22 kr i dricks och massa träningsvärk senare

Ouff! Jag har fortfarande ingen känsel i fötterna och mina ben är svaga som få. Vilken gårdagskväll! På det får jag naturligtvis även bordet nästa längst bort så jag har en bra bit att springa emellan, världens labyrint också eftersom det står pelare, bord och stolar precis överallt.

Men det gick iallafall! Det är fascinerande hur otrevliga äldre människor kan vara för att sedan bli superhärliga när de fått i sig två flaskor rödvin. Kvällens viktigaste lärdom.

När borden var avplockade så slussades jag och Emelie vidare till baren för att plocka eftersom vi skulle vara kvar kvällen ut. Fastnar i disken där disken sorteras i en mindre evighet. Klockan är bara strax efter midnatt men jag är redan helt slut och förstår inte varför Emelie övertalade mig till att stanna kvar. Så illa tvungen dock eftersom hon är min skjuts hem. Denna tjej förstår sig inte heller på sig själv uppenbarligen då hon säger att hon när som helst kommer att somna stående. Skillat.

Till våran glädje får vi sluta redan klockan ett eftersom det var så många som skulle vara kvar. Jag vet inte hur jag skulle ha mått idag om jag stannat kvar. Dagens träningsvärk räcker så att det blir över.

Wallmans

Jag skall alldeles strax börja göra mig snyggast i stan och avslutar kvällens look med att knyta förklädet runt midjan. Ikväll är det Wallmans som står på schemat, något av det absolut bästa jag vet. Jag är riktigt pepp och skulle ivern börja avta vet jag att jag har Emelie vid min sida som har räknat ned sekunderna i flera dagar nu.

Vi håller tummarna för fantastiska shower, trevliga människor och generöst med dricks. Må vara rejält utvilad efter världens sovmorgon men förhoppningsvis blir det inte alltför sent ikväll. Och om det så skulle vara så är det ju bara att ställa tillbaka klockan en timma. Helt tillåtet.


Wallmans vet hur man showar och underhåller publiken.

Förvirrat nattsällskap

Nu har jag precis duschat och tvättat håret och sitter i vardagsrummet och njuter av höstlovets ljuva tystnad. I min säng ligger Dejana och sussar så sött som bara hon kan. Imorgon bitti börjar hon sin långa hemresa till Småland och eftersom jag fick sova över hos henne och Anders i måndags när jag glömt mina rumsnycklar så var det här det minsta jag kunde göra för att återgälda tjänsten.

Men Dejana är ju som hon är, denna förvirrade lilla tjej. Vi hade sagt att jag skulle möta henne vid busshållplatsen så ni kan ju tro att jag blir förvånad när bussen bara brummar förbi i 110 km/h och inte ens stannar på nästa hållplats. Min gissning blir att Dejana klev av på hållplatsen innan och kilar dit för att kolla läget. Icke. Helt öde.

Får då ett telefonsamtal av denna borttappade fröken som frågar om hon borde vara orolig eftersom hon är inne i Birsta. Om! Och alla som kan Sundsvall vet att man har åkt lite väl långt om man skall till Bosvedjan och inte inhandla en bokhylla á BILLY. 

40 minuter senare än beräknat kommer mitt nattsällskap iallafall. Vi har myst med HIMYM och som ni säkert förstått så har det fått bli en tidig kväll.

Så sov gott kära bloggläsare.

Discodräkt levererad

Nu är Michaelas discodräkt till slut klar och vi har haft en sista provning som gick alldeles utmärkt. Satt som handen i handsken och denna pingla såg alldeles förtjusande ut. En turkos liten paljett vill jag lova. Kommer att blända alla andra tusenfalt imorgon när hon tävlar. Stort lycka till önskar jag henne.


Snygga Michaela.

Höstlov!

Sundsvall snart,
där stannar jag kvar...

Tomt i klassrummet

Idag är sista dagen innan lovet, men det känns redan som att det har börjat. Det är som i Harry Potter under jullovet när nästan hela skolan är borta, men några få stackare kvar. Precis så är det nu för de flesta åkte redan igår. Halva klassen är borta så klassrummet känns ovanligt tomt, det känns nästan som att vi inte skall vara här. Igår på middagen var matsalen nästan tom jämfört med hur det brukar vara. Mysigt(?), men konstigt.

