Farväl 2009

Kom nyss hem efter att ha varit hos Ida och Lilly och lämnat av nyårsklänningen. När Ida tar på sig den så går dragkedjan sönder! Vid midjan lossnar dragkedjan och blottar ett litet hål med Idas hud. Jag börjar direkt tänka på Plan B: vad skall Ida ha på sig istället. Ida och Lilly ger sig däremot inte lika lätt och efter ca en kvarts fixande och trixande så får de ned dragkedjan och även upp den igen, på korrekt sätt.

Jävla billiga dragkedja säger jag då bara! Tur att det löste sig till slut. Ida är verkligen jättefin i klänningen och jag stannade kvar ett tag och såg på när Lilly fixade hennes hår samt smink och vilken liten prinsessa hon är.

Så nu är den punkten på dagens lista överstökad trots många om och men. Springer runt som en yr höna nu och peppar för fullt och försöker göra mig iordning. Om lite mer än en timma kommer det massa mcfolk hit till mig och drar igång någon typ av fest. Tolvslaget skall firas i hamnen med en massa fyrverkerier, men frågan är väl då om alla kommer att överleva tills dess?

På återseende tills 2010!

Den sista beslutångesten?

Det är nyår och jag vill vara uppklädd. Därför har det varit planerat länge att jag skall ha på mig min kavaj från Tiger som jag köpte till studenten. Vilken chock jag fick när jag tog på mig den, jag såg asfet ut. Även om jag knäppte den så var det minst en decimeter tyg för mycket. Jag som tyckte att den satt bra på mig för ett och ett halvt år sedan, måste utan tvekan ha gått ned i vikt. Så trots att jag blivit smalare såg jag alltså tjock ut, hur ironiskt är inte det?

Så det var bara att hänga tillbaka kavajen och vräka ur halva garderoben på sängen och provade plagg efter plagg och kombination efter kombination. Jag som brukar kunna erkänna att jag har en massa kläder kände att jag verkligen inte har någonting att ha på mig.

Hakade upp mig på det där med att se smal ut då jag tyckte mina lår explodera oavsett vilka jeans jag tog, så valde därför de enda jeans jag har som jag tycker är riktigt smickrande. Det vill säga mina supertighta, svarta cheap monday jeans med en dragkedja som inte går att stänga. Vilket inte gör något ifall man har en lång tröja och min "cry emo, cry" t-shirt jag fick av Markus passar utmärkt.

Så, kommer inte direkt platsa in i det uppklädda gänget som planerat men vem bryr sig efter några drinkar?

Gårdagens stängning

Kom till jobbet och var sjuhelvetes pepp. Stod i tvåan med Khadije och hade en asgrym servicetid! Så fort vi inte hade något att göra sprang vi runt och moppade och städade eftersom "finbesök" väntade. Cheferna kom och gick efter fem minuter och då var det undanstökat. Vi var lite väl många som jobbade just på grund av det så jag fick rast tidigt och bra hjälp med min stängningslista.

Hade dock två idioter i DT:n senare på kvällen och jag ville nästan bara skratta åt dom för att de var så jävla pantade. Sundsvalls blondaste tjej, utan tvekan. De hade beställt en nacho, men tydligen hade dom menat El Maco menyn. Men klyftigt! Så jag gjorde återköp på det och gav dom 15 kr tillbaka. Men nej, tydligen skulle dom ha den också. Och då börjar tjejen (då tre minuter gått) gnälla att hennes mat kommer bli kall - den är ju för fan inte ens klar! Det var en massa fix och tjafs, samtidigt har man givetvis en bil som missat beställningen och en annan bil i headset.

Senare på kvällen så kommer världens rush. Hockeyrush. Nästan full DT-skärm och massa folk i kassan. Jag var helt jävla lost och mitt i det hela kör Klas in sin skalle rakt in i mitt kindben med 150 km/h. Det gjorde så galet ont att jag nästan grät. Jag hade låtit mig själv att göra det om jag inte varit så upptagen med kaoset.

Och det var då jag bestämde mig.

Onsdagen

Vaknade relativt tidigt igår för att sy på Idas klänning och tro heller ej, men det gick bra. När den var klar bortsett från fållen vek jag prydligt ihop den för att ta med den till jobbet för en sista check att den passade (vem vet vad all julmat har gjort liksom).

 

Jag åkte ned på stan och gjorde bolaget med Sara men vi hade ganska svårt med att välja alkohol eftersom vi fortfarande inte visste vad vi skulle göra på nyår. Vi sade att det var bättre att ha för mycket än för lite. Sedan diskuterade vi det där med skumpan, skulle vi ha någon? Båda två var extremt opepp på nyår och med tanke på de icke existerande planerna kändes champange lite överflödigt så det skippade vi. Något jag ångrar idag, menmen...

 

När den shoppingen var gjort så fikade jag med min kära vän Linnea som sedan några år tillbaka är bosatt i Göteborg, så det är inte alltför ofta vi träffas. Lika härligt varje gång dock, undermedvetet lyckas hon alltid peppa mig och nu känner jag mig tillräckligt peppad för att faktiskt göra något åt eländet.

 

Tisdag

Startade dagen med att promenera runt på Birsta City tillsammans med Ida och hennes kompis för att hjälpa Ida leta efter en kavaj till nyår. Var oväntat svårt att hitta en men till slut lyckades vi. De passade även på att ta sprutan mot svininfluensan, jag avstod.

Ida skulle stänga så vi promenerade upp till jobbet där jag väntade en timma på att Sara skulle sluta. Under tiden satt jag och hängde med Elin, Khadije, Elin och Johanna och hade jättekul. Att vara på jobbet när man inte skall jobba är nog det bästa som finns, för en gångs skull kan man slappna av och bara ha kul med de härliga typer som finns där.

När Sara väl slutade drog vi på systemet tillsammans med Johanna och gick loss med en vagn. Vi tog bussen ned till stan och jag och Sara hade en sådan där härlig fika som bara vi kan ha. En massa skitsnack som vanligt, mycket snack och liten verkstad. Dock har jag bestämt mig och nu skall det äntligen bli så som jag vill.

När jag kommer hem för att sätta igång med Idas klänning upptäcker jag en fläck(!) på framsidan. Det var ju härligt, för jag kände mig inte alls stressad nog med att den skall vara klar till nyår? Så nu gar jag har fått ägna en timma åt att sprätta, klippa ut en ny del och det köret. Men nu ser den iallafall ut som den skall. Dock får jag ta tag i fortsättningen imorgon.

