Höst i Borås


Norrland kan slänga sig i väggen!

Smula sliten

Efter beskedet om jobb vände mitt humör till det bättre och jag beslutade mig för att följa med ut. Vi hade en mysig förfest här hemma på Sagoslottet där de musikaliska bröderna Löfgren underhöll oss med gitarrspel och skönsång. Inte alla slott som har sina egna trubadurer inte.

Utgång på X&Y var givet, Klubb Pank nästa! Dansadansadansa. Någon gång efter midnatt beslutade jag mig för att det fick räcka, med introduktion i bokföring 08.30 på schemat så kände jag mig inte på humör för all in precis. 

Och bokföring vaddå?! Herregud, jag vet knappt vad vi pratade om idag. Har fått det bekräftat nu: ekonomi är inte min grej. Jag är en kreativ konstnärssjäl som borde stannat kvar vid design.


Inte fullt lika fattig student nästa!


Har fått jobb på Hemtex här i Borås, samma stad som huvudkontoret. Hur skall detta gå ihop?

That darn old feeling

Det tog 36 dagar i Borås innan gamla känslor lyckades söka upp mig och bryta ned mig. Samma gamla känslor som jag haft inom mig större delen av året som jag trodde att jag äntligen hade lyckats skaka av mig. Nackdelen med att befinna sig här i textilhuvudstaden var att jag inte visste vem jag skulle vända mig till. Det är fina människor överallt, men det betyder inte att dom kan mig. Vet vilka knappar man skall trycka på.

Den enda som hade potentialen till att reda ut orkanen Gustav riskerade jag nästan att se till att förlora. Jag verkar alltid vara redo att skjuta mig själv i foten. Blir till ett virrvarr av drama och känslor utan riktning och vägledning, så det brukar oftast gå utför. Alltför fort.

Igår fick jag frågan vad jag hade för prioriteringar här i livet, vad jag hade för mål. Jag svarade att det var att hitta människor som tyckte om mig lika mycket tillbaka, någon som förstår mig. Men att det var dött lopp och det var därför jag satsade på karriär istället.

Nackdelen med mig är att jag kör på allt eller inget här i livet. Jag har inte tid för gråskalor, kansken eller att tveka. Jag pallar inte, jag kör istället. Bara kör. Det innebär att somliga människor får stå ut med mer än vad de egentligen kanske kan hantera, vilket brukar resultera till en loose-loose. Lär mig aldrig.

Fan.

Just nu

Jag hatar att min hud är så tunn att den blöder vid minsta glasskärva och jag hatar att jag aldrig döljer det.

Jag skulle vara den sämsta sheriff världen någonsin skådat, ty jag är alltid boven i dramat.

Att inte(!) vara bakfull

Den allra första tanken som kom över mig idag var en stor lättnad över att jag inte är bakis idag, jag hade svårt nog med att kliva upp trots det. Det blev med andra ord en tidig hemgång för min del från otygsfesten igår. Känner mig jättetråkig men idag är det föreläsning á la heldag, gym med Erik och möte på Rabalder som står på schemat. Vissa är gamla och behöver lägga energin på att ta sig igenom vardagen.

Att vara volontär på fashion days igår var för övrigt jättekul. Gjorde skyltar, följde med som assistent på en lång inköpsrunda och avslutade det hela med att klä några dockor inför utställningen. Kul att få göra något liksom.

För övrigt så blev jag uppringd av Hemtex här i Borås igår. Har tänkt kila in i veckan med ett CV så Helena, min chef från Sundsvall, hade mailat en förvarning och det räckte tydligen för att de skulle ringa upp mig för en intervju. Det visade sig att de hade behov av en extrajobbare här i Knalleland. Så imorgon sätter vi på charmen.

Absolut inte idag nej, aldrig.

Stress

Morrn'!

Idag vaknade jag med en mindre klump i magen, klockan har inte ens slagit åtta men ändå känner jag att jag inte kommer att lyckas hinna med mig själv idag. Veckans schema går inte riktigt ihop, kaos från start.

Igår var jag på volontärmöte inför fashion days och ägnade resterande kvällen åt lite plockande och fixande tillsammans med de andra i lokalen där allt kommer att ske. Idag har jag ett pass 12-17 då jag återigen skall leka frivillig volontär, för att sedan medverka på kickoff i samband med Otyg. Just nu känner jag starkt att jag kommer att vara nykter, för imorgon är det föreläsning hela dagen och på något sätt skall jag hinna plugga inför detta.

Nu blir det frukost och det senaste avsnittet av gossip girl tillsammans med Linda och Jennifer.

Let's go!