Det ligger i luften. Om några timmar börjar ett efterlängtat och välförtjänt höstlov. Yes!

Manchester

Idag har vi konstruerat mönster till våra byxor. Jag är inte helt säker på min design ännu, men modellen är kristallklar: stuprör med groteskt hög midja. Låter tjusigt? Det lär bli en jeansmodell men har svårt att hitta ett denimtyg jag gillar och för att allt inte skall bli en enda stor gäspning har jag flirtat med tanken på att sy i manchester.

Manchester är ett tyg man kan hata en period för att älska i en annan, snacka om återkommande mode. Mycket beror på vilken typ av manchester man använder, finns billiga och fula liksom dyrare som har en helt annan kvalite. Har spanat runt lite på nätet idag efter tyget med det där "lilla extra" och har beställt lite tygprover som lär falla ned i brevlådan nästa vecka hoppas jag.Efter val av material så kommer ju val av färg...

Att bo i studentkorridor

Presentationsteknik

Idag hade vi redovisning av det vi åstadkommit i presentationstekniken där vi skulle presentera ett plagg. Jag valde att arbeta med Linnéas korsett eftersom inget av mina plagg var klara nog att bli plåtade. Efter lite jobb med mina nyfunna vänner Mac och Photoshop som kunde vara riktiga bitches ibland fick jag till slut fram resultatet nedanför som är helt okej tills vidare. Nu vet jag vad jag har att leka med i framtiden.


Linnéa poserandes i sin sexiga korsett och så har vi en kass produktskiss jag slängt ihop.

Lila för att säga en självklarhet

Idag har jag på mig min lila tröja, jag utgår från att du också har det?

Höstshow

Åh vad jag har saknat kultur i all dess former här. Musik, teater, dans - det spelar ingen roll. Ge mig! Och ikväll hade jag turen att få allting i ett enda paket när ettorna på artistlinjen hade höstshow. Mycket, mycket lyckat.

Jag är ju som känt en äkta sucker för musikaler dessutom och hade höga förväntningar på Marielle som skulle uppträda med låten Popular ur Wicked. Tror ni inte denna lilla, rosa tjej tar mig med storm trots det? Jisses. 

Det fanns naturligtvis även andra talanger som jag kände gav det där lilla extra. Nästa gång blir det krogshow på Fränstas bykrog. Låter kanske inte alltför glamouröst men det är redan på tal om att jag skall få sy Marielles festblåsa. Bara det gör ju showen. Punkt.Popular - Wicked

Växbo Lin

Igår åkte vi alltså på studieresa till Växbo Lin som ligger strax utanför Bollnäs. Det tog några(!) timmar att köra dit och sedan var det ungefär en timmas väntetid på Jannike, Linnéa, Louise och Sofie som hade bestämt för att köra mot Gävle istället tydligen. Efter att ha kört fel ytterligare en gång kom de till slut fram med den efterlängtade maten som vi klantigt nog packat ned i deras bil.

Med tanke på hur många timmar vi bilade så var vi där förbluffande kort stund, men det var ändå rikligt med information. Man fick en helt annan bild hur det går till när man tillverkar tyg, det är något annat när man ser det i praktiken än när man läser om det. Lin är imponerande tåligt också må erkännas, men inte direkt snygg så det faller inte mig i smaken precis. En smula för traditionellt.

På hemvägen stannade vi och inhandlade tyger, eller somliga - inte jag. Fanns mycket att köpa "bara för att", men jag håller mig hellre tills när det verkligen gäller. Som när vi skall arbeta med våra kollektioner i vår, då vet jag vart jag skall åka iallfall. De har verkligen sjukt fina tyger till hyffsat rimliga priser.

Framme i Fränsta runt halv åtta och kunde då hämta en matlåda av världens minsta portion panerad fisk. Tjohoo. Bortglömd nyckel på det. Yey. Övernattning hos Dejana och Anders på soffan. Underbara människor. Där fick jag verkligen känna mig som hemlös ett tag.