Utnyttjad

När man blir 20 så blir man betydligt friare just för att man kan gå på systemet helt själv. Men det finns en baksida och det är att alla verkar anta att man med lust och glädje skall köpa ut åt alla. Jag har blivit trött på alla förfrågningar nu och med nyår som närmar sig minskar inte direkt antalet. Det känns falskt när man får sms där det står "Hej, hur är läget?" när jag vet vad det som kommer att stå i sms nummer två.

Samma sak när folk som aldrig skriver annars på msn helt plötsligt hör av sig och börjar småprata lite för att sedan släppa bomben: "Du... kan du göra mig en tjänst?".

Ja, låt oss leka utnyttja 20-åringen. Har blivit jäkligt less på den leken ju faktiskt.

Mardröm

Inatt blev jag sannerligen riden av maran i sann asiatisk skräckfilmsanda. MaryRose och Sara spelade samma roll och bytte av varandra lite då och då (så där knasigt det brukar bli ibland när man drömmer).

Handlade om att jag och Mary/Sara blev psykiskt terroriserade av någon, förföljde oss och annat som gjorde oss helt paranoida. Galet paranoida för till slut var vi så pass förstörda att vi högg halsen av två tjejer vi trodde var psykiskt sjuka och var var ansvariga för att terrorisera oss. Vilket var sant. Bara det att ingen trodde på oss och låste in oss på mentalsjukhus. Brr.....

Gustav och Fannys to do list 2009

Hittade listan jag och Fanny skrev i början av året om våra mål. Det som är överstryket har vi/jag lyckats med och det var då inte speciellt mycket.
 • Få ett fast jobb på minst 75%.
 • Fanny: bli gravid mot Mackes vilja (han gör slut?) - ensamstående mamma - bidrag.
 • Kolla upp A-kassa (eventuellt bidrag för ensamstående).
 • Träna - beach 2009 (Haha).
 • Resa - Grekland - Kalmar - strippklubb.
 • Festa - minnesluckor - "sug hårt uppåt" - mintu - vodka - tequila - shots - spy.
 • Fylla 20 år - presenter - Gustav fyller år: gatufest - systemet - kasinot - bli fattig (rik?) - anonyma spelmissbrukare.
 • Bada - sola - bränna sig - apoteket.
 • Vända på dygnet - festa hela natten.
 • Gustav: ta körkort - krocka (HAHA!).
 • Köpa begagnad bil - bestulen - sorg - ny bil - lycka - sex i bil - påkommen.
 • Baka - bränna vid - lukta illa - göra ren ugn.
 • Köpa lägenhet - sy gardiner - bli ruinerad av IKEA - läsa inredningstidningar - feng shui - inflyttningsfest - spy.
 • Fika - Barista (Waynes blev det nya Barista) - levande ljus - höstmörker - filtar.
 • Panta tomflaskor (Inte ens det har jag lyckats med).
 • Skriva - Fanny: poet - Gustav: nya blondinbella (Diskutabelt).
 • Jul - klappar - första julen med Macke Jr.

Less?

Jag vet inte riktigt vad det är med mig för tillfället, är helt ur gängorna och känner mig less. Har förmodligen att göra med att jag har jobbat varje dag sedan juldagen och haft en miljon tankar i mitt huvud. Fruktansvärt opeppad på nyår dessutom. Festen hos mig är flyttat till en "stor 3:a i Nacksta" - ursäkta mig om jag är lite skeptisk. Känns skönt att slippa agera värd dock, inget jag har ork med just nu. Men just nu känns det som att jag kommer att spendera tolvslaget ensam med att lyssna på Melissa Horn och drömma om ett bättre år.

Att jobba idag gick relativt bra men irritationsmoment finns alltid. Som att folk sjukanmäler sig när de skall börja och att danskar är fullkomligen hopplösa i köket. Cred till Issa som tog på sig keps och förkläde och ställde sig i köket dock, det tycker jag var strongt gjort. Det betydde mycket för mig och mitt humör.

Fick helt oväntat förfrågan om att sluta tidigare och tackade glatt ja till det. Blev fika med Britta på Waynes och sedan kom Dennis och slog sig ned han med. GBD äger fortfarande McDonalds vill jag påstå.

Melissa Horn

Plikten kallar

Snart är det dags att bege sig ut till jobbet för ett pass á la 10-19. Om inte uppställningen ändrats sedan sist jag tjuvkikade så skall jag återigen stå i tvåan med Sara, och det är vi peppade för!

Dock återstår det att se om jag ens lyckats ta mig till jobbet pga snökaoset igår kväll. Våran gata är då inte plogad, men den är inte direkt prioritet nummer ett heller. Stod inget om försenade bussar på dinturs hemsida så det är bara att hålla tummarna.

Smockfullt

 

Julklapparna jag fick hjälpte inte till direkt när det gällde utrymmet på mina två stackars hyllplan. Snart lär det braka. Jag orkar inte göra något åt det eftersom jag snart skall flytta hemifrån! När är ju en helt annan femma.

Annandagen

Igår så tyckte Henke att jag skulle jobba idag, men jag sade att det inte var en slump att jag var ledig. Min plan var att vara bakis och sedan gå på släktmiddag. Men löfte om att stå i tvåan med Sara 11.30-15 lät väldigt lockande, så det gick jag med på. För idag är en dag då vi säljer galet mycket, så ville gärna få vara en del av det.

I början sålde vi inte så mycket som förväntat, men sedan kom det folk. Massa folk! I kassan. Jag och Sara kunde inte ens backa kassan eftersom det var så många som sprang omkring där, det var runt nio pers vid kassalinjen totalt(fem kassor, Lindberg samt jag, Sara och Carolina från DT:n). Ändå klagade Lindberg och Klas på att de inte alls sålde något och var allmänt buttra. Blev ganska less där för att om det nu var förväntat att vi skulle sälja så mycket kunde man väl FÖRBERETT det? Till exempel med att ha växel?! Varenda beställning i kassan tog ju en minut längre än vad det borde på grund av att det inte fanns någon växel. Lyckat.

Jag och Sara har världens grymmaste team dock och det gick väldigt bra. För bra, för skärmen var tom så ofta att det blev tråkigt. Fick sluta en kvart tidigare och då var det bara att kila hem och duscha snabbt inför släktgalejet.

Är det bara jag som älskar släktmiddagar? Jag tycker de är fantastiskt roliga med alla historier, roliga anekdoter och skämt. Vår morfar är i världsklass, även om han inte menar det alla gånger.

