Adventmys

Ryktet, liksom bildbevis, säger att Sundsvall äntligen fått sin efterlängtade dos av snö. Och det med råge. Här i Borås skulle vi säkert också haft snöstorm om det inte var så att vi hade plusgrader. För det har blåst och spöregnat utan dess like, så pass att man inte vågat ta sig ut utanför dörren. Hör konstant hur fönstrena i mitt rum skakar.

Har ju som nämnt varit förkyld denna vecka, men vaknade igår med ont i bröstet som ännu håller i sig och gör det obehagligt att andas. Eftersom jag börjat titta igenom Greys Anatomy var jag inte sen med att googla fram dessa symtom som tydligt visar att jag förmodligen har åkt på lunginflammation - om man nu har rätten att ställa en diagnos på sig själv. Mest irriterande var att det överallt stod att dagens antibiotika gjorde att inte lika många dog i det som förr i tiden. Vilket betyder att jag måste ringa vårdcentralen imorgon och försöka få en tid. (Men om jag nu mot förmodan skulle dö så testamenterar jag min garderob till Markus och Branko, så får ni slåss om guldkornen.)

Iallafall, vare sig jag har lunginflammation eller inte så tänkte jag inte missa vårt adventmys som jag sett fram emot i sisådär en månad. Äntligen får jag ta fram lite julpynt, sätta på julmusiken och sätta igång julbaket. Lyckligtvis bor jag ju med husfrun Lina som gjorde hur goda lussebullar som helst medan jag ordnade fram rocky roads. Inte nog med det, Malin gjorde även en supergod kaffeklass. Det här med fördelarna att bo kollektivt alltså...

Nu på kvällen har nästan "hela familjen" befunnit sig framför TV:n till Ett päron till farsa firar jul medan vi åt av allt det goda. Nedräkningen pågår för fullt med andra ord. Och detta är bara början...


Lunginflammation?

Tror jag har fått lunginflammation. Har åtminstone alla symtom.

Over and out.

Lättad_kille89

Jag heter Gustav och har nu tjänat in 15 högskolepoäng. Mina första högskolepoäng. Det känns så himla bra! Inte nog med det, jag fick även VG på båda tentorna (observera att det är det högsta betyget på högskola) och jag behöver nog inte ens understryka hur bra det känns. Det är härligt att få en bekräftelse om att man är bra, får tillbaka för det man gett och att man faktiskt har valt helt rätt program. Resultat med andra ord.

Så nu kan jag luta mig tillbaka och vila ihelgen och låta mig shoppa loss så pass mycket jag hade tänkt unna mig om det faktiskt blev så att jag fick VG i företagsekonomi. Någon form av belöning måste man väl ändå få?

Förbaskade rakblad

Har inte direkt varit den piggaste i veckan då det känns som om jag råkat svälja 51 rablad och besuttit en konstant trötthet. Smula förkyld med andra ord. Men skoldagarna har trots det gått över förväntan där det varit trikå i massor. Labbade igår tillsammans med Marie och det känns som om att man börjar få lite rätsida på det hela.

Egentligen skulle jag gå på helg redan idag men jobbet ringde igår och undrade om jag kunde hoppa in och jobba lite i citybutiken. Ni vet hur svag jag är för pengar...

Annars så tänker jag göra absolut ingenting ihelgen. Har jobbat tre helger i rad och jobbar därför även nästa, så nu skall jag öppna en privatägd relaxavdelning hade jag tänkt. Eftersom det är pengar som trillar in på kontot idag så kan det även bli en hel del shopping och på söndag då första advent går av stapeln har jag anordnat världens största adventmys här på sagoslottet.

Nu jäklar får den där snön ta och komma bara!

Adventljusstake

Den där Emma

Igår var vi hemma hos Emma i hennes fina lägenhet som jag älskar. Fick jag bestämma så skulle min lägenhet se precis likadan ut. Vit, luftigt, vit och romantisk. Och vit. Dessutom hade hon lagat dumlekladdkaka. Hon är inte nådig hon. Hur god som helst var den. Får mig att längta till adventmyset på söndag då vi skall laga rocky roads under min ledning här på sagoslottet.

