Söndag

Fredagens bravader lever kvar än. Storstån är förmodligen stukad men ingen större skada där. Dock undrar jag om jag inte fått en lindrigare hjärnskakning då jag fortfarande lider av yrsel. Men lever gör jag ju! :)

Fikade idag med Anneli och det var alldeles för länge sedan. Fick höra massa historier från lumpen som gör att jag aldrig vill sätta mig på ett par skidor vill jag lova. Eller göra lumpen i boden. Ouff.

Försökt plugga lite biologi, nu håller vi på med celler och så vidare. Lite intressant faktiskt, om man jämför med kemiska reaktioner vill säga. Eftersom jag skall på kryssning tors-fre gäller det att få veckans uppgifter avklarade fort så jag kan festa med gott samvete. Observera att jag tänker göra det utan shots denna gång!

Idag kände jag att jag hade bestämt mig. Jag vill och jag tänker dra till Sthlm. Punkt.

"Jag är Johnny Cash!"

Ouff, vilken jäkla utgång det blev. Sara och Gustav vet ta mig tusan hur man kör hårt, när man skall sluta är dock lite mer oklart.

Började med att jag anlände till Sara där hon hoppade i duschen medan jag tog hand om hennes disk. Utnämnde mig själv till världens bästa kompis nummer ett med andra ord. Allmänt struntsnack och storslagna drömmar som alltid. Pimpla vin liknande väldigt mycket svepa vin. Var alldeles för lätt att dricka, och gissade på att alkoholhalten var runt 7-8%. Fick en chock när jag insåg att den var 15%! Då var det redan försent och jag sade att jag var Johnny Cash.

Johnny Cash liksom?! Vart tusan kom det ifrån, helt taget ur luften. Men vet jag något om Johnnieboy så är det att han är en sjuhelvetes jävla festprisse. Det är något som är säkert.

Vi tog oss an en vinglig promenad till Memento för att se Alfred uppträda med Glorious. Saras polare var "snäll" och bjöd oss på två shots. Vaaaarfööör?! Och en ännu bättre fråga är: varför jag tog emot dom? När man är full är man jävligt dum alltså. Glorious kom ut på den så kallade scenen (pinsamt liten, Memento!) och antingen så var uppträdandet väldigt kort eller så var jag inte helt klar i huvudet?

De hälsade efteråt och jag var kung i baren med Saras kontokort. Innan jag visste ordet av det så sade de hejdå? Vad hände med de omtalade festprissarna? Ytterst besviken, shape up!

Adjö Memento, hej All Stars? Jäkla Janne som kidnappade mig. Men vart tog Sara vägen?

Sara: Var är du?
Gustav: Memento :)

My ass att jag var heller! Gustav som gjorde en Sara helt enkelt. Fyllebeslut och promenerade hem. Aldrig, aldrig, aldrig mått så här dåligt i hela mitt uteliv. Inte förrän klockan var fem kunde jag känna att jag levde igen. Inget i hela världen är värt att må så här dåligt för. Fast jag hade jävligt kul! Diggar dig stenhårt Sara.

Anna

Anna posar glatt i sin, som jag vill påpeka inte klar, klänning:

Telefonsvarare

Gått runt i huset och peppat med engelska. "Hello...". Men till vilken nytta är det när varje gång man ringer blir bemött av en jäkla telefonsvarare? Irriterande nog finns det ingen mail att skriva till heller, varför kan man ju undra när de inte verkar så sugna på att svara i telefon. Mindre jobb för dom, jo man tackar.

Är ju inte alls seriöst med LCoF egentligen så det kändes irriterande nog som det var att behöva ringa dom och fråga var sjutton min inbjudan till intervju höll hus. Att hålla på så här känns bara löjligt. Lägger det på hyllan ett tag. Vem vet vad som sker?

Tidsfördriv

Peppa fredag!

Inne på min andra kopp kaffe och den andra av tre uppgifter i naturkunskapen är gjord. Bara en kvar som går fort att göra. Sedan är denna vecka klar och jag har överlevt 30% av kursen. Nästa vecka handlar om bland annat sexualkunskap, spännande va? Tjuvläste lite förut och lärde mig att sex var bra. Inte bara för att det är skönt, utan även för att man kan fortplanta sig. Jag visste ju att denna kurs var användbar!

I eftermiddag kommer Anna för en sista provning. Blir härligt att se henne dansa omkring i mitt gröna rum med sin röda klänning. Färgexplosion.

Får jag inget brev från LCoF idag måste jag förmodligen ringa dom och meddela att de antingen har tappat bort mitt brev eller dissar mig totalt. Ouff, really don't wanna.

Torsdag

Jag förstår inte hur dagarna kan gå så fort? Jag hinner inte med! Inte alls.

Känner mig verkligen som en skräddare med kunder hit och dit. Fållade en klänning samt kjol åt min granne innan jag sydde fast den sista delen på Annas balklänning. Nu är den klar förutom en fåll och helt redo för en sista provning. Hon kommer bli döläcker, jag lovar! Så tittade även Annika förbi för en provning av sin balklänning (lyckad) och med sig hade hon en vännina vars balklänning skall kortas. Korta balklänningar är trés chic verkar det som.

Dock har jag ägnat många timmar åt att leta fram ursäkter till att inte plugga naturkunskap. Efter en lång tids försök gav jag slutligen upp och har nu flitigt pladdrat på om hur viktigt det är med kolhydrater och fett. Kvar återstår proteiner, men sitter just nu och har en bloggpaus.

