Med och tävlar

Jag kunde inte låta bli att vara med i tävlingen på Nelly, designern i blodet kallade antar jag. Så här skulle jag valt att min flickväns bikini såg ut iallafall, om ni gillar den är en annan femma?

Min designade bikini på NELLY.COM

Här kan du rösta!

Vad finns i ett skissblock?

Plåtning

Plåtningen gick hur bra som helst! Jag tycker Anna är vacker i vanliga fall och då har hon oftast knappt något smink alls eller håret stylat, så ni kan ju tänka er vilken superskönhet som kom fram vid stylingen! Och då var vi ändå ganska diskreta. Klänningen satt som en smäck på henne, det finns nog inte ord för att förklara hur jävla snygg hon var. Förhoppningsvis så kan jag berätta med bilder senare.


Första gången jag fotograferade med Angelica, men det skall då verkligen inte få bli den sista, hon är främst duktig som fotograf men det handlar mycket om vilken personlighet man har eftersom man skall kunna göra den som modellar bekväm.

Kan knappt vänta tills resultatet!

 

Uppe med tuppen

Tvingade mig upp tidigt idag då jag skulle simma med Henke och låg kvar lite väl länge i sängen. Klädde på mig på ett kick och satte mig vid datorn med kaffet i handen för att läsa igenom alla nya blogginlägg (min morgonrutin) och får ett sms om att simningen är inställd. Hade jag fått smset tio minuter tidigare hade jag bara somnat om men tur är väl det att det inte blev så, nu kan jag sätta mig och plugga lite naturkunskap. Fick ett mail imorse om att jag tydligen låg efter i kursen, bara för att jag inte gjort två diagnoser ännu (de görs för närvaro).

Senare idag är det som sagt fotografering med Angelica och Anna, det kommer bli galet kul. Det är det roligaste jag vet tror jag. Att styla inför en plåtning och så själva fotograferingen där man dirigerar hur det skall poseras och så vidare. Dock fick vi ingen tid på make up store för sminkning så jag överlämnar det mesta till Angelica idag, men eftersom det är en balmake up så är det inget överdrivet så det fixar vi nog.

Ida, kommentaren om att du saknade mig gjorde hela min dag! <3

Planering

Hade nyss supertrevliga Angelica på visit, det är hon som skall leka fotograf tillsammans med mig och Anna imorgon. Det känns verkligen som om det här kommer bli ett superlyckat samarbete och förhoppningsvis så öppnar det dörrar för fler samarbeten i framtiden.

Nu vill jag bara att idag skall bli imorgon.

Untouched. The veronicas.

I feel so untouched right now
Need you so much somehow


Dö naturkunskap, dö!

Det är okej att inte få godkänt på en uppgift. Jag var stressad på grunda av kryssningen och det finns inte så mycket att skriva om celldelning i mina ögon. Okej.

Att sedan inte få godkänt på en andra uppgift är också förståeligt då en mening var ganska mycket helt fel och jag förstår inte riktigt hur jag tänkte där. Så okej.

Men att för tredje gången i rad inte få godkänt är ta mig tusan priset! Jag är less på kompletteringsuppgifter och vill bara gå vidare med skiten men måste hela tiden gå tillbaka och rätta misstag. Detta bevisar hur otroligt ointresserad jag är av naturkunskap.

Statusuppdatering

Annas: KLAAAAR!

Annikas: Överdelen klar, provning idag!

Mathildas: Mönstret klart.

Sofias: ?!?!

Det var fest!

Bröderna Ashir var 20 minuter försenade till att plocka upp oss, sedan skulle vi en sväng förbi City Gross och efter det tanka. Det kändes som om vi aldrig skulle komma fram, men till slut styrde vi bilen mot Finsta och tur var det väl för Mohammed att han hade med sig hela fem personer som kunde förklara vägen dit för han visste inte ens var varken Finsta eller Sundsbruk låg. Klyftig kille.

Var hur många som helst från jobbet samlade där och Henkes lägenhet är inte så jätteliten i vanliga fall men igår var det trångt minsann. Av någon anledning hängde alla i köket medan det stora vardagsrummet gapade tomt. Gissningen var att det berodde på det överfyllda kylskåpet. Överfyllt av sprit alltså.

Och spriten flödade, minst sagt. Vid ett tillfälle blev hela jag dränkt i ett glas vin. Och är det McDonalds så skall det alltid spåra ut, åtminstone för någon. Ni känner mig, jag är inte sen med att vara den som håller upp håret när någon skall spy och är inte den som tvekar att avbryta festligheterna för att se till att någon kommer hem ordentligt. Detta ledde till att jag kom hem tidigare än beräknat men jag är nöjd ändå, för det var fest!

När alkohol är framme så dröjer det inte länge förrän ärliga kärleksförklaringar kommer fram och igår fick jag den "ursäkt" jag väntat länge på. En stark vänskap som bara försvann på ett kick och inte verkade jag vara saknad heller. Men igår fick jag höra en hel del fina ord, och även om det var på grund av alkoholen känner jag att jag äntligen kan lägga den där besvikna känslan bakom mig. Det var roligt så länge det varade.

