One down, one to go

Jag plockade upp Hayun hemma hos henne och så gick vi, hand i hand, för att möta upp Lovisa innan den omtalade tentan. Miss Korea har verkligen varit som en duracellkanin dagarna inför tentan och varit omöjlig att lugna ned, under vandringen mot skolan spottade hon ur sig fråga efter fråga för att försäkra sig om att hon förstått allting rätt. Om hon bara visste hur bra hon egentligen är...

Tentor är ju dödsseriösa. Vi legitimerade oss och var ytterst noggranna med att vi hade en meters fri radie runt om oss så att ingen skulle lägga näsan i blöt. Jackor och väskor hängdes bestämt bort för undvik av fusk och ville vi gå på toa fick vi snällt nog sällskap av en liten tentamenvakt.

Tentan i sig då? Jofan. Lite anställningsformer, lite bokföring, lite försäljningsprognoser, lite nollpunktsvolymer etc. etc. Det kändes riktigt bra efteråt och jag var (som alltid?) den som lämnade in provet sist av alla. Anledningen var mest på grund av att jag fastnade på den enklaste matteuppgiften på hela tentan. Hade två sidor fulla med beräkningar och satt säkert i en timma utan att någonsin komma fram till ett rimligt resultat. Jävla uträkning av marginal av det jävla dataspalet Donkey Hockey säger jag bara. Fan ta det.

Kom hem, kramdes med folk på Sagoslottet och uttryckte min glädje och lättnad över att företagsekonomin numer är ett minne blott - ty jag är 99,9% säker på att jag fick godkänt. Men sedan var det bara att slänga på sig jackan och halsduken och med Sanna som sällskap bege sig mot bort biblioteket för att lusläsa affärsmannakunskap. Denna kurs känns dock betydligt roligare och mer självklar, men jag förnekar verkligen inte till att jag räknar ned dagarna tills på torsdag då tentafesten går av stapeln. Torsdag, jag vill ha dig.

Tentaoskuld

Jag har varit ofantligt tråkig liksom trött de senaste dagarna. Socialt liv har inte existerat bortsett från de evighetslånga timmarna på biblioteket tillsammans med andra slitna butikschefer. Men nu är det snart dags att fokusera på ljusare tider (eller nya kurser?). Ty idag tentar jag äntligen av företagsekonomin. I mitt huvud snurrar olika formler runt, runt och jag har det mycket väl inpräntat att i en bokföring har utgående moms kontot 2610 och ingående 2640. Skulle kunna satsa mitt förstfödda barn på detta.

Det känns absolut som om jag kommer kunna få godkänt på den här tentan, men det återstår att se hur den ser ut. Den kanske är på grekiska, så som det känns som om större delen av kursen har varit på. Hur det känns efteråt vet jag om bara några timmar, och då är jag tvungen att släppa tentan fram tills det att resultatet kommer att dyka upp på min dataskärm om tre veckor.

Direkt efteråt blir det dock till att plocka fram affärsmannakunskapen och plugga ihjäl tills nästa tenta på onsdag.

Horrible Bosses

Igår behövde vi en paus efter allt plugg på biblioteket samt hårdträningen på Onyx så jag och Hayun laddade upp rejält i Sagoslottets soffa framför filmen Horrible Bosses. Har varit extremt nyfiken på den sedan tidigare men jag måste erkänna att den slog alla förväntningar. Jennifer Aniston är verkligen i sitt esse i sin minst sagt översexuella roll. Förmodligen har majoriteten av er sett den, men ni som inte har gjort det vet vad ni skall göra.

T = EK + S

Igår satt jag, Hayun och Lovisa och pluggade på biblioteket. Innan vi visste ordet av det så var klockan halv sex. Vad kan man säga? Tiden går fort när man har roligt? Betyder det att vi faktiskt har börjat förstå oss på resultat- och likviditetsbudget tillräckligt mycket för att tycka att det är kul? Att vi ser ljuset? Att vi snart är där?

