Magsjuka

För inte så länge sedan nu blev jag ganska mycket säker på att det är magsjuka jag har. Det här suger. Döda mig.

Ropa inte hej förrän...

Jag var bombsäker på att kurerandet hade tagit hög fart och att jag inom kort skulle vara frisk som aldrig förr. Men tji fick väl jag. Igår kväll spydde jag två gånger och mådde så dåligt att jag bara ville dö. Det var tolv år sedan jag spydde sist utan inblandning av alkohol.

Det är nog tack och lov inte magsjuka, utan "bara" min kropp som fortfarande inte riktigt vant sig vid mat ännu. Men natten var hemsk och jag känner mig återigen svag och förstår inte hur jag skall orka med två fester ikväll som egentligen var planerat.

Karma?

Att vinna över okänt virus

Som min kära blogg har fått erfara har jag varit helt galet trött sedan jag började jobba på Nackstabadet, vilket i sig är konstigt eftersom jag inte gör ett dugg om dagarna. Ändå har jag varje kväll varit tvungen att ta en powernap för att sedan strax efter den lägga mig vid 21-tiden och sova i härliga nio timmar. Sakta men säkert tog tröttheten ändå över och jag halkade efter med tvätt, städning och matlagning. Vilket inte gjorde så mycket eftersom jag inte hade någon matlust alls.

Att vara trött (läs utmattad) 24/7 är inte helt okej, och framför allt inte normalt. Oavsett hur mycket jag än sov ville jag bara sova mera och isöndags natt fick jag nog och tillät mig själv att sjukanmäla mig för både måndag och tisdag och flydde sedan till sommarstugan på Alnö där mamma fick ta hand om mig. Jag vet inte vad det har varit för fel med mig, måste ha varit något jäkla virus men en sak kan jag säga och det är att det var då inte kul!

Men nu är jag back on the track igen och har jobbat två dagar. Inte helt kry, ännu men det kommer. Så nu vet jag vem som i fortsättningen kommer att börka knarka a-fil och vitaminer för att slippa detta igen.

Det roligaste är att jag till slut ringde vårdcentralen eftersom jag helt enkelt inte kunde ha det så här längre, det var ju uppenbarligen något fel på mig och det fanns alla möjliga spekulationer om järnbrist, högt blodtryck, magkatarr och diverse sjukdomar. De sade att det inte lät som något allvarligt och gav mig en tid om tre veckor. Visst älskar ni dagens sjukvård? Nej, Skönsbergs vårdcentral har gjort sitt för min del iallafall. Nu är det byta som gäller!

Underbara, ljuva helg

Veckan har gått fort må jag säga, men samtidigt inte. Dagarna på Nackstabadet går så sjuuukt segt ibland. Ofta sitter man där och har ingenting alls att göra, och det kan låta skönt men i längden är det en pina. Igår kom första badgästen klockan tolv, så i två timmar satt vi helt enkelt och bara väntade på att gästerna skulle strömma in. Då föredrar jag två timmar med full action istället.

Men tack och lov så blev det helg iallafall, även om jag sovit otroligt mycket varje natt är jag ändå helst slut. Framför allt i benen. Promenaderna i trasiga converse är nog inte de bekvämaste har jag insett, dags att införskaffa ett par bekvämare skor kanske? Jag var inte sen med att unna mig en semester i stugan på underbara Släda. Igår gjorde jag egentligen inget annat än att sova, sova och sova.

Idag har jag varit och solat med Emma och Anna, samt badat och kastat frisbee i vattnet. Från ingenstans kom idéen om att vi skulle anmäla oss till Släda Open, turnerningen i kubb, som började vid fyra-tiden. Sagt och gjort så gjorde vi det. När vi väl satt där och väntade på starten kändes det som att det gick lite väl långsamt och vi övervägde att hoppa av. Men innan vi visste ordet av det var Emmas pappa med i en match. Sedan Anna och Agnes och strax därefter jag och Emma.

Vi mötte två småkillar på max tio år. Vi vann stort. Och så fortsatte det, slutligen mötte vi Emmas pappa i kvartsfinal, tog oss vidare till semi som blev en riktig rysare men även den vann vi. Och plötsligt var vi i final! Och vad tror ni inte att vi går och gör om inte att vi vinner den?! Guldmedalj och hela köret! Hur kul som helst! Otippat som bara den.

Guld
korn i vardagen.

Första dagen på Nackstabadet

Imorse klev jag klockan sju för första gången på väldigt länge. Jag gjorde mig iordning och hade min vanliga morgonritual med kaffe samtidigt som jag läser igenom bloggar för att sedan promenera iväg mot Nackstabadet: mitt sommarjobb.

Det är tydligen bara jag och Angelica som sommarjobbar där och hon har ansvaret som badvakt medan jag har ansvaret för kiosken, så jag skall alltså stå i kiosken trots allt. Och jag klagar verkligen inte! För gud vad jag inte skulle orka sitta i solen hela dagen som Angelica får. Hon lyckades bränna sig rejält idag kan jag ju säga. Vi började iallafall med att skura golven i bastun, personalrummet och omklädningsrummena. När det var gjort så fick vi sitta och vänta på att badet skulle öppna och gästerna strömma in. Slappt med andra ord. Riktigt slappt.

Så flöt dagen på och när det inte var gäster som shoppade lös enkronor på klubbar så satt jag på en stol utanför i skuggan och gjorde mitt bästa för att undvika solen. Jag har varit sjuk de senaste dagarna och mått illa på grunda av vätskebrist så jag tog det säkra före det osäkra.