Nu är sommaren här!

Ställ fram klockan en timma och njut av det fina sommarvädret ty snön faller så fint.

Partytime!

Klippt ut tyget till Annikas klänning och gjort halva mönstret för Mathildas. Ligger alltså bra till och kan festa med gott samvete ikväll. Snart kommer Mohammed för att plocka upp mig, Johanna och Sanne och så bär det av till Henke. Under tiden jag väntar peppar jag med Marys partylista på spotify.

Min plan är att denna fest skall bli legendarisk innan tolvslaget.

Nu bjuder vi till det!

På med partyhumöret

Sitter här och försöker att få vettiga saker gjorda men istället har jag börjat peppa inför kvällen då det är Phartey med stort P. Det var alldeles för länge sedan jag festade nu känner jag, sist var på kryssningen och det var tre veckor sedan! Fast den kryssningen var nog så pass mycket fest att man behövde några veckor vila...

Naturkunskapsuppgiften är inskickad, räkningar betalda, inbetalningsbrev skickade och har även fört över "all skit" från gamla datorn till den nya. Nu inväntar köksbordet att bli ockuperat för utklippning av tyg. Heja på!

Friday in Love

Veckorna går på så fort att jag inte vet vad jag skall ta mig till!

Hitills har jag hunnit skriva klart första av veckans två uppgifter (är nu en expert på ägglossning!), köpa alkohol inför morgondagen samt tyg för Annikas balklänning. På det har jag även "råkat" skicka iväg ett CV till en butik här i Sundsvall. Woops... var det inte jag som skulle härifrån?

Eftersom denna fredag inte är någon partyfredag så har jag gott om tid på mig att bocka av alla punkter på to do-listan. Imorgon är det en annan sak dock eftersom Henke har fest och jag tänkt gå all in! Räknar alltså med att hela söndagen skall gå åt också.

Torsdag

Simmade imorse med Henke och känner verkligen av förkylningen som varade i två veckor, tog hårt på konditionen till en början och fick kippa efter luft. Men alltid lika härligt. Några timmar ägnades åt att finslipa mitt personliga brev och har ordnat med ansökan till några jobb i Stockholm, så har äntligen tagit tag i det också.

Kvällen ägnades hos Camilla ute i Finsta då hon bjöd kanongod middag. Var minst sagt ett tag sedan vi sågs sist nu men förhoppningsvis ses vi redan nästa onsdag då hon förmodligen kommer agera hårstylist för fotograferingen.

Har nämligen ordnat med en fotografering av Annas balklänning på onsdag med Angelica Åkesson som fotograf. Mina övriga vänner som fotograferar är galet upptagna och jag har bara tyckt om det jag sett av Angelica än så länge så det ser lovande ut. Men det är så mycket man skall hinna planera: hår, smink och så vidare.... När skall jag få tid för det egentligen?!

Borde inte vara alltför svårt egentligen eftersom jag hela tiden skjuter upp balklänningarna och naturkunskapen...

Bättre

Okej, jag var lite frusterad i förra inlägget det kan jag erkänna. Men nu känns allting lite bättre. Lite lättare. Tog ut mina agressioner genom att städa brorsans rum. Galet, eller hur? De som känner Markus kan ju tänka sig hur det såg ut. Skrubbade bort smuts från elementet tills knogarna blödde.

Började installera några program på den nya datorn, programmet jag använder för digitalkameran samt skrivaren blev avbockade idag. Skrivaren tog mig sisådär två timmar att installera eftersom det aldrig fungerade. Men till slut så!

Egentligen borde jag pluggat massa naturkunskap idag men jag sköt det åt sidan och ägnade timmar framför skissblocket istället. När inspirationen väl flödar så flödar den verkligen.

Varför jag?

Jag är så less på att ingenting kan gå helt felfritt. Varför skall det vara så svårt att få något att gå bra för en gångs skull?! Om Gud vill pröva mig så kan han väl sluta med det, jag har fått nog nu!

Hade måttagning med Mathilda och innan jag ens hunnit dricka en droppe kaffe faller muggen handlöst ned i golvet och det är kaffe överallt. Jag menar överallt! Längs väggen till och med, men det gör inget tänker jag. Det försvinner och annars skall jag ändå måla om. På anteckningar inför naturkunskapen jag inte bryr mig om. Över hela golvet men det går att torka upp.

Men tydligen kom det kaffe ända upp på skrivbordet på mina skisser till Beckmans! Jag hade bara hunnit göra en sida men jag var riktigt nöjd med den start jag fått. Bara några droppar men det spelar ingen roll! Jag fick bara lust att slänga skissblocket i soporna och ge upp hela ansökan. Som om det vore ett tecken på att jag inte skulla söka.

