Huvudvärk

Mitt huvud sprängs och jag vet inte om det är en "dagen efter dagen efter"-huvudvärk eller om det helt sonikt är för mycket i min lilla skalle. Eller näringsbrist. Troligast.

På det är jag trött på att vara den som vet hur man ger tusenfalt till den som inte är kapabel att ge tillbaka.

Mest av allt förstår jag inte varför man förstör för sig själv.

Ansökningsprover till antagning hösten 2011 (Borås)

Följande arbetsprover presenterade i en ansökningsportfolio skall ingå i en komplett ansökan.

1. CV och Designidentitet, 1 board
Presentera dig själv i collageform med utgångspunkt i modedesign, ett CV enligt mall ovan samt svara på frågan: »vad är mode för dig?« (max 20 ord)
(Avsikten med detta prov är att visa kritisk-teoretisk förmåga i modedesignområdet.)

2. Kvalifikationer: tidigare arbeten, max 3 boards
Presentera tidigare arbeten (t ex bilder av kläder, illustrationer) som visar prov på din behörighet.
(Avsikten med detta prov är att bedöma din tekniska förmåga att i konstruktion, sömnad och andra textila tekniker konstruera samt konstnärliga förmåga.)

3. Konstnärlig förmåga, max 3 boards
Utveckla ett personligt ämne i skisser och bärbara experiment. Presentationen ska innehålla:

– Rubrik och förklaring av ämne/idé.

– Idéskisser, kollage etc där du undersöker färger, strukturer, volymer och siluetter.

– Fortsatta idéskisser i form av fullskaliga experiment på kropp. (dvs ej färdiga resultat)
(Avsikten med detta prov är att bedöma din konstnärliga förmåga att på ett estetiskt och uttrycksfullt sätt experimentera och gestalta form, material och färg med/på kropp.)

4. Designutveckling, max 3 boards
Skissa en höst/vinter kollektion (5-6 plagg) med utgångspunkt i en av Josef Albers målningar i serien ”Homage to a square”. Se web. Rikta kollektionen till ett av följande områden: herr, dam, sport/outdoor eller underkläder. Presentationen ska innehålla:

– Utveckling av idé i kollage och idéskisser

– Tydliga plaggskisser för varje plagg, samt material/färg prover

– Atmosfär/stämnings illustrationer
(Avsikten med detta prov är att bedöma din konstnärliga förmåga att på ett estetiskt och uttrycksfullt sätt utveckla, gestalta och illustrera kläder utifrån en given idé.)

5. Studier i skiss, max 2 boards- 2 krokier och 2 objekt

Ni som säger att det "bara är att söka" kanske greppar läget lite bättre nu? Yikes, farewell life!

Känslor

En lördagskväll

Jag, Louise och Sofie hade förfest hos mig och hade jättekul. De ockuperade först badrummet så där som bara tjejer kan och sedan switchade jag om till hårgud och plattade bådas hår. Bror Bartender levererade den ena drinken efter den andra och när han väl försvann gjorde vi tappra försök att blanda egna drinkar. Inte alls i samma klass, men när man väl tappat räkningen på antalet drinkar man druckit så dricker man ju vad som helst.

Vi åkte ned på Aveny och hängde ett tag i baren där och hade en väldigt trevlig pratstund och till slut fick vi sällskap av Jannike och Linnéa. Det dansades till coverbandet Smalare än Thord, som jag gillar stenhårt eftersom dom alltid har bra, fartiga låtar som alla kan. Det absolut bästa är att de alltid kör Don't stop believing, min favoritlåt.

Jag blir alldeles för full för vad som är bra på öl. Förut var det något positivt, numer är det tvärtom. Och hur kunde jag tro att jag skulle få något skolarbete gjort med världens baksmälla som sällskap? Naivt Gustav! Så tar nog och lägger alkoholen på hyllan tills vidare. Ack, har vi inte hört det där förr?


Louise. Törstig tjej. Men hon höll sig undan från halloj och krusbrus denna gång åtminstone.