Nu är jag nöjd_kille89 igen. Jag har slutligen lyckats ta mig igenom alla instuderingsfrågor på mina tio kapitel och känner att jag har en smula mer grepp om läget. En smula. På det så kom Erik hem idag och det tog sisådär fem minuter innan beslutet att traska bort till gymmet fastslogs. Körde hårt. Träningsvärk är väntad.

Efter besöket på Onyx fikade jag med Hampus på det omtalade Viskan. Trots kväll kunde vi ändå sitta på uteserveringen (kan ni göra det i Sundsvall, kan ni det?!). Mycket trevligt. På sagoslottet vankades det marängswiss. Ja, det är inte dumt när man är student och har pant för 123,5 kr inte!

Imorgon börjar en ytterst händelserik vecka. Vi inleder med sovmorgon, ja tack!


Jag och Louice på förfesten här på sagoslottet igår. Bonka bäver i Borås var det visst? Haha!

Höstmarknad i Borås


Hayun och jag gjorde stan osäker. Liksom Angelica.

En månad

Idag är det exakt en månad sedan som jag flyttade in här på sagoslottet...

En månad sedan som jag hälsade på Olivia i ingången då vi flyttade in precis samtidigt - hon som jag och Branko nyss läxade upp i köket då hon skulle ut och röka.

En månad sedan som Erik följde med mig och handlade och hans mynt fastnade i myntfacket på ICA. Samma kille som jag sitter och saknar just nu då hans frånvaro gör att jag känner mig jobbigt rastlös.

En månad sedan som Alexandra knackade på min dörr och frågade om jag ville dricka te. Tjejen som omedelbart blev min fashionista nummer ett och vars leende alltid gör att mina smilgropar syns.


Alexandra - med blogg här.

Det där med moms


Sanna försöker förklara för mig hur det kommer sig att momsen inte är någon kostnad för företagen.

Ding Dong The Witch Is Dead

Idag har jag haft affärsmannaskap hela dagen. Det är så härligt att ha en relativt tung kurs men ändå känna att man hänger med tack vare att man har ett brinnande intresse för ämnet. Efteråt var jag med på möte för otyg som är eventföreningen för THS. Så nu har jag minsann beställt en overall. Spännande!

Väl här hemma studsade jag och Branko omkring i våra stövlar ett tag innan jag slocknade totalt på min säng efter tre lästa sidor i kurslitteraturen. Jag är en sådan stjärna ibland...

Har sett första avsnittet av säsong tre på Glee. Jag gillar starkt. Såklart.

Hunter


Idag kom mina och Brankos efterlängtade gummistövlar! Perfekt eftersom vi hade spöregn idag.
Raringarna gick på ungefär 600 kr/st från Amazon. Observera att i Borås är gummistövlar mode.


Max bevittnade provningen med tillbakahållen entusiasm.

Fitting

Lovisa och Hayun kom till sagoslottet efter lunch och så slog vi våra kloka huvuden ihop till en studiegrupp under aktivt lyssnande på soundtracken till High School Musical. Hur aktiebolag bildas liksom hur man räknar ut ett företags lönsamhet började sätta sig lite bättre i huvudet. Nöjd med dagens insats, nu skall jag bara lyckats ta mig igenom kapitel åtta och nio innan vi brakar loss med kapitel tio på fredag...

Kommer ni ihåg att jag sade att jag var avundsjuk på Branko igår? Idag är allt glömt och förlåtet då han lyckades ordna så att jag fick följa med honom på en fitting idag. Var jättekul, vi fungerade helt enkelt som medhjälpare/smakråd när mannekängerna provade sina kläder inför modevisningen nästa vecka. Himla kul, så med det lyckades jag också flirta in mig att få jobba som volontär på modedagarna här i Borås. Ibland hjälper det nog att ha snygga ögonbryn helt enkelt...

Partner in crime

Idag har jag min "lediga" dag men hade ändå ställt klockan relativt tidigt. Inte för att plugga, utan för att ta ett relativt odramatiskt farväl av Erik som beger sig hem till Norrköping för resten av veckan nu. Svider lite. Kan förklara det som så att åtminstone Sofie och Louise förstår: Erik är min partner in crime.


Sofie och Louise utklädda till poliser på Ålstas halloweenfest ifjol. Ni är saknade.

Momsredovisning vaddå?

När jag och Lovisa anlände till föreläsningen (mer i tid än vad vi någonsin varit tidigare) var vi två pigga och nyfikna studenter. En halvtimma in i föreläsningen ger jag suktande blickar mot utgången och överväger på en allvarlig nivå att lämna hörsalen. Att beräkna skatter och moms måste vara det torraste som finns? Förmodligen för att jag inte lyckades knäcka nöten och fortfarande bara såg ett virrvarr av siffror på tavlan som tydligen skulle visa en funktion av matematiska formler. Nejnej, inte i mina ögon.

