Det där med skolan

Igår startade vår andra kurs, ledarskap och kommunikation. Jag har en magkänsla som säger mig att den här kursen kommer bli hur rolig och lärorik som helst. På det har vi en helt fantastisk lärare, han skakade hand med oss när vi gjorde entré i klassrummet och arbetade aktivt med att lära sig våra namn. Säger inte det allt?

Vi kommer arbeta med muntliga presentationer, få skriva personliga brev och spela teater. Teater! Kan denna kurs bli bättre lämpad för mig? Nej, jag tror faktiskt inte det. Är oerhört taggad.

Igår fick jag även resultatet på mina tentor från förra perioden: VG på säljtekniken och G på trikån. Att jag klarade trikåtentan är en sådan stor lättnad att det finns inte, hade aldrig orkat med en omtenta i denna kurs. Klantade mig så oerhört mycket på den tentan att det finns inte, råkade bland annat sumpa sex poäng bara för att jag missade att dubbelkolla i en tabell. Men efter fyra timmar på en trikåtenta är man så trött att man vet varken ut eller in och bryr sig ärligt talat inte om hur det går, bara man får lämna in skiten.

Det som känns en smula jobbigt är att folk av någon anledning har förväntat sig att jag skulle få VG, så när de frågar mig om det och jag måste neka till det påståendet känns det líte som ett misslyckande. Men jag har å andra sidan aldrig satsat på ett VG i den här kursen, jag är överlycklig över mitt G. Och jag har gjort mitt yttersta för att det skall gå hem hos andra att bara man klarar kursen så har man lyckats. Det är lite synd att den här betygshetsen fortfarande finns kvar när man träder in på högskolan.

Mönsterkonstruktion

Itorsdags började som sagt min kurs i mönsterkonstruktion. Det är en grundkurs som jag bara läser för att kunna söka till fortsättningskursen där jag åtminstone tror att jag har möjlighet att utvecklats. När jag klev in i rummet måste jag medge att jag kände mig störst, bäst och vackrast. Innan lektionen så socialiserade några med varandra men jag avstod ifrån det. Skäms lite över att erkänna det men mina tankebanor gick lite i stil med "Jag har redan så många vänner, jag orkar inte skaffa fler".

Visade sig dock att Viktor, som jag läste kurser ihop med första perioden, samt Nina, från TEXAS, också skulle läsa denna kurs. Lite fint med bekanta ansikten åtminstone.

Kursen i sig, som trots allt ligger på högskola, känns otroligt opedagogiskt och dåligt upplagd. Hade jag inte vetat vad vi sysslade med så hade jag blivit galen. Det här går inte ens att kalla för repitition för mig, det är jag vet inte vad. Om första lektionen var så här så vet jag inte vad jag skall vänta mig inför de kommande lektionerna.

Vi gjorde iaf en kjol. Skala 1:1. Med en linjal på 30 cm. Utan hjälpmedel för kurvor. Fulaste jag sett.

Lättförtjänta högskolepoäng iallafall.

Nytt skissblock


På måndag så släpps ansökningsproverna till mode design här i Borås, måste värma upp lite. Tagga.

 

- Tydligen så gick inte skuggorna igenom linsen riktigt, ser löjligt platt ut. Aja...

Studenter kan

Trots att det var en extra lång dag igår i och med att min kvällskurs i mönsterkonstruktion startade så hade mina klackar ett behov av att bli slagna i taket. Det var ju tosdag. X&Y. Så varför inte liksom? Finns ju dessutom något som heter redbull vodka. Jag, Hayun och Lovisa - de tre K:na, drog ut och gjorde en favorit i repris tillsammans med Viktor som också visade sig att läsa mönsterkonstruktion. Härlig kväll där vi dansade tills de stängde.

Dock konstaterade både jag och Hay att Lovisa är alldeles för trevlig för sitt eget bästa då hon alltid råkar få en kille med sig i släptåg, trots att hon har pojkvän. Och var hon nu tvungen att vara så social så kunde hon ju åtminstone prata med några snygga människor istället.

Studentpub

Igår var det äntligen dags för den väl marknadsförda studentpuben här i Borås som vi i skolans eventföreningar arbetat aktivt för. Tanken är att det skall vara enbart för studenter, gratis inträde och en smula vänligare priser i baren. Resultatet blev långt över förväntan. Var massor med folk på plats och vart man än vände sig så såg man någon man kände, precis så som det skulle vara.