Att ladda

Britney Spears Hold it against me dunkar just nu samtidigt som jag gör mig lite smått iordning inför kvällen. Sofie och Louise är på väg och Bror Bartender är bokad och redo. Lite mindre förfest än planerat men vad gör det när det handlar om eliten?! Jannike och Linnéa tar 22-tåget från Fränsta istället och möter upp oss på Aveny senare.

Kommer helt klart att bli en helt awesome kväll. Halloj liksom ;)


Linnéa sist på Aveny, de har helt fantastiska tapeter man måste fotas vid.

Fredagslugn

När jag kom hem satte jag mig ned och skissade på illustrationen som skall vara färdig på måndag, den som jag har känt mig mest stressad över. Så nu är den klar bortsett från ytterliggare färgläggning (alla promarkers är ju på skolan...) och jag känner att jag med gott samvete kan lägga undan skolarbetet för ikväll. Det är ju trots allt fredag.

Har handbollen på och det ser inte allt för lovande ut. Fan också. Istället sätter vi nog på lite Ugly Betty och gör en paus i Vänner säsong sju. Anna och Markus är ute och bowlar för tillfället men eventuellt så får svägerskan nöjet att leka frisör senare och klippa bort den hemska hockeyfrillan.

Att bo i studentkorridor II


Flitens lampa sökes

Nästa vecka upplever vi:

  • Dräkthistoria; två sidor skriftligt, muntlig redovisning samt illustration.
  • Modeillustration; muntlig redovisning av konstnär, råskisser, art board och två olika illustrationer.
  • Sömnad; trikåplagg klart för redovisning. 

På det så släpps arbetsproverna inför Borås på måndag!

Fotograf: Sandra M. Axelsson


Känner mig en smula obekväm med att lägga ut nakenbilder på mig själv på bloggen...
så då beskär vi dom helt enkelt istället!

Illustration och simning

Idag har vi haft modeillustration och jag har suttit och skissat hela tiden. Den första lektionen går an, men när man är inne på andra och tredje börjar man bli lite rastlös. Men man når åtminstone resultat.

Kvällen har ägnats i simhallen tillsammans med Anders som faktiskt är min enda killkompis i den här hålan. Och eftersom han ägnar dagarna åt att leka hemmafru hos Dejana är det sällan man ser till honom. Omväxling förnöjer.

När vi gick hemifrån badet och jag hörde hur gulligt han pratade med Dejana i telefon tog det lite i hjärtat.


Sneak peak från dagens skissande.

Elastiska sömmar

Trikåsömnad hela dagen som sagt, gått galant bortsett från diverse problem. Jag hade uppenbarligen alldeles för lite tyg så just nu är min design ärmlös, men förhoppningsvis kan jag sno en bit av Sofies tyg när det anländer. Annars har det bara gått bra med stora framsteg. Syr en kofta som är lite morgonrocksinspirerad med knytning i midjan.

Just nu håller jag på och fixar håret lite, har fotografering med Sandra ikväll. Experimenterandet av eltejpen visade väl inte helt lysande resultat. Lär få ganska mycket märken att visa omgivningen imorgon. Men hur ofta får man chansen att posera naken i eltejp liksom?! Lätt taget!


Sofie i fokus.

Gustav Tricot

Idag är det schema uppochned då vi har långa sömnadstimmar idag istället för på torsdag, och modeillustration ons-tors istället. Så då var det bara att börja med trikåuppgiften! Kommer bli alla tiders, jämfört med chiffong är ju trikå absolut ingenting. Har redan en idé i huvudet, redo att sätta igång!

Step by step

Idag har vi haft redovisning i dräkthistoria (stenålder till rokoko) och det har varit otroligt intressant, massvis med beröm till mina klasskamrater som är så bra på att redovisa. Framför allt har det varit roligt att höra om hur modet har förändrats hit och dit och hur samhället har påverkat det hela.

