90210: att älskaSäsong 3, avsnitt 10.

ACNE

AMBITION TO CREATE NOVEL EXPRESSIONS
Stillbilder från Andreas Larssons Denim Film, Acnestudios.

Djupa frågor

Textiltrycken trycks på, även om jag själv inte har hunnit riktigt så långt ännu. Har tänkt prova i veckan för att se om jag lyckats förenklat bilden tillräckligt. Är lite väl mycket smådetaljer på den, men det blir nog bra det här.

Eftersom det är ganska mycket väntetid, och även för omäväxling, så har vi lite diskussionspauser ibland där Håkki har fyllt anslagstavlan med rutor för olika frågor som vi skall svara på. Det är allt från de lättaste som "Handlar du på IKEA?" till att kunna svara på om vet om sina svagheter eller vad man tycker är viktigast här i livet. Det är mycket för att man skall våga sticka ut och lära sig ha en åsikt, men det är också väldigt skönt att ha en liten paus då och då i form av en pratstund. Blir lätt hänt att man arbetar lite väl intensivt.

Textiltryck

Textiltryck på schemat idag som sagt med Håkki, en helt fantastisk människa full med energi. Eftersom ramarna skall torka i 6-7h innan man kan trycka med dom så har vi ägnat dagen åt att designa våra kommande textiltryck. Det finns alldeles för mycket man vill göra!

Jag har dock valt att börja med den här bilden på Tove, så just nu sitter jag och redigerar och fifflar för att få bort alla gråa nyanser på bilden för att underlätta tryckningen.


Nya, friska tag

Det där med "friska" vet jag inte riktigt, men förkylningen verkar vara klyftig nog att börja avlägsna sig åtminstone. Tur det för idag sätter vi igång med en ny kurs fram till jul: textiltryck. Spännande!

Glöggmys

Tog mig från Fränstas lilla perrong med raska steg för att slippa kylan och begav mig seda bort till Cornelias stuga för lite glöggmys med mysigt folk. Välbehövligt att äntligen få varva ned och bara koppla bort. Mitt huvud är helt blåslaget av alla tankar och planer som sprungit omkring i kaos där inne och har fått ta emot många törnar. Varför skall det vara så jävla svårt att slappna av och inte leva i stress? Att sluta ta på sig för mycket liksom...

Slagen hjälte

Jag vet någon som inte är pigg idag iallafall. Har knappt någon känsel i vänsterarm av all träningsvärk, blåmärke på höften där jag lutat tunga backar mot, ögon som knappt hålls uppe på grund av trötthet och en förkylning på väg som valt att starta med halsont. Passar perfekt när det är måndag imorgon med ny kursstart.

Har dock hunnit ta en varm choklad med hemvändaren Frida och en sväng på stan. Oväntat nog en titt på Myrorna som slutade i ett köp av Charles Dickens julberättelser, finns det något mer passande köp på första advent?


Jobb. Sömn. Repetera.

Jobbade ifredags precis som sagt och delade bord med Kibe Jr som blev lite överraskad vid stressen vilket är fullt förståeligt. Vi fick två bord på 47 pers från SCA Timber som hade två valfria drycker som ingick, vilket dom knappast behövde så överförfriskade som dom var. Gud vad jag hatar fulla, vuxna människor! Så det ena ledde mer eller mindre till att jag hade full koll på samtliga för att se till att Jonas hade det så lätt som möjligt. Allting gick bra iallafall och det var en lättnad att kunna lägga sig i sängen vid 01 med en ledig dag i sikte.

Icke! När jag sitter med morgonkaffet ringer Annika och frågar om jag kan jobba kommande kvällen också för tydligen är det flera som sjukanmält sig. Underbart. Och eftersom jag inte vill att det skall vara för lite folk när brorsan ger sig in på kväll nummer två så tackar jag idiotiskt(?) nog ja. Syskonkärlek.

Fem minuter senare ringer Annika igen och frågar om jag kan börja... när som helst? Varför inte när jag redan planerat in att jobba istället? Slänger in mig i duschen och är på jobbet 12.30 för att sluta 01.00.

Bordsdukning, servettvikning, show á la wallmans med rikligt med dricks (sådant här kan göra hela kvällen!). Jonas fick dessutom ett helt eget bord, bredvid mig dock, som han skötte alldeles galant. Stolhet. Blev dock grymt irriterad på de flesta eftersom städningen gick så jävla långsamt att vi inte kunde åka hem förrän 01.