Jag vet att jag överdriver nu men det var droppen som fick bägaren att rinna över kan man säga. Kaffedroppen.


Jag vet att det inte stör så mycket på denna bild. Men det är principen vi talar om!

Nya tag

Nu när jag äntligen hittat rätt webbläsare så känns den nya datorn mycket roligare. Riktigt jävla fräsch, färgerna är typ hundra gånger starkare än på den gamla. Härligt!

Skall nu iväg och simma med Henke då jag äntlikgen känner mig frisk nog för det. Direkt efter kommer Mathilda till mig för att bli måttad. Frågan är ju om det blir en effektiv dag eller om jag kommer sitta och utforska min nya partner?

Datakrångel löst

Jag blir galen! På firefox fungerar inte facebook. På chrome fungerar det inte att blogga som normalt. Slutligen explorer. Nu får det fan vara nog! Mattias och jag har suttit halva kvällen och hållit på. Jag har bara suttit bredvid och inte förstått någonting alls medan dataexperten gjorde massa bra saker. Det gillar vi!


Nu har jag en inbyggd webcam. Mohahahahaha!

Nyfriserad

Nyligen hemkommen från frisören där jag gjorde mig av med över halva håret. Mycket skönt. När jag var liten avskydde jag att klippa mig, det var verkligen det värsta jag visste. Grät alltid efteråt då jag alltid tyckte håret var för kort. Kort sagt så har jag alltid varit väldigt fåfäng när det gäller håret.

Jag nämnde för min frisör, Kattis, att jag skall flytta till Stockholm och hon stöttade mig fullt ut sade hon och trodde att det nog skulle vara bra för mig. Med hennes "tillåtelse" känner jag att det verkligen är helt rätt. Det är inte lång tid kvar nu.

Igår hade jag möte med Mathilda som nämnt och tro det eller ej men vi hittade faktiskt ett tyg hon ville ha! Eller två rättare sagt då vi skall ha ett lager chiffong över. Bort med gammelrosa och in med mörkt marinblå. Med det blev även designen klar så nu jävlar.

Audrey TautouNy vecka, nya tag

Ännu en ny vecka kommen och ännu nästa vecka kommer första april och hela det kitet. Redan till helgen skall vi ställa om klockan till sommartid. Ni måste hålla med om att detta bevisar att våren är på väg!

Skall göra mig iordning alldeles strax och kila ned på stan för att träffa Mathilda och diskutera tygprover. Vi har båda två rätt så kass ekonomi just nu så vi kan inte annat än att unna hos en kaffe på McDonalds. Yey. Så då får vi se vad miss jag-vet-precis-vad-jag-vill-ha-och-det-är-inte-det-där säger om mitt förslag ;) Börjar bli en smula ont om tid men än är jag inte stressad.

Övriga dagen skall ägnas åt lite balklänning men främst naturkunskap. Lätta uppgifter denna vecka så tänkte försöka få de avklarade så fort som möjligt. Skall bland annat skriva om ägglossning, så ni tjejer kan väl hjälpa mig?

Färgen Mathilda strävar efter.

Nostalgi

Jag saknar tiden då jag var den givna bopenkillen och Mathilda stod på PF. För visst var livet lite lättare på den tiden?

 

Syjunta

Lagat byxor åt brorsorna, Markus hade lyckats få ett enormt hål som inte var det lättaste att laga. Men det gick. Mamma passade även på att ge mig några påslakan att laga. Skall snart ta tag i att fålla Emmas klänning och förhoppningsvis få orken nog att börja lite smått på Annikas balklänning. Dock skall jag först unna mig en paus med en promenad i vårsolen(?).

Vi röstar för en effektiv helg!

Konstigt

Det känns en smula ovant jo... vi skall helt klart förmodligen sälja huset. Mamma visade ett radhus hon funderade på. Ett rum till henne, ett rum till Jonas och ett rum till Markus.

Snabba kliv nu in i vuxenlivet Gustav. Skynda dig!

Filmmys

För andra kvällen i rad hade jag finbesök av Anton och vi såg först på Zombieland, vet inte riktigt om jag tyckte den var bra eller dålig? Minst sagt lite udda. Sedan såg vi filmen om Coco Chanel, som tillhörde min research, och den var faktiskt jäkligt bra. Lite långtråkig vissa stunder men jäkligt bra som sagt.

Audrey Hepburn

Har gjort lite research idag inför arbetsproverna till Beckmans som handlar om hållbart mode. Hur har jag kunnat missa hur fantastiskt snygg Audrey Hepburn är? Skäms!

 

Solsken

Vaknade idag av min bästa vän Solen som sken så starkt genom sovrumsfönstret. Bästa sättet att bli väckt på? Tror minsann det! Dessutom känner jag att jag äntligen(!) börjar krya på mig och har för en gångs skull lite energi i kroppen för att beta av några punkter på den omtalade to do-listan.