Imorgon uppträder Alfred med Glorious på Memento och inte en jävel skall ut?! Vad är det här?! SHAPE UPP ALLTSÅ!

Fast Car


...you've got a fast car
I want a ticket to anywhere
...

...been working at the convenience store
Managed to save just a little bit of money...

...see my old man's got a problem
Live with the bottle, that's the way it is...

...we gotta make a decision
Leave tonight or live and die this way...

Ny dag, nya äventyr

Det här med att vakna "i rätt tid" går faktiskt ganska bra. Mitt knep är att ha persiennerna uppfällda, så jag är så illa tvungen att kliva upp när solljuset förstör skönhetssömnen.

Just nu unnar jag mig en liten kaffepaus från Annas klänning. Sitter och handsyr fodret vid dragkedjan. Den är seriöst snart klar! Och där den ena slutar börjar nästa vilket blir Annikas klänning, hon skall komma förbi imorgon för första provningen. Håller tummarna!

Sedan väntar dessvärre naturkunskapen, jag är alldeles för bra på att skjuta upp det. Läser nu om lika sockerarter och det är ungefär lika intressant som kemiska reaktioner om jag säger så. Supertråkigt alltså.

Open minded

Fikat hela kvällen med tjusigaste Sara och precis som alla andra gånger så blir jag så sjuhelvetes pepp på livet när jag är med henne, liksom jag tror att hon blir av mig. Planer, drömmer och massa prat om hur det borde vara. Sedan det obligatoriska gnället om hur det egentligen ligger till.

Så fort klänningarna är klara så skall jag ta mig tusan ge mig iväg och göra något. Äntligen! Och jag är sugen på så mycket, allt möjligt. Jag lovar. Jag skall!

Och på tal om det fick jag ett mail idag från en bartenderutbilning om ett specielerbjudande på en utbildning i Aiya Napa. Sökte jobb där för någon månad sedan som bokningsassistent. No such luck. Däremot verkade de ju sugen på att se mig bakom bardisken. Det var ett kompiserbjudande, så sugen någon?

Kryssning!

4-5 mars skall jag åka på världens bästa kryssning med världens bästa människor!

Jag, Lindberg, Henke, Mohammed, Elin, Sara, Khadije och Mathilda kommer ha så jävla galet med party att det går nog inte att beskriva. Om jag är taggad?! Gissa!!!

Fungerande SIM-kort!

Jävlar vad snabbe de var! Med posten kom idag ett sprillans nytt SIM-kort så nu kan ni ringa mig på samma nummer som tidigare hur mycket ni vill! Dock hade jag enbart fem kontakter sparade på mobilen varav kanske en kändes aktuell. Men eftersom alla sms fanns kvar kunde jag luska fram en hel del nummer så har runt 30 kontakter nu. Yey. Så skicka gärna era nummer ifall ni tycker om att få kärlekssms av mig.

Det roligaste är att pengarna från det förra kortet fördes över till detta. Hur jävla bra är dom inte egentligen?! Mobilen fungerar trots bristen på batterilucka, så förhoppningsvis kanske det faktiskt går att köpa till en ny billigt? Om inte annat så väntar jag nog med en ny mobil tills efter kryssningen. Om den inte överlevde Elins fest lär den ju knappast överleva en kryssning med med henne?

Djungeltelegraf

Alla vet det: Sara Björkström är helt okontaktbar. Och har man ingen mobil själv så är det hela ännu mer omöjligt. Så Elin fick vara djungeltelegraf och smsa med henne och föra en konversation med mig på msn. Mitt i det hela håller Elins telefon på att dö!

Elin: Den är på väg tillbaka nu tror jag.
Jag: Den kom, den såg och den vände.
Elin: Ja, nu!!!
Jag: Mobilhimlen kanske inte är så kul. Hey! Den kanske såg min lucka?!

Vi har inte fått ut något vettigt svar från telefonen ännu, om han såg luckan heller inte. Men vi jobbar på det. Samt väntar på sms från Sara. Shape up! (:

Norrmännens ESC

Nej nu fan tar jag och emigrerar till Norge minsann!

Hittills har vi:

  • Hämtat posten, inget brev från LCoF där inte.
  • Kommit en bra bit på Annas balklänning.
  • Fått reda på betyget på inlämningsupggiften samt labrapporten (VG).
  • Sökt ett jobb.
  • Tömt diskmaskinen, vikt tvätt osv osv.
  • Fört över pengar till lilla Mathilda.
  • Lärt oss att det är jävligt bra att kliva upp tidigt.

Morrn morrn

Ouff, sov inte bra inatt. Ryggvärken lyckades inte gå över och sov knappast speciellt djupt heller för den delen. Eftersom jag inte har en mobil som väckarklocka bad jag mamma väcka mig innan hon åker till jobbet, det vill säga vid åtta. Givetvis vaknade jag "av mig själv" vid sju istället. Oväsen hit och dit som gör att man inte kan sova.

Hur pinsamt det än är att erkänna så var det länge, länge sedan jag var vaken så här tidigt. Bättring Gurra!

Ha en fin måndag tills vidare!

På G

Nytt SIM-kort är beställt nu, skulle ärligt talat bli ganska lack om jag var tvungen att byta nummer då jag haft det i hela åtta år. Tur att de gör så lätt för en att behålla det gamla numret. Gilla!

