Valborg

Idag har jag gjort Birsta City varvet runt med Mathilda i jakt på en klänning (åt henne, inte mig) och även införskaffat mig en present till den ljuva Issa som fyller 21 idag. Givetvis har jag även peppat eftersom födelsedagsbarnet har fest ikväll.

Det känns bra, det kommer bli bra.

Just nu har mitt humör dock dalat lite och jag är jäkligt less och väntar bara nu på Lindberg som skall komma och plocka upp mig. Behöver komma bort från det jag kallar för dödens väntrum. Det är så psykiskt påfestande att ni anar inte. Varje gnutta energi jag lyckas bygga upp raseras fort. Men snart går det över. Snart.

Men nu lägger vi de tankarna åt sidan och spelar poker istället. All in med andra ord.


Isabelle och Johnny Cash.

Värt det?

De sista veckorna innan studenten levde jag inte alls. Projektarbetet skulle in och vi hade helt nystartade kurser vi skulle försöka förstå oss på. Total misslyckad planering av skolan. Allting sköts hela tiden upp och det var helt enkelt alldeles för mycket på för kort tid. Det går därför inte ihop om man har superhöga krav på sig själv.

Jag var på skolan tills den stängde. Ibland sex. Ibland åtta. Jag var alltid den sista att gå. När jag kom hem slängde jag i mig någon typ av middag innan jag fortsatte att plugga. Jag kunde arbeta oavbrutet fram till tre på natten. Då släckte jag lampan och sov en orolig sömn.

Upp tidigt. Vid sex. Göra sig iordning och slänga ned skolarbetet i väskan och ta en tidig buss till skolan för att vara där när den öppnade. Lektioner varvat med plugg. Alla var superstressade och stämningen inte den bästa. När lunchen kom hoppade jag över den. De kunde ju glömma att jag skulle slösa 10-15 minuter på att bara gå fram och tillbaka till matsalen. Jag var aldrig hungrig, jag hade ingen aptit.

Kvar tills skolan stängde och så började det om igen. Uppe till tre-fyra, inga undantag. Upp tidigt. Jag hade så galet ont i ryggen eftersom jag aldrig vilade och oftast satt böjd över symaskinen eller vid ritbordet. Ibland hade jag så ont att jag trodde jag skulle spy.

Och hela tiden den där stressen inombords som gjorde att man mådde så otroligt dåligt. Kravet om att man skulle få MVG på allt och absolut inte skulle nöja sig med ett VG när man satsade på högsta betyg.

Jag levde så här oavbrutet de två sista veckorna innan studenten. Trots det tänkte jag absolut gå på mösspåtagningsfesten, det kändes givet. Vi hade en mysig liten förfest på gräsmattan och sjöng studentsånger.

Jag hade inte ätit något på hela dagen.
Jag drack ett glas vin. Jag blev superdupermegapackad. Jag plankade in på stadshuset. Jag spydde när Maria klapade mig på ryggen. Jag blev utslängd. Jag tog en taxi hem. De sista meterna innan huset spydde jag ned utsidan på taxin. Jag kom hem och skyllde på alkoholförgiftning. Mamma visste bättre: att det var min kropp som sade ifrån. Att jag inte mådde bra.

Ned i säng. Upp tidigt och till skolan för att ha en engelska redovisning första lektionen.

Jag gick ut med 19,5 i snitt och fick stipendium på 6000 kr.

Värt det? Jag glömde totalt bort vad studenten handlar om. Den handlar om att ha kul, att vara med sina klasskompisar innan man skiljs åt (och tappar kontakten). Du kan alltid läsa upp kurser, göra högskoleprov eller lägga till kurser. Skitsamma.

Det är ju bara så inte värt det. Idioter.


Zandra och jag på flaket. Sha la la la la!

Skratta eller gråta?

På väg till Donken för att göra Khadije sällskap under hennes rast ringde min lärare mig och hade en genomgång av provet. Ouff! Följdfråga efter följdfråga och det gick verkligen inte alls speciellt klockrent. Dock så var hon trevlig. Och jag är ju supercharmig.

Iallafall så måste jag göra ÄNNU en komplettering för att kunna få VG i slutbetyg. Seriöst?! Jag vet inte hur många kompletteringar jag har gjort redan och när man väl tror att det äntligen är över så är det inte det. Dock var det en väldigt lätt och kort. Så jag bör klara av det och förhoppningsvis är det slut på riktigt efter det!