Idag tänker vi lite extra på Emma. Kärlek.

Hemtrevligt besök

Igår efter min föreläsning i trikåteknik fick jag fint och hemkärt besök här i Borås av Klas och Fanny. Indirekt så kommer dom ju från Sundsvall, även om det nu är så att Klas egentligen kommer från Stockholm och båda två nu har bott i Norge över ett år... Men iallafall!

Jag glömmer aldrig tiden då vi började på Birsta McDrive tillsammans och hur jag och Klas var bästa vänner under året då jag var nitton och vi gick på skumma korridorsfester och levde livet. Sedan kom flickvännen Fanny in i bilden och det blev lite annorlunda. Det är fascinerande hur mycket minnen man har donkentiden, man blir som en familj och jag tycker det är så fint att om man även inte håller kontakten alltför aktivit med alla så vet man att alla känner en stor ärlek för varandra. Det lärde vi oss framför allt för nu nära ett år sedan då Jocke gick bort...

Vi strosade runt här i Borås och jag visade mitt nya liv och det var så skönt att som omväxling få träffa några som man delat så här mycket med, någon som varit med i uppgång och fall. Någon som kan lite mer om mig.


En gång för "länge sedan" på Klas födelsedagsfest togs denna mer eller mindre misslyckade bild...

Sagofest

Ilördags hade vi fest här på sagoslottet då vi allihop kände att det var länge sedan vi hade något liknande, oftast har vi befunnit oss på förfest på annat håll på grund av en viss urjobbig person. Men nu var somliga bortresta så det var ett ypperligt tillfälle att bjuda in lite nära och kära och ha kul.

Som Alexandra sammanfattade det hela: "Jag vet inte om jag skall säga om den var bra eller dålig, men alla hade ju kul". För det var en trevlig och skön stämning under hela kvällen utan att folk fick lust att riva hela kåken. Bara Anton som blev askalas nog för att ta sönder mitt tandborstställ - som Branko sedan lyckades lura i honom kosatde 400 spänn, då blev han inte lite ångerfull.

Vid 02-tiden kunde gå och lägga mig efter en helt fantastisk show av Mr Askalas Anton som fick oss alla att gråta av skratt. Slutsats: det var lyckat.


Vävpub

Efter workshopen var det vävpub på skolan, vilket sannerligen var en upplevelse över det vanliga. Att befinna sig i vävsalen bland alla vävmaskiner med discokula samt såpbubbelmaskin där baren är bemannad av lärare som säljer cider, öl och vin för 20 kr låter ju inte helt fel så att säga? Så vi dansade, drack och dansade.

Efteråt begav vi oss naturligtvis till X&Y. Det var ju torsdag.
Värdelös workshop

Jag och Branko hoppade som sagt över föreläsningsdelen av torsdagens workshop för att åka till Göteborg istället, och den var tydligen inte så mycket att hänga i julgranen så jag känner inte att jag gick på en nitlott där. Dock så önskar jag väl mer att jag hoppat över hela workshopen totalt.

Allting var fokuserat på att textilhögskolan kommer att flytta till nya lokaler närmare stora högskolan i Borås (lagom tills det att jag slutat såklart) så vi fick en rundtur i de kommande lokalerna för att sedan brainstorma gruppvis och komma på vad det är vi tycker att vi saknar för att några timmare sedan redovisa det. Min grupp fokuserade på ett inspirations/mingelrum/galleri och våra tankar var egentligen hur bra som helst. Dessvärre var man så begränsad i material för redovisningen att det kändes misslyckat från start.

Aja, nu är det gjort iallafall.


Versace III - the end

Tischan jag och Branko köpte var alltså denna:199 kr - inte helt fel.

Versace II

Branko och jag begav oss först till HM i Nordstan men tyckte kön var lite överdrivet lång så vi gick till Kungsgatan istället där kön uppfattades som någolunda mindre. Ibland är det tur att vara kille alltså, för tjejerna fick speciella armband med olika färger där man fick gå in i olika omgångar. Varje grupp bestod av 30 pers som fick tio minuter allt som allt på sig att plocka och prova. Något sådant system behövdes inte herrsidan så vi kunde bara springa in och Branko fick direkt tag i sin jacka.

