1-års jubileum, jobb och simning

Roligaste bloggen just nu? Knappast. Det händer på tok för mycket för att jag skall orka med. Ni får ursäkta. Men ni har nog vettigare saker att göra ändå så. Hoppas jag.

Ifredags, den 28:e augusti, var det exaxt ett år sedan Birsta McDrive öppnade och jag fick vara med från start. Att få vara med och fira 1 års-jubileum känns jättekul faktiskt. Vi har firat det med att ha Big Mac menyer för 39 kr och Happy Meal för 19 kr hela helgen så ni kan ju själva lista ut vad det är folk har beställt. Vi var sinnessjukt många som jobbade ilördags och alla behövdes. Det var hur kul som helst! Tänk om vi kunde sälja så hela tiden, vad fort tiden skulle gå då.

Att få vara med och fira ett år är dock inte bara kul, det gör mig påmind om att jag jobbat där ett helt år och att det nu kanske är dags för mig att göra något annat. Jag tillät mig själv ett så kallat "McDonalds år", men att det sedan var dags för att prova på något nytt. För det känns lite som att jag kanske inte kan utvecklats alltför mycket mer, eller så är det så att jag inte vill.

Förra veckan jobbade jag varje dag och kom upp i runt 60h. Min lediga dag idag försvann. Mitt vänliga septemberschema är borta då jag tagit över två pass samt fått några extra timmar på andra pass jag redan hade. Så jag är snart uppe i 160h schemalagt. Det slutar alltid med mer.

Som om min hektiska aretsvecka inte vore nog med tortyr så har jag simmat fem gånger av sex mornar nu tillsammans med Henke. Alla vet det men simning är ju så otroligt skönt, man känner verkligen hur mycket det tar i kroppen. Vi tippade på att vi skulle fixa 2-3 gånger. Tydligen är vi bättre än så. Beach 09 inför Turkiet tippar jag på.

Smutsigt vatten?

(Gustav och Evvis sitter på Norra Berget och ser ut över Sundsvall.)
Gustav: Ån är fan knallbrun. Om man nu kan säga "knallbrun"...
Evvis: Bajsbrun!
Gustav: Same shit.

Halvvägs till Side

Om det är någon som ligger bra till hos mig just nu så är det Henke vill jag lova. Denna karl skall åka till Turkiet med mig (Äntligen är jag på väg Linnea!). Inget bokat ännu men ett löfte är ett löfte och han skulle bara veta vad som händer om han bangar. Annat var det med Klas som tackade ja tre gånger för att sedan ångra sig tre gånger. Heja Henrik!

Ett säkert hösttecken

Denna vecka börjar de flesta i skolan och båda mina stackars bröder befinner sig i skolbänken nu. Det känns jäkligt skönt att slippa allt sådant där, slippa våndan kvällen innan som alla har. Anledningen till att jag inte hade världens största söndagsångest är för att jag tragiskt nog inte haft något sommarlov alls så som jag har jobbat, så tji fick väl jag. Den här veckan ger mig inget nytt direkt utan är precis som alla andra veckor. Förutom att jag jobbar 56h istället för 40h.

Men att skolan börjar är mer eller mindre det första samt största hösttecknet. Och bara idag tycker jag att det har blivit kyligare i luften. Det är någon som har flyttat timvisaren från sommar till höst, sanna mina ord. På promenaden igår med Evvis beklagade vi oss över att sommaren gått så fort, att man inte har hunnit med och precis så är det. Den får inte ta slut ännu, för den har i mina ögon inte ens börjat. Men visst du Mr Vädergud, ge mig höst och jag är glad ändå. Det är min absoluta favoritårstid. Kyliga, men ändå svala, höstkvällar med tjocka, stickade halsdukar på Barista med Chai Latte tillsammans med levande ljus.

En ny tid har börjat. Njut.

Att dansa vidare

Igår var jag hos Johanna på knytmiddag då denna dansglada tjej flyttar till Kramfors och skall studera dans. Jag, Angelica och Britta åt god kyckling, potatissallad, tacopaj och prinsesstårta. Tårtan var mitt bidrag, färdiglagat är det enda jag kan. Senare tillkom Elin och Mary-Rose och vi spelade en massa spel och det gick ganska mycket utför.

Under Så det kan låta skulle Angelica nynna på sången Stoppa in en pinne(?!). Vilket ledde till frågetecken och galet massa skratt. Ifall ni är kultiverade vet ni att låten går "Stoppa in en pinne i brasan..." - vilket jag kan garantera att varken jag eller Angelica visste om. Snyggt tondövt lag var vad vi var. Sedan råkade jag sjunga lussebulle istället för Lusse Lelle.