Bra start

Jag visste att detta skulle bli en jobbig vecka och den inleds ju alldeles strålande! Min rumsnyckel är uppenbarligen kvar i Sundsvall upptäcker jag så här på kvällen när vi kommer tillbaka efter en evighetsresa med bil. Det måste ju gå att komma in på något sätt såklart och den enda jag kan ringa är rektorn som välkomnat alla slags telefonsamtal vilken tid som helst på dygnet och att han alltid svarar. Men uppenbarligen är han inte så tillgänglig som han vill påstå för jag har ringt fyra gånger utan svar nu.

Är bara så fruktansvärt less, jag som hade tänkt sätta itu med lite städning och sedan plugga. Nu sitter jag bara här i en sörja av meningslöshet. Kliché.

Måndag i Sundsvall

För första gången på länge har jag vaknat i Sundsvall på en måndag och kunnat se soluppgången från mitt eget rum här i Bosvedjan. Få vara med om alla hektiska morgonbesty hos familjen Kibe och få slippa den där förbannade tågresan jag gör varje söndag till den lilla idyllen.

Idag är det så att vi skall på studiebesök till Bollnäs och klassen åker via Sundsvall så jag och Hanna blir så vackert upplockade här. Men sovmorgon för det fick jag knappast då jag måste upp och packa hela morgonen. Det vi skall göra i Bollnäs är att kolla på ett linväveri, vet inte riktigt vad jag har att vänta mig så det blir spännande. Vår lärare Åsa tycker iallafall att det är häftigrt så vi får lita på henne.

På hemvägen åker vi via Gnarp och stannar till vid största tygaffären någonsin. Underbart!.

Trött diskplockare

Dagen på Södra har varit ovanligt kort och dessutom ovanligt slappt till början. Vi låg i god tid på förmiddagen så vi kunde ägna oss åt att bara vara i nästan en timma. Välbetalt jobb. Sedan körde lunchbuffén igång och jag sprang och plockade disk konstant och har fått en olustig känsla om att jag kommer drömma om disk X antal nätter framåt.

Det är en härlig samling folk som jobbar på Södra måste erkännas, väldigt... öppna människor. Igår frågade Anna mig: "Om du fick välja någon av serveringspersonalen att spendera en natt med, vem skulle du välja?". Saken är den att jag knappt känner Anna, förutom att jag tycker hon verkar vara en heltrevlig tjej. Och idag kommer Emelie och frågar hur många jag legat med - inför samtliga. Ingen stor grej alls liksom. Tydligen.

Härlig stämning med andra ord, fast det är väl olika hur man tar på det. Är man en Jehovas så passar det sig nog inte. Men nu har jag fått min dos av det så att det räcker och blir över ett tag framåt.

Jehovas Vittnen

Tydligen är det Jehovas Vittnen som håller till på Södra denna helg och har någon typ av konferans där de diskuterar om hur sann Gud är och så vidare (fråga mig inte, jag vet ingenting). Det jag vet dock är att de är ytterst välklädda och mycket, mycket trevliga. Stor skillnad mot somliga gäster kan jag lova.

Det var som sagt buffé och även med brickor och brickställ så de plockade även automatiskt undan efter sig. Så det enda jag beövde göra (som var en del av plockpersonalen) var i princip att ta med brickställen till disken och plocka av. Enformigt men ack så slappt jämfört med övriga tillfällen. Kom man och frågade om man skulle ta deras bricka så tackade dom en tusenfalt. Väluppfostrade minst sagt.

Och nej, de prackade inte heller på oss något om sin tro. Jag hörde något om att de lovat att de inte skulle göra det, så det kan ju ha med det att göra. Intressant att se så många anhängare på ett och samma ställe. Det var något som gjorde att de inte såg ut som helt "vanliga" människor, det var något så att säga mer religöst över dom...

Nu blir det vila innan vi kör favorit i repris imorgon med lunchbuffé.

Och jag måste bara få fråga: hur kommer det sig att jag idag har haft tre gånger så många läsare än vanligt? Var kommer alla ifrån? Man blir ju fundersam och måste fråga.

Uppför berget nästa

Sovmorgonen var välbehövlig, känner mig massa redon nu. Namnskylten är på och håret vattenkammat, snart lägger vi på ett leende och behåller det X antal timmar framåt och så möts vi igen sent ikväll.

Njut av ledigheten gott folk!