Frågan är ju nu hur lång tid det tar för SIM-kortet att komma? Någon som har erfarenhet av detta? Ingen brådska att fixa en mobil direkt när jag inte har något SIM-kort. Kommer förmodligen passa på att köpa en ny, det har ändå funnits i tankarna ett tag nu. Man skall väl göra det bästa av situationen liksom?

Katastrof?

Gårdagen måste fan ha varit en av de värsta jag varit med om på länge. Först hände det där. Sedan när jag går till bussen upptäcker jag att jag tappat mitt busskort(!), förmodligen på vägen till hållplatsen. Går fram och tillbaka i 20 minusgrader och letar utan att hitta något. Om det räckte för att jag skulle bli less? Jo, men vänta bara!

Kommer hem och försöker få skjuts, men bensinen räcker inte till det. Brorsan hade minus på sitt busskort. Ringer runt till olika tänkbara chaufförer men ingen kan. Skulle det bli så att jag missade Elins fest?! Till slut fick jag skjuts med Mattias (stort tack till han!) och jag kunde anlända till partystället. Önskar dock att jag hade stannat hemma?

Början var jättetrevlig med dryckeslekar, lapdances och massa kul. Några timmar senare har plötsligt antalet fördubblats av, i mina ögon, främmande människor men gänget från början sitter i köket och försöker få igång en ganska misslyckad version av klädpoker. Tydligen mår inte Elin bra så alla skall gå (pinsamt att erkänna men jag missade det totalt Elin, var alldeles för fokuserad på att få alla andra att strippa).

Upptäcker då att min mobil är förlagd, smart jag är. Eller...? Det går inga signaler när de andra ringer efter den så... den är alltså stulen! Men underbart! Vänder uppochned på lägenheten i jakt på den och helt plötsligt hör jag Kaj skrika: "Men ge er, lägg av!!!". Tydligen är det några killar som muckar på balkongen och lilla Khadije har gått emellan (duktig tjej!) och mitt i det får en tjej världen psykbryt på en annan tjej? Vilket pucklande! Det behövdes fyra killar för att få bort henne. Näsblod i hela hallen. Killarna börjar mucka igen. Till slut är alla idioter (förlåt Elin, vet att de antagligen är dina vänner) ute ur lägenheten. Henke kommer och agerar chaufför åt bröderna Ashir. De ringer för att meddela att de hittat min mobil ute i snön(!). Ja, fast utan batteri, lucka och SIM-kort.

Vad fan är det för jävla idiot som snor en mobil bara för att plocka isär den?! Jag trodde att människor var puckade ja, men inte så här puckade! Ungefär samtidigt upptäcker Catfighttjejen #1 att hennes mobil är borta. Förmodligen stulen, eller vad tror ni?

Ett tag senare kommer en kille för att leta efter sin mobil. Grattis polarn, den är gissningsvis stulen. Tre mobiler stulna. Vem det nu än var: du behöver fan en ny hobby!

Tydligen hittas det mer i snön än min mobil, ett samsungbatteri blev också funnet. Dock inte mitt (varför plocka isär mobilerna?!) men det passade så... Somnar i Elins säng ett tag med henne och åker sedan hem i en taxi tillsammans med Putte.

Lite för mycket drama för min del. Eller vad tycker ni?

WTF

Vilken jävla kväll!!!!

Mobil stulen, hör av er på annat sätt. Återkommer med förklaring.

God natt!

Inga bekymmer lever här...

Okej, nu skiter vi i det här.

Drar till Elin för att vara med de jag tycker om, dansa och supa. Jag tror faktiskt att det är precis det jag behöver för tillfället. Trevlig kväll hörni!

K-K-KAOS

Jag. Vet. Inte. Vad. Jag. Skall. Skriva.

Det väntade kom från det mest oväntade håll. Hur kunde man ha så här många olika känslor i kroppen samtidigt? Bara ett jävla kaos på insidan och chock är nog ett ordval som passar in ganska bra. Ibland vill man väl bara inte acceptera det oundvikliga även om det är det man egentligen vill. Varför skall det vara så svårt att få till det bra?

Kärlek


Värlens bästa? Utan tvekan.

Friday I'm in love

Labrapporten och den andra inlämningsuppgiften är nu inskickade, säkert något som är fel som behöver kompletteras. Eller så är den helt enkelt godkänd. Diskmaskinen är tömd och posten hämtat. Inget brev från London College of Fashion idag, borde komma nästa vecka isåfall. Ifall min ansökan nu ens kom till rätt land?

Idag skall jag fika med käraste Nathalie och som jag saknat den tjejen! Var på tok för länge sedan nu. Dessutom skall det inhandlas alkohol inför morgondagens festande i Elins ära. En lördag utan fest är ingen lördag. Ikväll har jag lovat att hålla Mathilda sällskap på hennes rast då hon stänger, skall bombadra henne med tygprover i samma veva.

Älska mer.

Lite framgång

Fikan med Sara: inställd.

Labrapporten: klar.

Lilla kemisten

Jag är en dålig kemist! Började dagen med att skolka från laborationen och... göra roligare saker helt enkelt. Skjutit upp den alldels för länge och tog tag i det till slut igenom att leta efter rödkål (labben heter rödkålsindikator så) men inte fanns det någon sådan på City Gross inte. Mamma var snäll och åkte på Ica Maxi efter jobbet för att leta där, och mycket riktigt så fanns det där - finns det inte på Ica Maxi så finns det inte.