Efter det spelet blev det dags för Geni och jag fick panik inombords, vilket Angelica förmodligen också fick för hon började ifrågasätta det. Då svarade Britta (med snygg betoning) att det var från tio år. Hon antydde nog att alla hade en chans till att vinna. Om vi lärde oss något av den spelomgången så var det vad ett däggdjur var iallafall, för Angelica fick tre frågor om däggdjur. Hon visste iallafall att Kalle Anka hette Donald Duck på engelska, för det visste inte Britta. Synd det eftersom det var hon som fick frågan (Britta, var det inte du som med snygg betoning sade att spelet var från 10 år?).

Senare på kvällen när Britta och Angelica lämnat oss myste jag och de andra i sängen och knäppte galet massa fula kort och vi låg både under och på varandra. Vi var ganska intrasslade och hade svårt att resa oss upp. Åtminstone Elin som sade att hon nu visste hur sälar kände sig.

Tack för en härlig kväll och hoppas du får det bra Johanna. Vi har alltid plats för dig på McDonalds!


Det var den trippen det.

Vi var sugna på att få mat levererad till dörren, trötta som vi var efter att ha hängt upp alla Tovas kläder i garderoben. Men det enda som leverade till Tovas postnummer var tydligen en sushirestaurang, som inte föll Tova i smaken. Så vi begav oss ut på jakt efter en pizzeria och det fanns en praktiskt taget utanför dörren. En äkta campusrestaurang med billig mat och starköl för 29 kr. Mittemot fanns ett litet ICA, en studentkiosk, en frisör samt en kemtvätt. Snacka om att studenterna har det bra. Blev riktigt avundsjuk.

Voice anordnade tydligen någon gratiskonsert på Kungsträdgården när vi var där i lördags så vi kilade dit i sällskap med Zandra. Den enda artist som skulle uppträda som jag kände igen namnet på var Darin - vilket säger en hel del om kvalitén. Tur nog så missade vi honom iallafall. Men det var helt okej trots att det var knökfullt med folk och regn.

En utgång stod på listan men regnet hade gjort oss lika snygga som dränkta kattungar minus gulligheten, och att hitta en krog blev inte det lättaste. Till slut hittade vi en där de krävde åldern 23. Så det blev McDonalds och sedan hemgång. Inte mig emot, det var grymt skönt att få falla i sömn. Även om det var på en luftmadrass med lakan som täcke.

Söndagen bestod av shopping men förstå chocken jag fick när jag på Weekday stod och kollade på jeans och insåg att jag inte behöver några. Det känns som att jag aldrig har någon anledning till att "klä upp mig" då jag ändå ständigt har på mig min McDonalds uniform. Men det blev ändå en halsduk (lite tidigt måhända) och ett par Cheap Monday jeans som på rean endast kostade 200 kr.


En rabattkupong väntade i Tovas postfack.
"Barn kan sitta i bil under klippning." - Vad i...?


Moí och Tovalina är pepp.


Jag höll på att svimma när jag klev upp ur tunnebanan och såg detta: Tovas grannar.


Tovas nya skola.

@ Stockholm

Just nu befinner jag mig i Tovas studentlägenhet och underhåller mig själv med att blogga medan Tova själv stökar runt en massa. Vi kom fram vid ett-tiden och åt lunch på centralstationen för att sedan med tunnelbana hitta rätt till studentlägenheten där allt händer.

Tovas föräldrar hade bilat hit med en hel del bråte (läs plasmatv och kläder). Så vi har spenderat några timmar med att koppla in tv, fixa internet, hängt upp en lampa och fyllt upp garderoben och annat stök. De har nu åkt tillbaka till ljuva Sundsvall och lämnat sin dotter i mina händer. Ikväll har vi planerat in hämtmat, sprit och dra till kungsträdgården där Voice anordnar konsert.

Hoppas ni har det bra där hemma. Vi ses imorgon.

Det rullar på...

10-19 igenom hela veckan och det har gått väldigt fort måste jag medge. Jag har fått stå i kassa/DT en hel del om kvällarna och på så sätt upplevt ett nödvändigt miljöombyte som gjort att dagarna känts mycket lättare än tidigare. Så lite gör så mycket. Tack.