Både jag och Lovisa anlände ganska nedslagna och trötta båda två men med det trycket som puben levererade så vände vårat humör strax 180 grader och besöket blev betydligt längre än vad vi hade tänkt oss. Sedan hade jag en väldigt spännande och äventyrlig promenad hem tillsammans med Sophie. Det kändes som om hon lurade bort mig till andra sidan av Borås trots aktiva påpekningar om att det var "hur nära mig som helst". Kände mig helt vilse och bortkommen. Fast naturligtvis hade hon helt rätt, vi var ju praktiskt taget nästan grannar. Nästan.

Polarna Debet och Kredit

Då var vi där igen: bokföring. Höll på att dö av tristess under dagens föreläsning i ekonomisk redovisning. Till min fördel har jag att jag hitills har kunnat allt som vi gått igenom tack vare företagsekonomin ihöstas. Som till min nackdel istället gör mig bortskämd och jag har därför inte ens öppnat böckerna ännu. Borde kanske överväga att ta tag i det inom kort innan vi kommer till den del av kursen där jag är helt grön...

Efteråt var jag på TEXAS-möte där några punkter inför kick offen med Otyg beslutades ytterligare och reklam för morgondagens studentpub gjordes. Just nu väntar jag på att Alexandra skall höra av sig så skall vi dra på stan. Ur ekonomisk synvinkel bör jag hålla hårt i plånboken. Men det är glömt.

Revenge

Igår fastnade jag och Branko för serien Revenge som helt enkelt är fantastiskt. Som Gossip Girl, fast i en brutalare anda. Så just nu tycks det som om alla på Sagoslottet slaviskt följer denna serie. Gör det du med!

Kökshanddukar

Igår gjorde jag min beställning på de snygga kuddfodralen från HM Home som jag visade i ett tidgare inlägg. Slängde även med två ex av denna kökshandduk. Den som spar han har? Fast i omvänte syfte. Förstås.


Finnes här för 49,50 kr/st.

Tändsticksask

Louice hittade denna tändsticksask i plåt på blomavdelningen på ICA, som uppenbarligen döljer betydligt mer saker än bara blommor! Blev så tagen att jag var tvungen att köpa en jag med.

50 riksdaler, men lätt värt. 

Burberry

Att jobba lediga helger

Det här är min lediga helg, ändå så jobbar jag. Något gick snett när jag löste denna matteformel helt enkelt, att man aldrig lär sig. Som man bäddar får man ligga. Men jag skall inte klaga, det är pengar och eftersom jag fått ganska rejäla löner i både december och januari så skulle det vara synd om ekonomin krympte i februari...

Igår var Hayun och Louice här och kikade på Gladiatorerna och vi hade det allmänt mysigt. Resterande medlemmar på Sagoslottet gjorde sig redo för utgång och jag kände en smula lättnad över att inte vara en av dom. Har varit förkyld tillsammans med Alexandra de senaste dagarna så mina två prioriteringar i livet har nu varit sömn och varma drycker. En ynka förkylning är dock ingenting jämfört med mykroplasman ihöstas så jag känner mig ganska mycket vid liv trots allt.

För övrigt så var jag hos optikern igår för synundersökning samt lånade hem några bågar att prova nu när jag bestämt mig för att köpa ett nytt par. Hayun och Louice fick säga sitt igår men jag hade tänkt lägga det sista ordet på Sagoslottets stilikoner nummer två och tre ( ty ja, jag är nummer ett): Alexandra och Branko. Dock så vet jag redan nu vilka Branko kommer välja utan att ens behöva visa dom...

De stavas B-u-r-b-e-r-r-y.

Nothing compares 2 U

I Borås är alla människor helt nya i mitt liv, något som jag och Marie konstaterade idag under tiden vi labbade. För ett halvår kände vi inte varandra, känns smula galet nu när vi skämtar med varandra om att öppna en inredningsbutik tillsammans i framtiden. Vem kunde ana vilken vändning livet skulle få?

