Teaser inför morgondagen

Igår hittade jag ett recept på en "lyxig chokladtårta" som tydligen skulle vara dödsenkel att baka. Passar ju mig perfekt, även om jag har min trogna handledare Emma med mig i köket. Så igår handlade vi in alla ingredienser, för ojoj vad det var ingredienser i denna. Men bara att blanda ihop, inget svårt alls.
 
... eller?! Idag när vi väl skulle baka så var hemsidan naturligtvis nedlagd och receptet fanns inte att få tag på någonstans. Men vi hade ju alla ingredienser, så det var bara att improvisera... Tack och lov att Emma ändå är kock och har en naturlig känsla för det här, hade det varit jag så hade jag stått där helt handfallen.
 
Blir ju helt fantastiskt. Jordgubbar och choklad. Inget kan ju gå fel.
 

Kräftans stjärntecken

Jag må inte läsa mitt horoskop dagligen men jag måste erkänna att jag tror på det här med astrologi. Varje stjärntecken har ju sina identifierade egenskaper och jag har alltid tyckt att dessa stämmer in till fullo på mig själv och andra när man väl börjar analysera det hela.
 
Dessutom så dras jag automatiskt till de som också är kräftor har jag insett, och de är de jag kallar för mina bästa vänner. Igår fyllde Branko år, min jag-har-inte-riktigt-ord-för-det, och imorgon fyller en av mina allra bästa vänner, Filip, år. På måndag är jag födelsedagsbarn och inte allt för lång tid efter det är det Cornelias tur, min bästa vän i kvinnlig gestalt. Bara en slump? Kan hända.
 
Men läs detta och erkänn att det beskriver mig rätt så bra?

Är kräftan ditt stjärntecken? Då är du förmodligen en ganska känslig, emotionell personlighetstyp. Kräftor kan ha lite dåligt självförtroende och tycker ofta att de är otillräckliga, att de kan göra bättre ifrån sig eller att de kan hjälpa till mer. De behöver bekräftelse, behöver höra av andra att de duger.

Kräftor har en stark anknytning till hemmet och familjen. Som föräldrar är de hängivna men de tar även gärna hand om sina vänner. De är väldigt empatiska och omtänksamma, har lätt för att kunna sätta sig in i andras situationer och se saker ur andra människors synvinklar.

Kräftan har en stark nostalgikänsla. De är lite konservativa, gillar att hålla fast vid gamla traditioner och samlar gärna på sig gamla minnessaker som de vägrar slänga.

En del kräftor kan visa en kall och lite opersonlig sida utåt medan de innerst inne är väldigt känsliga, så känsliga att de ogärna släpper andra inpå livet. De kan också vara lite labila till humöret och är snabba till känsloväxlingar. Kräftor oroar sig mycket och ofta i onödan och de behöver andra människors stöd.

Klockrent. Helt enkelt klockrent.

Att duka till bords

Just nu sitter jag och planerar min bordsdukning inför söndagens bjudning för fulla muggar. Klädkoden lyder Hamptons så tänkte att det skulle få lysa igenom på dukningen också. Skall brainstorma med Therese från jobbet imorgon, förmodligen den av mina vänner som kan mest om detta område vill jag påstå.
 
Just nu gillar jag det här:
 
Inspiration härifrån

Midsommar

Fjärde midsommar i rad med fantastiska människor och som traditionen lyder så blev det en himla lyckad kväll. Först så deltog vi i släkten Jakobssons femkamp där mitt lag dessvärre kom på en sista plats, trots att jag och Mr Ludwig ägde sönder i stövelkastningen.
 
Efteråt flydde släkten sin kos för att lämna oss "unga vuxna" där världens måltid dukades fram. Sofia vid grillen är ett måste och mina sparrisar inlindade i bacon blev en succé. Liknades själv vid en sparris på det hela: lång, smal och stroppig. Antar att det bara är jag som kan ta det som en äkta komplimang?
 
När myggen och knotten började bli för mycket (ty vi är ju faktiskt i Norrland) så begav vi oss in i det furubeklädda köket och spelade spel tills jag trodde jag skulle spy av skratt. Hade så ont i magen att jag helt ärligt inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen. Sofia och för många glas vin blir bara för mycket, framför allt under leken "21".
 
När Emma och Annas föräldrar kom hem igen försvann vi vidare till den lilla friggeboden och fortsatte lekarna där inne samtidigt som solen aldrig ville gå ned, med Sofia sött sovandes i sängen pratandes i sömnen. Runt 05-tiden kom den fagre Andreas från sitt skift på jobbet och hämtade upp mig och flickvännen Frida och kunde sova i min egen säng. Låter väl pretty much amazing, inte sant?
 
