Citat från jobbet

Anonym: Det var länge sedan jag hade sex nu alltså.
Vi: Hur länge då?
Anonym: Typ November! Jag börjar snart bli desperat....
Vi: Ojdå... (tystnad)
Anonym: Fast egentligen borde jag testa mig för alla sjukdomar jag kan ha.

En ny chans runt hörnet

Idag var sista dagen för i år som vi har öppet, det känns lite skumt... Att år 2008 snart är över och alla dessa förhoppningar om att 2009 blir helt fantastiskt och det år vi alla väntat på. Fast var det inte just det vi trodde om det här året? Och året innan dess... och innan dess...

Jag kan nästan inte komma ihåg hur det här året har varit, jag minns knappt vad jag gjorde i våras. Då gick jag fortfarande i skolan och det känns minst sagt avlägset. Jag vet inte heller vad jag har för tankar om år 2009. Ni skall få ta del av det senare.

Det enda jag vet är att jag har vodka, jag har champange och jag har en lila fluga med vita prickar på. Och det är det enda jag behöver veta. För imorgon kommer det firas X 1000 hemma hos Jocke.

Vinter i Juniskär

Idag var jag först på stan för att göra några ärenden för att sedan dra ut till Linnea i Juniskär tillsammans med Frida, Sofia, Oskar och Jocke för att åka pulka. Vi hade skitkul och det var som att vara barn på nytt. Vi åkte "pulktåg", brottades i snön och jag vet inte hur mycket snö Sofia fick innanför sina kläder.

Efter det åkte Oskar hem och vi andra hoppade i jacuzzin utomhus och det var en helt underbar upplevelse ni måste vara med om innan ni dör säger jag bara. Att ligga i en varm bubbelpool mitt i vintern utomhus och titta på stjärnorna, det var en näst intill bisarr upplevelse.

När vi alla såg ut som russin begav vi oss in igen för att bli torra, sedan åt vi middag för att sedan göra det vi är bäst på: spela brädspel. Och jag må säga att vi hade lika kul som alltid. Och spelar vi inte brädspel så... sjunger vi singstar, något som jag till och med tyckte var kul denna gång. Kanske för att vi bara sjöng Abba-låtar, eller för att jag helt plötsligt lyckades få mer poäng nu än tidigare. Övning ger färdighet minsann. Lika tondöv som alltid dock.

Ny käresta funnen

Efter en hel del velande och tänkande så hade jag beslutat mig för vilken mobil jag skulle köpa, dessvärre erbjöd inte mellandagsrean något som lockade mig så väntan på den var helt onödig. Nu började det även bli bråttom eftersom Ewe skall få tillbaka sin mobil jag lånat innan hon åker till Skottland, vilket är snart. Så jag fick med mig mamma ut i till Birsta (först i en kö jag aldrig har varit med om förut, det tog säkert 10-15 minuter!).

Så, säg hej till min nya mobil:

Julafton

Snacka om att julafton inte är som när man var liten. Det har i stort sett varit som vilken dag som helst, jag har fortfarande inte riktigt fattat att det är jul ännu och nu känns det som om den är över. Familjen sov hur länge som helst och förmiddagen var relativt dryg och sedan såg jag Kalle Anka (vilket jag ser som ett måste) ensam.

Klockan 17 åkte vi till kusinerna för att fira jul med dom och morföräldrarna vilket var precis som vilken släktmiddag som helst som vi brukar ha, förutom att vi i slutet delade ut en massa julklappar. Och jag erkänner: jag älskar presenter.

Jag fick allt jag hade på min önskelista och jag känner mig ganska bortskämd (dock vill jag påpeka att det var en ganska "snäll" önskelista). Bland annat fick jag: en ångpress, tygsax, skissblock á la A3-storlek, stekpanna, böcker, skivor och presentkort på Gallerix. Lite otippat fick vi barnbarn en kassbok plus trisslott, ingen vinst blev utropad dessvärre.

Aftonen är snart slut och imorgon väntar givetvis en utgång. Det roliga är att jag egentligen inte har en aning om med vilka och var. Men det löser vi.

