För det är vår i Borås

Smula ledighet

Jag borde plugga redovisning och nöta in den där förbaskade bokföringen. Öva på periodiseringskonton och ackumelerade avskrivningar - som jag hatar. Istället har jag bara tänkt på antal artiklar/kund, snittköp och hur vi ligger till mot budget. När jag vaknat har mina första funderingar varit: "Vad sålde vi inte så mycket av igår? Hur skulle man kunna exponera om de för att nå en bättre försäljning?". Det är svårt att plugga och samtidigt jobba så mycket som jag gört - något blir lidande. Lätt hänt det som är tråkigt.

Men nu är jag helt ledig i fyra dagar om man inte räknar med diverse möten samt att jag skall jobba på studentpuben på onsdag. Dessa dagar skall jag plugga. Massor. Nästan alla jag känner har åkt hem till diverse hemstäder under denna föreläsningsfria vecka. Men jag ser en möjlighet att sitta ensam på biblioteket och plugga.

Hur skall det gå?

Solsken

Solen skiner som bara den när jag vaknar och det är fortfarande ljust som mitt på dagen när jag kliver av passet klockan fem. Snö nästan ingenstans och asfalt överallt. Jobbar i en butik full med vår på det. Kan inte riktigt förstå att det till trots bara är slutet på februari. Njuter för fullt.


Den vy som möter en när man lämnar Sagoslottets bevakande kameror.


I denna tragiska lilla galleria jobbar jag. Saknar Birsta City som besatt. Det var en riktig handelsplats det.

Feedback

Igår inledde jag mitt pass med att sälja för 3,6 till en enda kund.

Senare skulle en annan kund kläcka ur sig följande:

"Jobbar du imorgon? Bra! Då kommer jag då, du var rolig att prata med."

Ibland överväger man nästan att hoppa av skolan eftersom det enda jag inte gör är ju just att plugga...

Inom kort

Denna vecka innebär enbart långa dagar. Väldigt långa dagar. Om mina klasskamrater klagar över att vi går i skolan mycket denna vecka så kan jag tillägga att jag jobbar ca 30h på Hemtex på det. Utan att försöka klaga. Bara konstaterar. Känner att jag står still i grupparbeten liksom individuella.

För att inte tala om arbetsproverna. Tänker inte ens diskutera den punkten.

Det som gjorde min dag var att Susanna skickade en länk med en unplugged version av sin kommande singel. Den släpps på riktigt om ungefär två veckor och tro mig, jag räknar dagar, timmar och sekunder. Denna tjej är så sjukt talangfull att det finns inte. Beundrar starkt.

Susannas första album Soul and Sounds ligger ute på spotify, bara att lyssna!

Ekonomiskt samarbete

Idag skall jag sitta med ett grupparbete på biblioteket under förmiddagen som vi har i redovisningen. Vi skall analysera ett företags resultaträkning, balansräkning etc. etc. för att kunna få en bild av företagets lönsamhet och avgöra hur företaget läses av i ett investerarsammanhang.

Det låter inte så komplicerat så jag är optimistisk.

Senare så skall jag arbeta på Hemtex, har hela fem pass denna vecka på grund av de andra vill kunna njuta av sportlov. På plussidan så har jag däremot inte ett enda arbetspass eller föreläsning vecka nio.

En annan plussida är att det är ljust om mornarna när jag vaknar och att jag har vårkänslor i Borås.

Med förmåga att ta revansch

Efter gårdagens fiasko i melodifestivalen (borsett från en liten stjärna i Molly Sandén) så kan jag ärligt säga att jag räknar dagarna tills på lördag då Danny Saucedo är med och förhoppningsvis(!) visar var skåpet skall stå. Har tidigare haft ett skeptiskt höjt ögonbryn till denna flickidol, men med albumet In The Club så vann han musikaliskt sett även mitt hjärta. Stolt tvåa berdvid Saade ifjol. Etta i år?

Kick off

Igår hade vi kick off mellan Otyg och TEXAS som varit spikad i nästan två månader där i princip alla kom. Så himla, himla kul eftersom alla är helt fantastiska, sociala och drivna människor - för att inte tillägga snygga? Om jag får? Det är ju trots allt THS liksom...

På menyn hade vi pizzabuffé som var varmt välkommen från min sida som kom hungrig efter ett knegarpass på Hemtex. Övriga kvällen spelade vi spel för att försöka bryta isen mellan föreningarna eftersom hela syftet var att man skulle lära känna varandra över gränserna. För den okunnige så är Otyg textilhögskolans eventförening (där jag är ordförande om någon nu har missat det) och TEXAS är textilhögskolans kårsektion som jag också är med i från Otygs sida och försöker vara så aktiv som möjligt inom.