T-shirten som jag ville ha i inlägget nedan visade sig dock vara i ett ganska så katastrofalt material som luddade av sig som besatt, så även om den var snygg på fick den ledsamt nog hängas tillbaka. Istället blev det en annan ganska så läcker tischa som även Branko plockade på sig.

Nu är vi glada killar!

Versace

Ja, som några kanske förstod så skall jag och Branko inhandla lite Versace. Egentligen har vi båda två workshop hela dagen men hoppar över föreläsningsdelen - det gäller ju att prioritera. Branko har siktet inställt på den snygga skinnjackan medan det enda jag är ute efter denna T-shirt med nitar. Liksom en skjorta från HMs egna sortiment. Inte direkt det mest kostsamma om vi säger så, men det gäller ju som sagt att prioritera.

Dessutom har jag turen att vara Brankos sugardaddy, vilket betyder att det är mitt korts magnetremsa som kommer att slitas ut. Och det rejält.

Finnes här.

Förmånen att ha privatlärare

Ikväll har jag varit på biblioteket för en privatlektion i trikåteknik med min fina vän Sara som går textilingenjör och alltså läste denna kurs i förra perioden. Jag själv är ju helt bortappad i denna kurs men på något vis så lyckades hon vägleda mig in på rätt väg. Känns betydligt bättre. Lovade att bjuda på shots imorgon som tack.

Resterande kvällen har ägnats på mitt fina, fantastiska sagoslott med stor nostalgitripp då Erik fick den briljanta idéen att vi skulle se på filmen Jumanji. Gud vad jag älskade den filmen när jag var liten. Jag och mina brorsor kollade på den hur många gånger som helst med vår mamma. Den är ju störtskön.

Imorgon klockan 10.00 befinner jag mig utanför HM i Göteborg tillsammans med Branko. Gissa varför?

Pluggar tråkeriteknik

Just nu sitter jag och försöker få någon någolunda ordning och reda bland alla mina tygprover i trikå, ty det har blivit en ganska rejäl djungel vill jag lova. Lyckligtvis läser jag kursen tillsammans med Branko och han verkar ha koll på läget, till skillnad från mig, och jag anser därför att jag har rätt till att utnyttja honom som privatlärare. 

Även om vi är lika på många sätt och vis så måste det här vara den absolut största olikheten mellan oss, för jag hatar nämligen materiallära. Jag har alltid gjort och kommer uppenbarligen alltid att göra det. Ge mig design, ge mig sömnad, ge mig mönsterkonstruktion och jag äger, knäcker och briljerar. Det här däremot måste vara det tråkigaste som man kan sysselsätta sig med.

Vilken tur för mig att jag har 7,5hp i materiallära och 7,5hp i väveriteknik att se fram emot...Den som förstår något får gärna hojta till!

Tisdag

Försökte kliva upp med tuppen, men det gick inte så bra så jag gick över till plan B: att snooza. Men nu är jag vaken, har ätit frukost och tvätten rullar runt för fullt i tvättmaskinen. Har nog aldrig ägt så mycket smutstvätt i hela mitt liv så nu har jag lite att sysselsätta mig med under morgonkvisten innan det blir dags att bege sig till Onyx för att gymma med Erik. Efter det traskar jag över till THS för en föreläsning med mina vänner(!) i butikskommunikation (mina klasskamrater förstår internskämtet). Det är inte helt dumt det där med att ha gymmet precis mitt emot skolan.

I eftermiddag skall jag och Alexandra på stan så då jag skall handla inplanerade köp liksom impulsköp. Håller på för fullt med att inhandla diverse julfint till sagoslottet, går lite all in. Som sagt: skall det vara skall det vara!

Igår kom Lovisa över och jag hade högläsning för henne ur boken Marknadsföring i butik då hon ännu inte fått sina böcker. Efter nitton sidor med ord som associativa processorer och jag vet inte vad så var jag helt slut. Men trots det så är vi båda väldigt förtjusta i boken, åtminstone i författaren då han är ganska rolig av sig. Vilket mestadels grundar sig på att han förolämpar oss människor. Och det värsta är ju att det är sant allt det han säger.