God Jul

Idag lyckades jag stämpla ut klockan 19.13 och stressa ned på Birsta för att köpa de sista julklapparna. Helt galet, jag vet. Men jag lyckades och nu kan jag äntligen slappna av, alla julklappar är inköpta och det är bara att invänta morgondagen. Jag kan så inte fatta att det är julafton imorgon. Jag kan inte förstå att det är jul överhuvudtaget.

God Jul på er - från mig till er alla.

Julrush

Idag började jag jobba klockan 10 och Rickard peppade mig om att vi skulle sälja massor idag, vilket jag lätt kunde tänka mig. Dagen började lite halvsegt och rushen satte igång vid 11 vilket inte är något ovanligt. Bara det att i "vanliga fall" så slutar den vid 13-tiden. När jag kollade på klockan och upptäckte att den var 15.30 och att kön fortfarande aldrig verkade försvinna insåg jag att idag var ingen vanlig dag. Idag var det två dagar innan julafton. Det märktes!

Dagen gick sjukt fort tack och lov för det och folk ringdes in till kassan. Faisal säger sig ha ringt 20 st men bara två kunde komma. Däremot klarade vi av allt rktigt bra tycker jag, det var inget så kallat "kaos" - bara sjukt, sjukt mycket folk.

Efter att jag slutade klockan 19 åkte jag ned och fikade med Zandra på Barista. Imorgon jobbar jag förmodligen 10-20, det vill säga att jag inte har en chans att köpa mina sisten minuten julklappar. Gah!

Återträff

Igår var en av de bästa dagarna jag varit med om på riktigt, riktigt länge. Kära gamla HVMD3 hade återträff med klassmiddag på Biteline för att sedan förfesta hos Ewe och Frida precis som förr i tiden. Det går inte riktigt att beskriva hur härligt det var, det var som om det senaste halvåret aldrig inträffat, som om det var igår vi festade järnet inför studenten.

Vi skulle gå till Skepparn, vilket jag var lite skeptisk mot för vem hittar man där? Men tydligen var det någon reggaekväll där så vi gav oss dit för att bli nekade inträde då det var packat med folk (med tanke på hur litet det är så är det väl inte så svårt att förstå heller). Så då är planen att vi skall gå in bakvägen, vi hittar en dörr som leder in i ett kök men mer hinner jag inte uppleva förrän Maria skriker: "SPRING!" och vi springer som aldrig förr och går istället på O'learys.

Efter att vi hängt av oss i garderoben så beger vi oss ut på det tomma dansgolvet och drar igång stället. Precis som förr i tiden. Efter en hel del dansandes så beslutas det för att ge Skepparn en ny chans, så vi drar dit och kommer in (vakterna verkade ha nada koll). Där dansar vi ett tag, innan vi beger oss tillbaka till O'learys och dansar natten ut. Sedan var Victor shysst nog att ställa upp som chauförr och klockan 11 idag började mitt 9h pass på McDonalds. Dagen har aldrig gått så långsamt som idag.Ja, jag älskar er av hela mitt hjärta. Och det är ingen underdrift <3

Besök på hörcentralen

Eftersom jag är hörselskadad så händer det att jag använder hörapparater. Men eftersom min käre bror en gång i höstas "lånade" min jacka där min hörapparat låg i fickan och råkade tappa bort den så har jag väntat på nya av sjukhuset i ca tre månader. Fram tills idag.

Vi var tvungna att ta ett nytt hörselprov eftersom jag inte gjort något sedan 2004 och jag tror inte ni förstår hur psykiskt nedbrytande de är. Man sitter i ett isolerat rum och får order om att trycka på en knapp när man hör ett ljud. Så sitter man där och vill visa att man hör bra, att man är "normal". Men ibland vågar man inte trycka för att man tror att man hör i syne, eller att man hör ett eko, eller så hör man inte, eller så hör man det där hemska pipet som skulle kunna användas som tortyr. Det är inget som står på min önskelista iallafall.

Var för guds skull rädd om er hörsel och ta det försiktigt med mp3/ipod:n!

En tidig julklapp(?)

Schemat skall komma ut den 15:e varje månad är det sagt men det är något vi har slutat räkna med då det oftast kommer runt den 20:e-25:e så jag blev glatt överraskad när jag insåg att det fanns ute idag. Jag vet att jag skall vara glad över att jag har alla mina timmar (ynka 12) då knappt någon annan verkar få det numera, men ändå kan jag inte låta bli att känna att det är för lite.