Idag är det söndag. Jag har inte hunnit med ett skit på hela helgen. Vad hände med att vila upp sig?

Äsch. Pengar...

På språng!


Jobb nästa!

Modeillustration: end of chapter

Idag har vi haft redovisning av projektet som vi arbetat med på modeillustrationen. Det är enormt skönt för jag är less på allt vad Paris heter liksom klyschiga franska faser. Nu vilar vi upp oss och så kör vi igång med nästa!


Resultatet av elva fantastiska blivande modeskapare.

Modeillustration; en vardag


Sofie.


Louise.


Jannike.


Jag!

Tiden går förbi

Efter middagen åkte jag och Sandra iväg för att handla och sedan gick tiden i ultrapid som vanligt. Jag satt i två timmar och skissade upp förslag på min produktbild i modeillustrationen, men trots det undrar jag om jag verkligen gjorde några framsteg.

En varm dusch (åtminstone tills varmvattnet tog slut) senare så var det dags för det vanliga Glee-myset i allrummet tillsammans med Jannike och Sandra. Vi har tagit igenom oss halva första säsongen nu på alldeles för få kvällar, pluggandet kommer definitivt i andra hand.

Sandra överraskade oss med mini mini-muffins. Hur söta som helst och framför allt goda med glasyr med apelsin.

Stickningar i ostickat

Helt slut i hjärnan och ögonen går i kors. Sömnad från frukost till middag kan göra sitt på kroppens sinnen. Men vi får resultat! Har kämpat på med min passform eftersom tyget uppenbarligen är mycket stretchigare än vad det sade sig vara i början. Inget fel på att känna sig smal ibland, men det här börjar nästan bli löjligt.

Det tar sig. Det blir snyggt!


Någolunda så här ser baksidan på mina jeans ut just nu.

Buenos noches!

Skönhetssömnen kallar och jag får ställa klockan extra tidigt imorgon för jag skall hinna använda och bedöma Mary Kays rakningsprodukter. Ja ni ser, har varit tvungen att ställa upp allt i den ordning jag skall använda dom så att jag inte tappar bort mig totalt i min morgontrötthet.

Inväntar resultat med spänning!


Rengöring, rakskum, after shave och slutligen återfuktning.

Ny dos energi

De senaste skolveckorna har jag varit ganska lat av mig, inte alls så som jag brukar men jag känner att det är dags för en förändring nu. Jag studsade upp direkt när klockan skrek idag och det är ju ett lovande tecken. Vilket kan behövas för denna vecka är det en hel del som skall hinnas med och jag har en lååång to do-lista antecknad.

Byxorna skall vara klara på fredag för redovisning liksom en kort presentation av det modehus vi valt att inspireras ifrån. På torsdag skall vi kunna presentera arbetet á Paris vi jobbat med på modeillustrationen och just ni ligger jag på nivå kaos där. Inte nöjd med något alls där och känner att jag måste backa tillbaka X antal steg för att kunna komma någonstans. Men vi har varit här förr så vi vet att vi klarar av det!

Frälst av Mary Kay

Jannike i min klass är hudvårdskonsult för märket Mary Kay och hade idag en "hudvårdslektion" med mig, Louise och Sofie. Det var imponerande proffsigt och produkterna var helt fantastiska. Rengöring, återfuktning, smink, parfym - allt. Helt klart ett märke ni bör lägga på minnet! Jag skall prova några fler produkter, för rakning, så ännu har jag inte köpt något - vilket jag garanterat kommer att göra.

Inte det billigaste märket, men absolut det bästa märket jag varit med om hittills.


Proffsiga Jannike till vänster och Louise med sitt resultat till höger. Snygg tjej!

Jag efteråt, märks kanske inte på bild men jag har använt en mörkare ögonbrynspenna på gräns till överdrift.

Julpynt

Ett vanligt julpynt här i Kibes julstuga är att hänga upp julgranskulor i fönstret, vilket är jättefint. Jag köpte ett 6-pack silverkulor från Rusta, men rekommenderar att den mer seriösa köper snäppet dyrare för att undvika att få glitter över hela sig. De här passar perfekt i mitt vita rum som jag inte kallar Vinterland för intet.Brorsan fick agera fotograf då min kamera inte ville fånga ljuset bra nog.