Annars har jag sprungit rundor på bolaget och införskaffat ramar på IKEA. Bilderna som jag visade tidigare på dirty Zac skall nämligen ramas in och pryda min vägg. Ni är avundsjuka.

Så här på kvällskvisten har jag gymmat med Mohammed och jag kan knappt lyfta mina armar just nu känns det som. Jäklar alltså. Men nu har jag kommit igång igen och förhoppningsvis blir jag inte sjuk igen och behöver vila ännu en vecka.

Nu kör vi gott folk! Livet, let's go!


Lindberg, Khadije och Alfredo på jobbet.

Slutprov: check!

På grund av lite tekniktrassel blev det så att jag fick göra slutprovet idag istället och har nu ägnat tre timmar åt att försöka formulera svar som skall få mig att bli godkänd.

Det började ganska bra tycker jag med lätta frågor, men när man helt plötsligt skulle förklara vad man skulle göra om ens barn fick i sig saltsyra av misstag insåg jag att mitt barn skulle vara helt chanslös.

Det krävs 26 poäng för godkänt och det håller vi tummarna för. Det är jag är mest nervös inför nu är att när provet är rättat skall min helt främmande lärare ringa upp mig för att berätta provresultatet, ha ett litet betygsnack och avsluta kursen. Det låter ju urläbbigt tycker jag! Jag vet inte ens varför. Obekvämt.

Nostalgi

 


Haha, dör lite när jag ser mig själv. Samt alla andra. Det är jag som slängt på alla dessa fula kläder eftersom vi tydligen skulle ha fotografering med kostymer - så där när jag fortfarande var i skisstadiet. Jörgen i ett nötskal. Det var kaos. Det var helt galet underbart och i och med teaterfestivalen förra veckan blev jag återigen påmind om hur jävla mycket jag saknar det.


Tänk att någon som man var tänd på när man var 17, som då var 13 och blev just det man aldrig kunde tro. Fast alldeles för långt borta.

Hallon

Dagens impuls med Mathilda skulle man ju kunna säga...

SlutprovVilket av dom menar hon tro?

Idag skall jag iallafall göra slutprovet i naturkunskap! Jag har fått godkänt på alla uppgifter och kompletteringar och det här är det enda som är kvar nu. Så från och med att jag öppnat provet har jag precis fyra timmar på mig att göra provet och får använda boken som hjälp. Det får gå som det går, jag har fått VG på precis allting hittills så jag tror inte att det här kan sänka mig.

Håll tummarna!

Make love to the camera!


Modell: Anna Grönblad              Fotograf: Angelica Åkesson

G'day mates

Igår kväll satt jag och fyllde i ansökningar till några folkhögskolor med modeinriktningar. Tacka vet jag studera.nu! Där är det ju hur lätt som helst att söka. Inte stöter man på ord som mantalsskriven där inte. Och inte måste få med sina tidigare anställningar samt praktiker med förklaring av arbetsuppgift, arbetsgivare och tidsperiod på ynka två rader. McDonalds blev två rader så jag hoppas att de gillar skräpmat. Och det här med att beställa hem ett personbevis var något helt nytt för mig men visade sig vara hur lätt som helst att beställa.

Inte nog med det så sitter jag och försöker hitta några bra bilder på plagg jag sytt då en skola kräver det eftersom det är en påbyggnadskurs. Uppenbarligen är jag mycket dåligare än vad jag trott på att fota resultatet. Måste bättre mig! Några bilder finns det iallafall.

Idag skall jag formulera ett personligt brev och ordna fram allt annat de kräver så som betyg från grundskola och gymnasium. De vill ju verkligen veta allt!

Tankeöverföring

Igår hemma hos Frida spelade vi spelet Med andra ord där man skall försöka förklara ett ord under tidspress och den andra försöka gissa vilket ord det handlar om.

Evvis: En sång.... som man sjunger....
Gustav: MORS LILLA OLLE!
Evvis: Ehh... JAAA!

Helt sinnessjukt.

Minnen

Kära, kära Frida skall snart kila och lämna mig för att pröva lyckan i Norrköping med sin nyfunna man. Det blir svårt det här, mycket svårt. Eftersom hon börjar bli gammal och grå och jag är säker på att hon kommer glömma mig och alla andra inom kort gjorde jag ett litet fotoalbum till henne om den tid vi haft tillsammans.