Det ser väl relativt bra ut må jag säga också, jobbar till större delen kvällar men även ett antal helger där jag för en gångs skull är schemalagd på OB-tid. Men ja, så länge jag har ett jobb att bli schemalagd för är jag glad!

Blev inringd från jobbet idag också och jobbade 16-19, vi säljer ju en hel del denna vecka på grunda av julrushen. Smart att de insett att det behövs fler folk i köket då, hade aldrig gått med bara två pers idag.

Efter jobbet åkte jag ned på stan och gick på bio med Mary-Rose och Ann från jobbet. Vi såg Madagaskar 2 (det är de leksakerna som vi har i happy mealen, haha). Den var faktiskt bra, över förväntan iallafall.

Julklappar

Jag har varit smått panikslagen över att jag knappt lyckats inhandla någon julklapp alls och jag har varit helt vilse i vad jag skall köpa till folk, så på dagens schema stod det klart och tydligt: julshopping med Fanny. Och jävlar vad det blev shopping. Jag är nu helt klar med julklapparna till brorsorna, mamma, Jannike och Anneli och det känns så skönt, äntligen kan man koppla av lite. Trodde jag...

Att slå in julklappar brukar vara det roligaste jag vet, men jag hade glömt hur urusel jag är på det. Jag kan inte slå in ett paket på egen hand och inte heller knyta ett snöre på egen hand verkar det som, för jag fick be mamma om hjälp med att hålla i. Men resultatet blev ganska bra vågar jag påstå ändå. Missen var väl att jag förmodligen glömde ta bort prislappen på en av Annelis julklappar, men jag skickade ett sms om det så hon är varnad.

I julklapp önskar jag mig en bok om paketinslagning, gärna för dummies.


Frågan är då: vem är det som skall få det stooora paketet? ;)

Som förr i tiden

Idag träffade jag Sarah som kommit hem från London och vi hälsade på på skolan. Man kände sig lite kass när Sarah hade massvis att berätta om sin skola i London, om vad de gör och hur de jobbar. Lärarna är nog inte lika intresserade av att höra hur det fungerar på McDonalds direkt.

Efteråt gick vi och åt på skolan. Som vi har saknat skolmaten! Bara rutinen att äta mat vid lunchtid är något jag saknar, det känns som att det aldrig sker längre eftersom jag jobbar då andra äter. Hedbergskas matsal var sig lik dock, lika bullrig som alltid och man kände sig minst lika uttittad som förut. Hedbergska i ett nötskal.

Sedan följde jag med Sarah till tandläkaren och efter det gjorde vi stan och jag lyckades även köpa en till julklapp. Två inhandlade, åtta kvar.

Övertid

Idag skulle jag jobba 10-19 och första timman gick kanonbra, fanns knappt något att göra så det handlade mest bara om att sysselsätta sig med att städa eller liknande. Sedan när rushen väl började var jag sämre än jag någonsin varit, det var som om jag hade tappat huvudet. Kanske låg det i fettrännan, för där tappade jag iallfall stekspaden olyckligtvis. Men efter en lunchrast var jag fit for fight igen.

För att vara måndag var det en jäkla massa folk (förmodligen mer än det var ilördags) och det var fullt ös trots att vi ovanligt nog var hela tre pers i köket. Jag skulle som sagt sluta klockan 19 men det blev så att jag skulle jobba en timma till, vilket jag kände att jag klarade av då. När Faisal fick reda på att jag då jobbat tio timmar skulle jag gå hem och Peter jobba över istället. Vilket han inte kunde eftersom han måste med sin buss. Tydligen var någon av oss "tvungen" att vara kvar och jag blev så förbannad över att Peter skulle vara tvungen att vara kvar när han inte kan så jag knuffade rent av ut honom ur köket och arbetade ännu mer på övertid. Så nu är jag helt slut och lika bra är väl det att jag är ledig fram tills nästa måndag.

Säg inte att jag inte jobbar hårt för min lön.

Minneslucka funnen

Jag visste att det var något jag glömde nämna från gårdagskvällen och Mia påminde mig precis om vad.

Gustav (ringer Mia): Vad gör du?
Mia: Jag diskar.
Gustav (till Elin): Mia fiskar!
Elin: Typiskt Mia det!
Mia: Jag DISKAR!


