Att stänga

De två senaste kvällarna har jag jobbat stängning vilket har sina för-och nackdelar. På ett sätt är det ganska skönt eftersom det är lugnt om kvällarna och man har egentligen gott om tid att hinna med allt man skall göra. Men samtidigt känner man pressen att man måste hinna klart med allt i tid, vilket inte är så lätt alla gånger. I söndags kom det folk hela tiden fram till klockan 19 så det fanns inte en chans att vi skulle hinna börja förstänga innan det, så vi var runt en timma efter med allt. Och jag har ju inte kommit in i att stänga riktigt ännu så jag är hyffsat långsam. Så Jocke var en pärla och jobbade över två timmar den kvällen för att hjälpa mig, något jag verkligen uppskattar.

Igår gick det ganska bra ändå vill jag påstå. Grejen är den att man på måndagar skall GR-banka rostarna, något jag aldrig har gjort förut så jag var ytterst fundersam på om jag gjorde rätt och framför allt om resultatet blev bra - eftersom jag inte hade en aning om hur det skall se ut när det är klart. Så när jag kom hem skickade jag ett sms till Klas om att jag hade gjort mitt bästa och att jag hoppades att jag inte förstört dom. Han har ju inte ringt ännu så...

Att komma hem vid halv två på natten är dock ingen höjdare (all cred till Issa som skjutsat hem mig) och det känns som om man sakta men säkert börjar vända på dygnet. Vilket inte är alltför bra eftersom jag har öppning på torsdag och fredag. 

Igår hann jag ändå med en fika med Diana som lämnat Örebro för en vecka. Fika på Waynes it was och lika trevligt som alltid. Ingen tequilafest #3 dock, men det tar vi igen senare.

Sommartid

Ännu ett tecken på att sommaren snart är här: det är dags att ställa om klockan till sommartid. Jag har lärt mig att tänka på det sätt att man om sommaren ställer fram sommarmöblerna, för att sedan på hösten ställa tillbaka dom. Smart knep må jag säga. Iallafall så är jag glad att jag inte har öppning imorgon. Brr, omänskligt tidigt även om klockan säger något annat. Däremot har jag "råkat på" en stängning imorgon så helt lätt blir det ändå inte.


Utgång

Igår slutade jag runt 20.30 och efter det var det bara att kasta sig hem för att duscha och göra sig iordning inför en utgång med Fanny, Patrik och Issa. Favorit i repris på Open Mind, men med alkohol i planerna. Det behöver inte betyda mycket eftersom vi var så gott som nyktra förra gången.

Vi började på Harbit (det har börjat bli en tradition faktiskt) med billig cider. När vi promenerar därifrån träffar Fanny en kille som är ute med en hund som hon blir helt kär i. Hon frågar vad den heter och svaret är Psycho. Vad fan är det för namn på en hund? Jag hoppas att han skämtade med oss, tveksamt dock.

Vi glider in på Oscar utan att ens behöva nämna att vi står på listan denna gång, vi måste ha gjort ett starkt intryck sist. Väl där dansar vi en hel del men sedan faller tröttheten in och jag måste hålla med Fanny om att Sundsvalls killar inte vet hur man beter sig. De är så långtifrån gentlemän man kan komma att det är tragiskt. Så humöret dalar lite och vi står mest på dansgolvet "för att". Till slut hämtar Janne upp oss och vi åker igenom driven på Max för att sedan få skjuts hem. Och jag har säkert tänkt det i mitt huvud förut men nu menar jag det verkligen: aldrig i livet att jag åker bil med Janne igen. Han var nog en racerförare i alla sina tidigare liv vill jag påstå.

Efter ett kort telefonsamtal med Fanny så faller jag i sömn direkt och vaknar av klockan som påminner mig om att göra mig iordning för jobbet. Ja, jag fick jobba extra idag. Löning + att Birsta City fyller ett år leder till en massa gäster på Donken vill jag lova - som fan. Ett tag där hade vi nästan ingen kontroll, vilket till och med Rickard erkände, men han sade även att "det är så det skall vara". Och jag kan också erkänna att det är kul, bara allt löser sig till slut.