Bjuder här på ett litet smakprov:


Kommer du ihåg hur mycket tid som vi ägnade i soffan på teatern
och hur vi aldrig fick någon nytta gjort?Kommer du ihåg den där kvällen när det var studentfest, det var utomlandsvarmt
och vi fick den omöjliga Emma att dansa?
Kommer du ihåg Ullis fest när vi träffade Anton för första gången
och att det första han sade var att han blev kåt av Evvis bröst?
Kommer du ihåg när du hade sex med Andreas i någon konstig ställning
och hur vi andra kollade på?Kommer du ihåg Sofia och hur otroligt speciell (men ack så charmig) hon är?


Kommer du ihåg hur du och jag alltid blev lite bättre på kort än vad de andra blev?

Hemmamys med svartsjuka pojkvänner

Mathilda kom över ikväll och så hade vi en myskväll framför TV:n med grönsaker och dipp. Lite slötittande på Little Miss Sunshine samt Fantastic Four. En sådan där avkopplande kväll alla behöver ibland. Inget tänk, bara skratt.

Jag brukar fungera ganska bra med mina killkompisars flickvänner, kan hända att det är för att de kommer med vinkar om att jag skall sy deras bröllopsklänning. Det brukar gå väldigt bra med tjejkompisars killar också, men jag har varit med om somliga gånger då de inte riktigt kunnat acceptera att deras flickvän haft en sådan relation som dom haft med mig.

När Anneli var tillsammans med en sådan svartsjuk person gick det inte alls. Är det inte meningen att om man är tillsammans med någon försöka lära känna sin partners vänner och bli vän med dom - istället för att starta gräl om dom? Det är ganska solklart att det inte fungerar i längde, knappast nyttigt för förhållandet så att säga. Nu har jag hamnat i den där sitsen igen och det känns inte kul.

Någon kommer förlora, men fan heller att det kommer bli jag.

Vårmässa

Solen sken starkt och man kan verkligen känna att sommaren inte är långt borta nu, passande nog så besökte jag och Sara vårmässan. Var inte alltför mycket roligt som hände där om jag skall vara ärlig, Sara köpte naturgodis och införskaffade en ny polisbricka. Vi tog båda glatt emot gratisprover av schampoo från apoteket som numera säljer samma produkter som frisörer visade det sig, lovande! HV hade en egen monter där jag träffade på min gamla lärare Jenny som peppade mig till att söka till Ålsta med löfte om att jag slapp göra arbetsproverna bara jag skickade iväg min ansökan snart.

Nu är det dags att fortsätta beta av to do-listan och bege mig ned i gillestugan och ta på målarstyrseln. Heja heja!


Övervägande

Jag har fått en förfrågan om att sy en bröllopsklänning genom att Stina tackade nej och tipsade dom om mig istället. Ringde dom igår och frågade vad de hade tänkt sig och det var en ganska enkel modell - bara det att hon som skall gift sig kommer att vara i sjunde månaden vid bröllopet (i juli)!

Ja, bara det fick mig att vilja tacka nej. Överväger det dock fortfarande eftersom det inte borde vara så svårt att ha en extra sömsmån och med en sista provning någran dagar innan bröllopet för att se att allting passar. Inte bestämt mig ännu dock, någon som har tips på hur man syr till gravida? Haha.

Snow on the 10th of may

Beslutsångest

Igår när jag var med Mathilda och gick runt i klädbutiker fick jag ganska många idéer i skallen vill jag lova. Inspiration på hög nivå kan man säga. Och på HM stötte jag på Amanda Berggren som gick året under mig och som jag stolt kan meddela är en av mina idoler. Hon har det.

Genom att träffa henne, ja bara genom att se henne så blev jag påmind om hur mycket jag tycker om att jobba med mode. Så det blev lite kortslutning där, mode vs. idrottslärare och jag kan aldrig bestämma mig. Såklart. Så jag satt igår kväll och kollade runt efter modeutbildningar på olika folkhögskolor. De flesta är väldigt traditionella och har en massa tovning, vävning och liknande i kursplanen, vilket jag inte vill plugga. Jag är trots allt en konfektionist som helst vill sitta vid skissbordet och skrynkla ihop papper.

Tänker söka iallfall, det har aldrig skadat. Slängt iväg så jäkla massa cv:n på sistone att om jag inte får komma på en intervju så är det faktiskt något fel. Kan inte livet ta ett litet steg i en annan riktning? Jotack!