Pics från gårdagen

Psykbryt

Ja, gårdagskvällen blev inte riktigt som planerad nej. Kom till Frida med festhumör och var pepp på en kanonkväll. Vi var åtta pers men det visade sig att det bara var tre av oss som skulle ut, så jag blev lite mindre taggad på grund av det. Det kändes lite smådumt att sitta och dricka bredvid nyktra människor, men det var inte alls det som senare skulle komma att vara problemet.

Jag var social med sms med några andra under denna förfest och med alkohol i bilden blev det kanske lite för mycket. Och ett sms gjorde att jag föll från pepp till depp, det roliga är att jag inte bryr mig för fem öre i vanliga fall. Jag har aldrig blivit upprörd när jag druckit alkohol förut, men jag tror jag reagerade lite väl dramatiskt på grund av det. Blev mer eller mindre förstörd, tragiskt men sant. Henke var snäll och hämtade mig, åkte hem och sov.

Så det var min roliga utgång i sann juldagsanda! Idag känns det bättre, precis som väntat men har ändå en liten klump i mig om att jag vill gå vidare och inte längra vara helt ensam.

Att jobba juldagen

Var på plats vid 09 (vi öppnade 10) och kollade då igenom våran lista med extragrejor vi har att göra och fastnade för att skotta uteserveringen. Ingen aning om varför, för jag skottar aldrig annars. Dock hade vi gärna fått bestämma tidigare att uteserveringen skulle vara snöfri istället för att vänta och låta det komma en massa snölager - för det var då inte lite snö. Efter 45 minuters skottande så bestämmer jag mig för att det får vara nog för tillfället och har då kanske klarat av en fjärdedel.

I samma veva öppnar vi och det går segt. Sätter därför igång med "personalrum special" och skall förutom att städa rummet från golv till tak även städa ur skåpen vi har där. Hittade säkert 20 matlådor och fick en sådan enorm lust att bara slänga alla - är det något jag hatar på jobbet så är det just alla dessa matlådor som ligger överallt och skräpar. Körde dock på taktiken att om det inte fanns en burk med ett lock som passade så fick den gå, så kunde slänga nästan varenda matlåda. Yey.

Då var det dags för kylskåpet och fick då kanonidén att diska alla hyllor i kylskåpet istället för att bara torka av dom. Sagt och gjort. Men... jag fick inte in hyllorna igen. Efter en massa frustande och stönande lät jag Lindberg ta över och han får faktiskt in en hylla - på snedden. Inte okej, och absolut inte okej att den vägrar flytta sig. Så jag skruvar och drar och sliter för att få till det och efter ett nästan lyckat försök till att ta sönder hela kylskåpet lyckas jag faktiskt med att få den på plats. Ordentligt. Aldrig mer ens överväger vi att diska de hyllplanen igen!

Det konstigaste med denna dag var alla gäster. Som jag skrev förut sålde vi tydligen en hel del igår trots att det var julafton och som vi sålde idag! Inte mycket, nej inte alls mycket. Men jättemycket över förväntan. Men fick reda på att flera affärer som till exempel Mediamarkt körde igång med sin rea redan idag. Hade i tanken att alla började med det imorgon bara för att Birsta City gör det.

När jag var liten och ville leka med mina kompisar på juladagen sade min mamma att det enda man gjorde på denna dag var att leka med sina julklappar hemma. Som det förändras. Men lessnar man på julmaten så gör man väl det, men inte för att jag förstår hur det är möjligt?

Juldagen

Lade mig så tidigt som vid elva-tiden igår kväll eftersom jag var så trött, vilket var tur det då jag klev upp 08 idag. Jobbet kallar. Helt otippat så sålde de en hel del igår på julafton, så jag antar att det kommer komma gäster idag också. Förstår verkligen inte hur det kan vara så, har folk inget bättre för sig än att äta på McDonalds i juletider?

Mitt schema säger 8.30-17.30 men jag vet att det inte stämmer, har dock glömt hur vi har öppet idag. Är iallafall tillsagd att komma dit vid 09 så när jag slutar får bli en överraskning.

Senare ikväll är det utgång som det sig bör på juldagen. Sker tillsammans med LRG & Co med förfest hos Frida om jag inte är helt ute och cyklar(?). Tiden har gått så fort att jag inte riktigt hängt med i de planerna, men är säker på att vi kommer ha mycket, mycket trevligt.

Julafton

Då var julafton över och jag känner mig helt slut. Förmodligen på grund av allt paketöppnande för oj vad jag fick många julklappar. Men det brukar vara så eftersom jag varje år skriver en prydlig lista med en massa saker som inte kostar alltför mycket. Får därför det mesta på min lista medans brorsorna får en större slant i pengar brevid sin mindre julklappshög. Verkar dock som om jag är otroligt bortskämd bredvid dom, men så är alltså inte fallet.

Jag har fått böcker, filmer, pengar, en t-shirt och massa annat som jag har önskat mig. Och dessutom en brödrost! Riktigt snygg, knallröd. Inget som stod på min önskelista så det var väl ett tydligt tecken på att mamma tycker att det är dags för mig att flytta hemifrån. Min kusin Daniel sade detsamma: att så fort brödrosten kommer fram så är det kört.

Jonas fick två T-shirts av mig men skulle behöva en storlek större, så dom tog jag själv istället då dom passade mig utmärkt. Så får jag köpa en storlek större till honom istället, så får han leva med att jag har två likadana. Jag valde dom två eftersom jag egentligen ville ha dom själv. Väl genomtänkt.

Jag hoppas verkligen att ni också har haft en trevlig julafton!

Dopparedan

Imorse vaknade jag av att min mobil plingade konstant, givetvis var det sms med julhälsningar. Jag är lite emot de där med att skicka ett "god jul" med massms, det känns inte lika personligt och jag har svårare att uppskatta det då. När jag skickar är jag noga med att få med namnet på den jag skickar till, så att den skall veta att jag tog mig extra sekund just för den personen. Löjligt men så är det.

Jag har lyckats med det omöjliga: städa mitt rum. Jag kommer inte ens ihåg när jag dammsög det sist, pinsamt att erkänna men det är så det är. Så nu brinner ljusen i ljusstakarna och snart är det dags att stöka till ordentligt i vardagsrummet. Vårat hus må vara stort men vi har ingen bra matplats för tolv personer. Så mamma har lånat hem bord från jobbet så vi skall ställa upp tre bord som ett långbord igenom hela vardagsrummet.

Det känns bra att fira jul, det känns ovanligt avslappnande. Inte alls som när man var liten dock, men iallafall. Nytt för i år är att pappa inte är med, han är istället på besök hos sin bror i Mjölby och kommer inte hem förrän efter nyår. Han har aldrig gillat julen och nu i och med att han är deprimerad så har han "gett oss semester" genom att åka bort. Jag bryr mig som vanligt inte för fem öre men semester är det.