Idag kommer vi att göra en favorit i repris och vi förbannar biblioteket som bara har öppet mellan 11-16. På måndag smäller det till rejält. T-t-t-enta! Är inte riktigt redo.

Vi träffades vid repet den allra första minuten på vår allra första skoldag.
Sedan fick vi reda på att vi står direkt efter varandra på klasslistan.
Kang. Karlsson. Kibe. Något speciellt är det ju.

På torsdagar tömmer vi glasen

Laddar inför en vit jul


Ljuslyktor, teburk, doftljus och påslakan. Hade glömt bort hur stor skillnad personalrabatten gör.

Födelsedagskalas

Efter en heldag på biblioteket samt otygsmöte så var det slutligen dags för att äta lite tårta hos födelsedagsbarnet Louice. Tjejen hade slagit på stort med fler tårtor än vad vi kunde räkna. Den som tror att det var i ett försök att köpa sig vänner har fel, för hon har redan fångat våra hjärtan. Hon har nog de finaste vänner som finns, och jag är då stolt att kunna meddela att vi har samma vänner. Livet är ju fantastiskt.

Dessvärre var vi alla ganska trötta och disträ på grund av nästa veckas tentor. Men imorgon skall det firas med alkohol, och det kommer ju göra det hela betydligt lättare att glömma allt plugg.Grattis Louice!


Idag fyller Louice år. Kärlek till dig.

Det där med att plugga

På sistone har jag känt mig lite stressad inför tentorna, känt att jag inte får in allt i huvudet i den takt som jag borde och att vissa formler aldrig riktigt klarnar. Det beror mestadels på att jag inte utnyttjat studietiden som jag borde utan istället fokuserat mycket på att hjälpa andra i ett försök att stressa ned dom inför tentorna. Ni vet hur jag är. Alldeles för snäll och låter oftast andra gå före mig. Så jag känner starkt nu att resterande veckan skall fokuserar på mig och åter mig.

Därför blev jag så ytterst förvånad igår när det kändes som om att jag blev anklagad över att vara den som stressade upp folk. Jag som hela tiden påminner folk om att lugna ned sig och sitter och försöker förklara pedagogiskt?! Är det tacken man får så får det faktiskt vara.

Av någon anledning får jag alltid stämpeln att vara den som "pluggar hela tiden" bara för att jag är ambitiös och jag blir faktiskt riktigt arg över de påhoppen. För de stämmer ju inte. Det var jag som festade itorsdags när alla andra skulle plugga. Det var jag som jobbade hela helgen när alla andra pluggade.

Däremot är jag den som känns mest avslappnad inför tentorna då det uppenbarligen är jag som har mest självförtroende när det gäller studier. Jag känner mig själv och vet vilken studieteknik jag skall utnyttja, jag vet vilka jag bör plugga med för att utvecklas och jag vet vad jag bör plugga på. Framför allt så vet jag att det går som det går. Behöver jag en omtenta så gör jag en omtenta. Inställningen att man kommer kugga hjälper ingen.

Jag har valt den här utbildningen av en anledning och erkänn nu att jag skulle vara dum om jag inte utnyttjade de möjligheter jag får här på textilhögskolan. Jag är här för att lära mig så mycket jag bara kan. Så naturligtvis pluggar jag.

Nej, alltså folk kan ju faktiskt bara....

I mitt rum döljer sig...


Parfymflaskor i glas. Panduro 29 kr och Presentknallen 20 kr/st


Sänggavel. Avskedspresent från vår lärare på Ålsta som ville understryka hur viktigt det var att drömma.

Någon som förtjänar mer än en kiwi


Efter plugg på biblioteket hela dagen blev det lite spring på stan. För vem är det nu igen som fyller år på onsdag?

