När biblioteket har stängt...


Wanties

Kommer nog att införskaffa mig dessa assietter á Filippa K inom snar framtid. Iittala Outlet har ganska förmånliga priser (host, beror ju lite på vad man jämför med) och jag tror även att de kommer fungera fint ihop med mina blivande kaffekoppar. Eller vad tror ni? Lite vitt porslin är ju aldrig fel. Textilinspirerat fungerar ju definitivt också - åtminstone i mitt hem.

Jag är väldigt sugen på köpa kaffekopparna som matchar till också, bara för att liksom... Hur var det nu igen med de perfekta kaffekopparna? Ty när Gustav väl är igång så är det lätt hänt att det spårar ur.


Måndag runt hörnet

Lönehelg med en massa sol är kanske inte den mest lyckade kombinationen för försäljning. Varit ganska tomt i butiken emellanåt och jag har spenderat större tiden vid strykjärnet och strukit gardiner. Hejhopp vilken hemmaman jag är alltså. Avundsjuk hemmaman kanske skall tilläggas, jag vill ju också sola...

Så när jag väl klev av jobbet och skulle till Viskan för kaffe med Lisa så valde solen att gå i moln. Just min tur, men lyckligtvis så är ju Lisa som en sol hela hon. Norrländsk värme åtminstone.

För övrigt vill jag lägga lite extra tanke och stolthet på Dejana som gått vidare för intervju på mode design här i Borås och Viktoria som blev första reserv på PAS. Får sådan energi av fina vänner som det går bra för.

Den perfekta kaffekoppen

I Norrland gör vi allting enkelt och dricker kaffe. Inget jävla tjat om te och en miljon olika smaker att välja på. Svart kaffe och punkt. Eventuellt mjölk för omväxling.

Så himla enkelt. Varför, varför skall det då vara så svårt att hitta en enkel kaffekopp? Jag har uppenbarligen blivit hjärntvättad under min uppväxt då vi haft fina och pålitliga koppar från Högnäs Keramik som haft en klockren avrundad form som format sig perfekt i mina händer. Handen i handsken. Koppen i handen.

Idag är kopparna antingen runda och små som mandariner, eller långsmala utan handtag och ämnade för finare drycker som caffé latte. Så var är min fina mugg från Högnäs Keramik? Jo, svaret lyder: modell utgått! Hur vågar de?! 

Så har strosat runt med Lina på Iittala Outlet på muggjakt och hittade ett X antal på 2-handssorteringen, det vill säga att varenda en hade en liten skönhetsfläck på sig. Osynlig för otränat öga kanske, medan det var det enda jag kunde se. Uppgiven suck jovisst. Har letat runt på internet som en tok och har nu slutligen klickat hem de sista två från en hemsida och ytterliggare de sista sex från en annan. Känns som om jag har lyckats införskaffa mig de sista i hela Sverige nu. Men jag är en åtminstone en sjukt nöjd kille.

830 kr för lite kaffemuggar låter kanske som att ta i. Men de är ju perfekta!

Lättnadens suck

Halvvägs in i period fyra så ramlar det äntligen in lite tentaresultat från den förra peroden. När en tenta väl är skriven så firas den ju alltid efteråt med dunder och brak - med all rätt. Men vetskapen om att en omtenta är möjlig existerar fortfarande i bakhuvudet och man kan inte slappna av till 100% förrän resultatet ligger uppe. Nagelbitande som brukar gå över till frustration, framför allt när de inte rättas i den utlovade takten.

Fick VG i ledarskap men inte ens att jag fick 98 rätt av 100 på den tentan imponerade speciellt på mig, det var ganska förutsägbart. Lite synd att det skall vara så, men vi tackar och tar emot naturligtvis.

Något som däremot fick mig att dra en rejäl lättnads suck var att jag klarade redovisningstentan - och det med ett VG dessutom. Ångesten klassen kände efter trikåtentan var ingenting jämfört med denna. Tentan från det ekonomiska helvetet. Nu kan vi äntligen fokusera på kemiska formler inom textil istället...