Kommer nog fler inlägg under dagen men jag vill redan nu passa på att hälsa alla mina vänner samt bloggläsare en riktigt god jul.

Julfix

Jag och mamma for iväg på Ica Maxi förut ikväll och handlade en massa mat inför morgondagen, detta år är det vi som står för festen. Vi turas om med kusinerna om vart vi skall vara, på annandagen är vi alltid hos mormor och morfar. Så mycket att göra på så lite tid och vem har egentligen orken?

Vi pratade om julgranen och mamma sade att hon helst ville hoppa över den, men jag kände att vi inte kunde ha julklappar i en hög bara - de skall ligga under granen. Jag är starkt traditionsbunden. Så jag gick ned i förrådet och tog fram den och fick Markus att hjälpa mig med att klä den. Snacka om att slänga på julpyntet, ingen av oss hade direkt någon vision om hur den skulle se ut så det var bara fram med gamla julgranskulor och glitter. Det är inte så att någon kommer att försöka njuta av den.

Alla julklappar är inslagna och klara och jag känner mig riktigt nöjd. Mitt rum ser som alltid ut som ett bombnedslag så det skall jag försöka göra något åt. Hade tänkt avsluta kvällen med The Holiday.

Julklapp till mamma

Min mamma har vett att uppskatta modeteckningar och skisser, och tycker att de är "coola" och tjatar ofta om att hon vill ha fler av mig. Hon har fått några förut som hon ramat in och hängt upp i vardagsrummet - vilket faktiskt blev riktigt snyggt. Dock brukar jag vara ganska snål med att dela ut skisser eftersom jag vill ha dom själv eller inte är tillräckligt nöjd med dom.

Därför tänkte jag att jag kunde göra en tavla av illustrationerna på Annas balklänning eftersom jag vet att hon skulle tycka om det. Bakgrunden är köpt på Panduro - de har en massa snygga för scrap booking. Men eftersom illustrationerna var relativt små mot den stora bakgrunden limmade jag på spets på sidan för att rama in dom mer.

Resultatet blev inte allt för pjåkigt ändå måste jag erkänna, och som vanligt vill jag vara noga med att påpeka att min kamera är sämst och att det ser mycket bättre ut i verkligheten.

Dan före dopparedan

När jag låg i sängen igår kväll för att somna fick jag panik över att jag inte ställt klockan innför jobbet imorgon, tänkt och gjort så satte jag den på 09 eftersom jag skulle börja 11. När klockan väl ringer undrar jag vad sjutton som händer eftersom jag inte skall jobba utan är ledig. Måste ha varit helt borta igår då jag var vaken i sammanlagt 20 timmar. Så det var bara att somna om.

Idag har jag handlat sprit innför juldagen tillsammans med Ullis, otroligt mycket folk men det gick jäkligt snabbt ändå må jag säga. De är väl vana skulle jag tro och därav väl förberedda. Efter det köpte jag svart spets på Ohlssons för tavlan jag gör till mamma och så tog vi en snabb chai latte medans vi väntade på Jocke. När han väl kom bytte vi snabbt julklappar. Av mig fick han presentkort på bio för honom och Anna samt en bok som heter Handbok för pojkvänner - sjukt bra bok, mycket humor blandat med allvar. Så han och Anna får det nog bra mysigt tillsammans nu kan jag tro. Observera att Jocke inte behövde boken på riktigt, jag vet att han är världens bästa pojkvän.

Ida plockade upp mig på Barista så tog vi bussen hem till mig för en sista provning av klänningen. Satt som en smäck på henne! Bjuder på en bild trots att klänningen inte(!) är klar så att ni skall han någon aning om vad tusan det är jag bloggar om hela tiden.

Dan före dan före dopparedan

Det tog verkligen emot att kliva upp imorse efter vad som inte kan vara mer än fem timmars sömn. Men det gick! Klas var snäll och hämtade mig i kylan, för satan vad kallt det var! Jag hade hoppats att det skulle komma en liten frukostrush eftersom vi för ovanlighetens skull hade två i köket då Mossi blir utbildad för frukost, men inte då. Var väldigt lungt men jag hann iallafall med allt jag skulle göra. Det var åtminstone mysigt och jag gick runt och sjöng julsånger för tre grabbar med fullkomligen noll julkänsla.

Klas muttrade att vi inte skulle sälja något idag medan jag trodde helt tvärtom, och vem tror ni hade rätt om inte jag? Var inte överdrivet mycket folk, men folk strömmade in konstant och vi var väl kanske inte tillräckligt många som jobbade trots allt. Vi hade åtminstone behövt någon i den förbannade lobbyn eftersom vi behöver moppa den ungefär varannan minut på grund av snön.

Efter jobbet bytte jag och Mary julklappar, jag fick en asläcker tröja av henne och hon Madagaskar 2 av mig. Ganska mycket internt då vi båda ständigt nynnar "I like to move it, move it..." och det var jag, hon och Ann som såg den filmen på bio tillsammans. Då bytet var klart begav vi oss till Birsta City för att handla de sista julklapparna och nu är jag äntligen klar! Så skönt. Inte helt klar kanske, men så gott som.

Nu är det dags att njuta!

Nostalgi

Åh, vad jag älskar den här bilden på Tovas balklänning.

Kan knappt vänta tills det är dags att plåta Ida.

Årets första julklapp

Tova har kommit hem från Stockholm nu över julen och idag hade vi bestämt oss för lite julmys. Planen var att hyra en julfilm på City Gross, men tror ni att någon sådan fanns? Icke, så det blev Transformers #2 istället. Samt en påse godis på 0,92 kg, inte helt fel. Som traditionen lyder så bytte vi även julklappar och jag fick glöggkoppar av henne liksom glögg. Alkoholhaltig, aldrig provat men det skall jag banne mig passa på att göra nu denna jul! Av mig så fick hon en, om jag får säga det själv: ursnygg klänning. Så nu är vi båda nöjda och glada, och längtansfulla tills julafton då vi får ännu mer paket. Mohahaha.

Känner mig väldigt trött nu och bra är väl det, skall nämligen öppna kassan imorgon och med det är min sista arbetsdag innan jul slut. Jobbar dock återigen på juldagen, yey.

Julklappar!

Nu har jag verkligen börjat få julkänsla i kroppen! Lyssnade på julmusik medan jag sydde dragkedjan på Idas klänning och efter det började jag slå in julklappar. Alla är inte riktigt klara ännu, men kunde slå in de flesta.