Ty vi är djur. Vanedjur.

I väntan på snön

Jag måste ha ett par utslitna converse eller liknande för satan i gatan vad jag har gnällt över träningsvärk hela helgen, haft ont i hela kroppen - framför allt benen. Ännu en anledning till att köpa nya skor med andra ord, man behöver så många ursäker för det ärendet som man kan få. Vänder något negativt till positivt.

Så min helg har bestått av jobb, trötthet och mys med Marie både på fredagen och lördagen. Nu är det dags för ny vecka och skolan sätter fart i eftermiddag med föreläsning i butikskommunikation där vi skall fokusera oss på säljtekniker, muy intresante. Innan dess skall jag pallra mig bort till jobbet där jag på något vis lyckades glömma kvar min väska. Men nycklar, plånbok och mobil fick jag allt med mig.

När jag ändå är där så skall jag passa på att köpa en adventljusstake till sagoslottet. Vi är i mitten på november och om två veckor är det första advent. Så min fråga är: var är snön? Lite lätt pudersnö, varför inte?

Saknar

Jag går på Borås Högskola, gymmar på Onyx, vandrar längs allén dagligen, handlar min mat på ICA City Knalleland och jobbar i Knallerian. Varje dag gör jag något vardagligt, något som jag börjat ta för givet.

Jag vet hur lätt det är att övertala Lovisa till att handla i baren, och hur hon alltid då ler lite finurligt med höjda ögonbryn som för att säga "kan jag verkligeeen?". Liksom jag blivit van vid kramas med Alexandra och att gnabbas med Branko och vet att det är hans sätt att säga att han tycker om mig.

Jag fikar alltid på Viskan och där jag tar alltid en caffé latte. Förutom med Josefin, för vi har gjort Tant Grön till "vårat ställe", där tar jag istället alltid en kaffe för 22 kr där påtår ingår.

Allting händer. Det bara sker och det känns naturligt. Vi människor är verkligen vanedjur. För jag kände inte till någon av dessa platser, framför allt inte någon av dessa människor för tre månader sedan. Men det har blivit min vardag och det känns helt rätt. Vardagligt. Inga frågetecken existerar.

Men just ikväll känner jag en stor saknad till mitt norrländska Sundsvall 70 mil upp i landet. Saknad till alla mina fina vänner där listan på internskämt och gemensamma anekdoter kan göras alltför lång.


Midsommar 2011. Det var kärlek. Överallt.

So long ledig helg

Min plan för helgen var att inte ha några alls förutom att se till att jag inte blev sjuk. Tji fick jag då Hemtex väckte mig vid 09 med sms och undrade om jag kunde hoppa in denna helg på grund av sjukdom. Övervägde att motarbeta lusten efter pengar, men kände att jag lika gärna kunde leka Mr ställer-alltid-upp. Lite butikskommunikation in the real world är ju inte heller helt fel så att säga.

Igår var majoriteten av sagoslottet ute i Göteborg och gjorde sitt, vad det nu var har jag inte fått bekräftat ännu men jag är nyfiken! Själv satt jag hemma på det ödsliga slottet tillsammans med Marie och satt framför teven och hade det hur mysigt som helst. Bra fredag, mycket bra fredag.

Och jag bryr mig inte ett skit om att datumet sade 11.11.11 - så det så!

Vanlig torsdag i Borås

Igår bestämde jag och Alexandra oss lite impulsivt för att dra till Wisers där det är musikquiz om torsdagar och av den händelsen så kände vi oss ovanligt rockiga och dansade vilt här hemma till the Clash (som ja, är ett punkband). Och som ni läste i inlägget innan så bjöds det alltså på jordgubbsvin.

Vi anlände en timma innan quizet skulle börja, men trots det så lyckades vi med nöd och näppe få tag på det absolut sista bordet - precis utanför toaletterna. Vi döpte snabbt om det till KIZZ-bordet. Min kompis Sara var där med sina klasskompisar från textilingenjör (på hennes begäran som vi dök upp), Lovisa gjorde oss snart sällskap liksom sagoprinsarna Erik och Anton.