Eftersom jag jobbade över (sällan?) så bjöd Issa mig på världens godaste McFlurry. Tack och bock!Att pumpa

Idag efter mitt arbetspass hämtade Dennis upp mig så for vi iväg till Friskis för vår omtalade pumpning. Under dagen har det spekuleras en hel del hur en sexställning vid namn pumpen skulle se ut, dock kom vi inte fram till något. Men uppenbarligen borde det handla mycket om armar... frågan är väl vad man gör med dom. Haha! Om någon har erfarenhet av detta får ni gärna höra av er och bifoga illustrationer på övningen. Folket på McDonalds skulle vara ytterst tacksamma.

När vi väl började att träna kändes det som att gymmet är killarnas motsvarighet för tjejernas besök hos frissan: en massa skvaller. Nu vet jag inte en enda tjejkompis som går och får håret gjort bara för att dela med sig av det senaste, utan det är väl mest bara en gammaldags klyscha. Men iallafall. Så nu är det bara att sätta igång att bugga gymmet! Och Dennis kan bra konstiga övningar han, det kändes som om det mesta var relaterat för... något annat. Jucka mig hit och jucka mig dit.

Ledig(?)

Jag vaknade av telefonen imorse, det var Rickard som ringde och sade att han hört att jag jobbat tio dagar i rad och frågade varför jag gjort det. Mitt svar var att det bara blivit så eftersom Peter är i Malmö (vi är de enda som kan rycka in dagtid). Det lät som om han skulle "småskälla" på mig och säga att jag fick säga till ifall jag behövde vara ledig, istället sade han: "Så... du har inte lust att jobba idag då?". Mitt svar löd precis som igår: nej.

Jag har redan gått med på att jobba på fredag för Nanas skull och för ett tag sedan ringde Janne och frågade om jag kunde jobba imorgon. Jag var så less på att vägra att jag sade att det gick bra. Jag är ändå en människa och ingen maskin. Ni tänker säkert nu att oj vad jag kommer tjäna pengar, och ja det kommer jag - men det är inget fel med att vara ledig ibland.

Gnäller jag? Förlåt. Jag är bara lite less. Tur nog så fick jag ju trots allt vara ledig idag och åt lunch på stan med Ellen. Sedan kom Evvis över för att ta mått inför balklänningen. Har även suttit och färglaggt illustrationen för den idag. Vill inte påstå att jag är helt klar med alla skuggor och så vidare, men just nu ser den iallafall ut så här:


Allt ser fel ut när man fotar en teckning, ha det i åtanke. (Stör ni er på strecket vid vänstra armen så kan jag berätta att det försvinner när jag skär ut bilden.)

Gurra goes stängning

Igår var det då dags för stängning och jag hade ju turen att ha Alfredo på förstängning som har stor erfarenhet av det. Jag lyckades filtrera utan problem eftersom jag gjort det tidigare, sedan fick jag prova på att banka en grill medan Alfredo höll mig under uppsikt. Sedan fick han "nöjet" att göra den andra (ingen är bättre på bankning än han).

Så när han slutade klockan 21 var det bara jag, Simone och Nana kvar och ack så fort tiden gick. Det är hur mycket som helst som skall rengöras och hur konstigt det än låter så tror jag att jag var för noggrann, så pass att jag hamnade efter i mina uppgifter. Det kom en del gäster i driven men annars var det hyffsat lugnt så jag hade gott om tid på mig. Jag kände mig ganska nöjd när jag var klar, dock kände jag att det fanns säkert en miljon saker jag hade glömt. Nana sade däremot att allt såg bra ut och att det var en av de bästa stängningar hon varit med om. Och det är ju ganska svårt att imponera på henne så det säger väl en hel del. Dock hjälpte hon mig en hel del, så det är nog mest tack vare henne.

Jag slutade 01 och började jobba idag klockan 10. Egentligen skall man ha minst 11h mellan passen men jag sade att det var okej. Vilket jag idag märkte att det inte var, för jag var så jävla trött, dålig och helt öm i armarna och orkade knappt skrapa grillen. Jag var inte till mycket nytta men det var ju dagen före löning så det var en ganska lugn dag. Sedan ville Janne att jag skulle jobba imorgon också men efter tio dagar i rad sade jag promt nej, att det inte gick. Så nu kan jag äntligen på riktigt säga att jag är ledig!

Chock!