Så nu har jag blandat rödkål med K-sprit (luktar inte gott) och dränkt pappersbitar i den lila vätskan. De skulle torka under på en skuggig plats så jag sköt in de under sängen. Funkar nog.

Detta är då bara början, senare skall jag mäta pH-värden med pappersremsorna och jag har inte ens bestämt vilka lösningar jag skall undersöka. Aja, lilla kemisten löser det skall ni se.

Fast nu skall jag ju fika med Sara så... vi kanske tar det typ... senare?

Usch

Fy för naturkunskap säger jag bara! Har suttit praktiskt taget hela dagen och skrivit på en redovisningsuppgift, planerat en laboration och gjort diagnoser. När jag väl var klar med inlämningsuppgiften, vad tror ni jag upptäcker då? Jo att jag missförstått den! Så har babblat på om en massa saker som inte är relevant för fem öre. Less_kille89? Mhm! Trots trötta ögon och en icke fungerande hjärna trixade jag lite och tror jag fick till det till sist. Har både Anton och Jocke som hjälper mig, naturvetarna 1 och 2.

Tack och lov är kemiavsnittet över efter denna vecka och det är åtta "härliga" veckor med biologi och fysik som väntar. Men tillåts inte att glömma allt för det eftersom det är ett jäkla slutprov i kursens slut.

Varför...?

Skum läxa

"Välj två grundämnen i periodiska systemet..."
- ja, vilka grundämnen skulle jag annars ta?!

Naturvetarhumor?

Shopping

Träffade Anton idag för en snabbfika och shopping. Jeansjackan var kanske lite väl dyr men ibland får man unna sig. Må hända att det finns billigare jackor men förhoppningsvis är detta en jacka som blir snyggare med åren istället för kasserad.


Scarf (Emilio) - 199 kr
Jacka (Levi's) - 1099 kr

Vampyrdrottning

Lyckad provning med Anna och vad vi provade ser ni här:
Och jag hatar min kamera, det visar inte alls hur jävla snyggt tyget är i verligheten.

Flit

Suttit och sytt på den blodröda, sexade vampyrklänningen både idag och igår, måste säga att resultatet ser lovande ut. Tyget är så jävla snyggt! Eventuellt så kommer Anna över ikväll för en provning och isåfall lovar jag att försöka bjuda på en bild.

Tidigare idag kom Sofia över en snabbis och det blev bestämt att jag skall sy hennes balklänning för deras militärbal (Sofia gör lumpen). Så antalet har stigit till fyra balklänningar nu, flitig arbetsmyra med andra ord.


Sofia på studentbal ifjol i en G. Kibe Design.

Nu lägger du av Jörgen

Alla stackare som var med och satte upp Romeo & Julia: kommer ni ihåg den här sången? När vi sjöng den efter sista föreställningen och hur bra den passade in på en viss teaterledare. "Nä, nu lägger du av Jörgen, det är inte roligt längre...".

<3

Inledde denna komersiella dag med att ha ångest över gårdagen och vara allmänt less på varenda jävla människa. Men Mohammed tillät inte att jag deppade så denna tjusiga karl plockade upp mig och tog med mig på en tur till Birsta och tro fan att det funkade! Blev på mycket bättre humör och till och med en smula pepp.

Kommer nu nyligen hem från Evvis då delar av LRG (samt partner) kollat på gamla teaterpjäser genom tiderna. Vred mig åter av skratt och grät nästan av ur dåliga vi var i Romeo & Julia. "Jag har något att berätta... med en sång!". Nej, vissa saker borde inte ha blivit filmade.

Jag skulle inte ens fira alla hjärtans dag om jag ens hade ett förhållande. Men jag älskar er och ni vet vilka ni är, behöver jag ens säga det?

Pics from yesterday

Ville inte publicera bilderna med det tidigare inlägget då dessa själar inte har något att göra med den lite bittra texten.

Smula falskt?

Som sagt så var jag inte så pepp på fest men försökte göra det bästa och till en början kändes det ganska lyckat. Det var en hel del teaterfolk där som jag kände, eller åtminstone trodde att jag kände. Pratade en hel del med Ronja och Albin och de två har jag ändå inte varit så god vän med tidigare. Lilly och jag var precis lika kramiga som förr i tiden och det kändes helrätt.

Men hur kan det bli så att personer man rent av varit bästa vän med helt plötsligt ignorerar en? Förstår inte hur det kan gå så fel när man för några år sedan spenderade två timmar om dagen i telefon. Från en annan fick man ett "hej" som kändes lite för ansträngt för att falla mig i smaken. Var inte teaterfolket känt för att vara så älskvärda?

Upplevde liknande med f.d. kollegor från jobbet också, förstår inte riktigt vad som hände. Men det gjorde att allting kändes så jävla falskt och jag kokade på insidan och partyhumöret var bortfluget. Fick nog efter förfesten och åkte hem.

Vem försöker vi lura egentligen? Man behöver ingen annan förutom en själv tydligen, skall man verkligen behöva inse det på alla hjärtans dag? Livets ironi.

Är vi pepp eller?!

Ärligt talat så är vi inte det. Jag vet inte riktigt vad det är, om det är en baksmälla från gårdagen, den blivande förkylningen eller om jag bara är trött. Skulle inte tacka nej till att bara mysa i soffan med en chipsskål och se melodifestivalen. Men njet då, gjort mig iordning nu för att inom kort ta mig vidare. Ida har fest ikväll och det lär bli fullt hus (mest för att hennes lägenhet är så pass liten).