När avig blir rätsida

Veckan har varit så nära helvetisk den kan komma men idag känns det som att alla knutar har knyts upp och allt krångel är borta. Bara att tuta och köra. Vi har haft redovisning av kjolarna idag, jättemysigt och roligt att höra hur alla har tänkt och hur vägen till slutprodukten var. Överraskningsfika på det och det blir svårt att toppa. Är dessutom klar och framför allt oväntat nöjd med kjolen.

Efter redovisningarna städade och stylade vi om lite i våra lokaler, feng shui-freaket inom mig är överlycklig och så fick vi vår nya arbetsuppgift. Vi skall välja ett modehus (lutar åt Acne för min del) och sedan designa och sy upp ett par byxor som skall gå i stil med dom. Hör ni inte hur galet rolig uppgiften är?! Älskar't.

Har haft en liten klump i magen över att jobba hela helgen, framför allt inte när jag vetat vad det är för kaos som väntar. Så jag ringde upp Annika och hörde mig för och det visade sig att det var bara var buffé (lunch och middag) - hur enkelt som helst alltså. Fick även sovmorgon till klockan elva istället för nio, så här skall vilas ut!

Michaela har varit här idag och provat discodräkten som jag pillat flitit på och tror ni inte att den sitter som en smäck? Må erkännas att det är många smådetaljer kvar och fortfarande lite ändringar som väntar, men helheten är det inget fel på inte. Den här donnan kommer få alla att tappa hakan när hon börjar dansa disco.


Kyla och vacker vy men ännu ingen snö.


Louise och Sofies läckra småsaker till vänster och sedan min skapelse till höger (baksidan av den).

Fackeltåg

Idag har vi haft fackeltåg till kyrkan där artisterna uppträtt, men även barn- och ungdomskör. Väldigt mysigt måste erkännas. Något som går att göra här i glesbygden, men skulle kännas enormt fånigt i storstan.


Julia med den norrländska(?) facklan i högsta hugg.


Marielle är en extremt härlig tjej på artist som jag lärt känna och som vet hur man tar ton.


Efteråt tände vi lykter som vi skickade ut i det mörka vattnet. Magiskt.

Smula överdoserat

Idag har jag gått omkring som världens neutralaste zombie. Varken plus eller minus. Gjort det jag skall utan utbrott eller glatt humör. Bara försökt ta mig igenom dagen. Nästan klar.

Känner bara att jag har så sjukt mycket i skallen nu, fem miljoner saker som skall göras. Hela kvällen nu har jag kämpat med kjolen som skall redovisas på fredag, det går framåt men det skulle gå så betydligt enklare om jag inte hade discodräkten att sy parallellt - som är i en klass för sig kan jag lova.

Jag hade egentligen inte hagt några problem med den om det inte var så att jag "råkat" ta på mig att jobba hela förbannade helgen. Då pratar vi om pass 09-21 liksom. Var så illa tvungen, inte jobbat ett dugg denna månad och behöver verkligen ha in en lön på kontot i november. Det får gå, men blir inte direkt den fridfulla helg jag hade tänkt mig.

Idag började vi med en ny kurs: presentationsteknik. Vi skall arrangera en modebild och göra ett omslag till ett plagg som vi skall arbeta med i photoshop. Photoshop?! Mac?! Jag?! Jisses, även om jag valt att göra uppgiften så enkel och tråkig som möjligt vet jag att jag kommer sitta i timmar framför datorn som ett enda stort frågetecken. Inte direkt på humör för att ta mig an nya uppgifter när jag har en trave med ofärdiga att ta mig igenom först.

Skall vi inte ta och lägg ett förtjusande kursråd på det som ödslar min tid? Sekreterare som jag är har jag den förtjusande uppgiften att renskriva protokoll efter varje möte. Inte uppskattat. Så förbaskat inte.

"Ålsta på dansgolvet!"På G: Discotights i lack med spetsdetalj

Sliten

Idag är jag så sliten att jag inte minns sist jag kände mig så här gammal. Helt galen utgång igår. Så jävla kul. Mer om det sedan. Nu gäller bara konsekvenserna. Alldeles för lite sömn och för mycket ömhet i kroppen.

Har haft det så fullspäckat idag att jag valt att ta ett senare tåg än vanligt till skolan. Det vill säga det som går 23.40, tjohoo! Framme halv ett på natten och då väntar alltså en kvarts promenad i kylan innan jag får däcka i sängen. Några timmar senare sitter jag på en helt meningslös lektion i mönsterkonstruktion inte ett dugg utvilad.

