Minigolf

Igår efter jobbet åkte jag och spelade minigolf tillsammans med Tova och hennes pojkvän Cameron. Den snygga karl är mer eller mindre importerad från England. Typiskt Tova, hon förtjänar bara det bästa.

Dessvärre så kom jag trea, men var ändå den som gjorde mest hole-in-ones så jag tycker att det jämnar ut det hela iallafall. Efteråt åkte vi hem till Tova och åt glass med jordgubbar till rosé (britten drack naturligtvis öl dock).

After work när den är som bäst.
Dagens fynd


Affären, 200 kr 100 kr
Färg? Olivgrön. Äger den. Färgen alltså.

Önskelista

 • En lägenhet i Borås.
 • Att de jag älskar älskade mig lika mycket tillbaka.
 • Att Sverige krympte så att avståndena blev mindre.
 • Att Sundsvallsbor kunde sluta vara så snåla.
 • Att tiden räckte till.

Förhoppningsvis slår något in på lördag. Hmm... tvivlar jag på.

 

Midsommar 2011

Bloggarn går

Igår körde vi alldeles för många snapsvisor för leverns bästa. Min favorit var dock en som jag delade med mig av efter att ha läst den i Café, det kändes som att den passade ganska bra in på värden så att säga. Den lyder:

Helan går
Och Halvan startar modeblogg
Helan går
Och Halvan plåtar skor

Som Kenza, Foki, Tyra, Dessie
Zytomierska, Bella, Kissie
Helan går
Och Halvan lallar runt

Helan går
Och Halvan stavar jättefel
Helan går
Och Halvan hyllar smink

För den som inte bloggar gör
Han heller inte prylar får
Helan går
Och Halvan säljer ut

Om sanningen ska fram

Om jag säger det går bra nu,
men inte talar om mitt jobb.
Om jag ger dig mina tårar,
men är stark när du är svag.

Vill du ligga med mig då om sanningen ska fram?
Vill du ligga med mig då, vill du ligga med mig?

Om jag inte är så svartsjuk,
inte håller dig så hårt.

Vill du ligga med mig då om sanningen ska fram?

- Eric Amarillo

Tankeställare

Igår morse begav jag mig till sjukhuset för röntgen som var på begäran av tandläkaren - de försöker få en bra bild av hur mina visdomständer sitter men tydligen är tandköttet lite väl mycket i vägen. Hörselavdelningen, som jag spenderade väldigt mycket tid på under mina första år, ligger längst bort av det enorma sjukhuset så där får man ta sig igenom världens labyrint. Det är fascinerande hur allt fortfarande ser likadant ut. Sorgligt. Röntgenavdelningen däremot låg så gott som precis vid entrén så jag var i löjligt god tid.

Grejen är den att jag igår vaknade på helt fel sida. Jag drömde om något som gjorde att jag hade kvar känslorna även efter att jag vaknat och gick omkring här hemma hela morgonen med just detta inom mig. Var bara så fruktansvärt less och kände att det här skulle bli en oerhört lång och jobbig dag med denna start.

När jag satt i väntrummet där borta så kommer den en sjuksköterska med en liten tjej på fem-sex år och hennes pappa. Lilltjejen sitter i rullstol men är hur glad som helst och strålar verkligen. Hon bläddrar igenom en barnbok och vid varje bild pekar hon ut sin för sin pappa vad hon tycker är roligt, alltid nära till skratt. Hennes nalle glider ned på golvet och hon utbrister ett litet "Åh, nej! Nallen!". Jag plockar snabbt upp den och får tillbaka det hjärtligaste tack och största leende jag varit med om på länge. Hjärtat smälte och det klickade till lite i hjärnan.

Vad har jag för rätt att fokusera på mina ynkliga problem och må dåligt, när den här flickan trots sina problem betedde sig som världens solstråle. Just det. Där vände allt och hela dagen på jobbet hade jag en ny energi.

För övrigt så gick röntgen alldeles utmärkt (även om jag nu inte vet hur bilderna blev), även om det ärligt talat var lite läskigt. Men över på en halv minut, så vem han reflektera över det?

Kvällskvist

Lediga dagar innebär att vi planerar in så många fikadejter det bara går på en och samma dag uppenbarligen. Spenderade dock kvällen i Birsta med Emma, gjorde lite reafynd på Åhléns, fönstershoppade till midsommarens bordsdukning och njöt sedan av vår traditionella McDonaldsfika. Emma är bra att ha.

Imorgon skall jag till sjukhuset för röntgen 09, sedan jobb 10-20 för att efter det inhandla allt som behövs till fredagens festligheter tillsammans med mina trogna undersåtar i festkomittén.

En del av en tisdag
Att sparka igång sommaren


- för ty, det blev suddigt fram mot småtimmarna.

Dominoeffekten

Min lediga dag blev en smula inställd eftersom en tjej på jobbet lyckats få ryggskott, så jag ställde upp på att ta hennes stängning idag. Den här veckan innebär en hel del långa pass och det har börjat kännas som att livet går på rutin. Man har som ingen ork att unna sig ett liv i spontanitet så att säga. Eller tid. Personligheten dalar.

Jag saknar dessutom mina vänner Cornelia och Anders så fruktansvärt mycket att det gör ont. Även om jag har fina vänner runt om mig här så är det inte samma sak. Med deras arm om mig kände jag mig trygg. Jag förstår inte vad det är som gjort mig så blödig. Så beroende av andra människor. Förut var jag så självständig och stark.

Man skulle kunna säga att en dominoeffekt tog fart vid Jockes bortgång. Hände en hel del stora känslomässiga saker där i ett svep som gjorde att jag blottade mig som aldrig förr och blev skör på nytt. Försöker att trycka tillbaka det så gott det går, men det är svårt somliga dagar.