Liksom alla människor så är även alla relationer här nya, och några av dessa är även helt nya för mig. Vissa relationer här nere i Borås är finare och viktigare än något annat som jag känt tidigare i mitt 22-åriga liv. Med somliga personer så skapar man något helt unikt, ett band som inte riktigt går att jämföra med något annat. Ett familjeband som inte är biologiskt, men ändå känns självklart då personen är en sådan naturlig del av ens vardag. Där man vet exakt när ja betyder nej och vice versa. En relation där det bara är löjligt att vara tävlingsinriktad och hålla på med jämförelser eftersom man är starkare tillsammans som en enhet.

Vi lär oss fortfarande och det går bra. Det går bättre än bra.

Kromosomklubben

Igår var det torsdag och på torsdagar går man ut på X&Y. Det är ju liksom den gyllene regeln när man bor i Borås. Dessutom så kommer jag att vara inlåst i en mönsterkonstruktionssal fram till klockan 21 de tio kommande torsdagskvällarna när min kvällskurs börjar nästa vecka, så igår var min sista chans på ett tag framöver att vara med. Extra trevligt var det att majoriteten av Sagoslottet hade gjort sig fina och redo att slå klackarna i taket. Inte nog med det, på ett omedvetat sätt hade jag lyckats övertala Lovisa att stanna kvar i Borås och jobba istället för att åka hem till Skövde, vilket betydde att när hennes pass slutade klockan 21 så slog hon följe med oss. Fantastiskt!

X&Y var precis som det alltid är, fast den här gången kom mina vackra blondiner Alexandra och Olivia in. Att vara för ung är så 2011 helt enkelt. Kvällen kunde ha slutat dramatiskt, ett tänktvärt scenario är catfight på dansgolvet. Men jag är en god förlorare och vet när jag förlorat en rond, men det behöver inte betyda att matchen är slut för det. Dessutom fick jag så otroligt mycket bekräftelse från Alexandra igår att mitt ego blåste upp något enormt. Vad skulle jag göra utan denna underbara kvinna?


Alexandra, när ord inte räcker till så räcker det med ordet kärlek. Jag älskar dig.

Med lättade axlar

Under eftermiddagen har vi haft Otygsmöte som gick hur bra som helst, känner att jag äntligen börjar bli varm i kläderna som ordförande. Var en hel del information som skulle delas med och det känns som att det kommer bli en aktiv men rolig tid framöver. Studentpub nästa onsdag och strax efter det kick-off med Texas.

Efter mötet så var vi i styrelsen kvar och städade upp Otygsrummet lite och gjorde en mindre inventering av vad som behövs köpas in. Vi kunde konstatera att det behövdes fler städdagar framöver, och framför allt att vi hade ett stort behov av att köpa in mer städmaterial. Dammigt värre, som mot slutet var stiligt värre.

Kvällen har ägnats hos Emma med karl tillsammans med Emma numero dos liksom Louice och Matilda på vad jag skulle kunna kalla för lyxmiddag. Pasta och kyckling med pesto. Inte riktigt varje dag i min kalender inte. Mycket, mycket trevligt minst sagt. Egentligen borde jag kika lite i min fina, knallrosa bok inför morgondagens lektion men texten Den nya affärsredovisningen skrämmer mig lite. Uppenbarligen krävdes hela sju författare till att skriva denna bok för att man inte skulle dö av tristess.

Säger ju allt. God natt.

Kristallklart

Efter två dagar där jag varit tvungen att ta en tupplur mitt på dagen på grund av utmattning kan jag nu åter se igen. Kunde glatt hämta ut mina glasögon hos optikern idag där jag möttes av både goda och dåliga nyheter. På minussidan så erkände dom att lagningen blivit väldigt osmickrande och ful - så jag slapp betala för lagningen. Men att de inte ser helt ut som de gjorde tidigare rör mig inte i ryggen nu när jag äntligen kan se vyer kristallklart. Bra syn är sannerligen underskattat.

I vilket fall så har jag ändå tänkt köpa nya eftersom mina har några år på nacken, så på lördag skall jag dit igen och göra en synundersökning samt kika på bågar. Snacka om en kommande beslutångest.


Pic. Markus Kibe

Att framkalla energi

Sitter i mjukisbyxor och min I ♥ NY-tischa ätandes en redig frukost och peppar för fullt inför morgonens gympass med Erik. Vi körde ett bröstpass kombinerat med mage iförrgår och min kropp bara dog. Jag kände mig inte ens trött, men det var som att kroppen vägrade lyfta ett enda kilo till. Så den har kommit ganska bra ur form efter all tentaångest, för att inte tala om lunginflammationen jag hade för inte alltför så länge sedan.