Solen sken inombords


Kaffe á la 10 kr på torget med världens bästa Mathilda,
(som aldrig vara med på kort nykter).

Beach 2010

Bättre att ta tag i träningen sent än aldrig? Skulle simmat med Henke imorse men eftersom idioten på något sätt glömt mobilen i sin bil och inte vaknade förrän klockan ett idag så blev det inget med det. Tog en joggingtur istället och lite senare gjorde jag Evvis sällskap på en promenad ned på stan. Där gjorde jag bland annat ett syntest för körkortstillståndet.

Efter det förnyade jag mitt terminskort på Friskis och "råkade" köra på ett helt årskort. Och som den vänliga expediten sade: nu är det upp till dig. Ja, nu är det upp till mig. Jag är motiverad. Jag är taggad. Solbrända muskler nästa!


Skiathos, Grekland.

Nya tag?

Då var helgen över, som faktiskt bjöd på det mesta. Fest i fredags som bilderna nedan visade och i lördags gick jag varvet runt med Sofia i både stan och Birsta på jakt efter en klänning hon kunde ha på den propra middagen inom det militära. Fikade även med Stina från gamla kära HVmode och hon kunde stolt visa upp sin lilla gravidmage. Det kommer bli en liten kille så jag har börjat hjärntvätta henne att ungen borde heta Gustav. Annars har jag kunnat ta det lungt och målat i gillestugan som nu faktiskt(!) börjar ta sig.

Naturkunskapen skulle varit slut förra veckan bara jag gjort alla uppgifter men inte då. Sitter nu och försöker förstå mig på de kompletteringar jag har kvar att göra men jag vet inte riktigt hur det går...

Jag har fått en avbokning på en balklänning så jag har tro det heller ej faktiskt tid för att sy åt någon annan - eller en studentklänning kanske? Ifall någon är intresserad så är det bara att höra av sig.

Det är Mathildas klänning som blivit struken, lite synd eftersom jag redan gjort en tredjedel och det är början med mönsterkonstruktion och mönsterändringar som är den tråkiga och jobbigaste biten. Men om vi ser på den ljusa sidan så kommer vi ha mycket, mycket roligare istället.


Något för dig?

Dirty, dirty Zac

Festen där ingen drack...

Är det fest heller?!

Ahmen att det är! Galet peppad.

Dock kan man fråga sig hur kvällen kommer sluta... senast hände detta:


Anna indansade i ett förkläde? Nej, jag dör! Hahaha!

Gårdagens bravader

Jag, Mariam, Khadije och Elin trotsade regnet och gav oss upp på norra berget och tänkte att vi kunde söka skydd i tornet. Eller inte så eftersom det tydligen var stängt under "vinterhalvåret". Vi balanserade lite på vad de andra kallade för kinesiska muren innan vi hittade ett hus som hade en liten uteplats med tak över huvudet. Där myste vi ett tag innan vi förvandlade oss till modeller som poserade som om livet hängde på det.

Sedan åkte vi ned på stan och plockade upp lilla Mary och styrde Khadijes lilla bil mot jobbet (eller mitt ex-jobb så att säga) för att stilla våran hunger och sug på snabbmat. På parkeringen där hade vi galet kul då vi låste ut Mary och Mariam ur bilen som i protest mot detta satte sig på bilen och skymde Kajs utsikt. Tror ni det stoppade den tjejen? Inte då! Foten på gasen åkte hon fram och tjejerna hoppade av och fick jaga bilen hela vägen upp till Mediamarkt. Där ägnade vi en timma åt att spana in kameror, datorer, bärbara hårddiskar, kylskåp och tvättmaskiner. You name it!

Åter på parkeringen skedde en favorit i repris när vi lyckades låsa ut Mary igen (stackars tjej), men denna gång tillsammans med Elin. Galet kul alltså och hela händelsen finns dessutom filmad.

Ned på stan för att besöka Henke på hans nya jobb på pressbyrån och köpa glass. På något sätt hamnar vi nere mot hamnen men mer mot järnvägen där det tydligen finns någon sliten och sönderslagen lokal. Riktigt häftig och vi ägnade någon timma där till att plåta oss själva i extraodinära poser.