Peppa pepparkaka. Markus Krunegård?

Det var fest yao!

Jag och Evvis fick skjuts till Jocke där vi var de första gästerna och inte sent efter oss rullade det in mer folk. Evvis lärde oss en lek som gjorde oss helt yra i bollen och efter det blev det en omgång hora. Jättetrevligt folk, verkligen, och det blev en massa lek på en snöhög i väntan på bussen.

Det var stadshuset som kallade då de andra ville se Deportees - själv hade jag aldrig hört talas om dom tidigare. Tydligen är jag den enda för det var fullt hus och vi hade väl rent av tur som kom in för strax efter oss så släppte dom inte in fler. Träffade Nathalie där och drog runt med henne en hel del fram och tillbaka, i åtgäld fick jag massa läppstift på halsen. Musiken var inte dansvänlig så blev inte mycket till dansgolv utan mest massa stående i toakön.

Vid två fick det vara och vi tog en tur förbi Subway innan Henke fick leka chaufför.

Var det fest eller?!Återkommer med mer bilder och en sammanfattning senare när jag återhämtat mig.

Phartey!

Då var det dags att kila över till Jockes place och ha massa kul tillsammans med catwoman och främmande. Hoppas ni får det trevligt (:

 

I'll have a little bit too much.


Redo

Nu har jag varit och hämtat ut paketet med Annas tyg så nu är det inget som hindrar mig från att sy upp denna sexade vampyrklänning. Jag och Henke shoppade på systemet, han var en smula olaglig medan jag bunkrade lager inför ikväll och morgondagen. Vi drömde oss bort utanför Resia och kollade på sista minuten resor innan vi tog en caffé latte på Waynes.

Är det inte underligt hur bra vi människor är att skjuta upp saker som vi skulle kunna få gjort på nolltid? För över ett år sedan köpte jag ett par jeans som är de dyraste jag köpt (1400 kr) och planen har länge varit att jag skall lägga upp dom. Något jag givetvis inte gjort och de har sällan använts men idag tog jag tag i det, så ikväll skall de ut och festa tillsammans med undertecknad.

Den dåliga nyheten är att jag misstänker att jag håller på att bli sjuk. Imorse upptäckte jag att min hals var svullen som en elefant, hela käklinjen var putsväck. Och nu känner jag att det börjar bli allt jobbigare att svälja så lagom till ikväll lär väl den där jobbiga smärtan komma. Kul, men den ignorerar vi och så dansar vi istället!

Belöning värd

Finns det något bättre sätt att inleda en fredagsmorgon med än att kunna skicka in en redovisningsuppgift i naturkunskap? Okejokej, finns massa bättre sätt men iallafall. Känns skönt att ha naturkunskapen för denna vecka gjord. Även gjort två diagnoser där jag fick alla rätt så nu jäklar!

Nu har jag tid att unna mig själv ihelgen då det är fest X 2, först ikväll för att fira Jocke och sedan imorgon för att fira Ida. Är riktigt peppad så om ni ursäktar så skall jag till systemet nu, ciao bellos.

Längtan

För att slippa sitta och plugga naturkunskap så kilade jag över till Evvis för att vara allmänt onödig. Hennes mamma har spelat in alla pjäser hon varit med i så då kändes det givet att vi skulle kolla på Hur gick det egentligen till? Jag blev riktigt impad över hur duktiga vi var, och roliga. Jag och Evvis garvade en hel del över repliker vi totalt glömt bort. LRG's humor är ju den bästa.

Till skillnad från Evvis hade jag faktiskt inte så svårt att se mig själv spela teater, kanske för att jag blev imponerad över hur bra jag var. Menar inte att skryta, jag hade nog bara väntat mig något mycket värre. Störde mig dock på att jag pratade exakt likadant som Oscar, haha.

När den lyckade pjäsen var slut gluttade vi på Romeo och Julia, då dog vi båda en smula. Fan vad dålig den var! Jag har alltid haft i mitt huvud att vi spelade bra i den trots ett bedrövligt manus men inte då. Allt var verkligen katastrof. Jag stängde av öronen när det var någon som hade en replik, för man förstod inte ett dyft av den. Fast jag tyckte att jag såg riktig snygg ut, förmodligen var det tightsen som gjorde det. Ja, om man ändå var 17 år igen. Kläderna tog sig bra på film då, så lite cred till kostymören aka moí.

Detta gjorde att jag saknade teatern mer än förut. Måste tillbaka på något sätt.

Dagens naturkunskap

1. Varför är himlen blå?

Faktum är att himlen inte är blå, men vi uppfattar den däremot som blå eftersom blått ljus har kortast våglängd på 400 nanometer. Solljuset innehåller alla färger men när det når atmosfären och träffar luftens molekyler sprids det blåa ljuset och vi uppfattar himlen som blå när det egentligen luften vi ser. När solen står rakt ovanför oss har ljuset som kortast väg att färdas och vi kan därför tycka att solljuset ser vitt ut eftersom det blåa ljuset inte hinner spridas i atmosfären.