När jag kikar över dagens schema så vill jag mest bara lägga mig ned och ge upp en smula. Och då har jag inte ens en föreläsning att gå på. Har dock tre möten att närvara på, varav jag bara hinner med två eftersom de krockar lite. Jag trodde att det skulle vara lättare att hinna med allt om man fick lite struktur på det. Inte då.

Framför allt så hoppas vi att optikern har ett positivt besked att ge mig idag.

Those mondays...

Ibland har man såna stunder i livet då man klantar till det rejält. Ilördags efter festen i Rabalder (som var hur grym som helst!) så råkade jag ta sönder mina glasögon. Vill understryka att jag var spiknykter men uppenbarligen var handfatet lite mindre stabil på benen ty glasögonen åkte ned på badrumsgolvet så pass att ena bågen sprack och glaset åkte ut.

Ingen fara skedd då jag hade linser - trodde jag. Tydligen hade jag bara ett par, vilka jag använde igår. Så idag har jag varit halvblind hela dagen med en enorm trötthet i väntan på att optikern skall laga dom. Hade första föreläsningen i ekonomisk redovisning och tänkte att det inte kunde gå alltför galet utan syn, man kan ju fortfarande lyssna på föreläsaren - trodde jag. Denna man hade en brytning á la Tyskland/Schweiz/Frankrike (och inte danska som jag trodde). Kppplade inte ett ord av vad som sades, känner att det här kommer bli tungt.

Nu i eftermiddag har jag sålt biljetter till modeveckan i Köpenhamn för TEXAS och jäklar vilket högt tryck det var! Hayun & Co var de första som började köa och på mitt förslag så gjorde de en  skylt med texten Kön börjar här! När försäljningen väl började så var det lätt 100 pers i kö och vi sålde 138 biljetter av 150. Försäljningen drog så på vis ut på tiden och både jag och Branko missade mötet här på Sagoslottet som fick bli uppskjutet till imorgon istället. Ironiskt med tanke på att det var vi två som tog tag i det. 

Period 3

Det vi lägger bakom oss:

  • Säljteknik och butikskommunikation
  • Trikåteknik
Det som ligger framför oss:

  • Redovisningens grunder och tekniker (ekonomi)
  • Ledarskap och kommunikation

Tentafest med pubrunda

Ifredags hade vi som sagt en rejäl tentafest inkluderandes pubrunda i Borås. Det var fest. Gånger en miljon.

  • Wisers
  • Vimmel
  • Vinchi
  • Lilla Bränneriet
  • Wisers igen
  • McDonalds
No time for restless

Torsdag
Tenta

Fredag
Tenta
Tentafest

Lördag
Jobb
Simon har fest
Jobba på Rabalder för Otyg

Söndag
Jobb

Måndag
Ny kursstart

Jag skulle kunna lägga mig ned och dö på fläcken men det är bara att ta sig i kragen och ignorera det faktum att jag har sovit max sex timmar varje natt denna vecka. The show must go on.


Igår var jag fullast i Borås. Här med finaste Lisa. Kärlek.

One down, one to go

Herrejisses vad regnet föll imorse här i Borås. Vädergudarna verkade vara helt emot att jag skulle ta mig till skolan för att tenta av säljtekniken för det blåste som aldrig förr och mitt splitternya paraply tuppade av direkt. Tji fick dom i vilket fall, eller om nu det var jag som gick på en nitlott då mina fötterna var fullkomligt dyngsura när jag anlände till skolan. Aja, ingen skall hindra mig från att tenta av kurser inte!

Tentan i sig gick tack och lov bra, men "dessvärre" var den otroligt kort och med 24 poäng som max gjorde det att kuggade man på en fråga så kunde man så gott som glömma chansen att få VG. Fick dyslexi på en och hjärnsläpp på en annan så har jag tur och alla rätt på resten så hamnar jag precis på gränsen där. Jag bryr mig inte så mycket om vilket betyg jag hamnar på, men när det står och väger så blir jag vansinng. Såklart.