Om det är något jag tycker är onödigt att köpa så är det julklappsetiketter. För vem bryr sig om dom egentligen? Och det är sällan de förskönar paketen, snarare tvärtom. Så i år har jag bestämt mig för att skriva på vanligt papper där jag sedan river sönder kanterna för en "chic look" - eller något. Resultatet blev snyggare än väntat och dessutom helt gratis! Lika svårt för att fotografera blanka tyger har min kamera med blankt julklappspapper så bilden är inte mycket att hurra för.

Slå in julklappar är det absolut bästa jag vet, efter att köpa dom vill säga.

Gick kanske en smula till överdrivt med presentsnöret på Marys julklapp?

Winter Wonderland

 

Det har uppenbarligen snöat hela natten också. Jag har inte sett så här mycket snö sedan jag var liten tror jag (: Jag gillar det! Dock hade jag tänkt försöka ta mig till Birsta idag för lite shopping men jag tror jag stryker det, räknar med försenade bussar och det kitet idag. Man skall inte försöka strida mot naturen.

I snöväder

"Han plumsade runt i snön som räckte honom ända upp till knäna. Det snöade så pass att han var tvungen att kolla ned i marken och kunde då konstatera hur hela han var täckt med snö. Han hade svårt att gå rakt i snön och for hit och dit, ifall någon såg honom nu skulle de tro att han var överförfriskad. Det var hål på hans skor och han hade fått snö innanför strumporna, men han kämpade på trots kylan. Jag skall klara det, tänkte han. Nästan där! Nu kunde han se huset med fönster som lyste i den svarta natten och snubblade framåt med ny kraft mot villan. Yes! Jag kommer hem till jul!"

Detta är då en sann historia vill jag påpeka!

Bilden är från februari i år, men med minst lika snö som nu.

En överlevare

Det var inte direkt de mest peppade personerna som stängde idag kan jag lova. Jag: bakis. Lindberg: bakis. Alex: inte bakis, men blev "smittad" av våran brist på  entusiasm. Det gick väldigt bra trots allt eftersom det var förvånansvärt lungt med tanke på att Birsta skulle ha julöppet till klockan 20.

Men det hindrar ju inte snorungar med jullov från att komma inte. Sista timman sålde vi en hel del och vi var så jäkla less alla tre. Klockan 23.57 kommer det en bil i driven och beställer 10 cheese, en lilla meny, en Big Mac meny, dipper och hela köret. Sådant där gör mig galen, för jag är säker på att de väntar till sista minuten med flit bara för att jävlas med oss.

Gårdagskväll

Ni vet redan hur jag mår efter gårdagen och jag vill poängtera att det var värt det! Jag hade verkligen jättekul igår, det bjöds på många skratt och mycket hångel. Försök ni att byta tuggummi med varandra med tungan, det är inte så lätt. Åtminstone inte för mig tydligen, haha. Bra raggningsknep om något.

 

Jag orkar inte rabbla upp gårdagen, det är för mycket internskämt. Nu skall vi försöka fokusera på att ta oss igenom dagens stängning vilket inte lär bli det roligaste.

 

Baksmälla

Ouff! Var är jag? Någonstans där allting snurrar. Jag mår så jävla inte bra. Min första tanke var: men så mycket drack jag ju inte...

Sedan när jag rabblar upp allting jag drack i mitt huvud får jag nästan kväljningar. Varför tog Henke med sig min tequila? Det verkade som en bra idé då. Och tre andra shots ovanpå det. INTE party!

Ses vi i dimman?

Nu sticker jag till Ida för att sedan traska till Issa där det är phaaarteeey.

Julshopping!

När man vill, ja då jäklar går det! Började med en lunch på Waynes med Evvis och sedan styrde jag runt oss i stan med bestämda steg. Köpte fodertyg, dragkedja och så vidare till Idas klänning. Men förutom det så kan jag nu bocka av en massa julklappar på min lista. Brorsorna, Jocke och morfar är nu klara. Även införskaffat julklappspapper, och sprit inför ikväll(!).

Så nu behöver jag inte känna mig lika stressad längre. Har dock fortfarande problem med vad jag skall köpa till mormor men jag hoppas på en snilleblixt inom kort.

Fredag

God förmiddag allihopa! Vad händer idag för eran del?

Jag skall:
 • Sy på Idas klänning.
 • Leta efter julklappar tillsammans med Evvis.
 • Ha provning med Ida.
 • Festa tillsammans med jobbet.
Hoppas ni får en trevlig dag! Btw, 17 minusgrader?! Det är helt sjuuukt!

Att sy

Har ägnat den senaste timman åt att sy och jäklar vad fort det går när man väl sätter igång. De tre första momenten är de absolut tråkigaste och långsammaste: a) mönsterkonstruktion, b) mönsterändringar efter provning och c) klippa ut tyget. När det väl är gjort är det bara att sätta sig vid symaskinen och sy! Har sytt ihop överdelen nu som Ida skall prova imorgon och även börjat med kjolen men kände att det får räcka för ett tag nu.

Mitt ångstrykjärn verkar ha fått fnatt och läcker vatten hela tiden, lyckligtvis nog så verkar tyget inte bli förstört på grund av det. Kanske blir detta den första klänning jag kan känna mig helt nöjd med?

Carro

Jösses vad kallt det är ute! Fick en chock när jag gick ut idag för att ta mig till stan. Hade totalt glömt bort hur 13 minusgrader kändes: det kändes kallt!

Blev en träff med Carro som sagt, som jag saknat henne. Lyckades även köpa en julklapp till min kusin, men är en smula tveksam över hur jag skall kunna få den att bli personligare. Sedan hade jag och Carro en bra pratstund. Carro, och om du läser detta: kom ihåg att du är värd det bästa som går att få.

Desperate Houseman

Idag är jag ledig och dagen inleddes med en sovmorgon. Sedan har jag försökt leka duktig son eftersom mamma är sjuk och har tömt diskmaskinen, städat köket samt gått ut med soporna. Jag har även ringt mormor och försökt luska ut vad hon och morfar önskar sig i julklapp. Morfar behöver brevpapper och mormor en almanacka, men hur kul är det att ge det på en skala 1-10 egentligen? Jag önskar så att jag hade tid och inspiration nog att göra en tavla åt dom men det känns inte som det. Någon som har ett bra förslag?

Senare idag skall jag äntligen träffa Carro, det var säkert ett halvår sedan sist. Förmodligen mer. Men är man upptagen på två olika håll är det inte så lätt alla gånger. Men äntligen blir det av!