Frågan lyder: var det värt det? Den besvaras med gårdagskvällens citat: "Ålsta är på dansgolvet!".

Me & the Fab Sisters
Emma och Anna: just gotta love.

Huvuden skall rulla!

Ni som bor i Sundsvall vet säkert redan om det: att domedagen har kommit. Hur i helvete tänker denna stad när det tas upp ett förslag om att ta bort alla estet- och hantverksprogram? Och när det väl beslutas, varför i helvete tar de bort mode design samt bild- och form men låter de nya, påhittade ihop-och klistra programmen hälsa-stil- och spa (va?) samt frisör (som redan finns på John Baur) vara kvar?! Var är logiken?! Är så, upprörd. Det här är inte okej. Det här skall vi ändra på!

De lyckas ändå toppa sin otroliga dumhet med citatet "Ökar intresset i framtiden kan det förstås bli förändringar." ...?! Varför ta bort ett proram som varit med sedan urminnes tider och fått fram enastående resultat där man redan har alla resurser som behövs med fantastiska lärare?!

Har tappat tron på Sundsvall. Nej, det här blir fan en adressändring till Fränsta: staden där hoppet finns kvar.

Läs artikeln genom att klicka här.

Hemma

Tog ett senare tåg idag än vad jag brukar göra så att jag kunde klippa ut alla delar till Michaelas discodräkt. Helt sinnesjukt hur lång tid det tar att bara placera ut alla delar rätt. Tror att jag slutligen har fått till det rätt. Om inte så har jag inte så mycket annat val än att göra det rätt helt enkelt, då det inte finns något mer tyg att ta av.

Är hemma i mitt fina vinterland nu och härnäst väntar duschen följt av en uppiffning då jag lite senare skall till systrarna Jakobsson och fira underbara Emma som fyller år imorgon. Hoppar utgången ikväll och kör istället all in imorgon då klassen kommer hit och gör Sundsvall osäkert.

Vad som helst kan hända. Allt är upplagt för skandal.

Flit i sysal


Vad som komma skall

Hur mycket jag än klipper når jag aldrig 89 delar. Hela bakstycket är iallafall utklippt och kunde idag lägga ut dom för att försöka få en bild över vad det är jag egentligen håller på med. Det ser inte alltför dåligt ut måste jag erkänna, kjolen kanske faktiskt blir så pass snygg som mina godtrogna klasskamreter tror. Jag är en smula skeptisk fortfarande dock, det känns sjukt svårt att förutspå hur det färdiga resultatet kommer att bli.


Pyjamasparty?

Det måste ha sett bra underligt ut idag när nästan hela skolan vandrade till gympasalen i mjukiskläder med en kudde i handen. Pyjamasparty nästa? Icke! Dags för yoga! Fast glöm yogan och byt ut det mot avslappning istället.

Vi andas, slappnar av, andas, slappnar av lite mer och innan man vet ordet av det så ligger man och sover! På riktigt alltså. Det verkar som om de flesta sovit en stund, hunnit drömma lite eller åtminstone varit nära på att somna. Men jag vill påpeka att ingen av dessa hade energi nog att snarka. Förutom undertecknad.

Frågan är ju hur alla kunde höra detta när de låg och sov? Eller är det bara jag som snarkar så fruktansvärt högt?

Amanda: en klassiker

Idag fyller vackra Amanda 22 år och har firats från dagens början till slut. Dagen invigdes med skönsång av mig och Maja då vi plockade upp vår kära sömntuta innan frukosten. Konstant under dagen har Amanda påmint oss om att vi absolut inte får göra så att alla sjunger i matsalen. Det skulle vara en katastrof. Vi är ju ganska snälla och hotar bara födelsedagsbarnet med att vi kommer att göra det, vilket vi egentligen inte alls planerat.

På eftermiddagsfikat ser dock Amandas föräldrar till att förstöra detta då de skickat blommor till sin kära dotter via Fränstas blomsterhandel som levereras inför samtliga. Ganska svårt att undvika att någon fyller år när en bukett rosor faller ned i knät på en. Gratulationerna haglar och innan vi vet ordet av det fylls hela matsalen med tonerna av Ja må hon leva - till min och Majas stora förtjusning.