Övriga dagen har ägnats åt trikåplugg flitigt som bara den. Dessutom impulsshoppade jag te för 70 spänn tack vare ICAs tjusiga exponering. Att man skall bli så påverkad, dumma perception med dåliga trösklar!

Tentaplugg

Åh, jag är så jävla less på ord som tentaplugg och tentaångest men det sammanfattar ju allt ganska bra. Imorse befann jag mig på biblioteket runt åtta-snåret och övergav det inte förrän vid fem-tiden. Har suttit och ritat upp bindningar på löpande band och räknat förbannad trikåmatte som jag aldrig kommer att bli klok på.

Mot slutet då jag och Moa satt och repade hög- och lågfötter och jag kunde rita upp tre bindningar korrekt på raken så kände jag att jag såg ljuset i tunneln. Uppenbarelser. Framsteg.

Kvällen kommer dock att ägnas åt butikskommunikation eftersom jag tragiskt nog har lagt de studierna ganska mycket åt sidan - och då har vi tenta i det på torsdag. Trikå har vi inte förrän på fredag. Bra planering där Gustav!

Omväxling förnöjer

Som ni ser så har min gamla header, Skogsrået, skrotas och blivit utbytt mot en betydligt fräschare. Jag kan tacka brorsan M. Kibe som är en utmärkt fotograf samt sambon H. Johansson som är en mästare på webbdesign.

Om jag fick välja

Fan ta Marie. Att visa hur snygga saker som finns på HM Home är inte helt okej. Det kliar i plånboken.

Destination Borås

Resan söderut gick bara bra med noll förseningar, så efter nära åtta timmars resande kunde jag landa på Sagoslottet precis som om jag aldrig varit borta. Det är märkligt att man inte riktigt förstår vilket jäkla avstånd det är trots alla timmars resande, det känns som om man bara förflyttar sig från en punkt till en annan. Hur lätt som helst - fast det inte är det.

Underbara Lovisa mötte upp mig på Borås Resecentrum med hjärtligt välkomnande och för att hjälpa mig med att bära allt elände jag hade med mig att släpa på. När vi väl dumpat av det hemma gick vi till ICA för att fylla på mitt alldeles för tomma kylskåp och unnade oss även vår bästa vän till pizza: capriciossa med kebabsås och pommes. Ni hör! Tillsammans med övriga medlemmar på Sagoslottet så satt vi och kollade på Gladiatorerna (mycket lyckad satsning!) följt av Mitt stora grekiska bröllop.

Jag har ännu inte packat upp helt och hållet men tar det senare för härnäst så väntar plugg med Lovisa. Tenta på torsdag och fredag (den trettonde) säger ganska mycket att det blir en vecka utan socialt liv.

Avresa inom kort

Jag måste erkänna att jag lyckades oväntat bra med packningen igår, dock så kommer jag och Marie sannerligen att få det trångt ombord på tåget samt mycket att bära mellan bytet från tåg till buss. Men så länge allt är med så.

Kikar ut över Sundsvall från mitt fönster och allt är täckt med snö, man undrar ju lite vad det är jag kommer att byta ut det mot. Regn? Halka? Slask? En sak jag vet att jag kommer få är iallafall Borås!

Trots att jag har varit här i lite mer än två veckor så känner jag verkligen inte att jag hunnit med allt jag velat. Jobbade för mycket, vilade för lite och hade gärna träffat somliga lite mer än vad jag gjorde. Framför allt hade jag önskat att jag hann träffa mormor och morfar mer än vad jag gjorde. Lyckligtvis är de ju före sin generation och är experter på hur man mailar.

Intar Sagoslottet ikväll, ses då.

Sista dagen

Igår inledde jag dagen med att förundras över det vita vinterlandet medan jag idag mer förbannade det. Eftersom Sundsvall har ändrat busslinjerna efter att jag flyttat så fokuserade jag starkt på bytet nere på Navet när jag skulle till Stina (då jag i vanliga fall inte behöver byta buss). Så pass starkt att jag glömde mina vantar ombord denna dag då vi har sann vinterkyla hos oss och det må endast vara runt fem-tio minusgrader men jag har sagt det förr och jag säger det igen: Borås har gjort mig ynklig.

