Julia 21 år <3


Korsettsömnad

Igår och idag har vi haft korsettsömnad med en helt makalös lärare som heter Jocke och det har varit långa dagar trots sovmorgon vill jag lova. Vi började med att konstruera mönstret som innehöll ett antal matteformler och en miniräknare, mot slutet tror jag allas huvuden höll på att explodera av alla siffror.

När mönstret väl var färdigt var det "bara" att sätta igång och sy, vilket vi började med idag. Egentligen är det inte speciellt svårt att sy en korsett, bara man vet i vilken ordning man skall göra. Dock är två dagar helt omöjligt, men vi har gjort vårt bästa och arbetat långt in på kvällen. Många är nästan färdiga, inklusive mig själv så med några timmar extra imorgon kan vi nog få fram ett jävligt snyggt resultat.


Min hjärtformade korsett till Amanda i rött tyg med guldblommor på som börjar ta form.

Säsongstart


Invigde Glee säsong två med Jannike ikväll. Äntligen dags för musikaliska klyschor.

Modevisning i samarbete med Erikshjälpen


Våran snygga catwalk hos Ljungadalens församling. Inte illa.


Det repades för fullt för att se om alla klädbyten satt som de skulle.


Lullan sminkar sig inför Fränstas kommande modechock.


Julia och jag, stylade och redo.


Jannike aka Miss Pinky Lips


Jag i den omtalade jackan som levde ett tidigare liv som kjol och kavaj.


Efteråt bubbel @ Julia. PANG! sade det. Fantastiskt.

Mr Fashion var det någon som sade?

Fått klagomål om att jag inte hållar era krav om uppdateringar.

Inte okej. Lovar att genast bättra mig. Imorgon.

Dagens kommentar, och förmodligen även årets, som jag kommer att leva på länge är:

 "Du är en fröjd att se på, du är så jävla fashion."

- efter en modevisning kan man inte bli annat än glad villl jag påstå.


Hjorten i all sin skönhet. Vi tar resten imorgon.

Ciao till den fräna staden

Beger mig om ett litet tag till tågstationen för att åka hem till Norrlands huvudstad. Vilket egentligen innebär att jag skolkar från en ABC/HLR-utbildning som börjar nu och skall hålla på till halv fem. Vad är det för idioter som lägger sådant efter skoltid då vi egentligen slutar efter lunch om fredagarna. Kan iallafall med gott samvete säga att jag redan kan allt det där då jag gick en utbildning så sent som i somras inför sommarjobbet. Men det känns lite taskigt att överge klassen när alla andra tvingas genomlida tristessen.

Kompenserar det med att samtliga får sova över hos mig när vi skall dra ut och göra Sundsvalls krogliv osäkert. Så funderar ni på att dra ut imorgon så gör det, men akta er! Ni har blivit varnade.


Utsikten från Fränstas tågstation. Skönt att komma "hem" till.

Kurva efter kurva

Idag har vi kört kroki igen och efter en hel dag är man till slut ganska trött i både kropp och själ. Koncentrationen är hög och att stå vid ett staffli hela dagen och veva med högerhanden är inte direkt något för den lata.

Med det plus en trötthet som består efter gårdagens joggingrunda har jag varken lust eller ork för att sätta mig framför symaskinen och "plugga". Vi skjuter upp det. På obestämd tid. Det vill säga imorgon.

Fan, snart är det modevisning. Skall vi börja tänka lite mer på det mån tro?


Det ser ut att vara en varm och solig sommardag men det har det knappast varit!

Ego

Kroki och träning

Idag hade vi kroki (teckning av nakenmodell), vilket dessutom var något helt nytt för mig. Det var oväntat kul faktiskt, och förvånande hur mycket kläder "förstör" när man målar av någon. Man får betydligt lättare linjer att följa och har lättare att läsa av kroppens proportioner. Att måla av någon naken var faktiskt inte alls så pinsamt som man skulle kunna tro, det handlar nog mycket om modellens säkerhet i sig själv bara. Är modellen bekväm blir vi bekväma.

Det är det vi ägnat denna dag åt och även kommer få göra imorgon. Nu under kvällen har jag i sällskap med Jannike invigt joggingspåret här i Fränsta och det får helt klart godkänt. Lite väl mjukt underlag men det går ändå. När man joggar i ett nytt spår har man verkligen ingen aning om när det slutar, trots att man vet hur långt det är. Hela tiden trodde jag att jag närmade mig mål men icke. Till slut började jag fundera på om jag råkat ramla ur spåret och var halvvägs till Östersund istället. När hoppet väl började ta slut såg jag det. Klart och tydligt: Mål.

Ikväll: House, Batman Begins och popcorn.