Fan. Inga bortförklaringar biter alltså längre.

Så var det klippt

En nackdel med Borås är att man får en sådan ångest över att gå till frisören. Vem skall man gå till? Man vill ju gå till någon man litar på och har en bra kommunikation med. Känner stor saknad efter Erika, Camilla och Kattis - mina frisörer hemma i Sundsvall, för att inte tala om deras fina kompispriser.

Egentligen brukar jag ju inte bry mig så mycket om själva klippningen - brukar rycka lite på axlarna och vara öppen för förslag med motiveringen att det blir nog bra vilket som. Har en tendens att passa i de flesta frisyrer, om jag får vara den som är den. Leder dessvärre bara till ännu mer beslutångest.

Till slut fick jag nog. Av Brankos dagliga tjat om mitt behov av klippning så har nu spenderat kvällen hos Emma med Angelica där de fått gå lös med saxen. Innan jag visste ordet av det hade jag en päls över hela mig som tydligen skulle föreställa mitt eget hår och kände mig så himla oskuldsfull när jag såg mig själv i spegeln.

Mjukt, nytvättat och nyklippt. Så himla oförstört. Vänta bara...

Lovisa @ bibblan

Rockfest

Jisses alltså. Jisses, vilken lyckad fest vi hade igår! Jag hade ganska höga förväntingar absolut, men jag hade aldrig kunnat tro att det skulle komma så mycket folk igår. Ett tag fick jag nästan lite panik där då jag befann mig nykter i ett folkhav av berusade studenter med vetskap om att det var jag som hade ansvar för allting. Det kändes som att det fanns risk för att något skulle kunna hända. Rockfest låter ju onekligen lite... hårt.

Jobbigt nog skulle denna händelse drabba en av mina närmaste vänner, Lisa, som tydligen skall ha fått en ölburk kastad i huvudet, en massa tjafs, jobbig man upplockad i polisbil och avslutades med en polisanmälan. Lyckligtvis uppstod det ingen större skada men hela incidenten var så himla förbannat onödig och jag är så arg över att det skedde på mitt skift även om jag har full vetskap om att det inte är mitt fel.

Städningen efteråt pågick länge och det var en sliten kille som somnade vid 04-tiden och vaknade upp med fortsatt trötthet i hela kroppen och en hes hals. Blev inte så mycket rehab då jag fick Lina att följa med mig tillbaka för att plocka upp panten jag inte orkade släpa hem igår. I samma veva fick jag telefonsamtalet om att golvet inte var tillräckligt bra moppat så det var bara att ge det klibbiga golvet ännu en omgång med moppen. Stackars Lina var snäll och hjälpte mig med den fortsatta städningen. Fin vänskap <3


Gruppbild på Otyg från Matilda och Louices blogg.

Känna att man lever

Ikväll är det Rockfest och det är vi i Otyg som anordnar detta. Fjolårets var tydligen extremt lyckad och vårt mål ikväll är att höja förväntingarna ännu mer. Jag har sagt att jag är öppen för vad som helst och att vi har ekonomin för stora idéer. Så vår dekorgrupp har sannerligen slagit på stort och jag tror ingen kommer att kunna känna igen sig i Rabalder ikväll efter att vi har varit där och dekorerat om.

Så kvällen kommer nog att bli helt fantastiskt lyckad där vi för en gångs skull avstår från att spela Sexy and I know och istället fokuserar på endast rock. Vinnande koncept gissningsvis.

Skall bli lite skönt när det är överstökat dock, ett event mindre att ha koll och ansvar över. EXIT-festen, textilhögskolans avslutningsfest, planeras för fullt och det är jag och Lina som har ansvar över detta och det är ingen underdrift att det krävs massor med tankearbete på detta för att allt skall gå ihop.