Tänkte promenera till stan snart och inhandla ett skissblock som jag behöver för ansökan till Beckmans. Resten av dagen tänkte jag ägna mig åt övriga punkter. Skall ta tag i Annikas balklänning samt avsluta fållen på Emmas klänning som jag lagt upp.

Och jag känner mig galet nog en smula peppad till att läsa lite naturkunskap. Bäst att passa på med andra ord!

Annorlunda studieteknik

Nyss kilade Anton iväg i det svarta mörkret efter några timmars pluggande hos mig. Hur kul kan man inte ha det en fredagskväll egentligen?

Jag har ju mina egna studietekniker för att göra det lättare samt roligare att plugga och komma ihåg vissa saker. Bland annat liknade jag enzymer vid koreanska/ryska spioner med saxar som klipper sönder DNA-strängar. Och proteiner bildas genom att småpojkar i epa-traktorer skall sniffa aminosyra.

Hoppas bara inte att jag gjorde Anton ännu mer förvirrad... Förmodligen.

Studiehjälp

Ikväll kommer Anton hit. Vi skall plugga. Det betyder att han skall göra mina uppgifter.

Fredag?

Jäklar! Vad hände med resten av veckan? Jag gissar på att jag sovit bort det mesta vilket förmodligen stämmer. Är fortfarande sjuk vilklet gör mig hyffsat orklös. Och jag har massa, massa saker att göra. Har prioriterat naturkunskapen eftersom jag mer eller mindre har en deadline där. Veckans redovisningsuppgift börjar faktiskt ta sig, så om jag lyckats fokusera mig några timmar till så kanske den blir klar.

Igår var jag och slängde runt Frida i Birsta i jakt efter en ny bärbar dator. För tillfället så har jag kopplat in ett tangentbort till den jag har nu eftersom jag lyckades förstöra tangenbordet. Eftersom datorn även har några år på nacken så var det bara på tiden att förnya sig lite. Men vet ni hur jobbigt det är att välja ut en ny dator? Alla var kanonfula (jag är ytlig!) och svindyra. Man var tvungen att punga ut typ sjutusen på de flesta. Säkert jättebra datorer men min ekonomi höll inte med. Blev bara allmänt less, men Mr Datakille på mammas jobb tipsade om en dator på inet och innan jag visste ordet av det så var den hemklickad. 5,5 fick det gå på.

Men då är iallafall en punkt på den oändliga to do-listan gjord!

Vi har fortfarande tusen arbetsprover att göra, balklänningar att sy och planera en flytt till Stockholm. Idag är det tänkt att jag och Sara skall träffas och söka jobb i Stockholm. Lyckligtvis är mitt CV finslipat och redo.

Hemklickad:

La ciudad

Inom kort hade jag tänkt promenera ned på stan i vårsolen för att fika med kusinvitamin Linnea. Var ett tag sedan nu vill jag påstå. Senare idag blir det förhoppningsvis provning med Annika.

Onsdag redan? Jisses. Är alldeles för bra för att skjuta upp naturkunskapen. Men ärligt talat, vem vill skriva en uppsats om bloddroppens väg genom kroppen?

Inte jag iallafall.

Tisdag

Var på bio med folk från donken ikväll, riktigt mysigt. Vi såg Alice i Underlandet och hallå, var det bara jag som inte gillade den? Jag hade förväntat mig mycket, mycket mer. Den första filmen är ju så mycket bättre, det som gör hela filmen är ju just det Underland som filmen handlar om. Det fick man knappt uppleva i denna tycker jag. Humorn kunde varit bättre också, besviken som sagt. Bra gjort må jag säga men trots det... tur att jag hade en fribiljett annars hade jag föredragit att ladda ned den.

Efter bion kutade jag till Waynes för en fika med underbara, söta Carolina. Nästan så man vill börja på Donken nu när hon arbetar där igen tillfälligt (jag sade nästan!).

Hon är en av mina få.

Vårstädning

Idag tog jag tag i något jag skjutit upp i veckor, månader och även år: rensa ur garderoben. Det gick oväntat fort, förmodligen för att jag gjorde ett dåligt jobb?

Hittade oväntat många (misslyckade) syprojekt som bara var att slänga, liksom urblekta T-shirts. Jeans från högstadiet där jag inte riktigt förstår hur jag resonerade när jag köpte dom? Jag säger då det...

Trots att jag fick ihop en bra hög att slänga/skänka bort så är garderoben precis lika överfull som förut. Man kan åtminstone inte säga att jag inte försökt.

Smula glädje

För någon vecka sedan skrev jag en redovisningsuppgift i naturkunskapen där man skulle diskutera några punkter bland annat om kloning, genmodifierad mat, välja sitt barns gener och liknande ämnen. Detta läggs ut så att alla ens "klasskompisar" kan läsa dom, för en del av uppgiften gick ut på att man skulle kommentera och förstärka det den andra personen skrivit. Upptäckte idag att jag fått en helt spontan kommentar på min som löd:

"Gustav;


Jag vill bara flika in att jag tycker du skriver väldigt bra, klokt och sakkunnigt!