Lördagsfika

Idag har jag fikat med härliga Emelie och pratat om allt möjligt. Det blev även en tripp ut till Birsta där jag inhandlade silvriga julkulor som jag tänkt hänga upp i fönstret både här hemma och rummet i Fränsta.

Lite senare blev det en fika med den underbara och blivande mamman Madde på Barista. Jag kan inte låta bli att avundas denna energifulla tjej som är på väg att börja en ny fas i sitt liv. Det diskuterades hejvilt om familjeplanering, barnnamn och allt som hör därtill. En helt annan värld. Inte öppen för mig ännu.


Vackra Emelie på Waynes.

Pensionsvalet

Har ni också fått brev om att välja förvaltare för er tjänstepension? Seriöst, jag har ingen aning vad jag håller på med! Jag tycker det är superintressant med pension (man får ju pengar! även om det är långsiktigt), men det är verkligen en djungel. Någon som är en smula insatt?

Annars låter ju AMF jäkligt bra, men det är ju något man har inmatat i huvudet sedan barnsben med all reklam.

Ny lekkamrat

Trotsade kylan och åkte ut till Birsta för att hämta ut min nya mobil som anlänt. Gud vad jag hatar den! Skärmen är tre gånger så liten som den gamla, varje gång jag låser upp den torterar den mig med ett ljud som inte går att få bort och... den är bara helt jävla fel! Men jag hade verkligen inte råd att lägga ut mer pengar på en snyggare modell, den här kostade ju praktiskt taget ingenting. Men iallafall...

Någon som har en attraktivare lekkamrat att skänka bort?

Back in hometown

Det känns som en evighet sedan jag var hemma sist nu eftersom förra helgen blev så kort. Och den innehöll mest konstant festande så minnesluckor har vi allihop. Men nu har jag laddat inför en riktig myshelg.

Blev tillfrågad om jag kunde jobba med tackade nej, känner att jag inte kommer att hinna med mig om jag gör det. Även om planen är att göra ingenting alls så har jag redan fyra fikadejter inplanerade. Det skulle nästan vara kul att jobba dock eftersom hur många som helst  frågat mig om jag skall göra det och sedan blivit besvikna över mitt svar. Det låter konstigt, men det är verkligen uppskattat. Ett bevis på att man gjort ett positivt intryck.

Flitiga flisor

Bjuder här på 21 "råskisser". För uppgiften i modeillustrationen så skall vi göra såna bara för att lära oss tänka snabbt, ju fulare desto bättre med andra ord. Förmodligen därför mina ser ut som de gör.


Jannike och jag sliter i allrummet och BRAK så går splitternya soffan sönder. Whot?!

Blue Christmas

Om mornarna spelas Elvis julalbum Blue Christmas flitigt på min spotify. Helt perfekt för morgontrötta själar.

Att älska onsdagskvällar

Varje onsdag så kilar jag och Linnéa bort och simmar, och tro mig när man har denna donna med sig så har man ingen slacker till polare med sig - utan en personlig tränare. Ingen rast och ingen ro här inte och när jag väl är beredd att ge upp och kasta in handduken (symboliskt) så börjar Linnéa propsa på att vi skall simma ryggsim och det ena efter det andra. "Kom igen nu Gustav! Lite till!". Ja, det heter ju inte träna för intet...

Det bästa är att man efteråt när kroppen är helt död och tung så myser jag, Maja och Jannike ihop i soffan och i TV:n sitter ett USB-minne med senaste avsnittet av Glee. Helt fantastiskt hur glad och lycklig man kan bli av en serie. Vi behöver alla den där pausen och bara ladda batterierna för ännu en dag.


"At least I didn't fall and break my talent."

I'm to fat for Paris

Byxor, byxor...

Idag har vi haft sömnad hela dagen och jag har från att imorse med att ha börjat med klippa ut i tyg kunnat framställa två hela framstycken. Har knepat och knåpat med ett "knäskydd" i sammet som inte var direkt medgörligt av sig förrän det mötte min kära vän klisterväven och blev styv. Tolkas som det vill.

Sedan har jag varit på ett otroligt nonchalant kursråd och det kokar smått inom mig. Kvällen har ägnats i sysalen (oväntat) där jag lärt Frida hur man lagar jeans och har själv pysslat lite med modeillustrationen.