Jag gick precis in för att kolla på mitt schema på mctime, har en ny vana att kolla det varje dag eftersom jag två gånger upptäckt nya pass i april - men denna gång fick jag minst sagt en chock. Schemat var totaländra, jag menar TOTALT! Jag har fått en massa öppningar och stängningar och ligger på 30-40h/v! Jag är i en sådan pass djup chock att jag tror att jag fortfarande sover.


Cred?

Att inte vara ledig

Desiré ringde mig imorse och var pratglad och nämnde att Janne hade sagt att jag skulle jobba idag. Vilket jag blev lite fundersam över, för jag hade faktiskt sagt att jag kunde jobba om jag fick vara ute i lobbyn. Anledningen till det var att jag kände att det skulle vara bekvämare än att vara inne i köket. På det sade Janne att "det kanske funkar" och så var det inget mer med det. Så vad jag visste skulle jag inte jobba. Men eftersom Desiré ringde mig när hon var på väg till jobbet så frågade hon Rickard om jag skulle jobba. Tydligen skulle jag börja klockan tolv. Tack för den informationen Janne! Ibland är han bra flumm alltså, haha.

Då var klockan knappt elva så jag åt en liten lunch och gjorde mig iordning och var tvungen att tvätta bort alla fett/ketchup/senapfläckar från mina byxor och skor. Då jag skall visa mig ute bland folk är jag ju tvungen att se välvårdad ut, så för en gångs skull kunde jag vara fåfäng med håret inför jobbet.

Allt gick bra; torka lite där, sopa lite där, moppa lite där och så vidare. När den första snön kom tänkte jag att gud vad jobbigt det blir då golvet i lobbyn blir helt blött och man måste moppa. Men det är ju egentligen bara att torrmoppa lite. Nu när våren är här så är det istället grus överallt så jag gick med sopen praktiskt hela tiden.

Det var väl meningen att jag skulle sluta vid 15-16 något men icke... Då ville de ha mig på förstängning i köket, så jag ställde upp och jobbade till klockan 20. Ja gott folk, det var min lediga dag det. Och imorgon skall jag få lära mig att stänga! Så på loppet av tre dagar har jag lärt mig öppning samt stänging - något som jag inte fått lära mig på sju månader.

Gurra goes öppning

Jag sov uruselt i natt, minst sagt. Rädslan över att försova mig gjorde att jag vaknade varannan timma, sedan drömde jag en massa mardrömmar om att allt skulle gå åt skogen. Till exempel skulle jag istället stå i kassan utan att ha fått lärt mig den, så att allt bara blev ett enda kaos. Jag drömde även om att det skulle bli en katastrofal rush.

Verkligheten? Det gick som en dans. Det första jag mötte när jag kom var en taxi som stod vid menyerna i driven och jag tänkte att han var väl lite väl desperat som stod och väntade 30 minuter innan vi skulle öppna, men sedan visade det sig att det var Rickard som hade åkt taxi till jobbet bara. "Bara och bara", hur ofta åker man taxi till jobbet egentligen? Men allting gick bra, tyckte lite synd om Rickard bara som efter att ha tagit beställningar fick gå in i köket och visa mig vad jag skulle göra - så han jobbade ju praktiskt taget själv i kassa/dt/kök till en början men frukosten är knappast svår så jag lärde mig fort. Var inte direkt överdrivet med gäster, men det var en del iallafall. Fick möjlighet att prova på allt åtminstone.

Vad som inte gick som en dans sedan var då lunchrushen. I köket var det jag, Mohammed och Nilsson. Det gick inte runt, utan Rickard fick stå i köket hela tiden för att det skulle gå. Tyckte synd om Britta där bland annat som fick stå helt själv i tvåan, dock klarade hon ju av det tio gånger bättre än vad köket klarade av att producera alla cheese, hamburgare och de jäkla grillorderna. Det kunde ligga tre hamburgare i skåpet för att en minut sedan bara vara borta. Hamburgare! De jag sällan ens bryr mig om att ha i skåpet eftersom vi säljer så få. Men som sagt: barnbidrag. I vanliga fall när vi säljer bra brukar vi sälja för sex-åtta, men idag låg vi på nio.

Jag slet som ett djur och jag har aldrig jobbat så hårt och så bra som jag gjorde idag (kan jag meddela utan att vara skrytsam) och jag höll på att få psykbryt och slå någon på käften. Det känns förjävligt när man jobbar för lika mycket när man presterar bättre. Eller åtminstone har viljan att vilja prestera bra, vilket verkade saknades idag.