Förhoppningsvis blir någon mer julklapp inhandlad idag, jag behöver åtminstone julklappspapper så det bör jag skaffa. Och innan dagen är slut skall jag banne mig ha klippt ut alla delar till Idas klänning, tyget har fått hänga till sig över natten så nu är det redo för action.

Tygbeställning

Som sagt så var det snabb leverans här minsann, kunde redan idag hämta ut tyget till Idas klänning.


Synd nog är min kamera absolut sämst på att fotografera blanka tyger. Så säger jag mörkgrön så får ni tänka er mörkgrön helt enkelt.

Känslor

Hur länge kan man egentligen ha känslor för någon? Uppenbarligen betydligt längre än jag någonsin trodde var möjligt. Ni som känner mig vet vilken slags attityd jag har mot förhållanden och aldrig har någon på gång - bränt barn skyr elden heter det ju.

Jag kan till och med tycka att det är jobbigt med vänners förhållanden eftersom de genomgår en tydlig personlighetsförändring på grund av det (fester byts ut mot hemmakvällar och så vidare), men det betyder inte att ni inte har min välsignelse för i slutändan vill jag givetvis bara det som är bäst för er. Allt det där med kärlek lade jag på hyllan för ett bra tag sedan och jag har bara ord att kommentera det med: orka?!

Snygg, sexig och singel: här lever jag!

Men jag har uppenbarligen fortfarande känslor för den där. Och det skulle ju ha försvunnit för flera månader sedan. Över ett halvår sedan. Nästan ett år. Men det gör ju inte det. Det spelar ingen roll vad jag än gör, vad hon än gör. Det är samma rotering hela tiden. Det känns nära, det känns alltför långt bort; man står varandra nära för att bli sårad och sedan förlåta. Rotera och cirkulera - om och om igen.

Du är så jävla Last Christmas och jag vill sjunga vidare.

Skönhetsömn

Igår kväll vid 20-tiden var jag så trött att jag inte orkade göra något alls så jag tänkte att jag lika gärna kunde vila ögonen ett tag för att samla mer energi. En timma senare vaknar jag och inser att det enda jag orkar göra är att lägga mig. Så jag lade mig alltså klockan 21. Eller ja, egentligen redan klockan 20.

Vaknade halv tre på natten och var relativt pigg och kände oron över att inte kunna somna om eftersom jag lade mig så barnsligt tidigt, men det var inga problem. Jag hade ställt klockan på 08 men var ändå tvungen att snooza. Vem är tröttast i världen här?! Tolv timmars sömn om jag är ändå inte nöjd, haha.

Så pass utvilad som jag är nu skall jag nog orka med jobbet idag, sedan är jag ledig två dagar där sömn tyvärr inte är inplanerat.

Tisdag

Hade provning imorse av Idas klänning och den var inte lite snygg på henne! Visserligen skulle vi ändra lite och istället för det fina gröna, fina satintyget var tyget istället ett gammalt, himmelsblått lakan - men man kunde minsann se visionen. Visionen! Jäklar vad bra det kommer bli! Bättre start på en tisdag kan man nog inte få tror jag.

Sedan begav vi oss tillsammans till jobbet. Jag var med om några irritationsmoment men de blev som bortblåsta när en gäst helt oväntat sade till mig: "Du är alltid så glad, det är så härligt!". Jag behöver nog inte understryka att jag kunde leva på den kommentaren under hela dagen.

Och denna vackra, härliga snö är ett stort plustecken. Vi är på G helt enkelt.

Smula mer pepp

Igår låg jag verkligen på botten, det kan jag erkänna. När jag skulle somna låg jag och drömde om arbetslösa månader för jag har verkligen insett hur min personlighet har dött bit för bit sedan jag började jobba på McDonalds.

Ibland undrar jag om Janne i smyg läser min blogg (gör du det?!) för när jag kom till jobbet idag fick jag den stora överraskningen att jag skulle stå i kassa och det gjorde allt så mycket lättare. När jag klev in i omklädningsrummet låg det även en liten godispåse med en uppmuntrande lapp från Sara, kan man få en bättre start på en arbetsdag? Jag tror inte det jag!

Så arbetsdagen har gått över förväntan, men den där klumpen existerar fortfarande.

Tygbeställning

Har precis beställt tyget till Idas nyårsklänning, det är en supersnygg mörkgrön färg som kommer att passa henne perfekt. För den syintresserade så kan jag säga att jag oftast beställer tyg från kokettmodetyger. De har ett bra utbud av festtyger, för skall man sy en balklänning så kan man ju lika gärna köra på ett fint tyg med bra kvalite. Har gjort misstaget att använda duchesse alltför många gånger, det må vara billigt men resultatet blir inte alls lika bra.

De brukar ha en snabb leverans så snart är det dags att köra på riktigt!

Confession

Hej.

Jag heter Gustav och jag hatar mitt jobb.

Arma kökspojke

När Gustav byter pass mot löfte om att tjänsten innebär kassa blir han ställd i kök. När Gustav kommer för att stänga kassa blir han ställd i kök. Vad Gustav än gör hamnar han i kök. Och vet ni vad? Han hatar att stå i kök!

Issa ringde vid 09-tiden och frågade om jag var på väg. Blev lite överlumpad och trodde att jag missuppfattat tiden men så var inte fallet. Mohammed hade blivit hemskickad och först tänkte jag att han kanske varit för sjuk för att jobba. Någon sekund. Sedan: "Har ni bråkat?" Givetvis. Uppsägning och rubbet, så jag tog mig till jobbet så fort jag kunde där stackars Issa var alldeles själv, dock hann Henke före.

Dagen har flytit på och i och med incidenten med Mohammed så förstod jag att jag skulle hamna i köket, bara att acceptera. Men så kom Klas som en blixt från klar himmel och berättade att jag skulle stå i köket och hålla ett öga på Stoffe. Frågade om han skulle gjort samma sak om det varit Britta. "Nej". Just det. Lite less eftersom jag hela nästa vecka kommer bli placerad i köket. Varför utbildade vi Britta för köket om hon ändå aldrig skall stå där? Less_kökspojke89.

När jag slutar vill jag att folk skall gråta och fråga hur tusan de skall klara sig utan mig (kom ihåg detta nu!) - jag vill absolut inte att de skall bli glada och utbrista "Hallelujah!".

Trötter

I natt har jag sovit jättedåligt, vaknde vid 05-tiden och hade svårt att somna om utan egentlig anledning. Har resulterat i värk i ryggen så massage skulle inte vara helt fel. Om jag inte hade varit snäll och bytt pass med Britta idag så skulle jag vara ledig och fortfarande ligga och sova i sängen (en smula fyllebeslut?). Men är man en hjälte så är man en hjälte. Nu överdriver jag jo. Men iallafall.