Ni som bor i Sundsvallstrakten har säkert hört om den här killen Fredrik som var borta i ungefär en månad för att man sedan skulle hitta hans kropp i hamnen. Det har fått mig att tänka mycket på Jocke, jag kan förstå vad hans vänner gått igenom. Att inte veta, att inte förstå. Att spekulera i bilder. Och samma fråga om och om igen: Vad tänkte du på Jocke? Hur tänkte du?

Har fått en ny kompis


- äntligen!

Lång dag

Idag vill jag nästan bara gråta vid tanken på den långa dagen som väntar: 08-20. Ouff! Anledningen är att vi skall ha personalmöte på morgonen och att jag redan hade en stängning schemalagd. Men eftersom jag fick min lönespec igår så känner jag minst sagt att jag kan se ljuset i tunneln. Kommer att få betydligt mer än vad jag förväntade mig, så det känns jn minst sagt skönt. Dessutom är jag "ledig" imorgon. Sovmorgon förväntas.

Devin Fox - Hooked on you

Klickade runt lite på youtube och råkade få fram Devin Foxs låt Hooked on you av en slump. Fastnade direkt och ögonen trillade nästan ut när jag insåg att han endast är 13 år! Det här kan jag absolut dansa till.
 

En kväll för inte så länge sedan


Den här bilden skickade Anders till mig tidigare idag. Om man ändå kunde vrida tillbaka klockan lite...

Studentyra

Denna vecka är det studentvecka i Sundsvall och Skvadern var först ut med att ta studenten igår. Kusin Andreas som kämpat sig igenom naturprogrammet kunde äntligen tacka för sig. Man blir så lycklig av att se på denna segerfest dom firar över att äntligen ha avslutat tolv års studier. Det känns som en evighet sedan jag själv tog studenten just nu, det var ju trots allt ändå tre år sedan. Men ack, ty de vet inte riktigt vad morgondagen innebär. Välkomna ut till vuxenlivet!

Igår var det iallafall totalrush de sista timmarna på jobbet eftersom alla bestämt sig för att köpa studentpresenter i sista minuten och där stod jag helt själv och gjorde ett tappert försök till att klona mig själv - som misslyckades.

Jobbet kallar nu snart igen och ikväll är jag bjuden till Annas studentmottagning. Sha-la-la-la-la!


Idag tar Mary Rose studenten i en G. Kibe.

To do:

 • Dricka kaffe med Sandra för att sedan vinka av henne när hon styr kosan mot Trosa.
 • Gå på stan med kära Hanna.
 • Inhandla fodertyg och diverse till brudtärneklänningarna.
 • Se när kusin Andreas tar studenten.
 • Jobba stängning på Hemtex.
 • Där det finns tid: sy!

Hemvändarna

En nackdel med att sluta skolan är att det blir så tomt på det sociala. Det är så många människor som är inkluderade i ens vardag som man bara tar för givet, man inser inte hur stor roll de spelar förrän det är över. Visst träffar jag dagligen kunder på Hemtex så att det både räcker och blir över, men det är ju inte så att jag skulle påstå att vi diskuterar mina I-landsproblem över kassadisken direkt.

Eftersom alla folkhögskoleutbildningar har tidigare avslutningsdatum än övriga så har jag gått runt i cirklar i mitt rum i väntan på att mina kära kamrater skall återvända. Och nu äntligen har det skett! Emma har tagit sin efterlängtade examen och är numera kulinarisk kock bla bla... Och Tova har avslutat sitt andra år på naprapathögskolan och är nu hemma från sin vistelse hos sin brittiska pojkvän Cam. Kan andas ut.

Så idag har jag och Emma gått runt på stan efter studentpresent till lillasyster Anna för att senare laga lunch och avsluta med glass och jordgubbar framför HIMYM. Det goda livet. Hela kvällen har spenderats med Tova och 1,2 kg lösgodis (nej vi åt verkligen inte upp allt) på altanen.

Det blir en fantastisk sommar. Allt som behövs.

(No?) update

Jag vet att det har varit ganska så tyst här på bloggfronten men ärligt talat så finns det inte så mycket att skriva om. När den sista sömmen på Sannes chiffongdröm var avklarad så var det som att luften gick ur mig. Veckorna där innan då jag riskerade att gå in i väggen tar ut konsekvenserna ganska så rejält nu då jag den här veckan princip inte haft ork till någonting alls. Zombie? Javisst!

Men jag tänker inte acceptera att ha det så länge till vill jag lova. Det ljusrosa satintyget har anlänt och två brudtärnor skall få sina klänningar till mitt allra första bröllop. Är det bal så må drömmen vara röd chiffong, men på ett bröllop är det rosa tema. Se och lär.

Som det skall

Allt rullar på som det skall med Hemtex och har nu även fått ett intyg om att jag har genomfört kursen "att sälja täcken och kuddar", den ni! Dessutom hade jag min första stängning på egen hand igår och det gick felfritt. Hade en rush sista halvtimman med bland annat en mamma och son som skulle flytta hemifrån och de kom upp i en löjligt hög summa och gick därifrån med fler kassar än de kunde bära i princip.

Jobbar kortpass á la 12-16 idag och innan det så skall jag fika med Sandra som ännu inte har övergett Norrland. Men ja, blir man betuttad i en norrlänning så har man kanske inte så mycket till val?

För övrigt har jag fått ett schema som räcker fram till den 14:e augusti så nu kan jag äntligen planera vad jag skall göra på mina lediga dagar (inte alltför många), så ni människor bortom Medelpad bör ta fram kalendern snarast och planera. På det så är jag oväntat ledig under gatufesten. Fantastiskt!

RSS 2.0