Iförrgår kunde jag faktiskt inte somna på grund av att jag var så stressad. Mitt hjärta ville inte sluta slå lite för fort och tankarna ville inte lugna ned sig. Jag är jag och jag gillar att ha mycket att göra och det går alltid hem. Men för första gången så ligger inte allt ansvar över mig utan över samtliga som är med i detta arbete, det vill säga övriga medlemmar i Otyg och TEXAS och för att allt skall gå vägen så måste de ta sitt ansvar och det är just det som jag blir stressad över. Jag är inte van vid det, som det kontrollfreak jag är.

Lovisa var fin och och skulle lugna ned mig: "Men blir du inte stressad över att du fokuserar på det istället för skolarbetet?". Touché. Ingen underdrift att vi har mycket att göra i skolan heller direkt.

Aja, ikväll är jag rockstjärna i vilket fall!

Lite väv

Under eftermiddagen har jag haft vävlabb där jag och Emma designade ett randigt mönster, petade lite på datortangenter och efter ett tryck på starknappen så brummade vävmaskinen igång och tyget kom ut av bara farten. Så jäkla coolt alltså.


Det enda Emma har kunnat prata om är detta silvriga garn hon blev stormförtjust i från första sekund.

Säljutbildning

Min eftermiddag har jag spenderat i en lokal i Knallerian tillsammans med en massa andra medarbetare från olika Hemtexbutiker inom regionen och genomgått en säljutbildning av våran alldeles egna försäljningschef. Otroligt intressant och givande! Vi har mest diskuterat kring hur människor tänker och uppfattar saker och lustigt nog hållit oss på en ganska så psykologisk och filosofisk nivå, vilket är just vad försäljning är när man väl skrapar lite på ytan.

Bland annat fokuserade vi mycket på attityd, motivation och energi. Känner själv verkligen hur min egen energi växte i samband med detta och är lite smått ledsen över att det är nästan två veckor tills jag skall jobba igen och få visa kunderna vad jag lärt mig.

Dessutom fick jag skriva på ett nytt kontrakt och har härmed fått fast anställning! Det känns bra.

Klädd i nya skor

Fredag och ikväll vankas det fest hos stockholmstjejerna Erika och Nina. Dessvärre är jag den som är den vilket innebär att jag kikar in, levererar present och hinner försvinna innan folket druckit upp sin sista drink. Jobb hela helgen där jag inte riktigt rymmer med tid för baksmälla och ångest över dåliga beslut.

Är säker på att de andra inte kommer göra mig besvikna på de punkterna dock. 

Mina kommande 32 kvm

Skövde

Imorse begav jag mig till Skövde för att träffa Cornelia som jag delar den finaste vänskapen någonsin med. Visserligen pluggar hon i Bjärnum för tillfället, men även artister får unna sig påsklov. Ibland.

Lyckligtvis skulle Lovisa med pojkvän också hem till Skövde så vi kunde göra sällskap resan dit. Tur var väl det så jag slapp hamna vilse mitt i tågbytet. Har nu äntligen fått vila mina ögon på Herrjunga, platsen som förmodligen endast är känd för att det är där alla världens tågbyten sker.

Kaffe på rådhuset i timmar och fick träffa hennes fina syster Bella inte bara en gång, utan två gånger. Hela familjen Hoppe finns med i mina varmaste tankar då de så hjärligt välkomnade mig när jag var på besök isomras. Lite senare njöt vi av Skövdes godaste sushi, lite våran grej det här med sushi - och inte se vackra ut när vi äter den.

Med Cornelia är det skratt och tårar på en och samma gång. Alltid äkta.

And there will be blood...


Damn you Dan Brett, just gotta idolize you.

Det här regnet...

Jag känner mig så utvilad. Så redo. De här lediga dagarna med alla dessa extra timmars sömn var verkligen just det jag behövde. Är äntligen 100% frisk, kan träna igen och appen ShapeUp gör att jag räknar kalorier.