Man fiskar tydligen inte klockan ett på natten ens i Ånge.

Lucia som det skall vara

Igår var jag i GA-kyrkan tillsammans med Anneli för att se på Medelpads Lucia. Jag har aldrig varit något speciellt stort fan av att fira Lucia för jag har aldrig riktigt förstått vitsen med det och jag erkänner att anledningen till att jag tog mig dit var för Mathildas skull. Men det var väldigt stämningsfullt och mysigt, dessutom lärde vi oss lite om Lucia (förr i tiden handlade det tydligen enbart om att festa, vilket vi inte var sena med att lägga på minnet).

När det var slut åkte vi hem till Anneli som behövde göra sig iordning inför kvällens bravader. Jag erbjöd mig generöst att platta hennes hår. Resultatet blev inte misslyckat. Efter en snabb tillfixning tog vi bussen till Fanny som bjöd på förfest. Där väntade förutom värdinnan själv även Elin och Viktoria samt tre stockholmare.

Förfesten flöt på och var som de flesta förfester är och sedan var det dags för utgång. Vilket blir på det sättet att jag skall guida 08:orna och Elin till kårhuset (bartömning!) medan de andra bara är allmänt långsamma. Senare fick vi reda på att de shottat så pass att sprit kommit i ögon och omsminkning var nödvändigt. Väl vid kårhuset tappar vi lusten att gå dit då vi gissar på att vi inte ens kommer in eftersom det är fullpackat med folk. Så vi bestämmer oss för att dra till BK istället.

Kulturkrock:
Stockholmare: Finns det inget 7-eleven här?
Norrläningarna (skrattar): Ja, vi har ju pressbyrån...
Stockholmare: Är det öppet?
Norrlänningarna (skrattar mer)

När resten av gänget väl kommer till BK så.... kommer de inte in! På grund av för mycket vinglande så att säga. Istället kommer de in på O´Learys där det är 21. Så jag och Elin bestämmer oss för att prova och se om vi också kommer in. Det fungerade icke. Må vara status att komma in där man inte har åldern inne, men låt oss erkänna faktum: kommer man inte ens in på BK är det synd om en.

Så utgången gick mest ut på att vi satt där... och satt. Förutom då jag och Elin dansade till Grease. Det var kul. Slutade med att jag och Anneli delade en taxi hem. Hur bra det nu är att dela då den ena bor i Granloholm och den andra i Bosvedjan.

Jag vaknade 09.19 av Klas som frågade han hade varit med mig igår. Ja, vissa hade tydligen en ännu roligare gårdag. Sedan somnade jag om.


Anneli är the one <3

Ett halvår senare

Den 12:e juni tog jag studenten med mina härliga klasskompisar och det är idag exaxt sex månader sedan. Det känns sjukt länge sedan, men samtidigt kan jag ändå inte fatta att ett halvår har passerat. Jag har sommarjobbat på Skvadern, haft ett välförtjänt sommarlov, arbetat på McDonalds i snart fyra månader och bor fortfarande hemma.

Men vad är det som närmar sig? Trots att ett halvår har passerat har jag inte en susning om vad som närmar sig och vad som väntar. Jag hänger inte riktigt med i denna ultrapid. I augusti hade vi klassträff och sade lite på halvt allvar och halvt på skämt att vi skulle ordna en till vid jul. Innan jag visste ordet av det hade en termin gått och den 20 december ses vi igen. Jag hoppas jag hittar pausknappen snart, annars vaknar jag en morgon och inser att jag borde varit pensionerad sedan länge.


Jag och Vickan: studenter 2008

Grattis!

Det är härligt att höra att våra efterträdare på HVMD går i våra fotspår och är lika taggade som vi (om inte mer?) att vinna Guldtroffén.

De kom idag på förstaplats på julskyltningen på Hedbergska. Bra kämpat tjejer :)

Familjeutflykt

Eftersom både jag och mamma är med i MQ kundklubb så har vi fått två kuponger "Köp för 500, få tillbaka 100" vilket jag tyckte vi skulle utnyttja till julklappar åt Markus och Jonas. Så mamma, jag samt brorsorna gjorde en familjetripp ut till Birsta för att joina julkaoset där.