Efteråt drar jag hem, klirrar en hemförsäkring, somnar på soffan med ekonomiboken bredvid mig, förflyttar mig till Brankos säng för att till sist göra lite nytta och kötta axlar och biceps på Onyx i sällskap med Erik.

När jag kommer hem informerar Branko mig om att han blivit volontär på Borås Fashion Days. Den jäveln.

Let the rain fall

Och så hittade regnet tillbaka till Borås... Passande nog en måndagsmorgon också där vi inleder dagen med en föreläsning i företagsekonomi. Företagets skatter och avigfter samt balans och resultat är vad som står på agendan idag. Fick ett sms av Lovisa igår som var en smula frustrerad över just kapitel åtta så jag känner att jag måste läsa igenom det nu under morgonen för att åtminstone ha en chans att hänga med.

Har träningsvärk i hela armen och en skakig skrivkramp på det, ungefär så känner jag mig idag.

Kretsloppet

Idag har det varit löpning på schemat för de flesta i Borås i och med kretsloppet som är ett lopp på en hel jäkla mil. Både Henrik och Erik som jag bor med deltog, själv hade jag gärna hakat på om jag hade hunnit anmäla mig. Så jag och Jennifer tog oss ned på stan för att visa vårat stöd. Henrik tog sig in i mål på makalösa ynka 40 minuter. 

Mot kvällen tog jag och Jennifer på oss kockmössorna och lagade till en urgod lasagne. Vem kunde tro detta om mig? Efter middagen imponerade Erik stort på mig genom att orka följa med till gymmet. Nu sover han sött dock.

Unwell

På något sätt kom jag in på låten Unwell med Matchbox 20 under morgonen och likt när jag lyssnar på Free falling med Mean Mr Mustard så faller tankarna direkt på Jocke. Hamnar omedelbart tio månader bak i tiden där jag befinner mig i kyrkan för begravning. Tiden går och man klarar av vardagen som man gjorde innan det inträffade, men när allt väl kommer tillbaka igen så finns det där. Konstant. Känslovalvet exploderar likt en våg som bryter.

Det är en sådan kliché att man fortfarande tänker "Om jag bara hade...". Handlar om att acceptera. Gå vidare.

Men när då?I'm not crazy, I'm just a little unwell
I know, right now you can't tell
But stay awhile and maybe then you'll see
A different side of me
I'm not crazy, I'm just a little impaired
I know, right now you don't care
But soon enough you're gonna think of me
And how I used to be
Me

Iphone


Höll inte mitt ord, skaffade en iphone. Älskar den. Fan också.

Erik


Kände att jag behövde uppmärksamma mina läsare om vilken fin människa Erik är.


Jag gillar.

Nu kör vi!

Det där med att plugga också...

Två dagar i rad nu har jag haft föreläsning 09-15.30 i affärmannaskap som är en helt fantastisk kurs. Liksom vår föreläsare. Visserligen är det långa pass, men det är uthärdligt just för att han drar såna sköna ankedoter av och till från alla företag han har arbetat för och framför allt för att ämnet i sig är så vansinnigt intressant.

Vi har pratat mycket om värdekedjan, dess led (produktions- leverantörs- och detaljistled) och om hur de integrerar framåt liksom bakåt. Idag har vi pratat om vad ordet bransch innebär och vilka strategiska huvuddimensioner det finns. Ja, ni hör... Hardcore!

Det är dock snabba puckar som gäller. Imorgon skall vi gå igenom kapitel sex och sju i företagsekonomi, jag är i princip kvar på kapitel två mer eller mindre. Blir till att göra ett ordentligt ryck ikväll.

Affärsmannaskap nästa

Det har blivit höst i Borås. Visserligen regnar det alltid, men nu har har löven börjat skifta färg och falla. Så det är inte alltför lockande att bege sig till skolan om ett kort tag, hade hellre stannat hemma och kurat under täcket.

Idag börjar min andra kurs: grundläggande affärsmannaskap. Den kursen är jag otroligt nyfiken på eftersom vår kurslitteratur, modefabriken, verkar som en extremt bra och intressant bok. Vilket borde betyda att även kursen är det då det tydligen är författarna till denna bok som föreläser. Kan det bli bättre?

Rehab

Imorse hade vi pannkaksfrukost här på Sagoslottet. Vi slog på stort. Övriga dagen har ägnats i sofforna konstant. Vi har hunnit med minst tio avsnitt av Gossip Girl liksom två filmer. Inte en tanke på att plugga existerar.

Vi har helt enkelt tagit in på rehab. Ingen alkohol förrän på torsdag nu. Gud nej. Min kropp pallar inte trycket.

Finsittning samt utgång på X&Y
XOXO

Egotripp

 


Hayuns klotter. Nu skall jag göra mig snyggare än snyggast inför kvällen. Nu jäklar!