Söndag

Idag hade vi en lite mer aktiv försäljning jämfört med gårdagen, istället är jag jätteorolig över att ha gjort något fel vid stängningen. Låste jag verkligen rätt? Gick larmet på som det skulle? Den vanliga paranoian när man har sin första stängning på egen hand slår till ganska direkt. Men hur mycket kan man misslyckas på en skala 1-10 egentligen? Tja, heter man Angelica Lindblad så är det ju en väldigt intressant fråga dock...

Efteråt har det pumpats på gym med Erik liksom en kortare pluggstund hemma hos Hayun (som måste lära sig att andas lite inför tentorna! Yes, you heard me Miss Korea!). Känns som en ganska effektiv dag med andra ord och imorgon är det pluggdejt på biblioteket 09 sharp som gäller. Nedräkning inför tenta pågår.

En enda önskan jag har just nu är att mina finaste vänner kommer till Borås och besöker mig. Jag saknar er.

"Blinka till mig när det är över!"

Gårdagens jobb gick bra, även om det gick lite segt med just försäljningen. Just nu är vi ju precis mellan två säsonger: höst och jul. Hösten har liksom varit så ingen känner ett behov av att handla höstinspererade produkter direkt och jul är ju trots allt två månader bort så det känns ju en smula tidigt däremot. Dessutom är det helgen före löning så det var inte direkt knökat direkt. (Notera att jag använde uttrycket "knökat", vad är det som händer med mig här nere egentligen?!)

Har kommit lite ur kängorna (bokstavligen) när det gäller att stå i butik. När man suttit i skolbänken två månader hade man glömt hur mycket det tar på en fysiskt. Så när jag kom hem igår var jag helt slut och landade bekvämt på soffan med Jennifer för att kika på The House Bunny på TV. Filmen var så dålig att den faktiskt blev bra. Senare under kvällen kom Sandra och Hayun och gjorde oss sällskap så att jag äntligen kunde bocka av The Roommate och Beastly som jag velat se hur länge som helst. 

Vackra människor behöver nödvändigtvis inte vara modiga fick vi erfara igår. Sandra och Hayun var nämligen helt förstörda efter The Roommate.

Samma kapitel, ny sida

Snart bär det av till Knallerian för att inviga min första, officiella jobbhelg här på Hemtex i Borås. Har betat av en introduktionsdag som kändes super, även om jag inte hade arbetat på två hela månader. Skulle dock ljuga om det inte lockade mer att stanna kvar i sängen, ty höstvädret utanför ser inte inbjudande ut.

Så nu skall denimskjortan på och det gäller att vässa tungan för att inte godkänna ett nej vid förfrågan om att skaffa klubbkort hos oss. Har man ett personligt rekord att slå så har man ett mål att slå.

Annie som jag kommer att jobba varje gång med verkar vara hur gullig som helst så det känns skönt att ha trevligt sällskap om dagarna, men jag förnekar inte att jag saknar min fina blondin Therese där hemma uppe bland bergen. Du förgyllde alltid mina jobbdagar.

Fredagsmys

Behöver väl inte säga att jag inte var taggad inför tentagenomgången, mitt huvud snurrade redan som det var utan att behöva gå igenom diverse uträkningar. Så här efteråt vet jag inte om jag blev klokare eller inte, men det är åtminstone gjort. Inga mer föreläsningar i företagsekonomi! Nu har vi en vecka full med tentaångest innan vi avslutar månaden med vår allra första tenta. Längtar redan till tentafesten. Fest hos Mange Angelica!

Det första jag gjorde när jag kom hem var att lägga mig i sängen, sova tre timmar och bli en ny människa. Jag och Jennifer har nu inhandlat chips, ätit pizza och taggar inför Idol ikväll. Vi är helt inställda på fredagsmys.

Helgen kommer att bestå av jobb och att inte dricka alkohol.