Det roliga (samt extremt jobbiga) är att Jonas nobbar allt som har med kläder att göra, så skall man köpa kläder åt honom har man gett sig på en jäkla utmaning. När man till och med pekade på plagg som man tyckte han redan hade så dög det inte. Ja, så där ointresserade har både jag och Markus varit tidigare så det är väl bara en tidsfråga tills han blir lika besatt som oss. Sedan knuffade vi ut dom ur butiken och gick lös med våra rabattkuponger, jag köpte även en slips till mig själv inför julafton.

Efter den lilla shoppingrundan där åkte vi till mitt kära jobb och åt middag. Fyra Big Tasty menyer är nog en sällan skådan syn på kassaskärmen kan jag tro efter de reaktioner som kom vid beställningen.

Sensation på Friskis & Svettis

Idag gymmade jag och det är väl inget nytt eller speciellt spännande med det. Men mitt sällskap chockerar nog de flesta: Jannike Tander! Tydligen har denna tös fått någon form av uppenbarelse om att börja träna (citat: "Jag orkar knappt gå i trappen.."). Jag tror jag aldrig i hela mitt liv har sett Jannike träna, och då har vi ändå haft idrott ihop i två år.

Kul att höra att fler faller för grupptrycket och börjar träna. Heja gott folk! Men bor man 2 minuter ifrån Friskis är det väl bara en tidsfråga antar jag...

Iallafall så skötte sig Jannike helt utmärkt och jag blev grymt imponerad. Sedan kommenterade hon att det fanns så många snygga killar på där. Och ja... jag går ju där, det räcker väl? (Det där kan nog betyda två saker insåg jag nu.)

Vi ses på Friskis!

Den sanna egoisten

Fanny: Vad gör du?
Gustav: Nej, jag läser min blogg...

Problemet med finnar

Ja, alla hatar vi väl finnar (som i akne och inte våra "kära" grannar) och jag tror inte ett skit på att man skall vara glad över det så kallade beviset på att man är tonåring och på väg in i vuxenlivet, jag lever faktiskt mitt sista år som tonåring nu så det så! Jag har tur nog klarat mig ganska bra från det bekymret tills jag blev 17, men inte ens då har det varit speciellt allvarligt. I samma veva läste jag att det är under åldern 17-19 man har som mest finnar. Jag fick en chock, jag trodde det var på väg att ta slut när det tydligen var tvärtom.

Imorse upptäckte jag ännu ett problem med finnar: jag skulle raka mig och hade en finne på hakan och var då tvungen att "hoppa över den". Vilket resulterade i att jag var helt slätrakad förutom just runt finnen, vilket såklart gjorde att den syndes ännu tydligare. Så då fick jag noppa bort skäggstråna med en pincett för att inte se helt miffad ut.

Jag undrar: finns det någon annan lösning på det problemet? Svar uppskattas.

Njutbar ledighet(?)

Efter att ha jobbat sju dagar i rad så hade jag äntligen en ledig dag som jag ägnade åt att vandra runt i Birsta med Anneli. Medan hon köpte julklappar så var min plan att hitta inspiration till min önskelista. Det må vara svårt att hitta på vad man skall köpa till andra, men det svåraste är ändå vad man själv önskar sig. Inte för att man behöver något mer i vårat materialistiska samhälle, men ändå är en önskelista nödvändigt för min stackars mamma som är helt vilse annars.

Jag köpte iallfall en massa julklappspapper, snören och rosetter samt två ljus och 7 meter tyg på Ikea som skall användas till toillen av Susannas brudklänning.

Sedan svängde vi förbi mitt jobb och jag provade mig på en McChicken Jr som var urgod. På jobbet var det annars världens kaos av någon anledning och jag hade världens sug på att hoppa in och jobba. Så trots att jag har jobbat galet mycket denna vecka kan jag ändå inte riktigt njuta av min ledighet, jag saknar jobbet när jag inte är där. Det är inte ett jobb i mina ögon, det är en sysselsättning.

Imorgon skall jag jobba på Skvadern och fortsätta med alla djurmössor/vantar. Ni som har Sundsvalls Tidning kanske läste idag om LS2 och projektet de har. På bilderna syndes ju även en hel del av kläderna jag sytt.