Övriga dagen har jag arbetat med min art board till modeillustrationen för att sedan få besök av vackra Cornelia. Så vi hade en lång och magisk pratstund, en sådan där som bara vi kan ha. Och det är så bra. Det känns så bra.

Ett litet steg i taget, men vi är snart tillbaka.

Raw

Ett försök

Jag vet inte om det fungerar med att man vaknar upp och tänker att man skall börja må bra, men jag tänker iallafall ge det ett helhjärtat försök. För jag orkar inte mer av det här. Det känns som om att min kropp vissnar och att för varje dag dör ännu en del. Jag är bara så förbannat trött på att aldrig få det jag behöver.

F, tack för att du aldrig ger upp hoppet om mig.

You and I both


Jag är ledsen, men du känner mig inte så bra som du tror att du gör. Jag kan fortfarande ljuga för dig. 

Sam Tsui, vill du gifta dig med mig?

Moodboard
Kravatt


Hur skall det här kunna bli något sådant här:

Den där känslan


Medveten om att jag inte kan få dig gör mig trasig inombords.

Armani S/S 11


Rafael Nadal är den nya Cristiano Ronaldo. Vi gillar?!

Röd chiffong: the end


Sofie, Louise och chiffongeländet tillhör naturligtvis mig.


Louises illustration och färdiga produkt som är till hennes mamma (naaaw).


Amandas vrålsnygga klänning. Värd att döda för. Menart.

Att plugga

Sitter just nu i sysalen och försöker absorbera upp skolmiljön för att nå lyckade studieresultat. Önsketänkade åtminstone. Imorgon har vi redovisning av livet/skjortan och den röda chiffongen kan äntligen försvinna från min to-do list. Men det känns som för att varje uppgift vi gör klar kommer det två nya. Ingen logik.

På måndag har vi redovisning i dräkthistoria och den teoretiska delen är jag i princip klar med, men vi skall även göra en illustration/skulptur (Åsa verkar uppenbarligen gå igång på skulpturer?) och där har jag än så länge kammat hem noll. Har en idé dock som skall tas tag i under kvällen.

Idag fick vi även uppgiften vi skall jobba med de två kommande veckorna i modeillustration och det visade sig att det var en hel del vi skall ha gjort fram tills onsdag. Vi skall välja en konstnär vars verk vi skall bli inspirerade att göra en kollektion av. Så på onsdag skall vi ha gjort klar researchen, i princip ha en färdig art board och 10-20 färdiga råskisser. Min helg känns helt plötsligt inte så tom längre...Kan ni era konsthistoria? Leonardo da Vinci it is!
Gillar det detaljerade som jag hoppas kunna skapa något av.

Corpse Bride

Sett Tim Burtons Corpse Bride med Cornelia & Co ikväll. Fantastiskt vacker film!


Catwalk

Vi började morgonen med lite catwalkgång där vi gjorde tre vändor till tre olika låtar och sedan var det klart för dagen för så bra är vi. Jag säger inte att det inte är kul men det känns bara en smula onödigt. Nu har vi iallafall övriga dagen på oss att arbeta med valfritt arbete så jag tänkte banne mig ta och sy klar skjortan med alla knappar och knapphål.

Happy wishes.

En plötslig ovilja

Hela förmiddagen har det planerats för modevisningen på Glacialen vecka sex, som vi även kommer att ge en favorit i repris av på Nolia-mässan strax efter. Vi har bland annat fått välja ut vilka låtar vi vill gå till på Nolia eftersom det är artisterna som skall sjunga (men vi har blivit lovade att de inte skall ta fokus ifrån oss). Låtarna vi hade att välja på var inte direkt några som jag hade haft som första förslag direkt, Halo med Beyoncé liksom? Inte direkt något man slår på när man skall traska nedför catwalken.

Har varit på energinivå minus ett idag och är inte pepp på modevisning. Hör och häpna, världen är uppochned! Mycket för att det känns så väldigt avlägset. Vilket det egentligen kanske inte är...