För att kunna sova som ett barn med sockersöta drömmar har jag och Jannike kommit på att vi varje kväll skall titta på ett Glee-avsnitt. Vi är smarta när vi kan.

Glädje för andra

Idag pratade jag lite med Madde som jag lärde känna under sommarjobbet på Nackstabadet då hon är ihop med Johan som var en av våra arbetsledare. Det visade sig att hon är med barn! Jag blev hur glad som helst, precis som jag blev när jag fick reda på att Stina var gravid. Det är en sådan stor grej, minst sagt och även om det är ett stort livsbeslut så går det enbart att se positivt på det.

Jag kan inte låta bli att känna en stor glädje och framför allt beundran för personer (framför allt de i min egen ålder) som tar såna här enorma vuxenkliv och verkligen bygger bo. För själv känner jag att jag befinner mig så otroligt långt bort från allt det här. Att plugga på folkhögskola kammar knappast hem många vuxenpoäng och ofta känns det som om att man istället har trillat tillbaka på högstadiet igen.

Men i min vänskapskrets förlovas det, flyttas ihop, det budas på tomter, husbyggen planeras och barn är på väg. Så det talar ju för att jag själv inte är så liten längre trots allt.

Äsch! Baby steps.

Je t'adore

Just nu sitter jag och gör research om Paris och jagar efter inspirerande bilder. Nästa vecka skall vi kunna visa upp en look book av vår kollektion så det är bäst att lägga på ett kol.

Att vara utan mobil

Stort tack till Jannike som kan agera väckarklocka och knacka på dörren prick 07.00,
vad skulle jag göra utan henne?

 

Söndagsmys i massor

Den här söndagen har varit den mysigaste hittills, helt klart! Först så blev jag, Maja och Amanda inbjudna på underbart temys i stuga tre av Cornelia & Co som var sjukt uppskattat. Senare nu på kvällen var vi några som samlades i skolhuset och tittade på Nightmare Before Christmas, perfekt filmval så här med halloween igår och jul på inkommande. Folkhögskola har så mycket mer att erbjuda en än vad man tror.

Försenad halloween

Igår var det halloween här på Ålsta med en något försenad halloweenfest. Det här är en av anledningarna jag kan utbrista "Jag älskar att gå på folkhögskola!" för alla gick verkligen all in på att klä ut sig. Kreativ miljö smittar av sig. Somliga kände man inte ens igen och vissa hade inte bara klätt ut sig utan de spelade sin karaktär fullt ut. Fantastiskt! Dock var festen ganska trögstartad och jag var själv inte direkt den partygladaste med minnen sedan gårdagen kvar i hela kroppen. Men det var fest.

Nu har vi gjort punkt för halloween och höst och kan börja förbereda oss för npågot ännu bätttre: julen.

Cornelia var ju lätt snyggast på festen! Hon vet hur man gör en mållös.

Tove Styrke

Har ni lyssnat på Toves nya album? Jag avgudade henne i idol och tycker absolut att hennes skiva får godkänt. Visserligen är ingen av de övriga låtarna i klass med Million Pieces och White Light Moment, men med tanke på hur bra de låtarna är så är det ju inte så konstigt. Vad tycker ni?

Friday in love


Gruppbild som Markus tog på oss: den underbara modeeliten - och Anders.


Bus eller godis?

Helt underbart

Utgången igår var helt klart värd att vänta på. Kvällen inleddes hos mig med Bror Bartender aktiv i yrket som serverade den ena drinken efter den andra, hur goda som helst. Farligt goda! Sedan blev det bråttom till bussen och vi lekte bambi på hal is (jävla väder!), men hann lyckligtvis.

Det är länge sedan jag var på stadshuset skall erkännas, träffade flera jag kände - bland annat käraste Anton. Allt var precis så det skulle vara med massor med folk, bra musik och färgglada flaskor i handen dansades det hejvilt.
Ena sekunden sitter jag med mobilen i handen och i den andra är det putsväck. Har ingen aning om vad som hände, ibland är man bra klantig (speciellt när det är alkohol inblandat). Därav mitt senaste köp: den fula (och billiga!) mobilen. Så just nu är jag helt isolerad och nås på facebook.

Andra mobilen för i år och det tredje SIM-kortet. Det här är min grej alltså!


Amanda blev köpgalen i baren. Lägger ut fler bilder senare.