När allt talar för sig själv

Full kille kommer i säng halv tre för att sedan vakna vakna klockan sju. Det säger sig själv ganska mycket hur sliten han är. Branko är i samma sits som jag, fast med en timma mindre sömn då han börjar ännu tidigare än vad jag gör. Åh... kan iallafall sammanfatta det hela med att det var värt det!


Sandra, ordförande i otyg, och jag igår. Vilka dominerar?!

Djävulen vann

Om jag har en ängel respektive djävul på mina axlar så heter min djävul Sandra och är en förbannat snygg blondin. För ikväll blir det utgång med noll respekt för tentagenomgången imorgon.

"Vad har jag för personnummer?" och "Vad heter jag i mellannamn?" är frågor som avslöjar att några från Sagosottet skall bege sig ut på X&Y och dansa på borden. Sov gott, för det kommer inte vi.

Och så applåderade vi en sista gång...

Precis när jag passerade studentcentrum på väg till föreläsningen imorse så slog det mig: min matlåda ligger kvar hemma i kylskåpet. Fan. Jag som slavade så i köket igår och slog på "stort" med laxpasta. Konstaterar snabbt att jag inte kommer att hinna hem och hämta den så fortsätter därför med uppgivna steg mot THS.

Dock är det ju så att jag bor med världens bästa kille, Branko, som snällt nog möter upp mig på lunchen för att överlämna min matlåda. Lyckan är gjord och dagen kunde fortsätta som vanligt trots denna traumatiska händelse.

Skämtade lite imorse med Lovisa om att vi skulle avsluta affärsmannakunskapen med matte. Tror ni inte då att det är just det vi gör?! Inköpspris, marginal, pålägg, konsumentpris och så höll vi på dagen ut. Efteråt satt vi och gick igenom gamla tentor fram tills Otygsmötet. Känns som en effektiv dag, men mitt samvete säger att jag ändå borde vila ögonen lite på företagsekonomin inför tentagenomgången imorgon...

På tur: modefabriken

Morgonen till ära unnar jag mig en rosa frukost i form av yoghurt, mûsli och te där allt går i jodgubbssmak. Lyssnar på Jessica Lowndes och undrar vad tusan jag skall göra med mitt hår som inte riktigt vill samarbeta. Idag har vi vår sista föreläsning i grundläggande affärsmannakunskap och det känns lite tungt faktiskt. Jag älskar Anders och jag älskar Jane. Mitt vardag kommer bli tom utan dom.

Efter föreläsningen är vi några som kommer att sitta kvar och plugga då vi har otygsmöte klockan fem i eftermiddag. Planering av halloweenfesten med andra ord. Vi gillart!

Haven't been drinking

Sakta men säkert...

Eftermiddagen bestod av föreläsning i företagsekonomi, den näst sista innan tentan(!). Genomgång av resultat- och likviditetsbudget. Tro det eller ej, men jag hängde med! Mirakel kan ske verkar det som. 

Däremot har jag lovat mig själv en sak: att aldrig försöka förstå mig på kalkylränta. Herregud, vad sjutton är det för jäkla grej liksom?! Nej, inte en chans att jag försöker lägga ned en livstid på att bergripa detta. Hell to the no.


And that's how we roll


@ biblioteket. Vi har blivit stammisar!

Smula mer personligt

Jag håller på att få psykbryt på mina tomma, kala väggar här i mitt studentrum. Vi har totalförbjud mot att hänga upp saker på väggarna på grund av en brandisolering i väggen som blir förstörd om man gör hål i den. Med andra ord: noll chans till kreativitet. Därför utnyttjar jag mitt kylskåp till fullo med magnetramar från Gallerix istället.


Bild på finaste Tova samt bilder från min moadboard för kollektionen Elegantly Wasted - tills vidare åtminstone.