Annars har jag blivit plåtad av Alva idag i sysalen då hon på journalist har i uppgift att följa något under en längre tid och har valt att hänga med undertecknad på  äventyr inom den stormiga modevärlden några veckor framöver.

Dräkthistoria pluggas för fullt. Slipsen knyts för första gången och skorna får klackar. Stora grejer.

Tisdag

På schemat: modevisning.

Om vi skall ägna två dagar åt att gå runt i strumplästen och öva på vår catwalkgång i gympasalen tror jag nästan att jag åker tillbaka till Sundsvall igen. Orsak? Been there, done that!

Vi hade en sådan genomgång inför modevisningen med Erikshjälpen där vi alla blev hjärntvättade med "en, två, tre, fyr, pose" som var helt okej då. Är det repititon på det så är det bortkastad tid. Liksom om vi redan nu skall bestämma vilken turordning vi skall ha eftersom vi inte ens vet vad vi skall visa.

Men det blir nog bra....?

Bondage någon?


Sitter nu med bitar av eltejp på armen, bröstet och halsen några timmar framåt. Anledningen? För att undersöka om jag skulle få någon form av allergisk reaktion. Om inte så är jag nästa fine art modell för Sandra.

Hemmastudier

Sitter nedbäddad i min säng med en kopp kaffe i storstaden Sundsvall så här en måndagmorgon. Hemmastudier är inte så dumt trots allt. Dock så måste jag verkligen ta tag i andra halvan av det ordet: studier. 1600-talets kläder är faktiskt inte så spännande som man nu skulle kunna tro. Men vi får göra vårat bästa...

Men de kommande timmarna skall jag fixa mig själv, packa, promenera ned på stan och göra ärenden samt fika med blivande mamman Madde. Tåget avgår den knäppa tiden 16.35 (och nästa tåg 23.40, mhm...). Så alla oöppnade skolböcker och anteckningar får fortsätta ligga så tills ikväll uppenbarligen.

Simma lungt.

Att vara dummast i världen

Det är konstigt hur man kan känna sig död inombords, som om alla ens känslor nollställts och ställt in sig på paus. Trots att jorden snurrar och året roterar så är man inte helt medveten om vad som sker för man befinner sig i en form av bubbla, där ingen tar sig in.

Det värsta är att när man väl börjar få tillräckligt med hjärnceller för att förstå vad som är fel är man inte redo att göra något åt det, utan väljer att fortsätta sätta krokben för sig själv.

Frukost, brunch och kaffe

Tidig söndagsmorgon? Jotack! Frukost 09 på kära Birsta Mcdrive med rosen Mary. Frukosten utvecklades så småningom till en brunch och slutligen eftermiddagskaffe. Ty ja, vi satt där i tre och en halv timma. Vi fick sällskap av bland annat Alex, Marielle och Sanne i olika omgångar som alla tre skulle jobba.

Donkenskvaller is the shit.

Att byta idéer

Har haft Sanne på besök ikväll och vi har ägnat tre timmar och två koppar kaffe åt att diskutera hennes bal-och studentklänning. Vi har gått från det ena till det andra för att oftast komma tillbaka på ruta ett för att sedan börja om hela vevan igen. Efter några balklänningar är jag van vid det här, för jag förstår naturligtvis hur svårt det måste vara att välja ut Klänningen med stort K. Man har ju oftast ett 15-tal modeller man gillar ungefär lika mycket, hur kan man förvänta sig att det skall vara en dans på rosor att välja ut bara en?

Turligt nog så gjorde vi så att jag även skall sy Sannes studentklänning som blir i modell längre. Så de detaljer som inte kommer få följa med på balklänningen får istället närvara vid studenten. Lysande kompromiss.

Chiffong all the way. Fan också.

Break Your Little Heart

I'm gonna break your little heart
Watch you take the fall
Laughing all the way to the hospital
'Cause there's nothing surgery can do
When I break your little heart in two
I'm gonna break your little heart in two

All Time Low

Helg och visst var det nu veckan började?