Slutligen har vi ätit tårta hemma hos Dejana med partner och tittat på American Psycho. En födelsedag med en naken Christian Blade som springer runt med endast ett par joggingskor om fötterna och en motorsåg i handen - kan det möjligen bli bättre?!


      

     

Knep och Knåp

Modeteckning idag - inget nytt på intagningsfaktorn direkt. Lektionerna är väldigt fria där vi själva väljer vad vi vill fokusera på, vilket kändes grymt skönt idag. Ibland är man på det där humöret bara, där man inte tillåter att någon kommer och messar runt med en. Inspiration och uppdrag går inte alltid samman. Har försökt att sammanställa mitt kollage och råkade limma fast mig själv på kartongen mer än vad jag lyckades med bilderna.


Ultrapid

Tillbaka. Övre Västgård. Rum 26. Vad tusan hände egentligen?!

Hoppat från den ena punkten till den andra i en to do-lista om plötsligt kapades på mitten. Där satt jag på tåget och såg snopen ut. Vemod med en olustig känsla som sällskap. Välkomna kära kamrater.

I fokus


Fotograf: Markus Kibe

Lindsay fucking Lohan

På modeteckningen har vi en uppgift att göra ett kollage av vår musa - någon skådespelare, modell eller vem som helst som vi skall få inspiration av till vår egna modell/docka. Jag har valt Lindsay Lohan. Varför? Svaret är enkelt:Skogsrået

Eftersom jag är sjukt less på min bloggdesign, vilket inte är direkt chockerande efter då två år passerat, så har jag valt att utnyttja Bror Bartender som även är Bror Fotograf.

Idag gav vi oss in i skogen efter den "rätta platsen" och intog väldigt... extradionära poser. Väldigt, vädigt mycket top model. Attans(!), så typiskt mig. Men det är lättare att gå hårt ut och dra tillbaka lite än tvärtom. Om det blir snyggt eller inte återstår ju fortfarande - men jag litar på brorsan.

Och photoshop.

Mycket lyckad intervju

Intervjun på Birsta Gardincenter gick mycket, mycket bra. Butikschefen, Tove, var hur trevlig som helst och likaså övrig personal som betedde sig som om de redan kände mig. Redan innan var det ganska uppenbart att de ville att jag skulle få möjlighet att provjobba hos dom vilket fortfarande var aktuellt och hon trodde inte att det skulle bli några som helst problem med mig. Komplimang efter komplimang.

Nu är det bara att vänta på att de hör av sig och bestämmer när jag skall provjobba.

Det går bra nu kompis.

Packar

Varje fredag efter lunch är det alltid samma sak som står på schemat: packning. Och alltid lyckas jag ta med mig alldels för mycket med tanke på att jag bara skall vara borta två nätter. Att man aldrig lär sig.

Har extra mycket i åtanke nu på mitt utseende då jag så fort jag når Sundsvalls Central skall hoppa på första, bästa buss till Birsta Gardincenter för en "jobbintervju", eller vad man nu skall kalla det. Vi skall diskutera vad de vill, vad jag har att ge och hur vi skall kunna komma överrens. Förhoppningsvis leder det till det bästa.

Ledighet, where did you go? Ja, det är ju något man kan fråga sig. Stoppar ned en massa plugg, en toille på Michaelas discodräkt som skall provas och fixeras och även ovanligt mycket snygga kläder då bror bartender äntligen kommit hem, och för att fira det har jag tvingat på honom en fotografering. Uppdatering av bloggdesignen snart med andra ord, om allt går som det skall.

Ses vi i Sundsvall?

Pussel

Idag har jag suttit med mönstret till kjolen hela dagen och hjärnan har snurrat runt tusenfalt. Till slut har jag åstadkommit ett mönster på 89 olika delar. Vad hände egentligen?! Jag som var lite less på mig själv i början och tyckte att min design var på tok för enkel. Hårt jobb med pill och pyssel väntar.


Mönster á 89 olika delar. Varning för enorm yrsel.Louise tecknar på för fullt. Fantastisk duktig dalahäst det där.


Det verkar även som hon "lånade" min kamera ett tag med en hälsning.