Tisdag

Hade enorma problem med att kliva upp imorse. Mitt alarm började skrika på mig redan klockan 07, men det var inte förrän 08.40 som jag faktiskt tog till mig av det. Mörker och regn utanför fönstret gör det alldeles för lockande att stanna kvar i sängen. Men nu sitter jag här i grå stickad tröja till de rutiga pyjamasbyxorna och dricker te. Håller på och tvättar och när jag väl har duschat måste jag ned på ICA och inhandla frukost.

Dagens planer är återigen plugg på biblioteket med Moa och Marie då vi skall försöka ta oss igenom en gammal tenta som vi har fått. Med tanke på att vi lyckades ta oss igenom 14 kapitel muntligt igår så har jag höga förväntningar på dagen. Känns som att jag äntligen börjar förstå det här med företagsekonomi. Någolunda iallafall.


Moa på biblioteket igår.

Everest

Kommer ni ihåg väskan från Acne jag såg på NK igår? Här är den:1995 kr här.

Pan Am

Igår hade serien Pan Am svensk premiär på TV3 så jag och Branko satt som klistrade framför TV:n (även om jag inte kom in förrän efter första reklampausen då jag pratade med Anna i telefon). Det hela resulterade i att vi kände ett alltför stort sug efter att se avsnitt två och tre. Sagt och gjort och därmed så hade vår stora passion efter 60-tals flygvärdinnor á la glamour väckts.

Ger er därför varma rekommendationer till att kika lite närmare på denna serie om ni inte gjort det ännu. Den innehöll betydligt mer drama och intriger än vad jag hade förväntat mig. Och ni vet ju alla att jag är en drama prince.

Zipper

Måndag. Ny vecka. Bara två veckor innan vi sitter med vår allra första tenta. Ångest. Så nu blir det till att bege sig mot biblioteket för att plugga företagsekonomi tillsammans med Moa och Marie. Man skulle väl kunna säga att kylan officiellt har kommit till Borås nu, plockade fram min "senhöstjacka" bara för några dagar sedan. Köpte den på HM för flera år sedan, men är fortfarande lika förtjust i den - om inte mer. Älskar dragkedjan.

Göteborg

Mötte upp min allra finaste ros på Göteborgs centralstation och vårt första stopp blev på weekday. Skulle nästintillt kunna stanna där för alltid känns det som och det var alldeles för många plagg fick göra mig sällskap till provrummet. Lyckligtvis lyckades jag sålla bort majoriteten tillsammans med Mary Roses omdöme och blev förvisso 800 kr fattigare, men en skjorta och tröja rikare. Garanterat en win-win.

Vi besökte även topshop och NK, men där höll jag hårt i plånboken vill jag lova. Även om jag såg en worth-to-die-for-väska hos Acne. Slutligen (och ironiskt nog) åt vi på McDonalds där vi var övertrevligt vänliga och hjälpsamma mot den nya tjejen i kassan. Vi har alla varit där liksom. Åtminstone jag och Mary.

Angelica i min klass jobbar på Boomerang så jag hälsade på henne strax innan stängning och fick trevligt sällskap hem på bussen. En rätt så härlig dag med andra ord vill jag påstå.

Dock gjorde besöket med Mary att jag fick en smula hemlängtan efter mina fina vänner där hemma. Jag saknar folk som kan, vet och förstår mig på automatik. Men det gör folket här nere också ganska snart är jag säker på.


Nästa hållplats: Göteborg

En av alla fördelar med att bo i Borås är att Göteborg bara ligger runt hörnet, det vill säga en timma bort med buss. Inte helt fel med tanke på att majoriteten väljer att flytta dit istället för textilhuvudstaden (smula förståeligt).

Så idag skall jag träffa underbara och dansglada Mary Rose som jag lärde känna för tre år sedan då vi båda började slava på Birsta McDrive samtidigt. Ironiskt att vi så gott som aldrig hade tid att ses i somras när vi båda väl befann oss i Sundsvall, men nu när vi båda flyttat 70 mil söderut så lyckas vi däremot. Norrlänningar måste hålla ihop.