När jag skulle sätta på knapparna idag insåg jag att a) jag har inte tillräckligt många och att b) de skar sig mot det röda i chiffongen och såg mest rosa ut. Så det var bara att lägga skjortan åt sidan tills nya knappar var införskaffade och istället åkte korsetten fram.

Jösses, hur många månader har den inte legat och skräpat längst ned i min låda egentligen? Lika bra att ta tag i den så att den blir klar någon gång. Bättre sent än aldrig liksom.

Nu skall väskan packas och sedan blir det tåg till Sundsvall. Helgen är planerad tom bortsett från dejt/möte med både Sanne och Mary Rose för diskussion gällande syuppdrag. Detta kan vara början på något stort.


Korsett, närbild.

Gamla hjulspår

Äntligen torsdag med sömnad på heltid. Hade glömt bort hur ansträngande det kan vara, men ack så givande. Som ni sett så är det ju bara de förbaskade knapparna och knapphålen kvar på skjortan tills chiffongeländet är över.

Har liksom kommit in i Fränsta-tempot igen. Allt känns inte frustrerande och fruktansvärt längre. Mer uthärdligt. Tur det, för vi orkar ju inte med en negativ blogg, eller hur?

Ikväll har jag, Jannike och Sandra njutit av två Glee-avsnitt, så där som vi brukar spendera kvällarna här. Dessutom hade vi sällskap av vår nya korridorgranne Anna som kommit hela vägen från Polen för att plugga svenska här i Fränsta. Ni hör ju vad ni missar. Byn där det händer liksom!

För visst kommer det hända grejer i vår åtminstone. Gått igenom vårterminenens schema och den innehåller modevisning efter utställning efter modevisning... Fullt upp med andra ord. Bara att hugga i! 

Bara eländet med knappar och knapphål kvar

Mästare i chiffong

Mer materiallära idag: funktionstextil. Satt som ett frågetecken. Sedan: smarta textiler. Smula mer intressant. Och sist av allt: labb. Min grupp undersökte hur hur bra vissa tyger stötte ifrån sig vatten och sög upp fukt. Det kan faktiskt vara fascinerande att se hur effektiva tyger är. På vissa textiler vägrade tyget att ta åt sig vattnet, utan det flöt istället omkring ovanpå i form av "vattenkulor". Praktiskt.

Idag är det dessutom onsdag och onsdagar betyder tema. Det vil säga den där ofantligt tråkiga lektionen där hela skolan sitter på någon "förtjusande" föreläsning som lämpar sig mer för sjundeklassare. Idag såg vi film nummer tre om rasism. Jag är helt emot rasism och förstår absolut inte hur det ens kan existera. Men de här filmerna är nog de mest osammanhängande, tråkigaste och torraste filmerna som produceras. Den här sista var dock betydligt bättre än de tidigare, men den här gången skulle vi diskutera efteråt - vilket naturligtvis betyder att lektionen drog över ända fram tills middagen. Och hade det inte stoppat så hade vi nog fortsatt än... Inte direkt första gången det sker?!

Efter middagen har jag suttit och lekt mästare i chiffong med min skjorta. Jag förstår inte riktigt hur jag tänkte när jag valde det tyget. En utmaning javisst, men det finns ju även något som heter vatten över huvudet. Allt tar seriöst tio gånger så längre tid än vad det skulle gjort om det varit bomull. Men det har gått betydligt bättre än väntat och har nu åstadkommit en hel skjortärm med både sprund och manschett. Inte dåligt. Om jag får säga det själv så ser det riktigt snyggt ut.

Synd bara att sprundet är ojämnt på en centimeter. Men inte ens det rör mig i ryggen.

Rosa lappar skapar hysteri på Ålsta

Materiallära

Dagen inleddes med att inse att vi hade en sovmorgon till 09 som ingen varit vänlig nog att tala om för oss. Efter ett halvår på Ålsta kan jag ju garanterat säga att skolan inte är känd för sin kommunikation eller framförhållning.