Du har många poänger med det du skrev. Fick mig att tänka till och se saker ur ett annat synsätt.
"

Hur glad blev inte jag?!

Måndag försvinn

Mitt rum är en katastrof, fortfarande inte packat upp från London. Eller är det kryssningen? Halvfärdiga projekt ligger framme och påminner mig om att jag inte är klar. Ansökningar och arbetsprover likaså som skriker: gör mig! Gör mig! Och den jäkla naturkunskapsboken skall vi inte tala om! Ligger nu minst en vecka efter.

Förkylningen ger mig inte direkt mer energi. Eller världens alla I-landsproblem som kommer samtidigt. På det är jag så sjukt less på vad jag misstänker är nästan varenda en. Allt känns så falskt och jag orkar verkligen inte med en massa jäkla spel nu. Knappast. Go'n fuck yourselves.

Oj

Läste precis igenom vad man skall göra för arbetsprover till Beckmans.

Jävlar alltså... det där går ju inte.

Borta bra, men hemma bäst?

Efter att ha varit på resande fot mellan 01.30-18.30 så kom jag till slut hem igår! Däckade ganska rejält med andra ord eftersom jag lyckades bli förkyld så fort jag klev av planet i London. Nu känns det som evigheter sedan?

Vi åkte buss från flygplatsen till London och efter ungefär en timma insåg jag att det inte låg någon snö på marken! Pluspoäng till London or what?! Efter ytterligare att tag upptäckte jag att vi körde på "fel" sida om vägen. Något jag aldrig vande mig vid riktigt under hela vistelsen, jag glömde hela tiden vilket som var "rätt" och vilket som var "fel" så jag slängde på nacken sisådär 10 gånger när jag skulle korsa en gata.

Efter lite strul så hittade vi till slut rätt buss till Sarah där jag inte var sen med att somna på min luftmadrass i vardagsrummet. Redan då hade jag ont i halsen och när jag vaknade dagen efter var det ännu värre. Lyckad start. Vi promenerade längs vattnet för att handla frukost samt till middagen senare då både Frida och Maria skulle komma över.

En stor del av dagen ägnades på Hyde Park där vi såg Peter Pans avbildning, mitt enda egentliga mål på hela resan? Men jag var seriöst helt besatt av Peter Pan när jag var yngre så jag kände att det var ett måste att se statyn när man väl var där. Och jag skämtar nog inte när jag säger att Hyde Park är lika stort som hela Sundsvall!

Senare blev det middag med Maria och Frida som sagt och det var jättekul att få träffa dom igen, det var ju nästan ett år sedan sist nu, tänk vad tiden går fort.

Nästa dag blev det shopping med Frida som även fyllde år på denna dag och uppenbarligen har London inspirerat henne till att bli en shopaholic för hon visste minsann hur man skulle shoppa! Både hon och Ewe gick lösa på Primark (så galet billigt!) men jag tog det ganska lungt med plånboken - är man arbetslös så är man arbetslös... Dessutom gick ungefär halva min budget åt till ett endaste plagg på Topman? Men det var fan värt det, så galet snygg. Hade jag vetat att Topshop/man skulle vara hundra miljoner gånger bättre än det i Sverige hade jag absolut lagt undan mer pengar åt detta!

Tjejerna gick ut på torsdagen men jag stannade hemma och sov, sjuk som jag var. Sov nästan halva tiden i London känns det som, så jäkla misslyckat. Jag tar igen det nästa gång!

När vi väl anlände Stockholm efter diverse bussar och flyg så fikade jag med supersnygga Camilla innan jag åkte hem bekvämt med tåg. Sjukt less på att resa och har nog inte hämtat mig från kryssningen riktigt ännu men direkt när jag kom hem fick jag den där känslan igen: jag måste bort!

Bye bye

Väskan är så gott som packad och snart åker jag för att äta frukost med Sara innan tåget lämnar Sundsvall och beger sig mot kungliga huvudstaden. Väl där skall jag och Ewe äta med Jannike innan vi till slut flyger till London och träffar Sarah.

Ni vet inte vad ni förlorat Sverige ;)

Äntligen!

Det var på tiden käraste. Livet är en resa och den har precis börjat.

Sista minuten

Jag är så alltid i sista minuten när det gäller det mesta, förmodligen för att jag inte orkar planera och hela tiden skjuter upp saker. Inte förrän för några timmar sedan bokade jag tågbiljetten till Stockholm imorgon, vid 12-tiden säger jag bye bye till Sundsvall.

Just nu håller jag på och packar lite omotiverat. Valt ut kläder för resan och insåg att allting är i gråskalor. Får köpa färgglada plagg där istället helt enkelt. Har fortfarande inte riktigt förstått att jag skall åka, det känns så långt bort i planeringen. Nej nu jäklar!

Sarah är nog det jag behöver just nu.

Ångerfulla?