Mary Rose i somras när hon tog studenten i en G. Kibe, himla snygg tjej alltså.

Talented Mr Ripley

Häromdagen såg jag filmen Talented Mr Ripley då vår lärare i grundläggande affärsmannakunskap rekommenderade oss den, inte bara för att den är bra utan för att den även är intressant ur en modesynvikel då det är fantastiskt snygga kläder i filmen. Handlingen utspelar sig på 50-talet och jag vet få årtionden som lockar mig lika mycket som just detta. Modet lyckats vara propert och causalt på samma gång.

Dock skulle jag nog inte rekommendera folk att se de sista minuterna av filmen i ett kolsvart rum sent på kvällen då detta lätt gör att man blir en smula mörkrädd. Vi får inte glömma att det trots allt är en psykisk thriller. Snygga människor som Matt Damon, Jude Law och Gwyneth Paltrow gör naturligtvis filmen lite extra sevärd.


Filmen innehåller mycket fokus på detaljer som den här gröna, ursnygga ringen Jude Law bär.

Hattsittning

Igår var det då dags för den omtalade hattsittningen mellan THS och IH som jag frivilligt gått med på att hjälpa till att servera på - mest för att jag inte passar i hatt. Så jag stod i entrén och tog emot biljetter, prickade av, serverade, plockade av, diskade, torkade bord och sopade i ett enda kör. Slitsamt? Ja! Framför allt när man tidigare har arbetat som servitör och är van vid att få betalt för det. Att tjäna flådiga klasskompisar gjorde dessutom att man kände sig lite som Askungen.

Lyckligtvis fick vi med oss enorma matlådor hem som belöning. Jag och Julia fick tillåtelse att gå hem vid elva och planen var att jag skulle bege mig över till Rabalder för att göra alla hattar sällskap, men efter en timma i disken med matrester över hela mig kände jag mig en smula för ofräsch, samt för trött, för att ens överväga det. Raka vägen hem och bums i säng för att sova i elva timmar. Underbart.


Branko och Hayun var bålansvariga och sliter för att sleva upp 172 glas bål á 33 cl.

Fredag 14 oktober


När det värmer lite extra...

Branko: "Jag älskar dig.
Och inte bara för att du köper ut åt mig."

Diesel, only the brave


Inhandlade parfym idag med Jennifer och Alexandra som smakråd. Blev denna. Luktar fantastiskt. Liksom Erik.

Ikväll hejar vi på...

Bleeker Elastic AW11

Skulle kunna döda för de här skorna från Acne just nu. Att de kostar mer än min hyra känns däremot inte relevant.
 


Sverige vs Holland

Igår var jag, majoriteten av sagoslottet samt några från THS på Harrys och såg fotbollsmatchen mellan Sverige och Holland. Himla rolig upplevelse att se matchen på pub med öl i handen, skall det vara så skall det vara. Att vi har 30% studentrabatt på Harrys gör inte saken sämre direkt. Efteråt gick jag, Erik, Lovisa och Martin vidare till Wisers där vi drack whiskey, öl och spelade dart. Var ganska folktomt som det kan tänkas vara på en tisdagskväll, men vi hade det jättetrevligt då vi trots allt var i gott sällskap.

Lyckligtvis gick det bra att kliva upp imorse också trots den nedminskade skönhetssömnen, och har idag lyssnat aktivt hela dagen om hur man tar hand om sitt varumärke. Ty jag har sagt det förr men jag säger det igen: jag älskar grundläggande affärsmannakunskap. Framför allt när vi får titta på reklamfilmer med feel-goodkänsla.

Biblioteket nästa

Igår pluggade jag företagsekonomi på biblioteket med Moa och skrev även ut en gammal tenta på 18 förbannade sidor som var på grekiska. Biblioteket andas verkligen högskola (inte direkt konstigt med tanke på att det är högskolans bibliotek...) så det blir som en liten påminnelse om vad det är man egentligen gör här i Borås. Att man faktiskt tagit det här klivet och är fullkomligt seriös med det. Det brukar dessvärre inte bli lika fullt så effektivt när man pluggar här på sagoslottet.