Det här med kontantfria bussar

Jag har tyckt att det varit ett genidrag att börja med kontantfria bussar, eftersom bussen ständigt blir försenad då folk skall betala med kontanter och så vidare. Så idag skulle jag fylla på mitt busskort över internet för första gången så jag kunde ta mig hem från jobbet eftersom jag endast hade 2 kr kvar på kortet. Först var jag tvungen att registrera mitt busskort och fylla i en massa uppgifter vilket mina dansande fingrar över tangentbordet snabbt ordnade. Sedan kom en obligatorisk fråga om min vanligaste resa, vilket är mellan Bosvedjan och Birsta (konstigt va?). Birsta fanns med som alternativ, men inte Bosvedjan. Eller Bydalen. Eller Haga, Så jag satt där och försökte förgäves förstå vad jag i så fall skulle välja, till slut finner jag Bredsand lämpligast, hör ni hur galet det låter? Sedan skall jag väl fylla på mitt busskort och efter vad som känns som massor av om och men så lyckas jag. Och väl då har jag missat bussen och får tigga skjuts.

Sedan när jag skall ta bussen hem gick det helt smärtfritt och även om man måste berätta för chauffören att man laddat på busskortet och måste visa kortet för påladdning går det betydligt mycket fortare än med kontanter. Heja!

Räddaren i nöden

Ewe står definitivt på min pluslista just nu, hon har lånat mig denna härliga filur:
Vi skall nog kunna ha kul tills mellandagsrean sätter igång,

Att känna sig naken

Tuff dag i köket, Från 15.40-16.00 förstår jag inte hur jag överlevde att vara ensam i köket, det var massvis med beställningar att hålla reda på och givetvis på olika stationer. Det är helt omöjligt att vara själv vid den tidpunkten, lika omöjligt som det är att man skall vara själv 16.00-16.45 vilket också är meningen, men de två senaste dagarna har jag varit tvungen att vara kvar och hjälpa till. Tänk om man själv hade en sådan tur.

Så jag var ganska trött när jag kom hem, och det första jag gör är att hämta min mobil jag glömt hemma på räcket i badrummet. Det första jag gör när jag tar upp den är att tappa den rakt ned i toalettstolen! Jag trodde inte mina ögon och efter många om och men fick jag till slut upp den. Jag aktade mig noga för att inte spola ned den som Anna lyckades göra med sin. Men vad hjälpte det? Den är död. Lika bra det säger jag, den har varit ihoptejpad i två månader.

Men det känns helt fel att vara utan mobil. Helt galet fel. Borde man inte vara lättad istället?

Vad jag har i min röra som jag inte tror att du har i din:

 • En väska innehållandes smutsiga och skrynkliga arbetskläder. 
 • Fyra knallgröna metrovästar samt matchande kepsar.
 • Ett par avklippta bandystrumpor (syuppdrag).
 • En kappa i mocka på en galge på garderobsdörren (syuppdrag).
 • En bunt halvfärdiga arbetsprover som ligger och skräpar. 
 • Åtta cider/cocktail/shotsglas på skrivbordet i brist på annan plats.
 • En klädhög på minst tio plagg.
 • En öppen sylåda samt symaskin som tar upp plats på golvet.
 • En tom gammal skokartong som innehåller en mössa.

 • Kliv in på egen risk säger jag bara!

  Big and Tasty

  Har ni sett att vi har en julkalender på McDonalds? Ett spännande erbjudande varje dag! Idag var det "Köp en Big Mac meny, få en Big Mac gratis" - ni tror inte det var många som använde den idag? Vi har producerat Big Mac i massor och det är den absolut tråkigaste hamburgaren som finns att dressa. Men vi har iallafall sålt bra.

  Sedan har vi kommenterat att flera kunder säger "Big and Tasty" istället för Big Tasty, vilket vi tycker är jätteroligt. Då berättade Patrik att den faktiskt heter så i USA. Jaha, så tji fick vi.

  Idag har jag även provat nuggets för första gången i mitt liv och de var faktiskt goda men det kändes fel att äta något annat än hamburgare. Och att doppa dom i curry var ingen hit, kyckling samt curry påminde mig om skolmaten. McDonalds har faktiskt högre klass än så. - Ja, faktiskt!

