som mest används som en ursäkt för att festa är verkligen ingenting som faller mig i smaken, åtminstone var jag väldigt fast vid att bojkotta det när jag var yngre. Men nu blir det väl mer och mer oundvikligt.

Värmen som drabbade Borås var utan dess like mot vad vi fått känna på tidigare och jag hade aldrig kunnat förutspå den hemska bondbränna som jag blev drabbad av. Himla härligt (bortsett från brännan).

Kvällen spenderades hos Marie med grillning. Jag och Louice var nostalgiska och körde på klassikern korv med bröd - blir ju aldrig fel liksom. Mot slutet ordnade Lovisa en liten pepplåts-runda där samtliga fick spela upp sin egna "pepplåt" och motivera varför den var det. Triggande för alla.

Det var som Lovisa påpekade, kul att trots att alla körde helt olika låtar och har hela olika bakgrunder så satt vi ändå där i samma rum och fungerade så himla bra tillsammans. Man slutar aldrig att förundras.

För Louice är så himla vacker


Igår @ Marie på Valborg.

RSS 2.0