Hemklickad:

Ett måste!


Susanna Nilsson är en av mina absolut största förebilder här i livet.

Det snurrar i min skalle

Imorgon blir det Stadshuset med modeeliten... och Anders. I vilket fall: det kommer att snurra i allas skallar!

Avgörande linjer

Modeillustrationen denna vecka har inte varit till någon besvikelse, även om jag till en början blev lite skeptisk mot vår lärare men känner nu att vi ligger på samma nivå. Det har dock varit lite väl lite uppmuntran här än så länge om att man skall våga pröva sig fram och visa att man har en egen stil, vilket är så pass viktigt inom denna bransch. Men förhoppningsvis är alla andra också med på de noterna redan.

Vi har fått teckna av en klassisk bild á la Dior med den kända timglas-formen i blyerts, krita, tusch samt rivet papper. Sedan har vi även gjort förenklingar med endast åtta, fem, tre och en linje. Att få fram en tydlig kontur och känsla genom att bara använda en linje är verkligen en utmaning. Det gäller att hitta den där linjen som gör allt. Klurigt, men vi klarar av allt.

De kommande två veckorna skall vi designa en kollektion och göra en snygg presentation av denna med utgångspunkten Paris. Det här kommer att bli awesome!

Nya simtag!

Ikväll var det planerat att jag och Linnéa skulle simma, men som vanligt när det väl var dags kände jag hur all ork flög ur mig. Speciellt idag då humöret verkligen inte har varit på topp. Men kände att det var väl bättre att simma ändå än att bete sig som en misslyckad zombie. Och tro det heller ej, men det hjälpte faktiskt. Lite motion gjorde att jag fick upp energin en smula och kände att allt kanske inte var så hopplöst ändå.

Tillbaka i sysalen fann jag ett långt mail från min bästa vän och blivande läkaren Anton med ord som verkligen lyste upp min vardag. Och under hela kvällen har jag haft sällskap av snälla och positiva Sandra som även hon lyckats få mig på andra och betydligt bättre tankar.

Okej. Jag är tillbaka. Nu jävlar kör vi!


Jocke, Anton och jag på min inflyttnignsfest isomras. Tre fantastiska musketörer.

Winter Wonderland


Det slutar aldrig att snöa. Nu lever vi i en snötäckt idyll istället. Älskar't!

Hjärnspöken

Hela den här veckan har varit konstig och idag är verkligen inte min dag. Det är något inom mig som har placerats fel och rutinerna går inte riktigt som de skall. Huvudet är inte proportioneligt med kroppen och inget lever i symbios med varann. Kantstött Gustav vill säga. Jag förstår inte heller riktigt vad det är, det är som om det är något i mitt undermedvetna som tynger ned mig kraftigt. Snabbt.

Det skulle kunna vara kursrådet - som jag hatar. Efter senaste mötet har jag dagligen fått frågan om jag skrivit klart protokollet och ordnat en utskrift. Då det har legat längst ned på min oändliga prioriteringslista har jag fasat inför denna fråga och tjat varenda dag. När jag väl äntligen har ordnat med allt och känner att jag för första dagen inte kommer få en överanvänd fråga så har jag givetvis helt fel. Då blir jag ombedd att ordna kopior till alla klasser och det och det skall ordnas. Lämna mig bara i fred för guds skull!

Det skulle även kunna vara mitt "glamourösa" jobb som jag mer och mer sett som en pina där senaste kvällen skall ha slutat i ett missförstånd och jag fick skiten för det. Men jag har inget mer jobb inplanerat heller något oskrivet protokoll hängande över mig för tillfället. Är det jag som ältar det som varit? Eller är det något annat?

Jag vet inte. Men när jag känner att jag borde vara som mest pepp är jag enbart depp. Idag mår jag helt enkelt bara riktigt jävla dåligt.

Äntligen snö i Fränsta!

Modeillustration nästa!

Idag är det allvar, ny kursstart med modeillustration. Det kan inte bli annat än fantastiskt!


Sneak peak från mitt skissblock från tidigare i år.

Snipp snapp slut....

Dawn: Yeah Buffy, what are we gonna do now?

- End of episode 22, season 7. The Last season. Emptiness.

Tillbaka i Glesbygden

Är nu framme efter en tågresa tillsammans med Sandra och Jannike. Så fort jag fick syn på Jannike på tågstationen så försvann höstlovet med en vindpust och föll direkt tillbaka i gamla hjulspår.