Efter ett evighetsparti av Alias (där min syn på Branko förändrades totalt då han aldrig tidigare hört ordet tellus förut) så körde vi igång med Jenga! Det är ju utan tvekans världens simplaste spel men ack så spännande. Jag trodde att jag skulle bryta ihop där ett tag. Mina nerver pallade verkligen inte trycket.

Extremt trevlig kväll. Precis vad jag behövde efter den här veckan.

Matter of time

Counting the minutes


Nervous breakdown coming soon

Will you be my valentine?

Jag är så trött. Liksom trött. Jag menar T-R-Ö-T-T. Det är så mycket som skall planeras, förberedas och ordnas. Gäller att hela tiden tänka långsiktigt och vara ett steg före. Missar totalt vad som händer i nuet. Ler vid fel tidpunkt och fingrarna missar axeln precis när jag sträcker mig fram. Blicken flackar.

Men iallafall: kärlek till alla i min omgivning.

Baseball


Kommer ni ihåg tröjorna från Velours visning som jag blev kär i? Här är dom! Pic. Nowfashion.

Känslor

Igår var jag, Lovisa och Hayun på The Golden Elephant här i Borås som har världens godaste thaibuffé för endast ynka 75 riksdaler. Precis som med Pool House så sade vi snabbt att vi snart skulle gå dit igen.

Vi var fortfarande helt lyriska över vår fantastiska föreläsning i ledarskap och kommunikation som vi hade haft precis innan där vi diskuterade mycket om känslor och attityder, att om hur man väljer att se på vissa saker påverkar hur man mår. Positivt och negativt. Känslor är ju det mest naturligaste som finns liksom.

Hayun blev djup och kommenterade att trots att man ser flera som sina närmaste vänner här i Borås så kan man fråga sig frågan om man egentligen verkligen känner varandra. Vi har pinsamt nog dålig koll på varandras historier om "tiden innan Borås" och även om vi ses ofta så ser man aldrig  när andra är arga eller ledsna. Man ger ett sken om att alltid vara glad. Och det är ju onaturligt.

Lovisa påpekade att man alltid träffar folk i skolrelaterade sammanhang som på föreläsningar, genom Otyg eller fester och då "skall" man ju vara glad. Sedan finns risken att man fastnar i en viss roll som man känner att man måste upprätthålla, att man tror att folk förväntar sig att man skall vara på ett visst sätt. Hela grejen är faktiskt väldigt intressant. En sann vän är ju någon som man känner utan och innan. Man vet hur denne reagerar när den är på ett visst humör och vet vad man själv skall göra för att hjälpa till. Och det är svårt att se alla dessa sidor av någon.

Jag känner till exempel att jag känner flera på Sagoslottet riktigt bra mycket tack vare att jag bor med dom just för att man är med dom vid alla humörsvängningar, liksom de får stå ut med mina.

Mycket intressant det här som sagt. Just sayin'.

Att skärpa sig


Här är skärpet jag köpte på Monkirean i Köpenhamn. På svenska så blev summan ynka 36 spänn. Prisvärt.

Utgång på en måndag

Igår fyllde Lovisas karlakarl 20 år och det firade vi med middag på Pool House, öl, biljard, förflyttning till vår älskade pub Wisers, mer öl och slutligen hemgång runt ett-snåret. Trots att vi hade alla odds emot oss befann vi oss alla på föreläsningen imorse. Även om vi bittert fick ångra oss...


Köpenhamn i ord

Köpenhamn går att sammanfatta med ett ord: fantastiskt! Det var nog den absolut längsta och händelserika dagen i mitt liv hittills. Knappt min bröllopsdag kommer att kunna slå detta. Ifredags var jag vaken 04-04 och varenda sekund var fylld med äventyr. Tänk så mycket tid man slösar bort här i livet på just sömn.

Väl framme i Danmarks huvudstad så gick jag, Lovisa, Branko, Matilda och Louice på stan för att ta reda på vad staden hade att erbjuda i shoppingväg. Svaret var massor. Inhandlade ett skärp samt två tröjor. Slutligen åt vi en sen lunch på Sultanen - vilket är en historia separat för sig.

Samujis visning var som väntat: ganska enkel och förutsägbar, men med en hel del snygga linjer. Mest imponerad blev jag över Lovisa som hann befinna sig på fashion week i knappt en minut innan hon blev uppraggad av någon modebloggare/mingelfotograf med förfrågan om att få ta kort på henne. Inte speciellt förvånad dock eftersom denna tös är så snygg att det gör ont i ögonen ibland.