Veckans gästlärare heter Lotta och Lotta gillar tyger. Mycket. Hon kan allt. Fast det tvivlar jag på. Det är iallafall materiallära som vi skall fördjupa oss ytterligare i denna vecka, så vi har lyssnat i X antal timmar om tygberedning, textilfibrer och miljöproblem...

Är det något jag verkligen inte kan inom det trendiga modeplugget så är det just materiallära och det grundar jag på att det är så oerhört tråkigt. Ofast är det som att sitta på en naturkunskapslektion och leka kemist. Ja, ni hör ju...

En ros i vitt

Bjuder här på en snabbskiss av undersköna Mary Roses eventuella studentklänning.


Min scanner må inte vara den bästa, men här saknar jag den. Så ignorera den kassa fotokvalitén.

Glada 20-talet

På schemat: dräkthistoria.

Förutom att fördjupa mig i det historiska 1600-talet har jag även fått turen att läsa på om det fantastiska 20-talet. Vem älskar inte modet från den här epoken?! Jag önskar så att jag fått möjligheten att leva på den tiden.

Fränsta, Medelpads huvudstad

Tillbaka.

Hade stor klump i magen, men den försvann direkt.

Allt är likadant.

Punkt.Tomt. Kalt. Och så all denna furu.

Nedräkning

Idag när jag vaknade var det första jag tänkte: "sju timmar kvar innan tåget går...". Nedräkningen till Fräna staden har börjat, och inte på ett bra sätt. Det är bara det att jag verkligen glömt bort att jag går i skolan - på riktigt.

Jag har haft ett extremt händelserikt lov på tre långa veckor där jag upplevt både toppar och dalar. Det har varit vänskap, nostalgi, droger, svek, sex, glädje och kärlek. Av någon anledning har det blivit en enorm analys av mig själv på det och det känns som om jag glömt bort vem jag var innan, som om jag lärt känna mig själv mycket bättre. Det är som om att jag insett att jag inte är så fullt komplicerad trots allt. Bara mänsklig.

En anledning till att jag inte riktigt längtar tillbaka är mycket för att det var väldigt länge sedan jag mådde bra där, jag kommer inte riktigt ihåg hur det var. De sista skolveckorna var jag ganska frånvarande på grund av Jockes minnesstund och begravning och har bara ett suddigt minne av de där veckorna. Som om man befann sig i ett limbo. Ni vet?

Jag har kunnat släppa det där nu, 2011 blir ett bra år. Jag har en massa energi nu, har hittat tillbaka liksom. Jag har vågat låta mig själv känna saker jag aldrig trodde att jag skulle känna. Den där stora dosen glädje som bara Du kan ge mig.

Det är som att jag lever igen.


Back to school? Mhm!

Tillbaka till verkligheten?

Imorse när jag klev ur sängen så gjorde jag det väldigt, väldigt långsamt. Sovmorgon var bara att glömma då jag skulle fika med Ida och Lilly, och kom man inte i säng förrän halv fem så kan jag lova att kroppen märker av det. Mådde oväntat bra dock, men tji fick jag senare på eftermiddagen då polarna ömhet och trötthet gjorde visit på kroppen. Blev några timmars sömn för att reparera skadan.

Har spenderat kvällen hos the Fab Sisters med Malin och tittat på Glee för att sedan ta ett oväntat odramatiskt "farväl" till Emma som beger sig tillbaka till Grythyttan på måndag och själv drar jag till Fräna staden imorgon. Som det ser ut nu kommer vi inte att ses igen förrän i april. Skandalöst med tanke på hur ofta vi har setts nu under jullovet.

Det tar emot att bege sig till "samhället i samhället" imorgon faktiskt. För stunden. Det går över på en sekund när jag väl landat i mitt studentrum, om jag kommer ihåg nyckeln den här gången vill säga.

"Pappa betalar!"Pappa betalade inte ett smack! Men ändå lätt den bästa utgången på länge. Tack!