Jobbar då 10-19 och gissar på att jag stupar i säng så fort jag kommer hem och helt plötsligt är det måndag. Can't wait.

Gårdagen

Fest i Johannas ära i en lokal i Granloholm. Utgång var det sedan och vi "äldre" från jobbet gick på Oscar där vakten kommenterade Moas ålder med: "Grymt dålig ålder, men välkomen ändå". Eller vad han nu sade, men vi hade sinnessjukt roligt åt det iallafall. Vi var nere på stan redan vid 23-tiden så klockan 01 vandrade vi till McDonalds SJ där Moa raggade upp ett nummer åt mig, haha. Tack för det.

 

Tack och puss till alla som gjorde gårdagen till vad det blev.

Levande död

Ouff. Hade en kanonkväll igår och mer om det sedan. Skall nu göra ett tappert försök att ordna så att jag ser ut som en människa och kila ned på stan för att vara med Jocke. Ikväll måste jag för övrigt göra klart mönstret till Idas klänning samt beställa tyg så let's push it.

För övrigt, var Moa min musa igår heller? 75% av bilderna är på just henne.

Black'n white

Fredag

Efter lite trixandes med mobilen så lyckades jag få igång den igen. Hur sjutton kan man glömma bort var SIM-kortet sitter? Jag är då one of a kind.

Har avklarat ärenden på bolaget och ätit lunch med Jannike på stan vilket verkligen inte var igår. Efter det tog jag bussen hem till Evvis och Matilda för diverse ärenden. Ser ni den röda tråden? Haha! Tog mig hem via en kall promenad och duschen väntar.

Ikväll har Johanna fest med black'n white tema! Man skall antingen vara helt svartklädd eller helt vitklädd. Sjukt kul med temafest tycker jag, det är alldeles för sällan folk har det. Är jäkligt sugen på att festa nu känner jag, vara ung och dum som jag och Klas var förr i tiden. Klas må ha flickvän nu men han kan fortfarande vara ung och dum. Jag är jag. Faktum är att vi pratade om det så sent som igår, de lite vildare kvällarna.

Jag minns bäst festen i studentkorridoren, då vi båda var vanliga naiva medarbetare som bara var ute efter att ha kul:


Glatt förstörande sms

Fick nyligen ett sms med goda nyheter från Klas. Igår pratade jag med honom och sade att jag ville ha mindre timmar i januari. Med det menade jag 1-2 dagar i veckan vilket jag betonade lite extra. I smset berättade han att han lyckats ordna med 2-3 dagar i veckan och att jag har 93 timmar totalt i januari, inte helt fel.

Men sedan smset anlände så har min mobil hakat upp sig och är helt oduglig och vägrar till och med att stänga av sig. Jag verkar förstöra allt tekniskt jag rör vid känns det som.

Julklappsinköp

We're on the road people! Har till min egen förvåning lyckats avklara några julklappsinköp idag, kanske inte så konstigt med tanke på de timmar jag ägnade mig åt att gå runt i affärer. De jobbigaste att köpa till är brorsorna, för om det är något släktdrag som framhävs lite extra tydligt så är det att vi alla tre är lika kräsna. Till slut kände jag att jag hittade rätt till Markus, men när det gäller Jonas måste jag nog fundera lite ytterligare. Annars fann jag även en julklapp till Tova som gick lättare än väntat.

Inspirationen var nog på topp för när jag kom hem satte jag mig direkt vid datorn och klickade hem julklappar till mamma och Mary-Rose.

Ett lättare schema

Tydligen var jag inte med i Dennis planering som han var i min så jag har fått några timmars extra ledighet. Jag känner mig inte alls dissad. Inte alls.

Övervägan att plugga

Igår kväll, mitt i natten rättare sagt, satt jag på Mittuniversitets hemsida för att kolla upp om det fanns någon kurs jag skulle kunna tänka mig att läsa i vår. Det jag främst var ute efter var historia eftersom jag överväger att plugga till historialärare i höst, och gärna en kurs som var på distans. Tji fick jag, det fanns en distanskurs som räckte över hela året så det var försent med den och så fanns det en med heltidstempo som var placerad i Härnösand. Inte lockande, inte alls.

Sedan snubblande jag över en kort kurs på 7,5 HP om hur idrotten påverkar samhället, låter lite knasigt men lät väldigt intressant. Distans och allting, men givetvis var den kursen inställd.

Ett tecken på att jag inte skall plugga? Sedan läser man idag i tidningen om hur 2010 kommer att bli ännu ett svårt år och att man uppmuntrar folk till att plugga. Massa fest?

Torsdag

Hade måttagning med världens vackraste Ida igår, dock hade jag en så pass långvarig fika med Sara (ovanligt? icke.) att det inte fanns tid för en provning med Anna. Förhoppningsvis blir det av idag även om det kan tyckas svårt att få in det i dagens schema.

Skall först vara med Dennis, jag tror nog att en promenad nalkas. Sedan skall jag för en gångs skull få vara med årets mest upptagna man: Klas, och vi skall ägna oss åt lite julklappsshopping. Igår hörde Mohammed av sig och undrade om jag hade lust att göra Birsta med honom, javisst. Med ett sådant här upplägg så måste jag ju åtminstone kunna hitta en julklapp? Kanske också att det börjar bli dags att presentera mamma för min önskelista, det är ju "bara" 14 dagar kvar.

Projekt och ledighet

Igår fikade jag med Ida (och Lilly gjorde oss sällskap efter ett tag) och pratade om klänningen jag vill sy till henne för nyår och hon var helt med på noterna angående den design jag tänkt mig. Så jag har runt 20 dagar på mig att göra mönster, beställa tyg och sy klänningen... lite tight schema?

Men får helt enkelt prioritera den klänningen framför balklänningarna. Har Ida som kommer hit idag för måttning och för att välja färg. Anna skall också komma för provning av toilen.

Är som tur ledig resten av veckan nu(!) - jobbar istället sex dagar nästa vecka som kompensation. Så nog skall jag hinna med mig själv denna vecka. Eller hur var det nu igen? Det känns som jag har hundra personer jag bestämt träff med. För att inte glömma att man kanske, kanske borde börja med julklappsinköpen?

Inte kul

Kom till jobbet igår med tunga steg men hade ändå lyckats peppa mig själv inför en kassastängning och för att skura lobbyn. 14.58 upptäcker jag att jag istället för att stänga kassa tydligen skall stänga kök?! Yey. Jag visste väl att det var något ni glömde fråga mig om. Men vad fan... vad hjälper det att skrika och säga emot egentligen? Vände om, tog på mig keps och förkläde samt en missnöjd min. Min peppning gällde knappast att stänga köket så den var som bortlåst. Dessutom hade jag lyckats få till en supersnygg frisyr som bara var att glömma när kepsen kom på.