Idag fick jag brev från LCoF och min första gissning var att det skulle vara en kopia av brevet jag fick förra veckan om att min ansökan dessvärre kommit in försent. Men icke!

"After careful consideration, we regret to inform you that we are unable to offer you a place on the course."

Man kan alltså anmäla sitt intresse och eventuellt få komma på intervju i mån av plats i slutet av april/början på maj. Jag förlorar ju inget på det så vad fan...

Vid liv

Känner att jag nu hämtat mig från denna legendariska partykryssning. Schlagermys hos Frida och jag avböjde soffan och låg istället i sängen. Och sov. Sliten grabb. Men det var trevligt trots att vi var lite trötta allihopa!

Av någon idiotisk anledning så ställde jag klockan på tio imorse? Jag förstår inte riktigt varför. Kunde dock inte somna om. Gick på långpromenad med Tova som var hemma ihelgen och hon sade likt så många andra att hon var avundsjuk på mig som skulle till London. Jag är grymt sliten och opepp på att återigen packa väskan och tillbringa timmar med att åka ned till Stockholm. Inte direkt blodad tand på att resa efter denna kryssning så att säga, haha.

Sov några timmar till senare på dagen och åkte ut till Bredsand med Mohammed för att hälsa på Sarahs mamma och hämta lite saker som jag skall ta med mig till henne i London. Haha, fick en liten chock när jag såg allt som skulle rymmas i mitt bagage. Lyckligtvis är jag en mästare på att få med mer än vad man tror är möjligt.

Jag är grymt kaos och ofokuserad just nu. Jag är så jävla less på människor som säger kanske, som slutar höra av sig, som inte bryr sig, som inte svarar på sms och gud vet vad. Jag är så jävla less på idioter och jag orkar fan inte längre med det här. Jag orkar fan inte med någon. Så det är lika bra att packa väskan och säga hejdå.

Jag är förstörd på insidan. Men utsidan är spacklad.

Legendkryssningen!

För er som inte orkar läsa hela detta inlägg kan nog förstå poängen genom att läsa denna sammanfattning:

Henke: ...men du gick ju och lade dig så jävla tidigt!
Gustav: Men förlåt för att jag gick och lade mig halv sju!!!

Det säger nog ganska mycket om hur mycket party och hur lite sömn det var.

Festen började redan itorsdags vid 09-tiden hos Lindberg. Förfest med trötta människor och en sjuhelvetes pepp Gustav. Inledde med att Henke meddelade folket att han hade sagt upp sig. Party or what?! Stackars Kaj var ordentligt sjuk och fick ligga och vila i sängen. Vi svepte några drinkar och drog oss bort till bussen samtidigt som vi gastade "Åbo! Åbo! Åbo!".

Busschauffören meddelar att det är egentligen är alkoholförbud på bussen men att det är okej bara vi tar det lungt. Kaj besvarar med: "Det är lungt, den tog slut imorse." Citatet som skulle komma att symbolisera hela resan? Fast helt ärligt talat så drack vi inget på bussen, vi förstod väl att det var att gå ut för hårt. Däremot klev massa vuxna på i Uppsala som söp som fan på bussen? Pinsamt. Vi skapade en liten massagecirkel på bussen, där Khadije somnade på Elin. Hur gulligt som helst, precis som en liten apunge.

Vi kom fram till Stockholms hamn där vi fick stå i en superlååång kö för att äntligen få kliva ombord! Vi grabbar turades om att ta varsin snabbdusch, dock ledde Lindbergs till översvämning i hytten. Haha! Vi smyckade lägenheten och skapade en bardisk som tog upp halva hytten - var det hytten som var liten eller bardisken som var stor? Efter en tripp till tax-freen blev hytten ännu mindre.

Förfest i våran hytt med dryckesspel för att ta oss upp till discot på högsta våningen. Det var precis som på BK! Inte för att låta rasistisk nu. men det var fullt med invandrarkillar som tog dansen dödsseriöst och battlade med varandra. Varenda tjej hade 3-5 killar på sig som envist försökte dansa med henne, fick de nobben var de där igen en halvtimma senare. Musiken sög hyffsat mycket där också, alla bra låtar som Pokerface och Single ladies hade de i princip förtstört med jobbiga remixs.

Dansgolvet bestod till större delen av klister på grund av all utspilld alkohol. Min klack lossnade till och med! Så hela återstående resan gick jag runt med endast en klack, lyckat. Men dansa gjorde vi minsann! Har jag fel eller dansade vi hela kvällen? Jag kommer inte ihåg att vi gjorde något annat. Och discot stängde 05 så...

Tydligen var det efterfest i våran hytt med somliga idioter? Jag var helt slut efter varit vaken i 22 timmar, men de andra orkade fortfarande. Jag satt i soffan och iakttog, vilket gjorde att en blond kille vid namn Micke utsåg mig till den skönaste personen i rummet. Kom inte jag från Lidingö minsann? Jag var ståtlig och cool som chillade medan de andra höll på med sitt. Jag visste inte riktigt hur jag skulle ta emot denna... komplimang? Haha!