Slutligen: road trip till Alnö för att lämna av Mary. Eller...? Skulle viinte  in en snabbis? Absolut! En timma senare åkte vi hem. Dagens skratt kan jag leva länge på och eftersom min kamera dog så kan jag bara erbjuda dessa så länge medan jag väntar på att de övriga skall skicka mig.


Ni ser ju hur hjälpsam Elin är med att hjälpa lilla Kaj upp på muren ;)

Shopping

Igår lade jag undan några tröjor på MQ som jag glatt inhandlade idag, ibland behöver man unna sig lite shopping helt enkelt. Besökte systemet inte bara en gång utan två gånger idag. Är det fest ikväll heller?!


Tischa á la 199 kr och tröja 499 kr. Vårkänslor.

Stress, stress, stress

Ni vet hur det är: man vaknar helt utvilad innan klockan har ringt och njuter. Inser att det är för bra för att vara sant och förstår att man försovit sig med två timmar. Kasta sig upp ur sängen med en rivstart!

Jag har massor med saker att göra idag och just nu flänger jag runt samtidigt som jag uppdaterar mig med det senaste nytt inom bloggvärlden och framkallar energi i form av koffein. Har ärenden att göra både i Birsta och i stan och sedan skall jag, henke och måndagsgirlspac-whatever-they-call-themselves laga lunch och ha något form av supernaturalmaraton (jag har enbart sett ett avnsitt tidigare). Och ikväll är det fest.

Mellan allt det måste jag även få skriva om gårdagen som var pretty much amazing.

Anna

Angelica håller fortfarande på och redigerar bilderna från plåtningen med Anna och är mycket hemlighetsfull, men jag fått en tjuvkik som jag bjuder på här i bloggen:


Fotograf: Angelica Åkesson       Modell: Anna Grönblad

It's a new day

Skall fika med självaste Emma Wiik idag! Det var minst sagt länge sedan. Jag kommer ihåg när vi jobbade tillsammans på McDonalds och när första lönen anlände var det hon som hjälpte mig med att göra av med allting första dagen. Och hur vi gång på gång sökte lägenhet ihop men ständigt fick nobben av vad vi misstänkte var advokater som extraknäckte som läkare.

Senare skall jag hänga med Sara, Khadije, Elin och Mariam uppe på Norra Berget. Är inte det en av Sundsvalls finaste platser? Jag menar, men den utsikten är det svårt att slå det. I tidningen stod det något om mulet väder och regn men förhoppningsvis har de massa fel, solen skiner just nu så.

Idag fyller värsta bästa Anton år och av en slump har Jocke fest imorgon. Det här kommer gå vilt till för jag har taggat på fest sedan över en vecka tillbaka.

Universitetsansökan

Eftersom lärarutbildningen i Uppsala inriktat mot idrott och hälsa inte startar förrän på vårterminen har jag sökt följande inför nästa termin:

 • Psykologi, GR, (A), Psykologi med inriktning mot idrott, livsstil och hälsa
  15hp Dagtid, Halvfart (50%) Fristående kurs
  Internetbaserad distansunderv
  Mittuniversitetet, Östersund, HT 2010
 • Lärarprogrammet, inriktning idrott och hälsa
  330hp Dagtid, Helfart (100%) Utbildningsprogram
  Normal undervisning
  Örebro universitet, Örebro, HT 2010
 • Journalistprogrammet
  180hp Blandade tider, Helfart (100%) Utbildningsprogram
  Normal undervisning
  Mittuniversitetet, Sundsvall, HT 2010
Kort sagt är jag enbart intresserad av att läsa psykologikursen som är på distans men vet ännu inte om det är något jag skulle tacka ja till om jag kommer in. Det återstår att se. Skulle dock inte vara helt fel med en distanskurs så där lite halvslött.

Vad har ni sökt?

Att bocka av

Som sagt är ju detta mer eller mindre en naturkunskapsvecka så ni blir ju inte förvånade över att läsa att det blev en hel del tittandes i läroboken. Dock känns det som att det börjar fastna allt mer och mer och tydligen får man ha boken under hemprovet som hjälp så det kan ju inte gå helt galet.

Annars har jag ägnat mig åt årets allra första joggingtur, måla i gillestugan, söka några jobb och har även lyckats formulera ett personligt brev som skall ut i butiker imorgon, vi håller tummarna!

sunshine all over me

Simning med Henke stod på morgonens schema och när vi var i Haga så lade bilen helt plötsligt av, inget soppatorsk eller liknande utan gasen bara dog. Henke lyckades dock smidigt rulla in på en busshållplats. Efter några misslyckade försök att starta bilen så ringde han den förra ägaren som kom direkt för att se om han kunde hjälpa till. Icke. Så vi fick skjuts via livlina till en parkering och sedan skjutsade han ned oss till sporthallen. Så simning blev det trots alltl!