Quizet i sig var dock ingen höjdare. Alldeles för svårt. Vi googlade fram varenda svar och där vi inte ens lyckades med det så skrev vi "Detta kan väl vem som helst?! Dum fråga!" för att visa hur coola vi var. Trots det kom vi inte ens i topp-tre, vad fan?

Efteråt begav vi oss till X&Y där de är så löjligt hårda med åldersgränsen att både Alexandra och Erik begav sig hem mot sagoslottet för tidig efterfest. Så här i efterhand känner jag mig som en idiot som lämnade dom åt sitt öde. Förlåt kompisar! Jag och Lovisa festade dock för fyra när vi beställde in fler rosa pantrar än vad vi kunde räkna, dessutom blev vi bjudna på champagne av två killar vi träffade på Wisers. Vi studenter tackade inte nej precis. Det blev även en oplanerad vaskning då ett helt glas hamnade över hela mig. Hayun borde varit med...

Som min rubrik säger: en vanlig torsdag i Borås. Det är här det händer. Hela tiden. Eller?
Mitt liv som rosa rockstjärna

När Alexandra och Gustav bestämmer sig för att gå all in på livet som rockstjärna á la pub hör man följande dialog:

- Vi måste dricka något passande, whiskey och cola?
- Nej!
- Öl?
- Nej! Jordgubbsvin?
- JAAA!

Spökslott nästa?

Vårt fantastiska sagoslott börjar allt mer och mer efterlikna ett spökslott istället. Ibörjan på veckan flyttade Sanna som hoppar av sin utbildning på TPU för att fortsätta leva stockholmsliv på Filippa K. Vem kommer nu att förklara för mig hur man räknar bort moms? Henne kommer jag verkligen att sakna, mer än vad jag trodde att jag skulle.

Hampus tar också sitt pick och pack och lever livet någon annanstans i Borås. Och Malin och Anton flyttar efter nästa period. Lite dödens väntrum just nu med andra ord. En smula oro över vilka som skall ersätta dessa prinsar och prinsessor. Tillsammans så har vi ju byggt upp det här fina slottet med en sopsortering som täcker halva köket.

Igår kom en kille vid namn Alexander för att titta på Sannas rum och det är ganska garanterat att han kommer flytta in. Jag hade skrivit ett meddelande på tavlan om att vi inte skulle skrämma honom genom att stöka ned - den var dock fortfarande kvar när han kom så jag vet inte riktigt hur han tog det...

Olivias kompis Sara kände tydligen igenom honom och var positivt inställd till honom och tyckte absolut att han skulle flytta in. Tills hon kom på att hon inte bor här, hon har en förmåga att glömma det ibland. (Snälla Sara, kan du inte flytta in?!). Dock så visade det sig att Alexander kände igen mig, vilket gjorde att jag blev helt mållös. Tydligen har vi träffats på X&Y någon gång och jag har världens kortaste minne som det är utan alkohol.

Ny kurslitteratur

Idag fick jag min kurslitteratur till den nya kursen butikskommunikation, kunde inte kommit lägligare eftersom vi har föreläsning imorgon. Lite maffigt att betala 850 kr för dessa raringar, men jag skall inte klaga. För det är alltid någon som skall vara värst med ett biologilexikon på två tusenlappar eller dylikt. Vi spar det.

Ledig

Det känns som att detta är den första dagen på nära tre veckor som jag är helt ledig. Inget idiotiskt tentaplugg, inga tentor, anordnande av Halloweenfest, krängande av varaor á la Hemtex eller nya kursstarter. Bara ledig.

Så jag har unnat mig många, många timmars sömn följt av tvätt och påfyllning av kylskåpet. Resterande dagen kommer att bjuda på fika och förmodligen en föreläsning som Marie tänkt släpa med mig på.

Jag säger inte nej, jag kan göra vad jag vill. För jag är ledig, ledig, ledig.

Här skall stickas

Om företagsekonomin var på grekiska, vad sjutton är isåfall trikåtekniken?!