Även om det kostade vantarna så kom jag fram till Stina och lilla Jeremy för att kunna ge lilla J hans julklapp: en babypläd från Hemtex. Verkade bli väldigt uppskattad då han lade mer fokus på det än presentsnöret som barn är så kända att föredra att leka med. Han var snabb med att lyfta upp den och trycka den mot sig, gurgla glatt och le.

Efter det hoppade jag på bussen igen hem till Therese där jag blev helt tagen av hennes ursnygga lägenhet där jag halvt om på skoj och halvt om på allvar krävde att få flytta in. Känns som att jag har hittat en själsfrände i inredningssmak, även om vi var inte riktigt överrens om det kliniska kylskåpet jag ville ha utbytt. Vi åt iallafall brunch med Carro och hade trevligt. Känner verkligen att jag, fast kanske framför allt att de i min omgivning blir äldre nu då Carro nu är halvvägs in i sin graviditet. Det innebär att när jag är i Sundsvall nästa gång i sommar så kanske hon har en liten unge att presentera mig för. Hur galet skulle inte det vara?!

Så slutligen, efter två veckors intensivt planerande av dejter, fikor och träffar så var det dags för den sista. Det blev med Lisa då vi njöt av sushi på Sjögatan. Relativt odramatiskt farväl eftersom vi kommer att ses nästa vecka i Borås igen, tur att somliga har vett att plugga i Sveriges textilhuvudstad.

Ikväll skall jag banne mig plugga och dessutom packa. En packning där jag nu kommer behöva rota fram mönsterkonstruktionsböckerna och anteckningar från Ålsta till. Skräddarvinkeln skall få plats och på något vänster skall gamla arbeten med inför den kommande ansökningen till mode designprogrammet. Inte nog med det så skall jag även se över om jag inte har glömt några sommarkläder som kommer behöva stuvas ned. Jisses.


Tiden tickar...

Jag inledde dagen med att upptäcka att Sundsvall över natten fått ett otroligt fint vintertäcke som kompensation för gårdagens regn och slask. Ljuvlig start. Nästa morgonsyssla var att ha photosession tillsammans med Markus då jag lessnat på min alldeles för gamla bloggheader. Dessutom gjorde ju snön att vi kunde fota med ett vinderland i bakgrunden, dessvärre var ljuset inte helt med oss så bilderna inomhus blev trots allt de allra bästa. En smygtitt har ni i inlägget nedanför.

Efter det tog jag en fika på stan tillsammans med den fantastiska Susanna Nilsson och hennes yngsta son Benjamin på 2,5 år. Det blev lite uppdatering och jag, som stort och troget fan, var idel öra när hennes karriär kom på tal och jag räknar ned tills hennes nya singel släpps. Hur kan två månader kännas som en evighet när tiden annars uppfattas gå så fort? Mestadelen bestod av att fascineras över lilla Benjamin som verkligen vet hur man tar fokus och hjärtat tog ett litet skutt när vi befann hos på Lekplaneten. Tänk när man själv var i åldern... Fick även prova på att vara barnvakt i sisådår en halv minut medan Susanna signerade några skivor jag köpte och det var nog de tuffaste 30 sekunderna på länge kan jag lova.

Susannas första album, Soul and Sounds, finner ni på spotify här.

Jag har även fikat med Issa och gjort ett försök till pepptalk och agera livscoach. Ty jag vet själv hur svårt det är att släppa taget om saker och ting, få tummen ur och våga ta steget. Aldrig lätt, men alltid värt det.

Nu kom jag nyss hem från att ha tagit några öl tillsammans med Frida och Andreas på Svenssons Bar med avslutning på McDonalds. Lyxigt värre. Känner en liten klump i magen nu när vi sagt adjö. Förhoppningsvis tar de sig ned till Borås över påsk annars så finns risken att vi inte ses förrän i sommar. Vore ju tragiskt.

BröderPic. Markus Kibe

Att (bort)prioritera

Tentapluggandet går... sådär. Det går framåt, men med tanke på vilken takt jag kör i så är jag nog inte redo att ha dessa tentor förrän år 2013. Fan. Nä. Så här kan vi ju inte ha det.

Idag har jag fikat med Andreas samt gjort en avstickare till Hemtex för att handla presenter åt Frida och Jonas som båda två snart fyller år. Råkade dock gå ut med två enorma påsar där minst lika mycket var menat till mig själv. Therese är en jäkel till försäljare. Och jag är minsann världsbäst när det gäller att sälja till mig själv.