Nackdelen är social uttråkning så idag tog jag en kaffe tillsammans med min klasskompis Sofia på Viskan medan regnet öste ned utanför. Vi är ju i Borås trots allt - vilket om inte annat Sofias övertydliga boråsiska visade. Försöke ge mig an en utbildning i norrländska men tydligen talar jag stockholmska...


När någon växer förbi en

Ibland får jag en gnutta ålderskris då jag inser att jag bor i ett kollektiv med 14 andra och låtsats leva ett liv i glamour om torsdagskvällarna då vi studenter kan kalla oss för kungar i baren på X&Y. Naivieten flödar. Låtsats att jag är 19 bast när jag egentligen är 22, snart 23, år gammal.

Det skall bli skönt att flytta till en alldeles egen lägenhet på Bifrost, leva lite välfärd och slippa meningslösa diskussioner om odiskade stekpannor och kökssaxar som borde saneras hundra gånger om.

Framför allt gör sig den här reality-checken sig påmind när vänner i ens omgivning köper bostadsrätt, skaffar barn och gifter sig. Just det, gifter sig. Har sedan vad som känts som tidernas begynnelse skämtat med Camilla om giftermål tillsammans med den utvalde Niklas - så länge att det faktiskt blivit verklighet. Den femte januari nästa år gifter sig min teaterkollega och framför allt fina vän Camilla. Svart på vitt.

Lite tagen så där. Men återfann mig snabbt när jag fick förfrågan om att vara toast master.

Fanns bara ett svar på den frågan. Ja, ja och åter JA!Camilla under fjolårets midsommarfirande i min sommarstuga. Vacker som en sommardag.

Cause you weren't invited


Tjuvtitt på hur middagen ifredags såg ut. Himla trevlig kväll alltså.

Påsk bakom hörnet

Wellwell, isn't Mr Busy-all-the-time?

För exakt två veckor sedan lade jag världens jobbigaste tentaperiod någonsin bakom mig och hade förhoppningen om att kunna få mitt liv tillbaka. Hade så jävla fel. Uppenbarligen hade jag prioriterat tentorna så pass mycket att när de väl var klara hade jag massvis med saker att ta itu med som jag tills vidare bara sopat in under mattan. Smärre chock.

Igår hade vi sista föreläsningen på ett bra antal dagar framöver så indirekt så kan man kalla det här för påsklov, vilket mest handlar om att jag har haft tur med schemaläggningen och inte har labb nästa vecka. Men naturligtvis existerar inte ordet ledighet i mitt vokabulär. Jobbade på Hemtex igår eftermiddag och ännu ett pass väntar idag. Säljer lite påsk i sista minuten.

Blev lite snopen över att finna mig själv i princip ensam här på Sagoslottet, eller varför inte säga hela Borås? Ty varenda själ har beslutat sig för att åka hem. Men jag tackar och tar emot. Lite solotid, ja tack.

Någon som ännu inte begett sig ännu är Moa så i afton kommer hon hit och vi skall äta någon modern variant av påskmat. Förhoppningsvis till påskmust som igår var slut överallt. Skandal.

Wicked - Dancing trough life

Dancing through life
Skimming the surface
Gliding where turf is smooth
Life's more painless
For the brainless
Why think too hard?
When it's so soothing
Dancing through life
No need to tough it
When you can sluff it off as I do
Nothing matters
But knowing nothing matters
It's just life
So keep dancing through...

Ifredags

Ifredags efter min första vävlabb satt jag på Waynes uteservering och njöt av solen tillsammans med Moa (samtidigt som det verkade snöa i resten av Sverige - intressant). Lite senare gjorde Sandra oss sällskap och vi begav oss på lite fotoäventyr.

Dagens var nog när Sandra slängde sig ned på marken och började plåta mig underifrån och påstod att jag såg bra ut ur grodperspektiv. En komplimang värd att mörda för.


RSS 2.0