Det känns som om jag aldrig lämnat rummet, läskigt hur fort man vänjer sig. Blir förmodligen en seg kväll och så var det dags att köra igång igen med mönsterkonstruktion imorgon. Gäsp...

Tillbaka till verkligheten

Serveringen igår gick över förväntan trots att det var en hel del som var för första gången för min del. Att "bonga" och ta betalt till exempel var något jag aldrig gjort förut - vilket jag tydligen förväntades kunna. Men det gick alldeles galant. På det var alla gäster oväntat trevliga och belönade mig rikligt med dricks. Inte illa.

Vid 23-tiden var vi helt klara i restaurangen, medan Anna som var uppe i mässhallen jobbade fortfarande för fullt. Jag pallrade mig bort ditåt för att hjälpa till så gott jag kunde men fick skjuts vid tolv med Elin och lämnade kvar Anna som fick jobba tills småtimmarna. Att det alltid skall bli strul med allt på grund av skjuts, körkort nästa tack.

Har nu unnat mig en riktigt långsam förmiddag och skall sedan ut i friska luften för en promenad. Efter det är det helt enkelt bara att sätta sig på tåget till lilla Fränsta igen och se till att man är pigg och redo för att köra hårt igen. Ingen vila förrän jullovet nästa nu.

Jag längtar faktiskt lite efter att få sätta igång igen, även om det onekligen varit skönt med all vila, men att få träffa alla fantastiska människor igen känns fantastiskt. Lite glamour i vardaagen så här.


Att sakna Fränstas vackra vyer.

Mindre luxuös kväll på spa

Att jobba uppe på spa:t var som sagt något helt nytt för mig, liksom att ta reda på var det låg. Följde skeptiskt skyltarna som visade vägen och tog mig igenom korridorer jag inte ens visste fanns. Till slut fick jag syn på Vickan och visste att jag var hemma. Safe.

Det var Sundsvalls Tidning som hade personalfest, men på ynka 73 personer gick serveringen som en dans och tiden gick fortare än vanligt. Alla vet väl hur det går till på personalfester? Fullt hus, med betoning på ordet full. Glada människor är oftast trevliga människor dessutom, varav en av de trevligaste var fotografen som fotade för reportaget om vår utbildning. Så så fort han fick syn på mig började han berätta hur otroligt duktig jag var på att klippa(?), sy och rita för alla som ville höra. Kändis på festen minsann.

Massa plock och städning då de övriga skötte baren vilket jag med ett nervöst leende hade tackat nej till. Bättre att jag gör det jag är bra på, även om det är något så tråkigt som att plocka av. Vilket nog var det bästa för jag tappade nästan bokstavligen huvudet när jag skulle ordna fram en Gin & Tonic.

Men trots en "lättsam" och tidig kväll är jag oväntad trött och öm i kroppen idag. Förstår folk verkligen hur slitsamt det här jobbet är? Jag tror faktiskt inte man gör det förrän man själv provat på. Jobb ikväll också och sedan tänkte jag faktiskt unna mig en liten välförtjänt paus.

Here we go again...

Dags att pallra sig upp till Södra Berget denna helg också. Lite smått avundsjuk på alla partymänniskor som skall dra ut och göra sitt på dansgolvet. Men jag tar igen det nästa helg. Garanterat!

Någon liten fjäril i magen då jag inte alls vet vad som väntar ikväll. Men har man Vickan på sin sida så vet man att hur mycket tok det än blir så kan man bara skratta åt det sedan. Känns tryggt.

Ned på stan

Skall ta en höstpromenad ned på stan nu (den 51:e för veckan - minst!) och fika med Matilda som jag jobbade ihop med på Nackstabadet i somras. Det är bara tre månader sedan sommarjobbet tog slut, men det känns ändå som en hel livstid. Då visste jag inte ens vad som skulle ske till hösten. Knasigt det där. Så som det kan bli alltså.


Härliga Matilda som alltid har ett glatt humör.

Investering i paljetter

Ohlssons har denna vecka rea på paljettyger: 29 kr/m. Köpte två meter av ett svart som jag föll för. Har egentligen ingen aning vad som skall ske med det, men det lär användas i min kollektion där jag kommer att ha en förkärlek för glansiga tyger. Anledningen får ni höra när vi närmar oss.