Som igår promenerade jag hem i solskenet och allt känns bara så mycket lättare, mycket bättre. Ny energi som vi skall utnyttja till fullo. Väl hemma slängde jag iväg en ansökan om sommarjobb och sedan kom Hampus och plockade upp mig för en lunch på stan. Är världens stamgäst på Waynes. Ni anar inte. Polar rent av med personalen där. Massa politiksnack och jag fick det bevisat för mig själv att jag är mer blå än vänster, ifall jag någonsin tvivlat.

Det bästa av allt är att jag skrev in mig på körskolan! Eftersom många talat så gott om M så blev det dom och det känns kanon. Nästa steg är att ta sig dit och boka lektioner men eftersom första steget är avklarat lär resten bli galet mycket lättare.

Nu kör vi!

Lite bättre, lite lättareJag skall nog bli idrottslärare. Fick en vision idag. Jag har fötterna på jorden. Äntligen.

Pumpad

Vilken simning det blev! Det är ju så att om man tränar regelbundet skall man unna sig en veckas vila då och då och vilket resultat det ledde till. Kände mig minst sagt som en fisk i vattnet! Men när jag klev ur bastun kände jag mig helt matt så det tog minsann mer än vad man först trodde. Men trots det så promenerade jag hem, inget kan ge en mer energi än vad vårsolen kan.

När jag kom hem så loggade jag in på LCoFs bokningssajt det första jag gjorde för att kolla upp reservplats för intervju. Allting var fullbokat! Egentligen får jag väl skylla mig själv, trots att de öppnade så sent som idag kunde man väl förstått att man borde checkat av det vid sju-åtta på morgonen. Men då vet vi det och inga mer funderingar på det. Ganska skönt på sitt sätt.

Nu: naturkunskap. Heja heja!

Monday Morning

Here we go again!

Sitter som vanligt och läser bloggar samtidigt som jag unnar mig mitt morgonkaffe. Kunde tack och lov sova ganska bra trots en massa stress på grund av naturkunskap. Jag ligger en vecka efter och det här är sista veckan! Det betyder att jag denna vecka även måste skicka in två kompletteringar samt skriva ett hemprov - men jag har ingen aning om när. Ibland är de inte de bästa på att ge ut information.

Alltså skall jag inom den närmaste tiden ägna mig åt allt vad naturkunskap heter. Idag skall jag skriva om hur en person som kör bil inte blir åksjuk medan samma person inte kan sitta bak i bilen utan att må illa samt om hur djur anpassar sig till extrema klimat. Det betyder att jag lägger allt annat åt sidan ett litet tag, hade till exempel tänkt ta tag i det här med att skriva in mig på en körskola. Samt kolla upp eventuella utbildningar till hösten.

Men innan jag gör något annat skall jag simma med Henke och hoppas att det ger mig mer energi än tröttar ut mig totalt. Skulle gissa på det senare dock.

Ciao bellos!

Solenergi

Idag sken solen som aldrig förr och när kvällen väl kom kunde jag inte förstå att klockan redan var så mycket som sju eftersom det fortfarande var ljust ute. Jag säger då det: när det väl sker, då sker det fort.

Promenerade ned på stan där jag träffade min bättre hälft Sara var en traditionell fika på Waynes. Vi diskuterade bland annat om jobb, egenskaper inom släkten samt om hur idiotiskt andra världskriget var.

Ibland när mitt hjärta slår så slår det enbart för tack vare dig Sara. Och för dig.

Bam-bam, bam-bambi-bam-bam.


Missförstånd

Eftersom brorsorna och alla andra som går i skolan har påsklov denna vecka så verkar jag tro att jag också har det och har lagt allt (då menar jag allt!) åt sidan. Det är ju bara det att det inte alls är på det sättet. Jag har fortfarande en gillestuga att måla, naturkunskap att plugga och balklänningar att sy. Börjar hamna efter i det mesta nu men jag orkar inte anstränga mig. Att ha "lov" är så underbart skönt och det känns som om det var välbehövt.