På Hemtex stötte jag på Albertina ochinte långt senare så satt vi på Waynes och tog en kaffe. Mysigt värre. Inte nog med det så har jag även varit hos Erika och klippt mig. Betydligt kortare både bak och längs sidorna men behöll det mesta av luggen. I'm fashion and I know it.

Och ja... jag har helt enkelt gjort allt för att slippa plugga. Men nu banne mig så skall jag faktiskt ta tag i det!

Tisdag

Igår jobbade jag 11-20 på Hemtex vilket var min sista dag här i Sundsvall fram tills det blir sommar. De flesta kunder verkade fortfarande ta det lungt sedan nyår då det var ovanligt lungt i köpcentrumet men det tackade vi mest bara för så att vi kunde röja runt i butiken. Trots hårt arbete var det ändå svårt att se resultat.

Kvällen spenderades här hemma med teatergänget för en klassisk spelkväll och massor av skratt. Idag åker Sofia tillbaka till Luleå och snart lämnar Linnea oss för Uppsala och jag far till Borås. Så var vi ett splittrat gäng igen.

Idag kommer Marie till Sundsvall! Så det blir lite "storstadshäng" i stan för att sedan åka hem till mig och avverka åtminstone en timmas trikåplugg (är vad vi har sagt åtminstone).

Fang, fang fang, halvvarvs- och helvarvsförskjutningar och så gud vet vad mer...

Analys av 2011

När vårterminen 2011 började på Ålsta så tog det emot. Och det rejält. Jag hade fortfarande inte riktigt hämtat mig från Jockes död och de jag trodde var mina vänner på Ålsta övergav mig vid just detta tillfälle. Skolåret fortsatte men erbjöd inte lika tillfredsställande kurser som tidigare och motivationen minskade. Lusten att skapa avtog och jag beslutade mig för att inte söka till mode design i Borås trots allt och kände att jag börjat tappa bort vem jag var som person och designer.


Årets modelluppdrag. Naken och dekorerad med eltejp där Sandra M. Axelsson stod bakom kameran.


Modevisningar samt utställningar avverkades utan större entusiasim och det blev allt mer och mer tydligt att Ålsta tvunget måste vara Sveriges sämsta folkhögskola. Till slut blev det dags för det jag suktat efter hela tiden: kollektionsarbetet. Lade ned hela min själ, personlighet och hjärta i att få fram höstkollektionen Elegantly Wasted där utgångspunkten var jag med alla mina egenskaper som spretade åt olika håll. Jag glömmer aldrig den fantastiska designern Anna Kollbergs lovord då hon sade att hon var imponerad av mig.

Illustrationer från kollektionen Elegantly Wasted. Vem sade att en kollektion inte kunde vara en biografi?

Trots att kollektionen var mitt allt så var hatet mot Ålsta större. Sade upp studentrummet, flyttade hem igen, redovisade kollektionen i 2D, befann mig inte i skolan en enda dag under maj månad och började istället jobba på Hemtex. Det kändes bra.

 

Dock så var det många järn i elden samtidigt med att sammanställa kollektionen, bli inlärd på Hemtex, skapa Sannes fantastiska klänning á la chiffong, sy soffdynor till Skvaderns gymnasieskola samt att tillverka små, söta brudtärneklänningar till Emilia och Daniels bröllop. Migrän hela nätterna och en ständig kamp mot tiden. Men det gick och är det något som jag har lärt mig så är det att jag alltid klarar skivan. Alltid.Årets klänning. Sannes kreation i röd chiffong är definitivt något av det bästa jag har gjort.

 

Sommaren kom och vi hade en otroligt lyckad midsommarfest i min sommarstuga. Kusinens bröllop gick av
stapeln, jag fyllde 22 och gatufesten tog fart - allt i samma veva. Massvis av leenden.

 


Ju närmare hösten kom desto mer panik blev det. Hitta boende i Borås var typ omöjligt. När en lägenhet väl är spikad och skall skrivas på hoppar Henke av och sviker något så enormt. Står ensam kvar och letar efter ett boende i sista minuten och har på något vis en osannolik tur då Eva och Claes från Sagahem hör av sig om ett rum.