Servering med Anna

Idag har jag fikat med Annika ute i Birsta och även inhandlat lite små nyttigheter, trista grejer som tidskriftsamlare bland annat. Senare kom svägerska Anna över för en liten serveringskurs. Liksom jag så skall hon också jobba på lördag, men var en liten smula nervös över själva serveringen. Så jag var inte sen med att säga åt henne att komma över för en liten introduktion.

Själv fick jag ju en egen av underbara Nathalie så jag vet precis hur det är, liksom hur otroligt mycket lite hjälp på vägen gör. Att veta hur man placerar tallrikarna är kanske inte alltid så logiskt för en nybörjare.

Jag skall dessutom jobba imorgon också, för första gången på spa:t och jag har ingen aning om vad det är som väntar. En smula nervös skall erkännas men det har ju alltid gått bra hittils så att det fixar sig.

Köpa eller inte köpa? Det är frågan...Anledningar till att inte köpa:
  • Jag behöver inga fler skor.
  • Det är HM, hur bra kvalité kan det vara?

Anledningar till att köpa:
  • De kostar ynka 399 kr, kvalitén spelar ingen roll.
  • De är snygga!

Världens sötaste?

Det är fascinerande hur man kan bli så... fascinerad av barn. Stinas Jeremy måste vara den sötaste som världen skådat. Av allt Stina sytt, målat och skapat så är Jeremy absolut hennes bästa resultat hittills. Jag skulle kunna sitta tyst i en evighet och bara beundra honom, vilket jag mer eller mindre också gjorde.

Jag kommer bli en livsfara för mig själv den dag jag själv får barn, jag kommer ju bli helt meningslös och pantad där jag sitter vid min vackra avkomma och bara glor. Förhoppningsvis finns det någon typ av hjälp-kurs att gå.

Naturligtvis tog jag med mig min kamera och lika självklart var det väl att batteriet satt kvar i laddaren. Så jag kan tyvärr inte dela med mig av Jeremys skönhet. Jag vill ha honom för mig själv helt enkelt.

Onsdag redan?

Nej nu går det lite väl fort här, förmodligen är det för att det blir mörkt så pass tidigt om kvällarna nu dagarna känns så pass korta, för det känns verkligen som om att man har svårt att hinna med sig själv.

Om jag glömt bort att jag var på gym igår så är träningsvärken idag inte sen att påminna mig. Ouff! Tur att jag inte jobbar idag bara säger jag, för då hade tallrikarna legat på golvet illa kvickt.

Skall snart iväg för att träffa fantastiska mamma Stina med sonen Jeremy. Efteråt skall jag, mamma och Elisabeth åka och kika på kakel inför badrummet som vi skall renovera. Jag känner att jag måste vara med så att det inte blir helt fel. För det är ju lätt hänt i min frånvaro menar jag.

I want to hold your hand

Man kan bara inte ogilla Chris Colfer (Kurt i Glee). Den som gör det får med mig att göra alltså.


Uttråkad

Okej... det här med höstlov har ju sina nackdelar också. Jag hade glömt hur fort man blir dödligt uttråkad när man väl har lov. Efter två-tre dagars vila är man oftast fit for fight igen. Rastlösheten kommer naturligtvis när klockan passerat tio på kvällen och vad är det egentligen meningen att man skall hitta på då?

Har energi att agera, men egentligen ingen lust. Väldigt motsägande. Löser detta med att laga middag för en andra gång och titta på Buffy. Imorgon blir det andra bullar då dagen inleds med ett gympass. Kan ju inte gå fel.

Välkommen du tomma kalender

Gårdagen var den slöaste jag varit med om på mycket länge, extremt uppskattad. Kollade på TV-filmer, Kungarna av Tylösand - mer eller mindre skräpTV med andra ord. Dagens viktigaste händelse var att vi åkte till mormor och morfar för att fika, men oavsett hur många koppar kaffe jag än drack verkade jag aldrig bli piggare. Helt galet trött i både kropp och själ.

Idag är det ny vecka, ny månad och framför allt en djävulskt tom kalender. Går inte att beskriva hur skönt det är att ha en paus från deadlines och alla måsten. Har idag försökt styra upp planer i veckan med folk i Sundsvall och är säker på att det här kommer bli en kanonvecka.
RSS 2.0