Insåg igår att jag faktiskt så gott som aldrig blir förbannad eller arg, bara otroligt jävla less. Vilket jag sannerligen var igår. Gustav; släng mig hit och släng mig dit. It's OK. Eller inte. Men det gick iallafall, trots att det kom jäkligt jobbigt mycket folk för att vara söndagkväll. Slapp som tur var göra stora PF-station (som jag hatar!) och fick bra hjälp med att skura köket.

Men det räcker ändå för att man seriöst skall överväga...

Julkänsla?

Andra advent? Redan? Nejnej, nu går det för fort. Jag hänger verkligen inte med. Jag vet knappt vad jag själv önskar mig i julklapp och jag vet ännu mindre vad jag skall köpa för julklappar till andra. Jag vet faktiskt inte ens vilka det är jag skall köpa julklappar till? Det känns som att de man bytte med ifjol har man glidit ifrån så pass att det bara känns falskt med ett byte i år. Men jag som älskar att köpa julklappar...

Jag är grymt svag för julmusik, då får jag alltid den rätta känslan även om paniken inför julinköpen finns kvar. Lugn och harmonisk tid? My ass! Så ett tips är att titta in på denna sida som spelar julmusik dygnet runt: http://julradio.se

Utbildning och sura gubbar

Utbildningen igår gick riktigt bra, Mariam var jätteduktig (precis som sin storasyster!). Så jag är säker på att det här kommer att bli jättebra. Synd nog att hon dessutom skulle få vara med om alla otrevliga gäster vi har, en lyckades göra mig så arg att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Jag har seriöst aldrig kokat så som jag gjorde då.

Det handlade om att det var två "gubbar" som varit otydliga med sin beställning och först sagt tre cheeseburgare, och sedan två. De skulle alltså ha fem totalt men det framstod inte riktigt tydligt. Och när jag förklarade att vi bara tagit betalt för två så började han skälla att "ni får väl fan lyssna när man beställer för helvete!". Jag sade att han fick visa lite tålamod eftersom vi hade utbildning (det stod till och med en lapp på kassan), naiv som jag var trodde jag han skulle visa lite förståelse för det. Inte då. "Ni får väl för fan utbilda lite bättre! McDonalds kan då fan inte utbilda personal!" och gud vet vad han mer sade.

Jag önskar att jag var lika snabb att hämta mig som Fanny som säkert skulle kunnat ge igen. Men helt ärligt så var jag otrevlig tillbaka och var knappast en bra förebild för Mariam - men hon hade förståelse. All cred till henne som fortfarande vill jobba hos oss trots alla otrevliga gäster för det där skulle sannerligen ha räckt för att jag skulle säga upp mig.

Just nu är jag jäkligt opepp och vill bara skjuta mig själv. Jag orkar inte mer.

Off to work

Brr.... Jag hatar att vakna upp kalla vintermornar när det fortfarande är mörkt ute, det finns ingenting som kan locka mig tillräckligt mycket för att stiga upp då. Till slut, efter ungefär 20 minuters velande, klarar jag av tanken på det och dagen kan börja. Har utbildning idag med Mariam som sagt men är för en gångs skull är jag inte pepp på att utbilda, gissar på att det har med den mörka morgonen att göra, men det kommer nog så småningom.

Jag gjorde nästan klart Annas mönster igår, så det är nära nu! Skärper jag mig så kan jag nog ha det klart till ikväll, sedan skall jag försöka leta fram ett gammalt lakan och slänga ihop en toile (toille? Sykamrater, hjälp mig med stavningen.) inför en provning på början av nästa vecka.

Det skulle inte vara helt fel att ha gjort alla mönster innan detta år är slut, lär väl bli lite problematiskt dock. De övriga har så många delar till skillnad från Anna att det är galet. Dessutom skall jag verkligen försöka hinna sy en nyårsklänning till Ida som jag även skall ha till mitt projekt. Många järn i elden, I know. Bäst att man inte bränner sig bara.

Ha en trevlig lördag hörni!

Möte och planering

Idag hade jag möte med Annika på Waynes klockan elva för att prata om hennes balklänning. Är alltså nu uppe i totalt tre balklänningar och fler lär det inte bli. Till skillnad från Mathilda och Anna så var det inte lika självklart vad det skulle vara för klänning denna gång så det blev en hel del skissande fram och tillbaka. Vad vi kom fram till skiljer sig ganska mycket från vad jag tidigare sytt så för tillfället är jag en smula skeptisk men jag tror nog att resultatet kommer bli riktigt grymt.

Jag kan inte låta bli att känna mig lite less på kundsömnad, jag vill kunna göra precis vad jag vill - skapa bara för nöjets skull. Men ingen sade att denna bransch skulle vara enkel så...

Efter mötet med Annika så åkte jag förbi jobbet en sväng och planerade inför Mariams utbildning, Khadijes lillasyster, som kommer börja imorgon. Tog fram en tjock bunt med papper som stackaren skall få läsa inför morgondagen.

Sedan jag kom hem har jag unnat mig själv att bara slöa framför TV:n men skall nu ta tag i Annas mönster. Överdelen är gjord så det är bara kjolen som saknas och det lär inte vara några komplikationer där precis. Det jobbiga är ju bara att ta tag i saken.

Snurrar i min skalle

Att det gör. Men det har ingenting med alkhol att göra. Jag har under dagen haft massor av funderingar angående mig, mitt liv och framtiden. Det är bara en massa jävla frågor utan svar och det känns som att det inte finns någon som kan hjälpa mig att få svar på dessa.

Efter ett samtal helt nyligen lades ännu ett stort berg av laster på mina redan tunga axlar. Även där finns det inget jag kan göra, men det känns som att det finns saker jag kunde ha förhindrat. Om jag skött det bättre, om jag ansträngt mig mer. Men det har jag varit på tok för bortskämd för. Det är saker jag skulle behöva prata mig av, men ännu en fråga är med vem. Jag menar inget illa menat mot mina vänner, men jag undrar om det verkligen finns någon som känner mig så pass bra att de vet allt. För jag är som ni säkert vet inte alltför öppna med vissa saker. Jag är den som betraktar istället för att dela med sig då jag känner att jag försöker få uppmärksamhet. Så mycket tankar och ett sådant litet huvud.

Menmen. Nyårsfest at my place iallafall.
RSS 2.0