 

Jag och Tova tillbringade de flesta sommarkvällarna med att dricka rosé och lägga upp framtidsplaner. När mitt boende i det framtida Sagoslottet var spikat var vi inte sena med att öppna flaskan för att fira.


Henke kom inte vara den enda att svika ett förtroende denna sommar och vi arbetar fortfarande hårt med att bygga upp tillit, men vissa saker kan vara svåra att laga. För skärvor finns hela tiden och överallt.

 


Årets vackraste plats. Vår altan fick nya möbler, tusen ljuslyktor och växter liksom dekorationer i turkost.Årets roadtrip. Bilturen ned till Borås på 70 mil var inte att leka med, tur att Oscar och Frida ville följa med.


Jag borde kanske ha varit mer nervös över att starta ett helt nytt liv på en helt ny plats med helt nya människor, men det fanns aldrig riktigt med tid över för att reflektera över det. Istället kändes det bara helt rätt. Och när jag gjorde entré med Oscar och Frida och stötte på den fantastiska Alexandra Lulek så föll allt på plats direkt.


Årets bästa tjej. Alexandra är min klippa i vardagen, alltid redo att kramas och lyckas alltid få mig att le.


Årets bokstav. Kang, Karlsson och Kibe lärde känna varandra första sekunden första skoldagen
- några av mina första samt bästa vänner i Borås.

Alla människor på Sagoslottet (snabbt namnbyte från Sagahem som lät lite... fel) visade sig vara rätt så fantastiska och det rådde god sämja. Stormiddagar samt myskvällar framför film. Introduktionen tog start och allt rullade på med aktiviteter 24/7. Vi lärde oss att den enda riktiga färgen var grönt och att THS var den bästa institutionen av de alla och det samlades poäng som besatt. Lätt värt eftersom vi vann.

I Borås öppnades en helt ny värld där alla var intresserade av textil, mode och att vara ytlig tillhörde vardagen. Jag kan inte säga annat än att det passade mig som handen i handsken.


Årets look-alike.
Den ständiga frågan i Borås brukar vara om jag och Branko är bröder. Kärlek på det.

Plugget tog fart och jag lärde mig leverans- och betalningsvillkor, moms samt bokföring. Innan vi visste ordet av det var det dags för tentaångest och all fritid tillbringades på Högskolans bibliotek. Men skam den som ger sig och allt slit resulterade i högsta betyg på båda tentorna. Bekräftelse på att jag återigen valt rätt utbildning.

Varje torsdag var det fest i Borås med utgång på Klubb Pank på X&Y där vi var kungar i baren. Sedan var det ännu mer fest runt om för oss medlemmar i skolans eventförening Otyg. Lite vävpub på det också.


Årets uteställe. X&Y med sina givmilda studentrabatter på Klubb Pank är nog rätt så oslagbart.

Mycket på en och samma gång. Julstress, jobb på Hemtex i Borås, plugg, talesperson för Sagoslottet och på det så "råkade" jag bli ordförande i Otyg. Av någon anledning gillar jag att ta för mig, och gärna lite för mycket. Att få mykroplasma och förlora en vecka i sitt liv försvårade det hela en aning men det har varit en fartfylld sista månad nu med hemkärt julfirande.

Nu är 2011 över och vi kan konstatera att det har varit ett händelserik med många toppar och dalar. Minst sagt.

Farväl 2011, Välkommen 2012

Gårdagen bjöd på ett fantastiskt avslut på det här året. Likt ifjol var vi hemma hos Anna och Emma - minus Emma som slavade på i köket i Åre istället. Inget fel på maten trots det då medelhavspaj stod på menyn. Jag, Anna, Malin och Sofia njöt av en supergod måltid á la trerätters med vin då vi gick igenom "årets..." i alla möjliga kategorier. Det är först då man inser hur långt ett år egentligen är och hur mycket som ryms i det.

Vid tolvslaget skålade vi i champagne med jordgubbar enligt tradition och lyssnade på Sexy & I know it - för det är just vad vi kommer att vara 2012. Slutligen togs Alias och Geni fram. Jag och Sofia må förlora i Alias men vi var uppenbarligen riktiga genier. Vem kunde ana?

Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att inleda det nya året: med vänner som man älskar. Allt talar ju för sig om att 2012 kommer att bli något utöver det vanliga.RSS 2.0