Till slut lämnade folket vårat rum för att fortsätta i korridoren och jag kunde inte hålla ögonen öppna och lade mig. Halv sju på morgonen som sagt.

När jag vaknade var hytten helt tom (visste iaf att Mohammed tidigare sovit i överslafen), dörren var vidöppen och jag hittade inte min mobil för att kolla efter klockan. Stulen? Lyckas kräla ur sängen och ta på mig ett par jeans och stöter på Mohammed i dörröppningen. Han meddelar att tjejernas kameror och mobiler blivit stulna. Jag säger att min också blivit det men den höll han tydligen i handen. Klockan var åtta på morgonen och jag hade sovit i en och en halvtimma. Noll energi och däckar i sängen igen.

Minnesbilder av en Lindberg som kommer och duschar för att sedan uppenbara sig i badshorts. Sara och Andreas som kommer in och somnar i sängen mitt emot min. Min första uppfattning var att han såg ut att vara i 35-års åldern. Massa fel. Får reda på att det tydligen bara är Khadijes mobil och telefon som är stulen. Massa skitsnack om idioterna som var på vår efterfest och förmodligen de som tog sakerna. Får reda på att deras rum blivit genomsökta men ingen mobil eller kamera återfunnen.

klockan tolv: BANK BANK!! "Hej! Haha, jag är fan fortfarande full jag! Hahaha.... HEJ KOMPIS! Vad heter han? Haha!". Ouff. Somnar om igen och stiger upp vid ett-tiden för att äta lunch.

Efter lunchen på sallad, festis och kaffe lägger jag mig i en säng i tjejernas hytt. Jag och Elin sover i en säng. Sara ovanför. Mittemot Henke och Kaj som inte sover utan är galet pigga, och ovanför dom en däckad Mathilda med en ännu mer däckad(?) Lindberg. TV:n rullar på i bakgrunden och vi klottrar på varandra med en bläckpenna och skapar klotter/tatueringar. Lindbergs hand lyckas skrämma Khadije inte en, inte två utan tre gånger.

När Elin och jag trycker upp Saras säng med benen skriker hon inte eller utbrister "Vad fan händer?!", utan hon säger: "Åååhh..." Galet massa skratt uppstår.

Till slut tas det i kragen och hytten städas lite och väskorna packas. Så kommer meddelandet att båten är försenad på grund av isen och därför inte kommer komma i land förrän imorgon. Med andra ord: en till partynatt! Hela korridoren jublade, liksom vi. Folk sprang till tax-freen och slet ned sprit från hyllorna.

Inte nog med det. vi fick gratis middagsbuffé! Herregud vilken buffé. Och herregud vilken oartig servitör. Eftersom det var så många som skulle äta var han hela tiden på oss om att det började bli ont om tid och till slut kom han och bokstavligen slänger ut oss. Den jäveln.

Vi gör oss iordning för ännu en natt och förfesten tar åter plats i vår hytt men blev en snabb version då vi sedan kilade ned till kareoken. Mathilda och Elin inleder den med I wanna dance with somebody. Den avslutas med Lindberg och Mohammed som sjunger Summer nights. Congatåget gick inte bara en gång, inte två gånger utan tre gånger. Och när "Rickard" "går och handlar" kommer alltid sitta inpräntat i mitt minne.

När kareoken är slut stannar vi till vid där livebandet spelar och vi shakar ass som galet jag och tjejerna. Helt tomt dansgolv förutom oss och det är fan 60-80 pers som sitter och kollar på? Men som om vi brydde oss! Tillbaka till hytten och sedan var det discot som gällde.

Micke, killen sedan kvällen innan med Lindingökomplimangen, dansade med oss och började säga åt mig att slappna av - tydligen blev jag stel när jag dansade med Sara så han frågade hela tiden om det inte var så att jag kände något för henne. Med alla hans "tips" kände jag mig ytterst iakttagen och obekväm. Efter en snabb puss mellan mig och Mathilda var han väldigt på Henke och frågade om det inte var något mellan mig och "blondinen". Orka?

Dansen från dansgolvet började försvinna och det blev mest ett ställe där man knuffades hit och dit på. Början på less och trött kille? You got it right. Stack till hytten och hängde där innan jag och Lindberg till slut gick och lade oss klockan fem medan de övriga drog vidare på efterfest som tack och lov inte var i våran hytt.

Mathilda knackar på och meddelar att hon inte kommer in i sin hytt (tjejerna hade endast en nyckel medan alla killar hade varsin), vi säger att hon kan sova inne hos oss men hon försvinner snart. En mycket trött Khadije kommer och lägger sig med mig i min säng och slocknar direkt.

Innan jag vet ordet av det skakar Mohammed om mig och berättar att båten är i hamn om mindre än en timma. Nattens sömn bestod alltså av tre timmar? Jippie. Försöker packa och fräscha upp mig någolunda.