Så nu skall jag snart dit igen för att försöka förstå mig på kalkylberäkningar - den där förbannade kalkylräntan alltså... 101 matteformler som skall få plats i hjärnan, och hur jag än möblerar åker ändå hälften ut igenom fönstret.

Idag är det för övrigt min första arbetsdag här på Hemtex. Skall ha ett litet introduktionspass 15-19 idag för att lära mig butiken och deras stängningsrutier. Min tjänst går ut på att jobba varannan helg, och då alltid stängning. Inte helt fel tycker jag för då kan man kanske festa med gott samvete trots det.

Trudeluuu.

Bloglovin'

Något jag märkt här i södra Sverige är att folk är väldigt dåliga på att använda bloglovin', vilket jag själv använder slaviskt. Det underlättar ju bloggläsandet tusenfalt. Hur smidigt som helst, så se till att gå med!Klicka på bilden ovan så tar jag er dit. Gå med och lägg sedan till mig (såklart).

Konsten att inte plugga

Idag har jag varit ytterst effektiv när det kommer till att skjuta upp skolarbetet. Kände att jag behövde lite roliga överstrykningspennor för att ta tag i det, så jag och Jennifer gjorde en tripp till Knalleland för "lite" shopping. Väl hemma hann jag skriva två meningar innan Hampus smsade om att han var på väg tillbaka från Göteborg och att det därmed var dags för vår planerade fika. Lika bra att slå ihop skolböckerna med andra ord.

Hade en trevlig fika med Hampus på Café Viskan som liten oplanerat har blivit "vårt" ställe. Min snygga modellkompis aka rum nummer åtta, kungen av Kungsbacka. Eller något.

Direkt efteråt bar det av till Onyx med Erik för att riktigt slitsamt axel-och bicepspass. Väl här hemma har det lagats middag och bokats tågbiljetter. Den sjunde januari bär det tillbaka till Borås i sällskap av Marie som går i min klass, denna pärla bor i Hudiksvall vilket gör att vi reser tillsammans praktiskt taget hela vägen. Vi norrlänningar måste ju hålla ihop helt enkelt.


Ûberfantastiska Hampus.

Efterlyser kreativa förslag

Halloween närmar sig med stormsteg och jag försöker komma på den bästa klädseln till denna högtid, men kugghjulen i hjärnan behöver uppenbarligen oljas en smula. Är sugen på att vara något riktigt successivt och kreativt. Har ni några förslag? Allt mottages med öppna armar.


Ifjol var jag en buktalardocka, i år vill jag slå det.

Lördagsplugg


Denna helg är det oväntat tomt på sagoslottet. Jag, Lina och Jennifer har pluggat tillsammans med varm choklad.

Torsdag

Jag inledde min dag vid tolvsnåret med att hämta ut min legitimation på Swedbank som jag efter många om och men, och diverse samtal som aldrig nått fram, lyckades få nedskickad till Borås från Norrland. Vilket var lite i senaste laget med tanke på att min tidigare gick ut i samband med första skoldagen.

Efteråt fortsatte jag till THS för att sälja biljetter till hattsittningen nästa vecka, jag skall själv inte gå på denna utan skall däremot servera. Jag och hattar går inte riktigt ihop, däremot är jag redo att dansa hatten av folk på efterfesten.

Eftermiddagen ägnades hos Hayun med Angelica och diverse plugg inom företagsekonomi. Den matteformel vi lade mest tid på var dock denna: om vi är 76 st som köpt biljetter från THS, varav sex st är killar så resulterar det i att det är 70 tjejer som skall slåss om vad vi gissar hittills är 30  st killar (ty IH är otroligt sega på att köpa biljetter) varav 5 st borde vara snygga. Så: hur stor är chansen att Hayun hittar någon kompetent att strula med?