Elin Lanto - Tickles

It tickles when I think about it

Valvaka

Anlände vid 19-tiden igår till Fränsta och det var raka spåret direkt till Dejana för en avslutning på Twin Peaks samt för att följa valvakan. Gällande det sistnämnda är jag ganska splittrad. Som önskat vann alliansen, men precis som Mona Sahlin sade så fanns det inga vinnare i det här valet när Sverigedemokraterna väl kom in i riksdagen.

När Jimmie Åkesson höll sitt "segertal" ville jag nästan hålla för både öron och ögon. Det kändes som om man bevittnade domedagen. Vad fan är det som har inträffat? Hur kunde det ske? Det är som en mardröm.

Mitt hopp är att Miljöpartiet inser sin guldchans i denna sits och väljer att samarbeta med alliansen och kunna kräva sin rätt: att vi får fram den vackra färgen blågrönt istället.

Men nej, jag väljer och orkar inte diskutera politik. Punkt.

En kväll med Wallmans

Igår serverade jag som sagt på Södra när det var Wallmans och det går inte riktigt att förklara hur fantastiskt det var. Det kändes inte alls som om man jobbade. Alla gäster var minst lika glada och peppade som undertecknad och var en fröjd att servera. När vi var klara med vårat för tillfället så fick vi stå och lyssna, dansa, klappa händerna och ha det trevligt till showen. Helt klart toppen!

Vid mitt bord hade jag den f.d. hotellägaren som hade ett sällskap på åtta pers, varav sju av dom var gaykillar. Det beställdes in hur mycket alkohol som helst. Flaska efter flaska. De var hur roliga och trevliga som helst! Trots namnskylten blev jag kallad för allt möjligt, som Sebastian och Greger (av samma person givetvis). "Flirtade ohämmat" med dom och trots att de hade en nota på 8000 kr(!) fick jag tydligen inte en krona i dricks, nej vet ni vad! Fortfarande bitter över detta faktum, haha.

Ett tips är att när Wallmans är i er stad: gå för sjutton gubbar!

Den sanna frukosten

I Sundsvall har man sina morgonrutiner. Kaffekopp. Läser igenom bloggar. Symaskinen redo. Precis som det skall vara? Framsteg, men inte fort nog.

Skulle egentligen ha haft finbesök av Angelica idag för att diskutera en framtida plåtning men det blev uppskjutet på obestämd tid då hon misstänkte att höstförkylningen låg bakom hörnet. Ingen fara för min del, Mr busy-all-day.

Köpte musikalfilmen Chicago igår. Just gotta love. Som musikal är den lite väl långsam för att falla mig i smaken, men vem älskar inte jazz och det ljuva 20-talet?

Cell Block Tango: värd att lyssna på.

Fullspäckat

Jag är nog världsbäst på att ha för många järn i elden, ständigt skall svetten rinna och man håller på att grillas. Kom hem igår vid halv tre och klockan fyra befann jag mig på Södra Berget i full mundering för att arbeta på Business Awards. Rolig kväll och det mesta flöt på bra förutom världens kassakrångel som nu efteråt mest bara är en rolig(?) historia. Kunde sluta så tidigt som 01 med skjuts hem och hela kitet.

Idag har jag klippt mig (supersnyggt!), gjort ärenden åt Matilda, träffat Nathalie som fått låna min mobilladdare, haft möte med Michaela, småsytt på erikshjälpen-projektet samt byggt ihop världens krångligaste klädställning från IKEA - hur sjutton kan de förvänta sig att man har tre händer?!

Ett känt I-landsproblem är att tacka ja till att jobba när man egentligen inte har tid. Något jag ständigt lyckas med. Fick förfrågan om att jobba på Wallmans imorgon och var naturligtvis tvungen att tacka ja. Alla har pratat så gott om det och lite extra pengar skadar verkligen inte. Men har verkligen, verkligen inte tid. Gah!

På tal om pengar: fick min lönespec från Södra Berget idag. En enda kväll och man är uppe i 1,4 - hur galet är inte det?! Kan ha något att göra med den ynka skatten på 57 kr? Inte bra.

En skjorta?! Ett par byxor?!

Skisspennan blöder

modernarisering

Har spenderat galet mycket tid i sysalen under helgen och känner att jag kommit en bit på vägen med Erikshjälpen-projektet. Jackan har verkligen börjat ta form och när jag inte arbetar med den har jag börjat med ett par byxor som behöver en rejäl modernarisering. Det är ett par riktiga tantbyxor som är ungefär 20 storlekar för stor för mig. De skall bli vrålsnygga när jag väl är klara, var så säkra på det!Hur sjutton skall vi få dom här att sitta snyggt?