Imorgon åker jag till Stockholm med Tova som flyttar dit för att på måndag börja plugga till natrapat. Jag följer med som moralt stöd - samt för att shoppa. Egentligen skulle det göra mig gott att vara hemma och vila, och gärna få lite massage av någon vänlig själ. De två senaste nätterna har jag vaknat upp mitt i natten och haft så ont i ryggen att jag trott att jag skall spy. Det är väl så här det är att ha mensvärk antar jag. Om dagarna har jag ingen smärta dock. Tur det.

Nästa schema är lagt och undertecknad jobbar heltid då med. Fick faktiskt frågan om jag ville tagga ned lite men jag kände att det gick bra ändå, eftersom jag för en gångs skull får lite omväxling på jobbet så känns det som sagt mycket roligare. Det är det som väntar mig härnäst, men det har faktiskt hänt en hel del i min hjärna angående framtiden och jag skall dela med mig av allt inom kort, när jag har ork och tid. Den som väntar på något gott...

Gustav Trötter

Idag är det första dagen då jag äntligen har fått sova hur länge jag vill sedan jag kom hem från Yran. Jag kastade ju mig direkt in i en stängning i kassan från det att jag anlände till Sundsvall. Efter det har jag jobbat stenhårda 10-19 pass och idag kunde jag unna mig en sovmorgon innan jag börjar jobba klockan 15 och skall stänga kassan.

Om jag jobbat mycket? Om jag jobbat hårt? Att jag har! Jag är helt slut och det svider lite att söndag är min enda lediga dag innan ännu en vecka med 10-19 pass börjar. Jag har väl egentligen ingen egentlig anledning att klaga, jag visste ju att det skulle vara tufft med heltid. Men ändå. Det kommer nog kännas värt det när lönespecen kommer, eftersom jag har höjd lön nu då jag fyllt hela 20 år.  Det är faktiskt några tusenlappar i skillnad.

Grejen är den att det känns som att dealet jag gjorde med Janne förra månaden verkar ha försvunnit i skymundan, och håller han inte det så är det finito med McDonalds. Vad som händer återstår att se.


Hoppas ni mår bra kära vänner.

Yran 2009

 Det hände en hel del vill jag påstå, några udda och några mindre udda händelser var jag allt med om. Några smakprov som jag bjuder på:

Systembolaget besöktes i snitt två gånger om dagen. Jag var även för första gången onykter på Systemet och trodde nästan jag skulle bli nekad till att handla. Men tro mig, jag var inte värst.

McDonalds i Östersund håller verkligen inte samma klass som Birsta McDrive. Trots detta så besökte vi dom lika flitigt som Bolaget. Elin och jag satt och totaldissade dom en gång under tiden vi åt. Känn på den Östersund!

Jag såg Johnossi, Sugarplum Fairy, Takida och Veronica Maggio. Samt fantastiska Amy McDonald. Och givetvis LADY GAGA! Storsjöyran knäckte sönder Gatufesten så jävla hårt att jag aldrig mer kommer kunna gå på våran så kallade stadsfest.

Jag har tagit hand om fulla kamrater som inte verkade uppskatta det. Alltid lika roligt och peppande.

Tillsammans med en påverkad Elin åt jag sushi på lördagskvällen. Hon hade då precis vrickat foten utanför. Sushibar och alkohol är inte att rekommendera.

Under Yran drack jag nästan aldrig vatten, åt aldrig nyttigt, duschade aldrig samt borstade tänderna ytterst sällan. Jag kände mig jäkligt sluskig då jag kom hem. Är det festival så är det festival.

Jag fick en (falsk) tatuering på halsen. Erika vinner dock med hästlängder som hade sex totalt över hela kroppen. Liksom Evvis som skaffade en hennatatuering i form av Buddha på benet.

Det gick sannerligen inte att sova i tält. Mest för att folk skrek i megafoner konstant hela natten. "Klockan är fyra! Dags att vakna!" och andra ovettiga saker. Men att sova i tält överhuvudtaget är ju bara att glömma. Dessutom spillde någon tomatsoppa på vårat. Tror vi. För det får inte ha varit spya. Eller blod för den delen.

Ett snöre byggdes på med ölburkar och ansågs vara en hund som fick namnet Dennis. När denne dog (mosades) skapades Dennis #2/Denisé.

Jag blev mer eller mindre övergiven vid ett tillfälle med en mobil utan batteri och hade en sådan hemlängtan att jag var nära att ringa mamma och be henne hämta mig.

Sade jag att jag såg Lady Gaga förresten?

Ja mina kära vänner. En gång som jag inte ångrar. Men att göra om det skulle nog ta emot känns det som. Borta bra, men hemma bäst?


RSS 2.0