Det säger väl ganska mycket iom vilken bra självdiscplin jag har? Haha. Det blir bättre när alla andra börjar skolan igen och jag äntligen känner mig manad att kliva upp lite tidigare om mornarna, nu har jag inte kunnat komma upp före tio någon dag. Det var skönt så länge det varade helt enkelt.

Back to business!

Målarn unnar sig fika

Igår kväll kunde jag av någon anledning inte somna, låg alldeles klarvaken vid småtimmarna trots att jag tidigare varit dödstrött på grund av målning och plugg. Till slut somnade jag och kom knappt upp ur sängen. Kan någon förklara för mig hur man kan få världens träningsvärk i baksida lår efter att ha målat? Jag säger då det jag...

Inledde dagen med att måla en vägg med den riktiga färgen och oh la la vad snyggt det blir. Bort med äcklig furu och in med oemotståndligt vitt! Men denna färg var drygare att måla med samt att jag inte hade trevligt sällskap så efter en vägg unnade jag mig en välförtjänt paus framför TV:n.

Promenerade sedan ned på stan och fick för första gången inviga min jeansjacka. Fikade med Jannike och uppfattades förmodligen som en player av de andra gästerna sedan när Nathalie kom och bytte av. Saknat båda dessa töser ofattbart mycket även om det inte var alltför länge sedan vi sågs sist. Nathalie var snäll och skjutsa hem mig och väl här hemma slänge jag på målarstyrseln igen och betade av ännu en vägg.

Någon som är sugen på att leka med målarpenseln? Tveka inte att höra av dig!

Flitig_Pojke89

Jag och Henke gav oss an gillestugan och det hela gick fortare än väntat. Endast fem timmar tog det att måla de sex väggarna, men all cred till Henke som gjorde 2/3 av arbetet - snacka om att var snabb med penseln. Lite knepigt vid element och rör, jag fick ligga ned på mage för att nå, men annars gick allting bara fint. Sjukt stor skillnad, även om varenda penseldrag syns (är ju endast grundfärg) så är det ändå mycket snyggare nu än vad det var förut.

När Henke begav sig hemåt så satte jag mig vid datorn och började mer eller mindre hitta på en rapport som skulle in senast idag om jag ville undvika ett du-ligger-efter-gustav-!-mail. Skulle sammanfatta en enkel undersökning men bara det att jag missat en punkt (ganska stor punkt) och fick hitta på lite iakttagelser. Men det hela ser väldigt trovärdigt ut vill jag påstå och framför allt realistiskt. Människors kroppsspråk är egentligen ganska förutsägbart, eller hur?

Natt!

Morrn!

Henke skall alltid leka duktigast och föreslog att vi skulle börja tidigt. Siffran nio lät inte så farligt men fått ångra mig bittert nu. Sitter med en varm kaffekopp i handen nu, som ni ser, och försöker framkalla målaren i mig.

Söndag till ända

Blev en promenad med Tova och från att ha varit less så gick jag och blev lite gladare, allting blev en smula lättare. Jag kan inte riktigt säga vad det var som gjorde det, men jag gissar att det hade något att göra med Tovas peppningsförsök.

Det visade sig att Sofia inte hade tid att ses idag trots allt så jag ägnade någon timma nere i förrådet och tvättade väggar samt "upptäckte" våran matkällare. Jag hade tänkt mig att den skulle vara tom för det var så jag mindes den men inte då! Där fanns blomjord, sisådär tusen smutsiga blomkrukor, massa lego, äcklig gammal potatis, sittunderlag med mera. Ännu mer vårstädning med andra ord.

Sedan blev det släktmiddag med god mat och härligt sällskap. Alltid lika trevligt.

När jag kom hem tog jag tag i att tejpa alla lister i gillestugan och fick med mig Jonas som hjälp. När han kände att han fått nog så värvade jag Anna och Markus istället och nu är alla lister tejpade och redo att få massa färg på sig. Imorgon kommer Henke över och då skall vi börja måla med en skyddsfärg anpassad för obehandlad furu innan man kan måla på den riktiga färgen (halvblankt vitt). Det här blir bra.

Slickat

Lazy Sunday?

Idag skall jag promenera lite och låtsats att solen skiner tillsammans med Tova som är hemma över påsk. Senare skall jag vara med Sofia, vilket bestämdes igår lite impulsivt då vi stötte på varandra ute i Birsta. Och ikväll är det släktmiddag. Lite fullt upp med andra ord och det finns så mycket mer jag borde ta tag i men jag är så less på det mesta nu, balklänningar som naturkunskap som arbetsprover.