2. Varför blir himlen röd ibland på kvällen?

När solen går upp/ned är avståndet till marken längre och solljuset färdas en längre väg och hinner då passera fler molekyler. Det blåa, gula samt orangefärgade ljuset sprids i atmosfären medan det röda ljuset når våra ögon och får oss att tro att solen och himlen är röd. Det röda ljuset är det ljus som har längst våglängd: 700 nanometer.

 

Så nu vet ni det! :)

Kvällskvist

Idag anlände naturkunskapsboken och jag blev förvånad över hur snabb jag var med att öppna den. Antar att jag, även om jag inte vill erkänna det, saknar pluggandet lite. Men bara lite! En kurs räcker gott och väl, inte femhundra på en gång. Så har satt igång med det och det är är ju det som är det svåraste, att ta sig i kragen. Så nu jäklar!

Även lyckats göra Annas mönster komplett och beställt tyget som förhoppningsvis kommer i början på nästa vecka. Dessutom sytt klar Annikas toile, så trots skolbänken har jag kunnat vara aktiv vid sybordet.

Övertalade mamma att ta en snabb tur till IKEA där jag inhandlade en strykbräda och ett bord i miniformat som jag placerat min skrivare på. Så helt plötsligt har jag fått tillbaka hela ytan på mitt skrivbord och känner mig riktigt lättad. Hur skulle jag annars få plats med en miljon anteckningar om idiotisk naturkunskap?

Naturkunskap B

1. Varför är himlen blå?

2. Varför blir himlen röd ibland på kvällen?

C'mon, jag vet att ni kan! Bring it on!

Gårdagen

Blogg.se har verkligen börjat klanta till sig ordentligt numera, flera kvällar i rad nu har det varit omöjligt att att logga in för att blotta sig med en rad. Åtgärda problemet tack!

Igår kom Anna över för ännu en provning igår och det blev Provningen med stort "P" då den satt kalasfint. Så idag skall jag beställa tyg och när det väl anländer är det bara att slänga ihop festblåsan. We're on the road people!

Eftersom jag skulle fika med Ida på stan så gjorde jag sällskap med Anna ned till stan och vi kom precis i tid till hållplatsen för att bussen skulle gå. Det vill säga om bussen skulle gått när det var planerat. Vi stod och väntade där ett tag och gissade på att den förmodligen var en smula sen då det snöat en del. Efter en kvart (observera att det var 10-minuterstrafik) får vi reda på att killen vi står och väntar med har väntat i en halvtimma!

Lät ju inte så bra det där så jag ringde upp mamma som fick kolla på dinturs hemsida åt oss och där stod det STORA störningar i trafiken från Ljustadalen, tydligen fastnade varenda jäkla buss där ute. Så vi börjar promenera till Haga för att ta 4:an, och när vi väl kommer dit så ser vi hur 2:an passerar oss, lyckat. 4:an gick åtminstone som den skulle. Finally!

Kom fram till slut stan alltså och bjöd Ida på födelsedagsfika. Hur mysigt som helst och senare på kvällen gick vi till blå kiosken och köpte urgod mat.

Bekväm

Nu har vecka och en dag i mitt nya arbetslösa liv passerat och det känns fortfarande lika bra som förra veckan, om inte bättre. Blir alltid lika förvånad över hur fort man hinner vänja sig vid något, det känns som om McDonalds vad för evigheter sedan. Fast är det något som man har lätt för att vänja sig vid så är det väl att vara arbetlös, haha.

Fast som sagt, så ser jag mig fortfarande inte som arbetslös då jag ständigt håller mig sysselsatt med antingen syjobb eller (dessvärre) naturkunskapen. Fascinerande över hur mycket tid jag spenderar över att tänka på naturkunskap när jag faktiskt inte ens börjat plugga på riktigt. Tänkte skjuta upp det tills en splitterny och superdyr bok faller ned i brevlådan. En dag till alltså. Förhoppningsvis två om frakten är långsam.

Går väldigt hackigt med balklänningarna. Mycket dötid mellan provningar och så, hade varit lättare om jag kidnappat brudarna och stängt in de i min garderob så jag kunde ta dom när jag ville. Mohahaha...? Det gör att jag funderar på att tacka ja till förfrågan om en fjärde. Inte bestämt mig ännu dock.

Grattis till världens bästa Ida <3

Whataya want from me

Skolbänken

Ny vecka, nya ursäkter.

Ouff, idag startar Naturkunskap B på distans och jag förstår fortfarande inte riktigt hur det fungerar. Varit inne på sidan hela dagen (påminner om firstclass) och kikat på uppgifterna man skall göra men det står inget redovisningsdatum på någon av dom? Betyder det att man kan göra dom när som helst? För som jag förstod det så var det inte så. Äh, det visar sig nog längre fram i kursen.

För övrigt måste jag nog köpa den jäkla boken iallafall eftersom alla andra använder en annan bok i den kursen. Det finns ju inte alls roligare saker att lägga pengarna på?

Nej nu skall jag ladda med Buffy och sedan börja jobba med Annas klänning.

Ciao.

Kanonkväll

Kom till Emma där hon och hennes syster bjöd på en urgod middag. Blev någon udda variant av parmiddag med oss tre samt Annas kompis och det blev väldigt lyckat då de var minst sagt ett härligt gäng. Emma hade chockerande nog gått in rejält inför melodifestivalen så då kunde vi ju inte bara hoppa över den. Så vi bänkade oss framför TV:n och Emma var supporter med datorn i knät och läste upp dråpliga twitterinlägg från Annika Lantz och Ebba von Sydow som kommenterade hela kalaset.