Uppenbarligen vill man ha sin omgivning på glatt humör under modeveckor för det kändes som om att det var öl, vin och vodkadrinkar överallt. Gratis alkohol gjorde åtminstone oss glada. Velours visning däremot gillade jag, även om jag blev lite less på att kollektionens färger inte riktigt hängde ihop. Fanns några otroligt snygga sweatshirts med baseball-tryck på som jag lätt skulle kunna tänka mig att införskaffa ihöst.

När visningarna var avklarade så begav jag, Lovisa, Louice, Matilda, Sandra, Henke och Amanda oss till en pizzera för att njuta av urgod pizza till partymuisk. Väl tillbaka på hotellet trängdes jag och Lovisa för glatta livet i vår minihytt som enbart kan jämföras med hytter på båtar. Möjligtvis ännu mindre. Lyckligtvis var våra rumskamrater från ingenjör borta på egna äventyr, annars hade vi nog aldrig fått plats.

Vi inledde en förfest som gick lite trögt eftersom vi inte hade någon aning om vart vi skulle gå. Vi försökte googla upp diverse klubbar i Köpenhamn men det var svårt att få fram ett lovande resultat. Ingen av oss kände riktigt för att dra iväg på ett "fashion afterparty" och ville hellre uppleva Köpenhamns uteliv. Till slut bestämde vi oss för att helt enkelt improvisera, prova oss fram och helt enkelt göra något bra av det.

Sagt och gjort så drog vi ned på Ströget igen och hamnade på Streckers som var en helt sagolik pub med liveband vars musikaliska talang gjorde oss fulla på livet. Detta var livet. Helt underbar kväll. För en kille på puben slutade kvällen dock lite mer tragiskt då han blev slagen i huvudet med en flaska - men det är ju Köpenhamn... När puben stängde vid 03 begav vi oss till Burger King för att sedan vandra hemåt i iskyla.

På lördagen var vi tvugna att checka ut klockan 11 redan vilket inte gav oss allt för många timmars sömn och resterande dagen ägnades på stan där vi bland annat Disney Store - där kan man sannerligen tala om butiksupplevelse. Hade vi inte släpat ut Hayun därifrån hade hon nog fortfarande varit kvar... Vi åt också en supergod lunch på Food Station där till och med hamburgarna var inlindade i wraps, vilket visade sig vara en otorligt lyckad kombination. Nu vill vi ha sommar här i Borås så vi kan ha barbeque partys utomhus!

Slutligen tog vi bussen hem till Borås och blev välkomnad av sjutton minusgrader. Brr... Men vem bryr sig om den detaljen när man har haft en sådan här otroligt bra helg? Och jag vet att alla känner detsamma. Tack alla mina fina vänner, ni gör mig så otroligt lycklig inombords. Ni vet vilka ni är.

Köpenhamn i bilder
Fashion Week Copenhagen

Imorgon åker vi till modeveckan i Köpenhamn! Det har känts så långt bort i tankarna att jag inte riktigt förstått att det är imorgon vi åker, vad det innebär. Vi skall se två visningar: Samuji och... VELOUR! Den sistnämnda är jag oerhört spänd inför, tror det kommer bli en grym visning. Efteråt blir det naturligtvis utgång á la Köpenhamn och där runt om shopping. Att få göra detta med en hel drös med underbara vänner toppar ju allt.

Nackdelen är att jag inte ens har börjat packa ännu(!) - och jag är tvungen att kliva upp 04 imorgon, taxin plockar upp mig och Branko 05.30 och vid 06 lämnar bussarna THS med Danmark i sikte. Dessutom så är jag och Branko ansvariga för våran buss att alla som skall vara med och så vidare. Prata lite i mikrofon. Askul!Samuji.


Velour.

Aldrig mer fang!

Alla är vi lättade över att ha klarat av trikån. Nu kan vi bränna världens sämsta kurslitteratur, en miljon stickebitar och ännu en miljon anteckningar med bindningar av bland annat fang. Äntligen.

Så igår firade jag, Hayun, Louice, Simon och Lovisa (med pojkvän) på Harrys då vi utnyttjade vår studentrabatt där. Efter några rosa pantrar, öl och whiskey kändes det som ett mycket lyckat firande. Jag har så himla fina vänner här i Borås och jag är framför allt så otroligt stolt över dom. Ni är bäst!


Onsdag

  • Gym, triceps/rygg.
  • Besöka trikålabbet och försöka färdigställa trikåpärmen.
  • Ordförandemöte 12.00.
  • Plugga med Lovisa på biblioteket.
  • Föreläsning 15-18.
  • Musikquiz på Harrys 20.00.
  • Fira att trikåtentan är avklarad.
RSS 2.0