Hade glömt bort hur vackert det är på Släda. Vyerna tycks aldrig ta slut. Norrland är helt magnifikt.
 

Inför midsommar

Igår kände jag mig som världens bästa säljare, ty jag sålde inte jag krängde verkligen. Var i mitt esse. Minst sagt. Hade hur kul som helst. En kund bjöd till och med på kommentaren om att jag var en duktig säljare. Som om någon boende från Borås skulle göra detsamma? Ack, staden där kunderna på Hemtex tycks gå i slow motion. Är ytterst tacksam mot Sundsvalls handelsmetropol.
 
Njuter av midsommar, sovmorgon och att vara ledig i hela tre dagar. Självaste firandet blir tillsammans med "det gamla vanliga gänget" och jag tror på en fantastisk afton med grillad mat och vin. Norrländsk idyll när den är som bäst.
 
Önskar er alla en glad midsommar!

Ibland har vi pauser

Idag erbjöd jobbet på en hel del utmaningar kan man ju våga påstå. Att placera alla rea-gardiner på bord låter ju inte som en omöjlighet men utrymmet bjöd på sina begränsningar kan jag lova. Dessutom vill man ju gärna ha det snyggt och tilltalande, färger som matchar med varandra och hela faderrullan. Besegrade slutligen mitt mount everest - med bravur om man frågar mig. Blev fasiken jävligt snyggt.

Sedan var det bara att göra samma sak igen fast med samtliga äta-produkter. Inte lika snyggt resultat men jag skyller på att klockan tickade alldeles för fort. Aja, imorgon börjar vi vår stora sommarrea så kika förbi vetja!

Efter jobbet åkte jag på stan för att fika med ett spöke från det förflutna. Fina, gamla Anton. Bästa vännen som jag inte talats vid med på över ett år. Skandal helt klart. Skyller på att jag hamnade i min djupaste, djupaste svacka under Ålsta-perioden och ställde alldeles för höga krav på denna kille som hade en flickvän på distans att prioritera i samma veva. Slutade olyckligt då, men man kan alltid börja skriva nya kapiteln.

Ibland är det bra att älta det förflutna för då tar man kanske tag i saker som man borde tagit tag i för länge sedan. Nu är vi iallafall åter igen så att säga back on track.

Arbetsmyran tager form

Igår blev mitt pass á 12-15 till ett pass på 11.15-19 istället. Behövs det förklaras ytterliggare att vi hade mycket att göra inför sommarrean som startar imorgon? Nä. Men kul var det, så glad att jag har ett jobb jag trivs med, och jag tackar verkligen inte nej till extra pengar heller. Månadens lön blev mindre än vad jag hoppats på och hyresavierna från Bifrost kommer med alldeles för täta mellanrum.

Idag liksom imorgon står jobb också på schema och på fredag kan vi äntligen njuta av midsommar på Släda. I år skall vi göra något så dramatiskt som att befinna oss i Anna och Emmas stuga istället för undertecknads. Dock är båda två för tillfället på annan ort (Emma lagar mat i Åre och Anna lär barn i Uppsala att inte drunkna) så jag har en fest utan detaljer att planera. Där har vi ett drama gott folk.

The "Fabulous" Sportsbar

Igår var jag på inflyttningsfest hemma hos Frida tillsammans med majoriteten utav LRG (Lilla Roliga Gruppen) liksom övrigt norrländskt folk. För oj, norrländskt var det! Har det verkligen alltid varit så här? Snacka om att vyerna har vidgats i Borås och att man ser saker och ting hur helt andra perspektiv. På gott och ont? Kan diskutera det närmare senare.

Gårdagskvällen var trevlig dock och vi landade på Allstar. Träffade på folk jag nästan aldrig har pratat med, folk jag inte pratat med på år och dagar. Träffade folk som var för unga att gå ut på krogen senast jag var i staden. Snacka om generationsskifte.

Drack Hulken på rekommendation och blev påmind av färglärans basregel att blått och gult tillsammans blir grönt. Specialbeställde söta drinkar med mycket alkohol i till Frida och Andreas (mo-ha-ha).

Hade familjefest. Bror Markus var där. Evelinas lillasyster var där. Fridas mamma var utanför - 2QL4SKL.