I början av labben hängde ingen av oss tolv stackars BC:are med. Genomgång av diverse trikåmaskiner och en mun som gick bla-bla-bla-nivillkanskeantecknadetta?-bla-bla-bla. Bara det att vi inte visste vad vi skulle notera eftersom vi inte förstod något alls. När vi senare mot slutet fick prova på att använda maskinerna på egen hand så gick det upp ett ljus för oss, det var ju trots allt inte så svårt som man trodde. Och vilket resultat man fick!

På eftermiddagen hade vi en föreläsning där vi som tidigare labbat lyckligtvis hängde med relativt bra till skillnad från de övriga stackarna som inte hade en aning om vad läraren menade när han pratade om "släde" och så vidare. Lyckligt lottade med andra ord. Men jag skall absolut inte påstå att jag förstod bindningarna vi gick igenom. Det här är verkligen analys på djup nivå, helt nytt för mig. Är helt slut.


Fina Marie stickar för fullt i trikålabbet.

Dags att inleda trikåteknik

I eftermiddag har vi vår allra första föreläsning i trikåteknik, men bara för att jag är den som är den så har jag hamnat i den grupp som har labb innan det. Dessutom börjar trikålabben så tidigt som 08, vilket inte direkt gjorde mig ännu mer motiverad så att säga.

Jag hoppas lite att trikå är som att cykla - att man inte glömmer bort hur man gör. För var det några lektioner som jag inte lyssnade på var det sannerligen materiallära. Ordfen väft-och varptrikå klingar väl bekant i mina öron, men jag kommer för allt i världen inte ihåg vad som var vad eller vad dess användningsområden var.

Nej, nu sätter vi på trikåmaskinerna!

Halloweenfest

Ifredags anordnade vi i Otyg en Halloweenfest för alla på skolan och resultatet blev över förväntan - minst sagt. Det bjöds på spökvandring på sjunde våningen (där jag själv tycker att det var läskigt när jag var där mitt på blanka dagen) liksom massvis med dans och härliga utstyrslar. Själv var jag "skräddare med tvist". Fritt att tolka.

Efteråt var det bara att ta ett stadigt tag om moppen och svabba bort all klibbig alkohol från golvet tills klockan slog fyra och jag kunde unna mig några få timmars sömn innan det var dags att kliva upp för jobb på Hemtex.

Tentafest hos Emma
Café Viskan


Förmiddagen bjöd på café latte tillsammans med Angelica på Viskans uteservering. Just det. Uteservering.

Det bästa med en tenta

Nu signar jag ut all företagsekonomi och affärsmannakunskap i mitt huvud liksom allt vettigt förstånd. Ty idag skall jag och samtliga BC:are fira att tentahelvetet är över och dämpa all ångest med alkohol. Ciao!

Foto: Henrik Johansson

Nya kurser

Det vi lägger bakom oss:
  • Företagsekonomi för butikschefer
  • Grundläggande affärsmannakunskap längs den textila värdekedjan

Det som ligger framför oss:

  • Säljteknik och butikskommunikation
  • Trikåteknik

Period ett: check

Imorse tentade vi av grundläggande affärsmannakunskap. Tog emot tentan, kryssade flitigt i rätt svarsalternativ och skrev lite korta kommentarer där jag skulle. Blev klar och tittade på klockan: en kvart hade passerat. Jahapp, kollade igenom att jag verkligen svarat rätt. Två gånger. Satt med samtliga och bara väntade tills klockan skulle slå 09.40 och vi äntligen skulle få lämna salen. Ty man får tidigast lämna salen efter 40 minuter.

Så, svaret på om tentan var lätt framgår kanske ganska tydligt? Och nu är det äntligen över! På riktigt. Period ett är passerad och jag känner att jag gjort mitt bästa, är nöjd med prestationen och är värd att vila. Idag unnar jag mig att bara vara, imorgon festar vi. Det var något mer imorgon...?

Justja... nästa kurs startar. Så länge varade den vilan.

Elegantly Wasted Illustrations

Ny månad


Då har vi klivit på november liksom vintertid. Tempot mot jul ökar. Let's go!

RSS 2.0