Vinterpromenad med Tova


Frukost

Idag var jag uppe med tuppen (ja, åtta åtminstone) för att äta frukost på ex-jobbet Birsta Mcdrive med ex-kollegan Issa. Det är en klassiker. Och fullt med minnen från hur roligt det var att jobba på McDonalds. Även om jag kommer ihåg att jag hatade det och vet att jag även hatade mig själv över hur dåligt jag mådde av det mot slutet så glömmer man ändå alltför lätt bort hur dåligt man mådde.

Ibland saknar jag det faktiskt. För mycket.


Issa som numer är studerande i skidsköna Åre. Tider det var då hon bossade runt mig på sina skift.

Uppdatering från sjuksängen

Den här "lilla" förkylningen var tydligen större än vad jag trodde, ligger för tredje dagen i sträck nu i min säng och känner mig väldigt uttråkad. På två dagar har jag sett två säsonger av vänner. Det må vara en helt fantastisk serie, men någon måtta finns det faktiskt.

Blickar ut genom fönstret och ser ett snökaos så jag känner ändå inte att jag har det allt för dåligt. Dock skulle jag gärna sluta gurgla slem och hosta blod. Att vara sjuk är inte vackert. Inget för mig.

Anton Parka Beige


Me. Want. It. Okay?
Weekday

Glädjen med post

Orkade inte lämna sängen förrän nära tre-tiden idag, var jag sjuk igår så är det inget jämfört med idag. Näsblodet har kommit och vi vet ju vad det betyder. Men det är lungt, för jag upptäckte att jag hade fått två brev idag. Ett superlångt av min finaste Cornelia med ord som snabbt absorberades upp av mitt hjärta. Och ett helt oväntat av min klasskompis Louise med världens snyggaste armband.

Lullan är en naturbegåvning i allt om ni frågar mig och när hon hade gjort ett supersnyggt halsband av ståltråd så var jag den som föreslog en fortsättning i form av armband. Och hur snyggt blev det inte?


Mer av Louise finner ni här.

Nattbesök


Hade nyss fyra rådjur på besök som åt fågelfrön. Det är här det händer.

Pirelli Calendar 2011

Karl Lagerfeld har tagit bilderna till årets Pirelli kalendar och bilderna är verkligen värda att dö för!
Mer? Här!

Jersey vs Jeans

Jerseybyxor i jeansmodell, en glamourösare modell av en mjukisbyxa? Åtminstone bekvämt. Det är säkert därför jag köpte det det gråa jerseytyget i höstas som jag tidigare inte har haft någon aning om vad jag skall sy av. Nu vet jag.

Övre: Acne
Undre: JC/DC

Tisdag

Idag är vi dunderförkylda, inte kul. Har hängt med mina vänner i sängen hela dagen. Det var ganska jobbigt ett tag där, för Ross och Rachel gjorde slut. Jag grät - nästan. Men sedan skaffade vi en kyckling och en anka, så då blev allt helt plötsligt mycket roligare. Men vi är inte starkare i benen för det.

Olika viljor

- Hej, jag heter Gustav och jag måste skissa med värdelösa pennor eftersom allt tydligen ligger kvar i Fränsta.

- Hej, jag heter Epson Stylus SX405 och hatar att scanna in röd tusch så jag gör den rosa istället.

- Hej, jag heter Sanne och jag skall ha en balklänning.Spelkväll

Återförening med teatergänget ikväll som sagt och det var hur trevligt som helst. Som alltid fanns humorn nära till hands och rummet ekade alltid av skratt. Vi är så avslappnade med varandra, vi bara är. Teaterfolk är nog bland de skönaste människor ändå. De vet hur man gör - hur man kopplar bort...

(Undet Galenpanna och Sofia gissar vilken plats hon är)
Sofia: Finns jag i Europa?!
Alla: Jaa.
Sofia: Finns jag i Frankrike?!!!
Alla: Jaaa.
Sofia: FINNS JAG I PARIS?!!
Alla: JAAAA!
Sofia: ÄR JAG EEEIFFEEELTOOORNEEET?!!!