 

- hatar för övrigt att jag blivit en sådan där som glömt hur man hanterar en kamera. Instagram på instagram. Så jävla tragiskt, jag lovar att bättra mig inom snar framtid!

Presenter till mamma

Idag fyller mamma år så man kan nog allt påstå att vi gjorde Birsta igår. Framför allt Hemtex där vi handlade för fulla muggar; gardiner, täcke, påslakan, kökshanddukar, värmeljushållare, etc. etc. Himla skönt för födelsedagsbarnet att slippa dra kortet kan tänkas, men tyvärr är det ju så att de som är sämst på att unna sig själva är ju just våra mammor. Tur att vi barn kan visa vägen ibland.


Till vänster: bukett beståendes av dörrknoppar från Hemtex. Vackra.

BRA DAG!

Klev upp löjligt tidigt för att äta frukost med Lisa på McDonalds Sj innan hon började jobba. Lätt värt. Och McToast med tomat är ju oslagbart, något alla ex-knegare från donken har stenkoll på.

Senare klev jag på mitt första arbetspass för sommaren på Hemtex i Birsta och tiden bokstavligen susade iväg. Hemmaplan när den är som bäst. Mycket behagligare (snabbare!) tempo än Borås och mer intresserade kunder. Kände hur säljarklorna vässades och kan nog bekräfta att jag är back on track.

Var regionsmöte just idag och träffade bland annat regionschefen, som gav mig beröm för en behovsanalys hon hade hört mig göra. Om hon sade det bara för att eller om hon verkligen menade det tåls att klura på. I vilket fall så ser jag fram emot denna sommar på Hemtex, kommer bli störtkul!

Efter stängningen körde jag och Tova intervaller och gjorde succé. Bra dag var det ja!

Cause I work out

Till slut så fick det vara nog med powernapandet och det byttes istället ut mot ett gymkort. Jag och Anneli kör våra gympass precis som förr i tiden - fast på ett fräscht och nyrenoverat Friskis. Numer är Anneli student vid polishögskolan och jag har gått från kolhydrater till biceps (ehm...). Som förr i tiden, men bättre.

Med Tova tillbaka så varvas det för fullt runt elljusspåret och imorgon förväntar vi oss intervaller. Härligt. Jag och Anneli har sagt att vi skall naila drakloppet i augusti. En mil, here we go. Tänkte dessutom lura med mig Simon på kretsloppet tillbaka i Borås. En mil det med. Nu jäklar.

Törnrosa?

Okej, det börjar gå utför. Jag snoozar tills jag vet inte vad. Efter några timmar tar jag en tupplur på obestämt antal timmar för att senare lägga mig i en inte alltför ovettig tid. Så repititon på det. Misstänker att undertecknad kan ha gått in i väggen men den frasen finns dessvärre inte i mitt vokabulär. Så nä.

På torsdag börjar schemat gälla och det skall bli skönt att komma in i någon form av rutin igen. Framför allt att tjäna pengar. Känner hur sparkontot sinar så fort tankarna är fokuserade på inredning.

Igår kväll kom Tova äntligen hem. Kära gamle barndomsvän och granne. Ieftermiddag då jäklar blir det häng.

Välbehövd vila

Mitt sovum är så behagligt och täcket så mjukt... det känns som om jag bara sover och sover. Vilar mellan varven och dricker hinkvis med kaffe (hej norrland!). Vilket år det har varit, vilket år alltså.

Så mycket plugg att det finns inte ord för det. Lysande resultat. Ordförandeskap i Otyg. Klättring upp till ordförandeskap för TEXAS från och med nästa år. Ansvar och planering av diverse evenemang. Slit och kräng på Hemtex. Ser så litet ut i text... men hallå, hej och hå.

- Sover ut.

Jonas student

Är trött som om jag själv tagit studenten. Dagen har varit full med förberedelser liksom socialisering på hög nivå.  Är himla stolt över lillebror som dessutom fick stipendium över sina kunskaper och visade intresse för yrket som kock. Nu kan mamma stoltsera med att samtliga bröder fått stipendium.

Markus påstår att han var bäst eftersom han fick två. Mitt stipendium var dock störst. Jonas däremot fick ju en hel jävla kökskniv så ja...

 
Jonas dag

Idag tar Jonas den efterlängtade studenten. Likt mig går han också ut på Hedbergskas trappa vilket gör det till ett kommande helvete att hitta fram till rätt student i vimlet. Men det är väl sådant man bjuder till med dagen till ära. Kan inte riktigt få in det i mitt huvud att det faktiskt är hela fyra år sedan jag själv klev ut på trappan tillsammans med kära, gamla hederliga HVMD sjungandes och firandes - först ut på trappan av alla miljoner klassser. Längsta dagen i världshistorien.Stort grattis till lillebror Jonas
- och tack för att det idag är du som har körkort och alltid skjutsar mig dit jag vill.