Fredagskväll

Klockan är bara tio och ändå känns det som om jag är uppe flera timmar längre än vanligt, bara för att hela jag är så förbannat trött. Hela förmiddagen har jag suttit och lagt pussel med mina mönsterbitar för att få allt att passa ihop. Vad sjutton tänkte jag på när jag gav mig på rutiga tyger, så galet jobbigt att mönsteranpassa. Men det är absolut värt det om man väl lyckas - det vill säga om man kommer så långt.

Till slut nådde jag resultat iallafall (äntligen!) och har utöver lektionstiden suttit flera timmar på eftermiddagen och kvällen, men det har absolut varit värt det. Nu känner jag att jag med gott samvete kan unna mig en riktig sovmorgon.

Övriga kvällen har annars spenderats med Maja och Julia, vi fick bland annat sällskap av lite god pizza och rött vin.

Partaj i Fränsta!

Kjol + kavaj = jacka


En kavaj från Erikshjälpen som jag skall para ihop med en kjol och få fram en jacka!


?!?! Ibland ser jag bara rött av alla rutor!


Denna bild på Julia får stå för all frustration och trötthet vi känt idag.


Hur hårt vi än sliter så behåller vi leendet på våra läppar.

Terminens första träning

Efter veckor med onyttigheter samt inte så mycket som en gnutta motion var det dags att göra något åt saken och äntligen besöka Fränstas sporthall. Genom Ålsta får vi träna en gång i veckan gratis, antingen på gymmet eller i simbassängen.

Dessvärre suger gymmet totalt! Det är bara att kolla på hantlarna: efter fyra kilo kommer åtta kilo, och efter det är vi uppe i 15-20 kilo. Lätt att anpassa sig? Icke! Saknar Friskis med andra ord, tur att årskortet består.

Simhallen däremot är det inget fel på alls, dessutom är den så gott som helt tom så till exempel idag hade jag och Amanda varsin halva om bassängen för oss själva. Det här gillar vi, och det kommer vi att fortsätta med.

Tisdag med konst


Här i ataljén målar vi av vår bildlärare Nina som ställer upp som modell.


Haha, mitt klotter. Här skulle vi måla av endast konturerna på en viss tid.


Amanda: skönheten och Snövit i en och samma förpackning.


Med denna bild vill jag hälsa Julias systrar varmt välkommna till min blogg!

Välkommen höst

Jag känner att det blivit officiellt nu att sommar övergått till höst och inte kommer tillbaka på ett antal alltför många månader. Igår hade vi riktig sommarvärme och kunde sitta ute i solskenet på middagen. Kollar vi ut nu ser vi kyla och dimma, att stanna inne med te och filt lockar betydligt mer. Alltså: höst.

Fram med tjocksockarna och halsduken om vi skall ta oss igenom dagen. På det har vi teckning hela dagen och jag är inte riktigt helt pepp på det skall jag erkänna då jag ligger några timmars sömn back.

Nu klär vi på oss!

Måndagasgäspning

Gud vad trött jag har varit idag - vi skyllar på att det är måndagsmorgon. Och vad tror ni att vi har för lektion på måndagförmiddagar? Jo, naturligtvis mönsterkonstruktion! Det är en av de roligaste kurserna jag vet, men samtidigt så sjukt jobbig om hjärnan inte är riktigt vaken då det är mer eller mindre enbart matematik. Det största problemet är egentligen det att jag redan kan allting som vi går igenom. Jag ritar ett streck, kollar ut i tomma luften en minut, ritar sedan ett till streck och så upprepar vi. Uppmuntran till sömn eller vad?!

Men jag förstår att de flesta i klassen inte har lika bra förkunskaper som jag har, inte ens jag visste att jag kunde så mycket förrän jag såg kursplaneringen och insåg att jag kunde så gott som allt. Dessutom är ju inte upprepning fy skam.

Nu under eftermiddagen och kvällen har jag suttit och sprättat upp en kjol med sisådär 51 veck. Så att ta upp alla veck tog en hel del tid som ni kan tänka er. Men till slut hade jag ett tyg på 150x2 cm som skall bli till en jacka om jag får bestämma.

Stjärnhimmel

Jag och Amanda tog tåget från Sundsvall klockan sex och väl framme i Fränsta tog Julia emot oss med öppna armar. Hemma till slut. Några timmar senare efter en skvallerpromenad satte vi oss vid bänken på tågstationen och inväntade Maja.

Mörkret hade fallit och himlen var full med stjärnor.

Trots det fyra stjärnor som lyste lite starkare än de andra.

Ännu en natt på berget

Ja det var tydligen Bilbolaget som hade personalfest och inte Biltema. Och vilken fest! Man blev ju riktigt avundsjuk vill jag lova. De bjöds på så god mat att det fanns inte, på det hade de gratis öl, vin och cider och så gott som konstant underhållning. Man kunde trott att det skulle bli världens fylleslag, vuxna är ju som de är, men det var istället en riktigt härlig stämning och alla var nöjda efter kvällens slut.