Vi blev alla fyra dock förvånade över hur dåliga alla bidrag var. Förutom Salem al Fakir vars lått satte sig direkt. Ola skrämde mig, när gick han och blev så... ful? Vad tyckte ni?

När melodierna var slut spelade vi Alias där man skall gissa vilket ord den andra försöker förklara. Jag och Emma vann inte men det skyller vi på vinet helt enkelt. Vi var lite för kreativa.

Vi tog bussen ned på stan men vi var nere ganska tidigt och visste inte ännu vart alla andra partyfolks skulle ta vägen så vi drog till Irish. Där njöt vi av skvaller och cider tills Henke kom och gjorde oss sällskap. Ryktet sade att det var mest folk på Aveny så då var det bara att styra klackarna dit.

Jag har aldrig, aldrig druckit så mycket på krogen som jag gjorde igår. Vi spenderade den första timman vid bardisken med två shots och två drinkar var där vi turades om att betala rundorna. Jag som skulle bli sparsam nu när jag inte har någon inkomst? Sällan! Med all den alkoholen i kroppen kunde ingen neka dansgolvet och Hannapee är ju en fantastisk DJ säger jag bara! Hon spelade Spice Girls! Inte dåligt och när hon på slutet spelade låten You can call me Al kände jag mig lätt som en fjäder. Det var just den låten jag spelade sönder när jag bestämde mig för att säga upp mig på McDonalds för så länge sedan. Samtidigt som jag gjorde det valet pratade jag om det med Emma över msn. Oslagbart ögonblick.

Ja, sedan blev det SJ som vanligt där stackars Milla som varje lördagskväll får ta hand om oss stackare. Taxi hem och i säng fyra för att vakna med en fruktansvärd huvudvärk. Lätt värt det.

Ikväll

Skall strax iväg till charmtrollet Emma på middag, samt för att njuta av öl framför melodifestivalen. Senare skall klackarna slås i taket med dunder och brak. Emma som insisterade på dans, härligt med tanke på att jag och Frida förr i tiden fick släpa med henne till dansgolvet.

 

Hör av er om ni också skall ut så kan vi ta en svängom ;)

 

Emma och jag på den tid mitt hår liknade hennes.

Pepp

Fikade med Sofia idag och vi började prata massa gamla minnen från teatern och framför allt om allt festande. Vi hade ju så jäkla kul allihopa i somras när vi hade midsommarfest i min stuga, på gatufesten samt Ullis fest (som kanske spårade ut en smula?). Det är något speciellt med sommarfester helt enkelt.

Vi fick båda två en rejäl längtan efter det som varit och blev oehört pepp på att ta tag i det igen. Tog upp möjligheten om att allihopa skulle åka på en kryssning, skulle ju inte vara helt fel? Äh, det blir vad man gör det till och nu var det på tok för länge sedan vi sågs allihop. Juldagen blev ju inte så lyckad direkt. Känner dock att nu när jag fått bort tyngden som legat på mina axlar är jag fit for party.

Fredag

Ännu en gång så fick jag och Mathilda skjuta lite på våran road trip till Gnarp, denna gång på grund av brist på bil. Men så kan det gå, vi skall göra ett nytt försök nästa vecka. Istället blev det en fika på stan, mycket trevligt.

Borde ta tag i Annas mönsterförändringar nu under kvällen, men just nu känner jag mig för lat för det. Ibland får man unna sig lite.

Och Thailand skulle ju inte vara helt fel?

Torsdag

Tydligen kan det ju aldrig sluta snöa så jag och Mathilda sköt upp våran road trip till imorgon istället. Förmodligen smart att hålla sig undan från vägarna i detta oväder.

Istället så skulle Anna komma hit för en provning och trots att hon bor i Skönsmon så tog det henne hela 90 minuter att ta sig hit med buss. Lyckat alltså. Kanske inte, men något som var det var däremot provningen. Nu sitter den äntligen bra på supersmala Anna men skall ändra en smula angående designet, fast inget större.

Annars har jag sett klart hela första säsongen av Cougar Town. Se den!

Cougar Town

Missat serien Cougar Town? Har nyligen sett de två första avsnitten och tänker absolut se resten! Courtney Cox är suverän i denna charmiga serie som nyskild mamma på 40+ som ger sig ut på marknaden igen. Kan lova er massvis med skratt.

Mönsterkonstruktion

Phew! Tror nu att jag är klar med överdelen till Annikas balklänning och jäklar vilket pussel. Som ni såg på bilden nedan så består överdelen av flera olika delar och att få till det krävde en smula tid plus noggranhet. Tror jag fick till det dock, hade lite småproblem med hur jag skulle lyckas gömma insnitten men det blir nog bra till slut.

Är det bara jag som undrar var tusan all snö kommer ifrån?! Bara vägarna är plogade imorgon så är jag glad för då är det en roadtrip som gäller!

Onsdag

Evvis kom hit igår kväll och vi hade det mysigt framför TV:n där vi zappade mellan ett dussintals program. Ett glas vin hann vi med, sedan ställde vi in det i kylen och när vi tog fram det igen så var det en massa klumpar i det(?). Såg ut som mosat chips ungefär, aldrig varit med om det tidigare. Vi tappade vinsuget efter det så att säga.

Fröken Röd fick sussa gott på en madrass på golvet och åkte hem för någon timma sedan. Min plan idag är att göra mönstret till Annikas balklänning så jag har något att stryka över på min oändliga to do-lista.