Klockan 16 fick jag sluta och jag hörde änglakören. Jag åt en glass med Khadije och sedan promenerade jag hem med Nadja. Imorgon är jag ledig och ack vad jag skall njuta.

Hoppas ni har/får en trevlig helg!

Barnbidrag

Om det märks av när det är den 20:e? Skämtar ni?! Det är galet med happy meal då. Känns som om det är det enda dagen handlar om, men det har inte varit så många grillorder som väntat dock (underbart nog). Dagens magiska ögonblick var under en beställning i dt:n: ...med hamburgare utan gurka - eller, den kan han ta bort själv. Tusen tack, äntligen någon som fattar!

Dagens middagsrush var dock inte att leka med för vi hade slut på hur mycket som helst. (Sällan?) Det var slut på äpplen, morötter, sallader, salladsbröd, bacon... Så mitt i rushen kom leveransen, så medan man försöker behålla kontrollen över allt så skall man samtidigt fylla på allt som behövs och ja... det gick inte bra. Men det gick, till slut.

Imorgon har jag som sagt öppning med Rickard som skall utbilda mig, det blir spännande och framför allt kul. Skall vara på plats klockan 06 och när han frågade hur jag skulle ta mig dit svarade jag att jag skulle promenera - vilket känns självklart för mig. Hans ansiktsuttryck sade dock att han tyckte jag var dum i huvudet. Vilket mamma också verkade tycka när hon fick samma svar, så hon övertalade mig att pappa skulle skjutsa mig. Ja, jag behövde väl inte direkt övertalas.

Dagens tips: Frukost på McDonalds är ultramysigt. Det lärde jag mig idag iallafall tack vare min härliga frukostdejt med Nathalie. Givetvis skall denna frukost ätas på Birsta McDrive. Fast kanske inte just imorgon då undertecknad försöker få allt att gå ihop i köket.

Vårkänslor

De tre senaste dagarna har jag promenerat hem från jobbet med vårkänsla i kroppen. Det har varit sol, värme, smält snö och en jäkla massa grus. Om inte det är vårtecken så förklara gärna för mig vad det är. Så just denna dag känner jag mig helt glad och längtar efter grönska, tygskor och sena kvällspromenader. Och för en gångs skull känns det inte så långt borta.

Dessutom är jag glad över att jag jobbar 20-24h/v i april - den som väntar på något gott väntar aldrig för länge? Dessutom så kom Janne fram till mig idag och frågade om det inte var dags att jag fick lära mig öppning. Så på lördag är det Gustav som får leka morgonpigg och ge sig på öppning, hur skall det sluta tro?

Vuxensim

Jag kunde ha lekt soffpotatis här hemma framför teven och varit allmänt onödig, men istället gjorde jag något som till och med jag är mindre chockad över. Jag gick på vuxensim på sporthallen tillsammans med Fanny, Britta och Nadja. Det var ett bra tag sedan jag simmade sist och jag känner mig helt dränkt i klor, är helt torr och trött i hela kroppen. Ändå känner jag att jag mår så grymt bra. Lätt att jag kan gå på det igen, det var härligt att simma i mörker med tända ljus och lugn musik (eh... rockballader). Dock jobbar jag varje tisdagkväll men det får jag ta och byta bort, här skall lekas fisk!

Var tvungen att kommentera till Nadja om det faktum att vi går på vuxensim, men betalar för barn. Hur ologiskt är inte det?

Den där saddisten Big Mac

Jag skulle egentligen ha jobbat kväll idag men av någon anledning skulle jag jobba 10-14 istället, vilket passar mig utmärkt för då kan jag se på Desperate. Dagen flöt på lungt och stilla och det enda irritationsmoment var att bröden för Big Mac ständigt fastnade i rosten och gick sönder, vilket de gör varje tisdag då man bankar dom på måndag kväll. Detta irritationsmoment skulle senare komma att bli ett stort irritationsmoment. 

Trots att vi använder medel på rosten för att brödet inte skall fastna så gör det det iallafall och helt plötsligt befinner vi oss i världens rush och 50 miljoner Big Mac är beställda. Så Janne överger kassan för att försöka fixa rosten, han verkade tycka att det var jag och Jocke som var klantiga och inte visste hur man öppnade den på "rätt sätt", men det gick knappast bättre för honom eller - till hans förvåning. Och kön i kassan bara växer och växer och stackars Nadja får försöka ta hand om den på egen hand.