Jag fick börja med att servera fördrinkar och sedan körde serveringen igång och varade X antal timmar. Mellan elva och två så plockade jag av konstant, jag tror varenda person hade ungefär tio glas var nästan (vitt/rött/desertvin, kaffe, vattenglas och så vidare...) och på det en miljon öl- och ciderflaskor överallt. Vänsterarmen var så gott som avdomnad.

Till slut började folket ge med sig, men naturligtvis kan de inte försvinna klockan två när det slutar utan de måste sitta kvar och störa vår städning. När jag trodde att vi äntligen var klara med allt så fick jag en vagn som var proppfull med cider som jag skulle plocka av. Och när jag kör den in mot förvaringsrummet så missar jag ett avlopp så hjulet kör ned i det och innan jag vet ordet av det så ramlar nästan hälften av alla cider av och rullar iväg, man ser hur kolsyran exploderar i vissa och somliga spricker. Underbar avslutning.

Men halv fyra fick jag sluta iallafall och då kom den fantastiska Matilda och hämtade mig. I smset skrev hon att bussen var på väg. Trodde det var ett skämt, men när hon dök upp visade det sig att hon faktiskt körde i en minibuss.

Södra Berget nästa!

Har precis putsat mig själv så pass att jag duger till ett servitörsjobb á la Södra Berget. Passande, för det är just det som väntar. Så vitt jag vet är det Biltema som har personalfest ikväll med 300 pers på en tre rättersmeny. Efter förra gången vet jag inte riktigt vad jag skall vänta mig, det lär bli ett äventyr iallafall!

Toy Story 3

Igår vad jag och Sofia på bio för att bedöma om Toy Story 3 är så pass bra som alla säger. Dessutom var det spännande att "inviga" den uppiffade bion som även införskaffat 3D. Ett litet modernare Sundsvall!

Iallafall så älskade jag filmen! Avgudade den. Alla ni som har sett den vet precis vad jag menar. Kändes mer som en animerad vuxenfilm med allt sitt djup, allvar och sorgliga scener. Man kan inte riktigt tänka sig att det är en barnfilm, hade jag varit liten hade jag förmodligen grinat mig igenom hela filmen.

Kort sagt: helt fantastisk. Se den!

Discofeber

Befinner mig nu i Sundsvall över helgen och skall tillbringa kvällen i biosalong nummer ett tillsammans med Sofia för att bedöma om Toy Story 3 är så bra som alla säger. Förhoppningsvis somnar jag inte, är så där trött som man brukar vara efter en skolvecka - och inte blir det bättre när man är uppe och tecknar till två på natten...

Idag har jag haft ett möte med en jättetrevlig tjej som heter Michaela och tävlar i dans, bland annat disco. Hur coolt är inte det? Ännu coolare är att hon bett mig att sy upp en discodräkt till henne som hon kan ha när hon tävlar. Lättare sagt än gjort naturligtvis, men jag antar utmaningen. Det här blir minst sagt spännande!

Erikshjälpen

Idag gjorde klassen en liten utflykt till Timrå där Erikshjälpen har sitt lager och en massa kläder i sopsäckar som inte ens kommit ut till butikerna ännu. Dessa fick vi glatt öppna och rota i för att hitta de plagg vi ville ha. Vi har ett projekt tillsammans med dom där vi skall "pimpa till" deras kläder för att helt enkelt visa vad man kan göra med kläder från second hand. Det hela skall redovisas med en modevisning den 27:e september. Spännande!

Ur lagret gick vi alla ut med ungefär en sopsäck proppfull med kläder var och åkte vidare till deras senaste butik i Birsta City som öppnade så sent som igår, kanonbutik med vad jag vill poängtera: trevlig personal.

Sista stoppet var på butiken återkommande mode i stan där vi likt de förra ställena plockade på oss kläder, men denna gång fick ett riktigt otrevligt bemötande. En tjej gnällde och skällde på om att vi tog alla fina kläder, att vi tömde hela butiken och upprepade konstant "Det här går inte!". Inget av det hon påstod stämde ens. Riktigt otrevlig tjej, och detta sade hon till en annan som jobbade där rakt inför oss - så otroligt onödigt. Efter ett telefonsamtal visade det sig iallafall att vi naturligtvis hade rätt och tji fick de. Karma.

Men en sak kan jag säga: där kommer jag aldrig gå igen. Och det tycker jag inte att ni skall göra eller. Dra till butiken i Birsta City istället!


Vi hade helt fria händer och fick rota hur mycket vi ville!


Ett lager fullt med skor. Vrålsnygga skor. I massor.


Tomtarna Louise, Sofie och Linnea.


Supercoola Julia. No words.

RSS 2.0