Helt fel ute. Sofia var nämligen en luftballong.Gänget spelar Absolut överrens precis innan jag kilar till bussen.

Waynes

Har spenderat hela eftermiddagen i Birsta på Waynes tillsammans med Henke, ett stillsamt farväl-party kan man säga då denna karl nu skall bege sig tillbaka till Bergen, Norge. Har bland annat diskuteras glatt om Borås och hösten 2011 som just nu ser väldigt ljus ut. Är väldigt pepp på studier vid högskola (folkis är ju inte riktigt samma sak) och det känns skönt att göra en sådan här dramatisk flytt tvärs över halva landet i sällskap med någon. Så att man inte är helt utelämnad liksom. Vilse i regnet.

Just nu sitter jag i sängen med täcket tätt intill kroppen, en förkylning har tydligen gillat mig tillräckligt mycket för att slo rot i kroppen. Jag hatar när man blir våldgästad. Hyresvärden klagar.

Det kommer däremot inte att hindra mig från att ikväll dra söderut (ja, till södermalm åtminstone) för en spelkväll á LRG. Lilla Roliga Gruppen. Teatergänget. De där som stod ut med Jörgen det minnesvärda teateråret 06/07.

Det där som aldrig brukar bli gjort

Kommer ni ihåg när jag lekte systuga och lagade jeans och gud vet vad? Det var del ett kan man säga och idag fortsatte vi med del två. Jag sade ju att jag knappt har några hela byxor alls. Susannas skiva snurrade runt i CD-spelaren hela fyra gånger, det säger väl allt?

Så det har lagats jeans som chinos, dessutom passade Bror Bartender på att langa ett par byxor han ville ha fixade. Vad har man inte syskon till för? Och så har Evvis klänning äntligen fållats upp, som hängt orörd sedan höstlovet.

Småsaker som är för lätta för att få tid över till att bli gjorda kan man säga. Bortplockad från hyllan - at last. Nu kanske jag till och med slår på stort och dammsuger rummet, det ni!

Nyårssupé

Sade adjö till 2010 och tog emot 2011 med öppna armar igår hemma hos systrarna Jakobsson tillsammans med Malin och Henke. Emma, den fantastiska kocken, hade tillagat en helt fantastisk tre-rättersmiddag som serverades på en dukning som var snyggare än vad mitt öga tidigare skådat.

Vi spelade Alias som bara är för roligt, speciellt när folk har lite alkohol i kroppen. Vissa saker känns bara så självklara, för naturligtvis säger ju ledtråden "på en bondgård serveras...?" att ordet är spannmål. Men tydligen är det bara jag som är fantasifull nog för att hänga med i de svängarna.

Tolvslaget smög sig tätt inpå och det kära dryckesspelet Hora drogs igång, för att dö ut ganska snabbt och tur var väl det. Det skålades i rosa champagne med jordgubbar i och nöjeslöften ropades ut. Forna året sammanfattades i "årets ragg och "årets misstag", frågan är ju då om de inte tillhörde samma kategori? På det? Jell-o shots! Inget ni bör försöka på där hemma, ett tips. Smaken är det inget fel på, men konsistenten?! Det gäller att vara pepp på att svälja. Men nu har man iallafall provat på det.

Det var ju tur att jag inte hade ett nyårslöfte om att inte spy 2011 för det hade jag misslyckats med totalt direkt isåfall. Men ingen skada skedd och det följdes upp av Glee tills den manliga delen sov djupt.


Nyårssupé var ordet.


Alldeles, alldeles för mycket sprit. Vodka 60%?! Vad tänkte Henke med?


Jag och Emma, Sveriges blivande mästerkock. Sanna mina ord.


Malin med jell-o shots och ni ser ju tydlig att antalet inte överensstämmer med de fem pers vi var.

RSS 2.0