Till slut är det fixat: det vill säga att det inte går att fixa för tillfället. Så jag gör mitt bästa med att producera Big Mac vilket går till så att ungefär var fjärde går att behålla. Samtidigt försöker Jocke ta hand om bopen där skärmen är full av beställningar (skulle varenda en ha McChicken just idag?).


När rushen är slut så försöker vi ge oss an rosten igen och vi tror att den är fixad, vilket den fortfarande inte är. Jag höll seriöst på att bli galen. Vi måste ha fått wasta runt 20-30 bröd idag bara på grund av det. När jag slutade hade vi fortfarande inte fått till eländet. Fan ta Big Mac alltså.

La Voix

Igår var jag hos Frida med Lilla Roliga Gruppen för att njuta av Melodifestivalen, äta socker och ha det allmänt mysigt. Visserligen var Måns min favorit, men jag ville ändå att Malena skulle vinna då hon har större chans i Moskva. Och det var ju så det blev, så glada var vi allihopa- utom Jocke som bojkottar hela schlagerfadderullan.

Efteråt pratade vi om allt mellan himmel och jord, men det märks att LRG har vuxit upp då samtalen numera kretsar kring sex och alkohol. Förut var vi alla så oskuldsfulla och söta. Nu är vi istället ett gäng bombnedslag som gör stan osäker. Jag kom inte hem förrän vid 02 någon gång vilket var i senaste laget då jag började jobba 10 idag. Men det var inga problem, nu är jag dock helt slut. På kvällen kom det hela tiden oväntade rusher och tog oss på sängen så att säga. Söndagar brukar vara så pass lugna att det inte händer något alls, men alla är väl i uppror nu efter melodifestivalen så att de måste frossa.

En gång för inte så länge sedan

Började dagen med att gå igenom bilder från studentiden. Det jag såg var sommar, fest och lycka. Det var så nyligen men känns ändå så fruktansvärt långt borta. Som alla andra f.d. studenter vill jag tillbaka. Tiden gick alldeles för fort, så studenter 09: ta vara på tiden och njut!

Jag hittade bland annat den här bilden på mig och Emma från då vi skulle ut med ett gäng men istället slutade kvällen med posering på Sundsvalls drakar.


Utdelning i minusgrader

Imorse skrek min klocka på mig 05.45 och jag lyckades som tur var tvinga mig upp ur sängen för att klä på mig flera lager varma kläder. Min enda ljuspunkt var att det var ljust ute, även om inte solen syndes. Så jag var nere på stan till 07 för utdelning av Metro samt katalog för Lunds Universitet. Vid den tidpunkten hade inte katalogerna kommit (som tur var) så vi delade bara ut tidningen istället, vilket gick som en dans. Sedan när katalogerna kom så skulle vi dela ut dom tillsammans med en tidning till de som var i "lämplig ålder" - och de som är i den åldern vill knappast ta emot något om jag säger så. Men vi var ett glatt gäng som gärna värmde oss inomhus på Navet så fort tillfälle gavs och tiden gick fort.

Kilade hem och myste framför tv:n och såg ett helt avsnitt av Våra Bästa År - hoppas ni förlåter mig. Jäkla såpa! Kommer nu nyligen hem ifrån Friskis då jag och Dennis äntligen tog tag i våran vackert omtalade pumpning. Tog hyffsat mycket och är helt slut i armarna av allt pumpande (njut av bilderna ni fick i huvudet nu).

Och ni Sundsvallsbor som befinner er på okänd mark: idag gick Fannys samt Zizzi också i konkurs. Farväl Sundsvall, hallå öken.

Ack, denna lågkonjunktur

Idag kunde man läsa om ännu ett av lågkonjunkturens offer här i Sundsvall: den stackars JC-butiken i stan har gått i konkurs. Det är en sak när mindre kända butiker som Designtorget får slå igen, för man visste att det bara vara en tidsfråga innan det skulle ske, men när det inte längre fungerar för butiker som JC inser man hur allvarlig denna ekonomikris är. Inte för att jag inte har tagit den på allvar förut, men ni förstår vad jag menar. Det skulle lika gärna kunna vara jag som förlorade jobbet istället. Den där JC-butiken har funnits i 35 år. Vi har funnits i sju månader.