Var är tjejerna?! Khadije har fortfarande inte kunnat komma in i sin hytt. Henke går inte att väcka. Mohammed och Khadije hämtar Sara och Elin från frukostbuffén. Allting packas i fel väska. Var är Mathilda?! En fylld soppåse innehåller allt vårat skräp. Baksmällan slår till. Folk är fortfarande fulla. Skrattar bäst som skrattar sist. Beger oss till utgången. "Mathilda till receptionen...". Båten når hamnen. Vår buss är borta. Kommer om två timmar?! Utan att tänka: taxi till närmaste McDonalds! Elin mår illa när folk sjunger "Shots, shots, shots". Mcfeast plusmeny. Ett helt däckat gäng. Taxi tillbaka. Buss hem. Varenda jävel totaldör på bussen. Vuxna sitter på bussen och dricker mintu samt whiskey. Vad fan...?

Pakten what happens on the boat stays on the boat existerar nämligen och jag tror detta var tillräckligt censurerat? :p

Justja! Jag älskar er. Massa.Borta bra men hemma bäst?

Tänker inte säga ett ord om kryssningen nu, allt kommer senare. Har hunnit med att duscha, tvätta håret, raka mig samt äta middag bestående av kaffe och choklad. Snart kommer Sofia och hämtar upp mig, sedan bär det iväg till Frida på schlagermys. Hade totalt glömt bort det, jag kan inte fatta att det är lördag idag?

Åbo? Aboe alltså...

Taggad!

Mjo, måste erkänna att det har varit betydligt tystare här än vad jag velat. Haft så mycket inom mig och såna behov av att skriva av mig. Men eftersom tangentbordet är som det är... Har nu kopplat in annat tangentbord tillfälligt för att kunna avsluta en naturkunskapsuppgift. Ingen höjdare dock då det är minst sagt obekvämt och krångligt (ja tangentbordet alltså, naturkunskapen skall vi inte prata om!).

Men nu lämnar vi de tidigare känslorna och glömmer bort dom och väljer att istället fokusera på morgondagen. Då är det kryssning för hela slanten som gäller! Partyt inleds vid nio-tiden hemma hos Jocke med en fördrink. Galet peppad och just nu är det allt jag behöver.

Elin, Mathilda, Lindberg, Henke, Mohammed, Sara, Khadije <3

Uppochned

Oj, vilken dag. Känslorna har verkligen gått åt alla möjliga håll. Kan ju säga att jag inledde dagen med att råka spilla lite, lite kaffe på datorn. Tycker jag har spillt mer än så tidigare. Men det räckte iallafall för en jävla kortslutning?! Fick fnatt! Varför skall allt teknisk runt om mig förstöras när jag väl sagt upp mig och inte har råd att lägga pengar på oplanerade utgifter? Efter några timmar har vi rört oss från att datorn inte ens vill starta till att "bara" halva tangenbordet är ur funktion. Det vill säga lika värdelöst. Fördelen är att man kan föra över allt från datorn till den bärbara hårddisken innan allt kasseras.

Fikade med Ewe idag. I april blir jag hennes inneboende i Stockholm. Bye bye Sundsvallshåla.

Nattuggla

Jag vill egentligen sova men det känns som om jag inte kan. Alldeles för mycket tankar som surrar i skallen just nu. Allt är verkligen uppochned. Big time.

Men jag börjar bli bra härdad.

LCoF

Mitt samtal ifredags skulle tydligen inte ha hjälpt i vilket fall. Fick brev från LCoF idag med ett meddelande om att min ansökan dessvärre kommit in försent? Jävla seg post! Man kunde ju ha hoppats att om den skickades härifrån på onsdagen borde ha kommit fram tills fredagen men tydligen inte...

De nämner att man kan anmäla sitt intresse för samma kurs på andra skolor och eventuellt få en intervju där i mån av plats. Orka det? Jag hade ju ändå gett upp det här.

Ny månad, ny årstid?

Hela februari har gått och med det har jag varit "arbetslös" i en hel månad. Fått många förfrågningar från folk ifall jag är en så kallad dagdrivare numera, men jag hoppas att ni har förstått att jag inte är det? Ibland känner jag mig mer stressad över saker och ting nu än vad jag gjorde på McDonalds.

Naturkunskapen känns ibland galet intensiv, men har förmodligen bara mig själv att skylla då jag har lätt för att skjuta upp den. Och så var det balklänningarna. Inte ett litet projekt där vill jag lova. En klar, en halvfärdig och två som jag inte ens har börjat på. Nu är det snabba puckar som gäller eftersom jag helst vill vara klar med dom till april.

Men mars känns lite väl intensivt redan nu. Kryssning tors-fre denna vecka, och nästa vecka åker jag och Ewe till London. Efter det hade jag tänkt stanna i Stockholm X dagar. Var det verkligen meningen att jag skulle skriva in mig på körskolan denna månad? Nja... jag tror jag skjuter på det. Igen.
RSS 2.0