  Janne: Har ni redan börjat diska brickor?! (Letar förgäves efter brickor för produktion i köket)
  Gustav: Nej, vi har bara haft dom där hela dagen.
  Janne: Varför då?!
  Gustav: Faisal jobbade ju idag.
  Janne: Vaddå? Har ni jämt så få brickor när Faisal jobbar?
  Gustav: Ja?
  (Janne går och hämtar fler brickor)

  Haha, alla på jobbet tycker nog att det är lika intressant att jobba med Faisal.

  Luddigt arbete

  Idag fortsatte syendet på Skvadern och framsteg sker, även om det tar jobbigt lång tid. Jag och Linnea har hunnit sy tre par älgvantar i vad vi då trodde var ett otroligt luddigt tyg. Men det var ingenting jämfört med tyget till hararna som luddade av sig på allt som fanns i närheten. Jag såg ut som en nykläckt fågelunge eller liknande. Det blev iallafall bestämt att jag skall jobba nästa måndag också, jag förstår inte hur det är tänkt att allt skall vara klar till lucia men på något sätt skall vi väl ordna det.

  Jag önskar att jag fick göra om mitt gymnasieval och gå på Skvadern, jag tror ärligt talat inte att det kan finnas en bättre skola med bättre lärare och bättre elever. Efter att ha spenderat så mycket tid där genom åren och vara med "bakom kulisserna" vet jag hur lyckligt lottade eleverna där är. Den omtalade "stämningen" som skall finnas där finns verkligen där. Inget illa om de lärare jag haft, de har varit jättehärliga men det är något speciellt med lärarna på Skvadern. Faktum är att jag till och med börjat överväga att bli lärare, men det är knappast något jag överväger på allvar just nu - jag byter ju yrkeskarriär varje vecka.

  Vi sitter och syr i pentryt och har en massa esteter runt om oss och jag trivs så bra i den atsmosfären. Igår var det några från ES teater som satt där och övade repliker och jag fick världens flashback från tiden jag spelade teater. Då vi blev indelade i grupper med ett manus i hand och gick och gömde oss i olika hörn och repade in replikerna på fem minuter för att sedan göra vårat på scenen. Det känns som om det var jättelänge sedan, men det känns ändå som om det var så rätt. Jag vill tillbaka och omges med en massa härliga kreativa människor som ständigt har ett leende på läpparna. 

  Arbetsmyra

  Veckan har börjat med en riktigt hård arbetsdag. Jag började dagen med att sy på Skvadern och vi började direkt med att gå flera steg bakåt. Vi konstruerade nämligen ett helt nytt mönster för vantar och mössor, resultatet blir dock mycket bättre att det var värt det. Vi hann göra två sälmössor, två "fenor" (säger man fenor om sälar?) och började på älgmössorna samt vantarna. Eleverna kommer se helmysiga ut, och inte allra minst hålla sig värma under all päls.

  I så gott som sista minuten fick jag reda på att mamma inte kunde skjutsa mig till McDonalds där jag skulle arbeta kväll, så panikslagen ringde jag direkt till Klas som kunde ställa upp med skjutsning. Han vet inte ens var Skvadern ligger, om han ens vet vad det är. I alla fall så lyckades jag komma till jobbet så att jag stämplade in mig precis i tid. Nackdelen med att förflytta sig från ett jobb till det andra är att man inte hinner äta middag, vilket är härligt då man jobbar i ett kök.

  Av någon anledning säljer vi sjukt bra på måndagar, vilket man inte tycker att vi borde göra. Och idag var inget undantag. Men allt gick ändå, på något jäkla vänster. Dagens höjdpunkt var när en bil kommer i driven och Faisal tar emot beställningen medans jag står beredd i köket med  headset och till slut kommenterar inför Jocke: "Men vilken jäkla beställning". Det var alltså en ganska stor beställning, vilket tar ganska lång tid eftersom vi vid den tiden gör det mesta på beställning. Så frågar Faisal helt plötsligt: "Var det någon som tog min beställning?". Då har han alltså tagit emot bilen utan att ha stått vid en kassa och förväntat sig att Henke eller Issa skall ställa sig och knappa in beställningen samtidigt som han tar den. Självklart hade de inte gjort de, men imponerande nog kom Faisal ihåg hela jäkla beställningen.

  Imorgon skall det vara sista dagen jag syr på Skvadern och sedan är det meningen att Linnea samt eleverna skall klara av resten, men vi får väl se hur bra morgondagen flyter på.
  RSS 2.0