Så jag skjuter upp det tills vidare.

Inte bra, inte bra.

Jag skulle vilja att något går lite bättre, bara något litet som gör att man ser ett ljus i slutet av tunneln. Just nu är det så mörkt att man inte kan låta bli att bli en smula deprimerad.

Nä. SHAPE UP!

Less

Jag har aldrig varit så här jävla less i hela mitt jävla liv.

Snälla, kan ingen bara ge grabben ett jobb?

Vårstädningen fortsätter...

Städning brukar ju vara ett sätt att avreagera sig och jag tror det är därför jag tagit tag i detta skitjobb (ni anar inte hur mycket skräp vi har!). Det känns som om jag har så mycket känslor inom mig som jag inte riktigt kan sätta fingret på och tills jag väl kan göra det så kan jag ju lika gärna fördriva tiden med att rensa. Göra lite nytta liksom.

Gillestugan blev imponerande tom igår men ironiskt nog är det fullproppat idag med massa prylar. Anledningen till det är att jag tömt förrådet och blev mer eller mindre chockad över vad som sparats. Hushållsmaskiner jag inte ens visste att vi hade låg fortfarande i sina förpackningar, 10-15 väskor ingen använder och X antal föremål som alla saknade någon del som gjorde dom helt värdelösa. Sopberget växte rejält med andra ord.

Jag har röjt lite i förrådet tidigare för några år sedan men det är ingen som någonsin faktiskt städat där. Hela rummet står nu tomt och jag har tvättat hyllor och väggar och det börjar äntligen kännas någolunda fräscht. Heja lokalvårdare Gustav!

Hittade även en gammal dagbok från när jag var 14-15 och det var nästan läskigt vilket dåligt självförtroende jag hade på den tiden, ni anar inte. Jag hade glömt hur stor ensamheten var på den tiden. Nu är det mer eller mindre tvärtom när jag insett att jag innerst inne är en ensamvarg.

Och med betydligt mer skinn på näsan än då.

Vårstädning

Har ägnat hela dagen nere i gillestugan och röjt undan för fulla muggar. Snacka nostalgi när alla VHS-filmer kom fram. Rasmus nalle. Krambjörnarna. My Little Pony. Smurfarna. Pingu. Djurgården. Ni 80-talister vet vad jag menar. Fick en klump i magen och ville bara tillbaka till barnatiden, men den har aldrig känts så långt borta som nu.

Hörde av mig till Henke och frågade om han var intresserad av några filmer och han slog till direkt på alla Disneyfilmer, så då blev vi av med en påse iallafall. De övriga tre skall skänkas, aldrig i livet att jag tänker låta det hamna i soptunnan!

Ni anar inte hur mycket skräp vi hade gömt i bokhyllorna, är inne på tredje sopsäcken nu. Ni skulle inte heller tro mig hur otroligt smutsigt det var! Jag fick faktiskt dammsuga väggarna för att få bort allt spindelväv. Yikes.

Som ni kanske hört i min ton på bloggen så ligger Stockholmsplanerna på is för ett tag nu, jag känner att jag behövs här just nu. Eftersom mamma inte verkar se hur mycket vi kan tjäna på husförsäljningen så ser jag det som mitt ansvar. Om det är något jag kan så är det homestaging. En annan talang är just att rensa bort skräp, jag får verkligen en kick av att slänga bort allt. Även om det finns risk för små anfall som med VHS-filmerna.

Eftersom vi har påsklov nu (host, alla utom jag som jämt är ledig?) så är det bara att ta ett tag i målarpenseln och börjar jobba.

April april...

Det enda aprilskämtet i år är väl vädret. Jag vill ha solsken och lite vårblommor, så här lagom till påsk och allt. För mycket begärt? Aja, efter snö kommer solsken... Hoppas jag.

Jag kommer inte ihåg sist jag drog ett aprilskämt, eller när någon i min närhet gjorde det. Jag tror jag var runt åtta. Och det var så galet kul på den tiden, enda dagen om året man fick ljuga precis så mycket man ville. Jag kommer inte heller riktigt ihåg när jag var påskkärring senast och ritade påskkort, eller när jag fick ett påskägg sist. Uppenbarligen var det länge sedan jag var liten och börjar nu bli senil. Fan.

RSS 2.0