Kassan är iallafall löjligt enkel, nackdelen är att man hela tiden använder huvudräkning när man skall ge tillbaka växel vilket jag inte är så van vid. Men går gör det ju. Världens skönaste sommarjobb? I think so! Att ha ett jobb måndag till fredag, åtta till fem är så sjukt härligt efter McHelvetet.

Talanger i vardagen

Idag uppträdde Sanne i Daltonstältet med sin pojkvän Jens. De körde lite lugnare musik i form av visor samt jazz och var förbannat bra. Sanne är min allra första vän från teatern då vi började samtidigt i sjuan, men efter ett år hoppade hon av. Men ändå har vi kunnat ha kontakt av och till i åtta år, det är så kul när man lyckats med sådant tycker jag. Och alltid har jag tyckt att hon varit förbannat duktig på att sjunga.


Gatufest

Igår blev det en liten impulsiv dejt med Frida på stan där vi inhandlade fet mat på McDonalds som vi sedan njöt av vid ån i solskenet. Lite senare kom Annica och gjorde oss sällskap och Frida lyckades övertala oss till att följa med senare på gatufesten, var väl egentligen inte så svårövertalad. Att gå när det är gratis gör ju inget. Gratis är gott.

Vi hade en liten, kort förfest hemma hos mig och begav oss sedan ned på stan där vi åt middag på Kermits uteservering. En runda på stan och besök i Oscarstältet (som sög) för att slutligen hamna i Mementos tält, som visade sig vara riktigt bra. Där fanns folk från både teatern och McDonalds, samt ett riktigt jävla bra coverband som vi dansade stenhårt till. Härlig kväll!

Idag var jag ned på stan och fikade med Annika och stötte ihop med Anna som vi joinade tillsammans med Nicke för en öl i Daltonstältet. Sundsvall är ändå som bäst undet gatufesten måste jag erkänna. Fast helst dagtid, om kvällarna när fulla 50+ och fler fjortisar än man trodde fanns dyker upp överallt mår man mest bara dåligt.


Vad finns i ett skissblock? II

Den sista ledigheten

Nästa vecka börjar sommarjobbet på Nackstabadet och längtan börjar sakta men säkert gå över till skräck. Jag vill ju fortsätta ha sommarlov. Men det kommer att bli jättekul! Oavsett om jag sitter i kiosken eller spatserar runt som badvakt i sommarhettan kommer det att bli kul med lite omväxling, samt pengar.

Nu i veckan drar Sundsvalls Gatufest igång men jag har beslutat mig för att inte gå, shame on me. Det är helt enkelt inga artister jag vill se på. Det må vara så att flera är stora, som Kent, men ändå inga jag lyssnar på. Både The Ark och Europe har jag redan sett tidigare och det känns inte värt att lägga ut X antal hundralappar på Markus Krunegård, även om jag tycker att han är bra.

Så nu i veckan kommer alla ha fullt upp med sina festligheten medan är sitter ensam i min lägenhet och vänta på bättre tider.

Så om det är någon som inte skall gå, hör gärna av er, haha.


Tacka vet jag när Landslide spelade i Daltonstältet varje måndag och tisdag. Tider det!


Frida och Linnea på The Ark för två år sedan. Superpeppade.


Marit Bergman ifjol. Kom tillbaka. Och tag med Melissa Horn!

Arbetsintervjun: check!

Kom nyss in från arbetsintervjun hos Fena Rekrytering. Den gick kanonbra. Men jag är inte helt dum i huvudet utan jag vet om att jag inte kommer att få tjänsten. Det suger. För jag skulle passa in kanonbra. Istället kommer de att anställa in en fulare och tråkigare variant av mig som har mer utbildning på pappret. Såna orättvisor gör mig så jäkla less.

På trappen här ute när jag kom hem satt det däremot en trevlig tjej som flyttat in som sade att jag när som helst kunde kika in på en kopp te om jag ville. Man förlorar en sak, får en annan. Gäller att ta allt med en klackspark.

Charlie St. Cloud

Filmen jag väntar på nu är Zac Efrons senaste: Charlie St. Cloud.

Han spelar Charlie vars yngre bror dör i en bilolycka. Innan olyckan lovade han sin bror att öva baseboll med honom varje dag innan han åker iväg till college. På begravningen kan han se sin brors spöke och blir påmind om löftet han gett. Så småningom börjar han träffa en tjej som gör det allt svårare för honom att hålla sitt löfte.


På rätt väg?

Idag har jag varit hemma hos mormor och morfar och fikat. Det är så härligt att höra om forna tider, för tro mig: mina morföräldrar har historier att berätta! Förutom att vara en aktiv lyssnare tog jag dessutom fram arkitekten inom mig och hjälpte dom att skissa upp den blivande renoveringen av balkongen de har på G.

Mitt i allt så ringer Ferna rekrytering och undrar om jag kan komma på intervju på måndag angående tjänsten badvärd på Himlabadet. Snabba puckar minsann, var ju bara någon dag sedan som jag skickade in mitt CV. Känns underbart att saker och ting äntligen börjar gå vägen, nu är det bara att hålla tummarna för att intervjun går bra och att jag faktiskt får jobbet. Till min nackdel har jag dock att jag inte kommer börja jobba på Nackstabadet förrän veckan efter det, så jag får svårt att relatera till det badvaktsjobbet. Men jag har åtminstone en utbildning att skryta om!

Och på tal om Himlabadet: imorgon skall jag besöka det för första gången tillsammans med Ullis, Jocke, Sofia och Frida. För imorgon är det ingen vanlig dag...
RSS 2.0