För övrigt kan jag rekommendera mina arbetskamrater att ta ett fotbad och ta fram fotfilen. Helt klart värt det. Så nu vet ni vad jag gjorde idag.

Rengöring

Idag var min första lediga för/eftermiddag på länge och det går inte beskriva hur skönt det är att vara ensam hemma och bara göra ingenting alls. Men precis som förr i tiden så har jag lekt hemmafru, har inte ägnat mitt rum någon uppmärksamhet alls under förra veckan så nu var det dags för att gottgöra det.

Rengjorde bland annat datorn (har jag någonsin gjort det förut tro?) och fick någon knäpp idé om att dammsuga den. Må erkänna att det fungerade hyffsat ändå. Undrade om tangenterna skulle lossna, men inte då - de höll sig vackert på plats trots det oväntade blåsvädret. Blev däremot väldigt förvånad över hur många hårstrån som dolde sig under tangenterna, hur tusan lyckas de gömma sig där? Så just nu bloggar jag från en dator som är clean as you go (arbetsskadad minsann).

Vad annars?

På förstängnigen ikväll på jobbet fann jag mig själv med att stormtrivas, det var lungt och det var jag, Issa, Fanny, Dennis och Klas som jobbade. Alla var så avslappnade och allt var bara... mysigt. Ibland kan jag inte riktigt förstå att det är det här som är mitt jobb, att det är det jag gör för att tjäna pengar och överleva. Jag menar, vad skulle jag annars göra? Jag mår bra på jobbet och det känns som om det är där jag hör hemma.

Fast visst finns det massvis med stunder då jag springer runt som en yr höna, svettas ihjäl samtidigt som jag har dåligt samvete över att någons idiotiska grillorder tar längre tid än den borde. Så allt är inte en dans på rosor nej, men det är det jag väljer att fokusera på.

Blev tillfrågad om jag ville jobba imorgon, vilket jag sade att jag gärna gjorde. Precis, jag vet inte hur man säger nej. Men ingen kan hålla mig borta från att jobba en dag då jag för en gångs skull har OB. Så här många dagar kommer jag ha jobbat i rad:

Lördag: 10-15
Söndag: 16-20
Måndag: 10-16
Tisdag: 10-16
Onsdag: 10-16
Torsdag: 10-16
Igår: 10-16
Idag: 11-20
Imorgon: 11-20
Måndag: 16.30-21
Tidag: 16.30-21

Inte konstigt att jag känner mig hemma på jobbet.

Fynd i skattkistan

Hittade en skiva i min skrivbordslåda som innehöll bilder från en fotografering för länge sedan. Tova fick tyget i julklapp för att sedan få bestämma vad det skulle användas till. Resultatet ser ni på bilden (även om inte hela klänningen syns).


Fotograf:
Frida Hjortén

Modell:
Ida Gisselman

Fredag

När jag och Nathalie började jobba i förmiddags så var det så där lungt som det brukar vara innan lunchrushen kommer igång, men från ingenstans kommer det en bil och beställer åtta big mac menyer - med åtta cheeseburgare. När han beställer hör man att han försöker låta bli att skratta. Folk verkar tycka det är jätteroligt att beställa ohyggligt stora beställningar - som den där gubben med 30 cheeseburgare. Ha-ha, dödskul! Efter den bilen smäller det till med bilar i dt:n och Rickard och Daniel hoppar in i köket för att hjälpa till. Och så fortsatte hela fredagen kan man säga och det var fullt upp hela tiden.

Skulle egentligen börja klockan 16 imorgon men gick med på att börja 11 istället. Kan lika gärna jobba så mycket som möjligt denna vecka eftersom jag är ledig ons-sön nästa vecka, hur härligt låter inte det? Dock skall jag återigen dela ut Metro på torsdag 07-10, så alla ni morgonpigga som är ute på stan vid den tidpunkten får gärna underlätta arbetet för mig.

Trött arbetsmyra

Har jobbat sex dagar i rad nu och det återstår två innan jag får min vilosöndag. För vila kan behövas, gårdagen var ett bevis på det. Jag lade mig för att vila efter Vänner och sov en timma, jag klev upp och satte mig vid datorn och var onödig en halvtimma innan jag gick och lade mig på riktigt. Då var klockan 21.30 och det är sällan jag lägger mig så tidigt vill jag lova (finns det någon som gör det?), och sov gjorde jag tills klockan 08 då klockan ringde. Trots det så kände jag bara för att fortsätta sova.