Honey, I am hoome

Gårdagens resande gjorde att jag bestämt uttalade mig om att inte resa igen på ett bra tag. Efter diverse byten och oändliga timmar så klev vi slutligen av i norrlands egenutnämnde huvudstad. Staden som inte ser ut att ha förändrats ett dugg, men med ett evigt byggande av en E4-bro pågående. Skylten med texten "klar år 2015" gör mig ytterst hoppfull.

Idag har jag ätit lunch hos mina älskade systrar Jakobsson som jag saknat så. Känner inom hela mig hur detta kommer bli en helt fantastiskt sommar med massvis av häng i sommarstugorna på Släda. Eftermiddagen har spenderats på Birsta City tillsammans med Sofia. Har inhandlat lite diverse hygienartiklar som blev kvar i Borås liksom presentsnören till Jonas utlovade studentpresent. Lillebror tar ju studenten om två dagar endast. Sista i den hela nuvarande släkten, vad hände med tiden egentligen? Hämtade dessutom ut mitt arbetsschema och hade lite halvt om halvt glömt bort att jag skulle jobba i sommar. Vad hände med min ledighet?

Men jag njuter.

Morgonsysslor

Ja, gårdgens packning kunde ju ha gått bättre... Klockan ett på natten kände jag dock att jag lyckats med att få med tillräckligt av min garderob för 2,5 månader i det norra. Skyller en del på Jonas studentpresent som verkar ta upp halva min packning. Jag och presenter alltså. Skall det vá så skall det vá.

Håller på och gör mig iordning denna kyliga morgon i Borås samtidigt som jag rengör mitt kylskåpet. Roligare morgonsysslor har man ju faktiskt varit med om måste erkännas. Åker snart iväg till Göteborg. Stockholm. Gävle. Slutligen Sundsvall. Hem.

Gustavs franska balkong

Har varit jobb hela helgen och har verkligen haft jättekul. Arbetat tillsammans med Anja och ojoj vad vi har sålt. Det dåliga vädret är väl önskat ur en gallerias perspektiv. Nästintill tredubblade budgeten idag. Så det har varit full fart och jag passade även på att köpa lite gardinstänger till den nya lägenheten.

Kan inte riktigt fatta att jag och Lisa åker hem imorgon. Står på norrländsk mark 19.30 exakt omringad av granar. Är ju ofattbart. Ännu mer ofattbart är att jag inte börjat packa ännu. Damn it.

Aja, välkommen hem till mig och min franska balkong:
Trevligt

Gårdagen var helt insane, flängde runt hela Borås kändes det som. Mitt i allt så köptes det en säng för 14 000. Kommer jag att sova skönt på Bifrost eller kommer jag att sova skönt? Törnrosa några år framöver.

Kvällen avslutades med parmiddag tillsammans med Lisa hos Emma och Simon. Bara så jäkla mysigt. Jag har fått lära känna så fina människor i Borås det här året att det inte är sant och jag vet flera som jag tänker ta med mig i mitt hjärta igenom hela livet. Nu när tentahetsen är nedlagd är sinnet lite extra känslosamt så när Simon för några dagar sedan erkände att jag blivit en del av hans liv var jag nära att lipa.

Efter middagen promenerade jag och Lisa bort till min nya lägenhet och bara insöp atsmosfären. Framtidsplaner framför den franska balkongen skapades och jag tror att det kommer att bli alldeles, alldeles fantastiskt.

Slitsamt

Jag vet inte när jag föll i säng igår men det var sent och min kropp är trasig. Så himla lyckad EXIT-fest igår, men efter tolv timmars förberedelser, spring och jobb i bar så var vi helt slut slut allihopa. Duktiga teamet.

Nu:

  • Hämta ut nyckel till Bifrost.
  • Möte med kåren tillsammans med Lina angående signering av kontrakt.
  • Fotografering med kåren inför 12/13.
  • Möte på SOVA angående köp av säng.
  • Lönesamtal på Hemtex.
  • Frysning av gymkort tillsammans med Lisa.
  • Sista hänget tillsammans med Simon på för lång tid.

Bara upp och hoppa.


Pic. instagram @ssiljestedt

RSS 2.0