Resultat

Sniffat promarkers hela dagen så pass att jag rent av ser suddigt nu, är helt slut - som vanligt. Fått fram ett antal modeller, bland annat den som jag skall använda i vår uppgift. Kände mig tvungen att visa er vad det är jag pratar om, men dessvärre är det lite svårt att visa på ett snyggt sätt då kameran gärna förstör bilden snarare än förskönar. Men ibland får man bjuda på sig själv helt enkelt.


En bild jag gjort för nöjets skull, alltså inte den jag kommer att använda i uppgiften.

Modeteckning

Idag satte vi igång med modeteckningen som var hur kul som helst, men ack så noggrant. Vi började med att skissa upp "modellkroppar" efter mått som skall stämma in på millimetern för att få fram ett korrekt resultat. Bara man gör rätt så blir det riktigt snyggt, sedan har vi även gjort detsamma med ansikte och kropp ur vriden vinkel.

När vi väl gjort detta har vi fått göra egna kroppar med samma exakta proportioner för att få fram de poser vi vill ha för att sedan rita dit kläder och färglägga. Och färgläggning har nog aldrig varit så roligt som det är med promarkers. Har suttit hela kvällen och skissat och färglagt på uppgiften vi har till nästa vecka. Helt stum över resultatet, är nog något av det bästa jag någonsin gjort. Naturligtvis har jag redan råkat förstöra den lite, men vad tusan.

Nu vet jag vad som finns inom mig.


Promarkers: som tuschpennor fast ger en hel färglagd yta utan pennstreck.

Måndag med charm

Är trött ända in i själen just nu, det kostar att ligga på topp kan man säga.

Idag har vi haft ett antal redovisningar i materialkunskap, bland annat där jag berättade om hur fantastiskt det är med ull och har även blivit matad med kemiska begrepp som räcker för en hel livsstil. Vad man hittar på för strunt för att få få fram tyger, jag säger då det jag. Så länge jag skapar av tyget istället för skapa själva tyget är jag nöjd.

Vi började förra veckan med nästa klädesplagg, kjol, som skall vara inspirerat från temat kretslopp. Nej, ni läste rätt: kretslopp. Vem kunde ana...? Jag är dock inte den som låter mig blir hämmad av sådant här utan har kört sträckan 120 km/h och kommit fram till en design. Maja gillar den iallafall och tur är väl det eftersom det är hon som blir min kjolmodell. Ingen kilt till mig här inte. Nejnej!

Efter yoga, middag och dusch bosatte jag mig i sysalen och slet med mönstret till Michaelas discodräkt. Har man hål vid axel och ärmhål garanterar jag att man till slut inte vet vad det är man syr för något. Men till slut fick jag till det! Det börjar ta sig dessutom. Här skall dansas disco!

Fått förfrågan Birsta Gardincenter om att göra praktik som kan leda till fortsatt jobb, förklarade att jag gick i skolan nu men absolut var på om det gick att kompromissa. Och modevisningen lever kvar i folks minnen för ute i korridoren fick jag nyss den raraste och mest oväntade komplimang i hela mitt liv tror jag.

Måndag: all in!
Resten av veckan: ...?

Den där yogan

Vi på Ålsta har fått möjlighet att prova på yoga helt gratis och körde första passet idag. Vår ledare verkar ju inte ha riktigt alla hästar hemma, så där som alla andra yoga-fanatiker. Så en smula skeptisk med ena ögonbrynet i en frågande höjning intog jag min yoga-matta. Och jag förstår faktiskt vad folk gillar med yoga! Det är sjukt avkopplande men samtidigt jobbigt. Nej det här gillar vi, det här fortsätter vi med!

Linslus

Vem var med på Sundsvalls Tidnings framsida idag om inte undertecknad? Förtydligar dessutom att det är jag som gjort korsetten som provas på Linnéa. 

Klickar ni här kommer ni till artikeln.
Lambretta - Creep

Kommer ni ihåg Lambrettas "urgamla" låt Creep och hennes dösexiga(!) musikvideo? Inte haft den på hjärnan på flera år men igår kom den från ingenstans och roterar om och om igen. Vi talar alltså om 2001 här gott folk!


I am such a creep...

Ni har väl inte glömt?!


90210 har kört igång igen! Igår kunde jag njuta av tre avsnitt på raken. Underbart!
Snygga människor med snygga kläder och intriger så det skriker om det.

RSS 2.0