Min ursäkt? Jag har fortfarande fem månader kvar som tonåring!

Great Taste of America

Idag på jobbet så var Janne så less på att vi wastar (slängar) alldeles för mycket så han gjorde en ny och personligare lista. Det vill säga att jag och Jocke fick varsin lista där vi skulle skriva upp vad vi slängde, så man såg vem som wastade mest. Uppdraget var att ha allt i skåpet och samtidigt inte behöva wasta något. Om det funkade? Oja! Vi blev stenhårda på att inte wasta något alls, så vi "snålade" med produkter i skåpet för att inget skulle hinna bli för gammalt. På min lista fick jag en nuggets , en halv chicken value, en Big Mac och ett QP-bröd. Inte dåligt med tanke på vad som brukar wastas.

Nu är det även sportlov, så jag har fått nöjet att få en massa lunchpass så Jocke slipper vara ensam i köket. Visserligen är det väl en hel del ungar som är ute och leker i fjällen men det finns minsann dom som får happy meal till lunch också. Jag brukade själv vara ett sådant barn med min naturella lilla hamburgare.

Sedan började vi nu på eftermiddagen med den nya kampanjen: Great Taste of America! Det är underbart att slippa den illaluktande salsasåsen. Jag hade även äran att få göra den allra första New Orleans hamburgaren, det ni. Dock hade jag inte så bra koll på alla andra nya roliga saker vi fått i och med kampanjen, förstod inte ett dyft när det dök upp en "chili cheese tops" på bop-skärmen. "Vaddå? Är det en kycklingburgare?". Det är chilibollar tydligen, som ser väldigt goda ut.

Fan

Gick nyss in på Konstfacks hemsida mest "bara för att" och upptäckte då att sista ansökningsdatumet är imorgon. Bra gjort Gustav! Det var fem uppgifter man skulle skicka in, den ena svårare än den andra som säkert skulle ta en månad att sammanställa. Så farväl Konstfack. Inte för att jag varit så seriös med att gå där, men jag hade ändå tänkt söka. Jag kan inte hålla på så här längre, jag måste ta tag i mitt liv och tänka på framtiden.

Gårdagen

Min lördag bestod först av ett hektiskt arbetspass 10-15. Ett tag där kände jag för första gången för att bara lägga mig ned på köksgolvet och ge upp. Kom någon panikrush när jag var själv i köket, och det fanns ingen som kunde hoppa in och hjälpa mig. Till slut dök iallafall Rickard och Daniel och räddade mer eller mindre livet på mig.

Jag, Issa och Fanny hade pratat stort om en utgång i en veckas tid och det var det som var planen. Men som förra gången hade vi ingenstans att ha förfest - den stora nackdelen med att bo hemma. Då visade det sig att Johanna var ensam hemma så jag stack dit. Där glodde vi på massor av bilder på hennes dator, slötittade lite på melodifestivalen och tjatade på att Issa och Fanny skulle komma. Vilket de aldrig gjorde utan vi bestämde att vi skulle ses på stan istället. Så tog Johanna fram spelen vi hade i happy mealen förut och vi började spela frustration. Kändes lite konstigt mitt i allt, sedan körde vi även att man skulle dricka alla de klunkar tärningen visade. Hon vann trots att jag ledde stort först - frustrerande, haha.

Låter som en tragisk förfest men vi hade faktiskt jättekul. Sedan åkte vi buss ned till stan och den bussturen samt kylan gjorde oss mer eller mindre nyktra. Fanny och Issa var fortfarande inte klara, så vi drog till Harbit där Johanna snackade med någon "speciell" i telefonen hur länge som helst medan jag satt där och smuttade på min öl. Till slut kom tjejerna iallafall med sällskap av Janne och det tog Fanny runt en minut att bli uppraggad. Jag och Johanna ville till BK med det "billiga inträdet" och de andra till O´learys, så de försvann in dit. Jag hade totalt tappat lusten för utgång så Johanna gick in på BK medan jag gjorde sällskap med Nadjas blott 17-åriga kompis som inte lyckades komma in på krogen. Sedan åkte jag hem. Visade sig senare att O'learysgänget också åkte hem ganska snart.

Vi tar revansch nästa vecka!RSS 2.0