Tisdagkväll

Nej nu skall jag pimpla vin med Evvis så här tjusigt nog på en tisdagskväll. Ingen rattfylla här inte utan stumpan blir så illa tvungen att sova över också.

Är inte livet en fest så säg?

Annikas balklänning

Ingen simnning då Henke inte går att få tag på? Knäpp kille. Gör inte alltför mycket dock. Annika kom över och så tog vi mått på henne inför hennes balklänning.

Hur den skall se ut? Ungefär så här:

Lite nytta

Blev som sagt en vända ned på stan med Carro. Växlade bland annat pengar på forex sedan trippen till turkiet, skjutit upp det alldeles för länge. Så där blev man några hundra kronor "rikare". Inhandlade även en vinflaska på bolaget då jag och Evvis skall ha lite tisdagsmys ikväll, arbetslösa som vi är.

Efter stan åkte jag förbi jobbet med arbetskläderna så fick ven det avklarat. Härnäst på schemat står en simtur med Henke. Det gillar vi!

Tisdag

Dag två som arbetslös är här och nej, än är jag inte uttråkad. Det känns som att det är så mycket att göra att jag inte vet hur jag skall hinna med allt? Kunde knappt somna igår på grund av stressen över balklänningarna, och det är absolut ingen brådska men jag kan inte låta bli att stressa upp mig.

Skall ned på stan nu för en liten småimpulsiv dejt med Carro och tänkte försöka göra några mindre ärenden i samma veva, borde även åka ut till Birsta med arbetskläderna. Det blev inte av igår då tvättmaskinen höll byxorna som gisslan i fyra timmar.

På återseende!

Jet Black Cadillac

Kvällens pepplåt är definitivt denna:

 

Dagens citat

Sara Björkström: Är du ledig imorgon?

Dag ett som arbetslös

Hade tänkt låta mig sova så länge det bara gick idag för att samla kraft till vad som komma skall. Men vaknade elva av att mobilen ringde med ett nummer jag inte kände igen. Det visade sig vara Komvux som berättade att jag redan nu var tvungen att besluta hur snabbt jag hade tänkt läsa naturkunskap. Skulle jag ha fem veckor, eller tio? Bra beslut när man är nyvaken, fick även höra att jag lät trött. Konstigt. Valde iallafall tio veckor så från och med nästa vecka läser jag naturkunskap på distans. Hade ärligt talat redan glömt bort att jag skulle läsa det, haha.

Arbetskläderna ligger i tvätten och hade tänkt lämna tillbaka dom idag men tvättmaskinen tar hundra år på sig så det kanske inte blir så.

Fixar och trixar lite i rummet aka tömme det på skräp som ligger framme. Imorgon är det en syataljé. Skall arbeta heltid med att bli klar med klänningarna har jag tänkt.

Härnäst väntar en fika med Sara och det gillar vi.

Sista passet

När jag satt i bilen så blev jag en smula känslosam, det har alltid känts skönt med vetskapen om att slippa jobbet - men alla kollegor däremot kommer man att sakna. Trodde jag?

När jag anländer får jag en varning av Mary om att det endast är jag och Ann i kassa/DT ikväll. Vi var två för kort eftersom Elin och Johanna var sjuka, Elin har jag förståelse för och gav henne även tidigare min "välsignelse" så att säga. Hur sjuk Johanna var kan man ju däremot diskutera? Kul att folk tänker steget längre och krigar sig till jobbet för att hjälpa de andra?

Hela listan ringdes men ingen ville/kunde jobba. Blev så jävla less, jag har ställt upp så galet mycket för alla andra under mitt 1,5 år på jobbet och när jag har endast ett pass kvar - vem kan komma och ställa upp för mig då? Snacka fail, det fanns inget att sakna tydligen.

Ringer Mathilda och bönar henne om att komma, bara jobba någon timma och hjälpa mig och eftersom hon är så underbar så gör hon faktiskt det trots att hon har annat för sig. Pratade med Sara som också erbjöd sig att komma då, men var vänlig och avböjde för så mycket skulle vi väl inte sälja en söndagskväll?

Trodde jag ja! Jääääklar i mig, inom en sekund var lobbyn fylld av folk där Henke och Ann springer benen av sig medan jag efter ett tag har en full DT-skärm. Då dyker plötsligt Mary upp från ingenstans och hjälper till, tjejen som bara jobbat för att skotta snö kommer och räddar dagen. Minst sagt! Och inom kort kommer Mathilda och vi har äntligen koll på situationen. Rushen fortsatte och vi sålde mer på kvällen än vad de gjorde på dagen. Yey.

Ann, Mathilda och Mary skall ha så jävla mycket cred för gårdagen. Tack X 1000.

När middagsrushen väl var slut så dog det ganska mycket och folk slutade och kvar var jag med ett glatt humör. Sjöng för fullt när jag gjorde fönsterbänkarna - för sista gången. Allt var ovanligt lätt och gick ovanligt fort. Dessutom verkade det enbart spela partyhits för att fira min sista stängning och vi hade musiken på högsta volym i lobbyn och gav järnet. 

När Henke och Affe släppte av mig hemma hos mig så önskade Affe mig lycka till med livet. Det kan ju faktiskt behövas, för vad händer nu egentligen?

När jag kom in genom dörren så kändes det så jävla bra dock. Let's start.

RSS 2.0