Allvaret börjar

De tre senaste dagarna har jag bara vilat, vilat och vilat. Jäkla dunderförkylning alltså. Trodde inte att den skulle hålla i sig så länge. Henrik, Lina, Olivia och nu Max har alla även dom blivit drabbade. Rena rama sjukstugan. Men så blir det väl när man bor så som vi gör. Alla dras med i fallet.

Idag har jag min första föreläsning i företagsekonomi, känns spännande. Nu börjar det. På riktigt. Har försökt plöja mig igenom de kapitel som vi kommer att prata om idag, men det har gått ganska tungt. Så många begrepp som jag sista året på gymnasiet kunde som rinnande vatten är numer desto mer suddigt. Marknadsekonomi liksom, vad var det nu igen? Ja, justja. Det var det där med utbud och efterfrågan.

Ikväll är det finsittning för hela slanten.

Tove Styrke - Call My Name

Oh, when you call my name
Oh, when you call my name
Oh, when you call my name
I’ll be waiting on the border, baby


Second week, feeling weak

Andra veckan på högskolan har dragit igång. Olivia och Hampus verkar räkna avancerad matte på engelska hela dagarna. Lina, blivande kemiingenjör, har sitt första prov på torsdag. Branko sitter och pluggar varpar och diverse hardcore inom vävteknik. Henrik hade sin första föreläsning itisdags, förra veckan.

Min första föreläsning är nu på torsdag.

Det är fascinerande hur olika scheman vi har beroende på vad vi pluggar, och uppenbarligen är det jag som dragit vinstlotten. Jag kan med gott samvete festa hårt de här två introduktionsveckorna utan att känna att jag halkar efter i skolarbetet, som alltså inte ens har börjat ännu. Dock tror jag att helvetet kommer att braka loss när allvaret väl börjar.

Fördelen är att jag har gott om tid att vara sjuk. För sjuk är jag. Hur sjuk? Tillräckligt för att inte vilja bada i Viskan igår tillsammans med Sandra och Branko, liksom tillräckligt för att inte gå ut och köra en "Antonfylla". Men det gäller att prioritera, på torsdag är det finsittning och då jävlar skall jag vara frisk.

Punkt.

Skenet bedrar


Jag och Lina ilördags. Ojoj säger jag bara. Lugnet före stormen.

Vilka dominerar?!

Sliten

Har halsat C-vitamin och nu varmt te som bör vara skonsamt mot min hals. Jag visste att något skulle bryta ut förr eller senare. Hayun och Lovisa blev drabbade tidigare i veckan liksom flera i Sagoslottet. Inget som stoppar oss direkt från att fortsätta leva studentlivet. Men det tar nog betydligt mer på hälsan än vad man tror.

Jag har druckit alkohol sex dagar av sex och varit ute fem dagar av sex (textilpuben räknas inte). När jag ställer upp den ekvationen framför mig är jag förvånad att jag ändå mår så bra som jag faktiskt gör.

Idag är det söndag. Jävlar vad jag skall vila.

Att få ihop maxpoäng

Vi har det bra!

När jag gick igenom Borås centrum (har 20 min promenad till skolan) så slog det mig att jag går på textilhögskolan. Sveriges förmodligen bästa skola när det kommer till mode. Jag är där. Jag är inne. Visserligen pluggar jag inte design, men det rör sig inte om mindre cred för det. När jag tänker på det är det helt sjukt. Det är på riktigt.

Jag sitter i en hörsal med 47 klasskompisar på introduktion. Allting andas allvar, eget ansvar och högskola. Jag är student på hög nivå. Alla runt om mig har antingen ovanligt höga gymnasiebetyg eller grymma resultat på högskoleprovet. Vi har 800 på reservlistan som bitter väntar och står utanför.

Snart är det aerobic på stora torget, igångdraget av oss textilare. Vi skall samla in poäng, vi skall vara bäst. Jag är aktiv, liksom Hayun, Lovisa, Branko och Sandra. Vi kämpar. Vi är peppade. Vi skriker att textilare dominerar.

Ikväll är det poolparty, men innan dess förfest på Sagoslottet. Massor av sköna människor tillsammans. Beer pong är förberett och vinglasen var en god investering. Vi kommer att hamna på Rabalder sedan. Efterfest.

Over and out.

Studentliv


Hampus och Alexandra med den utsökta studentmiddagen toast och rödvin.


Lovisa (Skövde), jag och Hayun (Stockholm).


Branko med tjejerna från bilden ovan.


Borås uteliv är inte fullt lika kul längre när himlen (som vanligt) öppnar sig.


Vi älskar textil!


Somliga av oss går all in när det gäller att bli gröna.


Grönt textilbus på G. Det handlar om poäng. Det är poängen.

RSS 2.0