Nu kom jag ganska nyligen hem från Angelica där jag, Branko och övriga THS:are haft filmmys. Vilken film vi såg? Jag kommer inte ihåg namnet, så ovärd var den att förtjäna en favorit i repris.

Imorgon är det heldag i företagsekonomi. För första gången någonsin. Have mercy!

Det påminner mig om att jag måste göra matlåda. Natt!

Johan 19 år


Äntligen har någon av de femton kungliga barnen en ursäkt till att införskaffa tårta. Hipp, hipp hurra!

Rosa bandet

Back to sketch


Skulle plugga modefabrik. Istället började jag skissa efter fyra månaders vilan.

Utmattad

På sistone har kommunikationen varit lite bristfällig här på Sagoslottet, vilket verkligen har varit en skam eftersom vi är ett sådant sammansvetsat och härligt gäng allihop. Men diverse incidenter har lett till att man gått lite på tå runt somliga och mindre irritationer har kommit upp till ytan. Framför allt då det är tal om allvarliga konsekvenser för samtliga från vår hyresvärd Claes, som egentligen är hur shysst och mötesgående som helst.

Så i eftermiddag ringde jag in honom till ett enskilt möte med honom där jag försökte förklara hur läget låg till, att jag kände att folk inte riktigt kommunicerade på hemmaplan utan lät mycket gå via honom och att det gjorde så att saker kunde verka större än vad det egentligen var. Förklarade även att jag promotat att vi skulle ha ett möte ikväll för att diskutera igenom samtliga punkter och försökte gå i god för vissa som jag tycker behandlats fel.

Så under kvällen har vi haft möte här hemma där jag själv gett mig rollen som ordförande, och måste efteråt tycka att mötet gick hyffsat bra. Även om jag är orolig för att folk inte riktigt har förstått hur allvarligt läget är och att vi verkligen måste skärpa oss på vissa punkter. Samtidigt kan jag nästan gå i taket när jag hör hur folk hanterar problem, kommunikationen mellan oss grannar är A och O. Får vi inte höra ett klagomål så är det tyvärr lite svårt att göra något åt det. Man måste faktiskt först få en realistisk chans att lösa problemet innan vi ringer "stora, stygga Claes".

Borås 2 oktober

Här bor jag! Mitt rum ligger till höger om det öppna fönstret (där Erik bor).

Att bo kollektivt


Denna härliga lapp har Branko satt upp, en av många anledningar till att jag gillar honom så mycket som jag gör.


Kommer ni ihåg min gamla, och ack så omtalade, lapp från Ålsta? Det ligger tydligen i generna det här med lappar.

Att bokföra nästan rätt

Halv åtta imorse befann jag mig på Rabalder tillsammans med Lovisa för att förbereda frukosten för de studenter från andra skolor som varit i Borås och festat ihelgen. Även om man kände sig trött och sliten i och med den tidiga morgonen så kunde man ändå känna sig i fräschaste laget med tanke på det utbud som gavs.

Så där var vi fram till runt halv tolv och underhöll oss med påfyllning och diverse städning. Tja, vad gör man inte för att visa att man är aktiv inom sin studentförening liksom?

Efteråt åt jag och Moa pizza för att sedan ägna oss åt timmar av bokföring. Tro det eller ej, men det börjar äntligen att lossna lite nu. Mest tack vare Moa vill jag påstå som är både snäll och tålmodig. Har dock fortfarande svårt att se skillnaden på tillgångar och intäkter. Får använda fusklappar hela tiden.

Nu? Paus!

Frukost på Rabalder


Somliga är med i Otyg som hade ansvar för servering av frukost till bakfulla "utomlandsstudenter" idag.

Min lördag


Bokföring - en nödvändighet. Känner inte riktigt det behovet ännu så att säga.

RSS 2.0